Detur / Sharm

Epykti

No niin. Nyt on varattu matka Sharmiin 5.12. Deturin kautta. Lennot Airfinlandilla, eli koneen pitäis pysyä ilmassa.

Kertokaa Sharmista vinkkejä:
-omatoimiretket (vuokra-autolla, -mopolla?)
-snorklaus?
-ruokapaikat / yöelämä 25-28 ikäisille?

Kiitos!

7

1836

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mikko

      Sinne mekin suunnataan, mihin hotelliin te meette?

    • Uti

      Kauppojakin on nimenomaan Naama Bayssa ihan riittävästi. Sieltä löytyy jopa pari sellaista, jotka ovat saaneet luvan myydä paikallisia alkoholijuomia. Tax-freessä ei ole näin ollen enää oikeastaan yhtään mitään.

      Naama Baysta kun löytää Panorama-kahvilan, niin siitä avautuu eteen koko keskusta, koska tuo kahvila sijaitsee Naama Bay rannan keskustan puoleisessa päässä rinteessä. Panoraama-cafen edessä on iso kauppakeskus, jonka yläkerran Thaimaalainen oli erinomainen. Lukuisia kertoja Thaimaassa käyneinä voimme hyvällä syyllä kehua sitä. Rannan suuntaista aukiota poispäin panoramasta vasemmalla ennen mäkkäriä löytyy yläkerrasta Peking, mistä olemme saaneet hyvää ja monipuolista ruokaa, myös meren eläviä.

      Ghazala-hotellin rantakadulla sijaitseva Kokai osoittautui myös hyväksi, tosin kalleimmasta päästä. Keskusaukion alapäästä rantakadulle ja vasemmalle pitkin rantakatua. da Franco siinä vieressä on italoruuan mesta... Kuulemma hyvää, jos sattuu pitämään Pizza-makarooni-ruoka-kulttuurista. Ystävämme, jotka kaipasivat pihvejä, söivät edellämainittujen nurkan takana lihaa sveitsiläisessä ja kehuivat hyväksi. Rannalla on myös muutama grilliravintola, joita emme ole testanneet.

      Paikallisen ruuan ravintolat eivät juuri vakuuttaneet. Ainakaan Hard Rock Cafen yläkerrassa oleva ei vastannut ollenkaan mainoslauseita. Alkuruuat ok, mutta pääruuat olivat ihan oikeasti huonoja! Jos paikallista tahtoo kokeilla, niin ehkä vanhaa Andreaa... Se sijaitsee Panoraman edestä vasemmalle päätielle johtavan vilkkaan kadun vasemmalla puolella. Tahina-tahna on muuten aika mukava paikallinen rieskan dippaukseen missä vaan!

      Kun jano yllättää, niin Panoramasta kohti päätietä ja lähellä sitä (ohi Andrean) on paras paikallinen juomakauppa, minkä tunnistaa suurista Sakara-oluttölkkimainoksista kahta puolta ovea. Se onkin sitten jo aika liki päätietä. Viiniä voi ostaa ja maistaa ;-)... Mutta oluet ihan oikeasti maistuvat!

      Sharmissa ei oikeastaan koskaan sada, vaan aurinko paistaa aina (no öisin toki vähemmän) ja snorklaamiseen emme ole vielä löytäneet parempaa paikkaa matkoiltamme pohjoiselta pallonpuoliskolta. Suoraan hotellien rannoista voi kahlata veteen ja suunnistaa vaikka aluksi paikkaan, missä näkee muita snorklaajia. Merivesi on vielä joulukuun alussakin n. 26-27 asteista ja takuulla kirkkaimpia maailmassa.

      • Uti

        Nämä jäivät edellisen alusta ???

        Sharmista vähän tietoa: Päärannan nimi on Naama Bay, missä on koko alueen liikekeskittymä. Hotelleja koko alueella on jo yli 150.


      • raksutiikeri

        ...suunnata myös vanhan Sharmin puolelle, joka on Naama Baysta hiukan lounaaseen. Siellä on vielä halvempaa kuin Naama Bayssa. Ja löytyy sieltä yks viinakauppakin josta saa votkaa ja muita halvalla.

        Tota auton vuokrausta ei keretty kokeilemaan ja mopon vuokraus tuntu vaaralliselta, koska tiet oli kapeita ja autot leikki formulaa. Mopoja ei muutenkaan pahemmin näkyny. Taksit kulki ja oli halpoja! Niitä kannattaa käyttää...

        Ruoan ja juoman hinnat vaihtelee tuhottomasti. Jossaki ravintolassa saattoi ruoka maksaa 16€ eikä siihen kuulunu vielä edes vettä juomaksi.

        Mut elämä on arpapeliä ja kun on kokeilunhalua ni on kivempaa.


    • Epykti

      Kiitoksia Utille kunnon vuodatuksesta. Lisää vaan risuja ja ruusuja tänne Sharmin kokemuksista.

      Mikko: Ollaan menossa muikkelin kanssa Al Bostaniin. Sä/te?

    • Rantaleijoan

      Samaan Hotelliin ollaan menossa, mut viikkoa myöhemmin...pitäis ainakin olla hyvällä paikalla ranta vieressä ja Naaman keskusta. Mitä kavereilta oon kuullut ja täältä lukenut, niin sukellus ja snorklaus mahdollisuuudet ovat huikeat...vesieläjän paratiisi..:) Ja me ainakin käydään parin päivän retkellä Kairossa katsomassa Pyramideja ja muita antiikin aikaisia nähätävyyksiä, mut kannattaa varata matka vasta paikan päältä...saa huomattavasti edullisemmin, jos Eng. kielinen opas ei ole ongelma...

    • Rantaleijona

      Samaan Hotelliin ollaan menossa, mut viikkoa myöhemmin...pitäis ainakin olla hyvällä paikalla ranta vieressä ja Naaman keskusta. Mitä kavereilta oon kuullut ja täältä lukenut, niin sukellus ja snorklaus mahdollisuuudet ovat huikeat...vesieläjän paratiisi..:) Ja me ainakin käydään parin päivän retkellä Kairossa katsomassa Pyramideja ja muita antiikin aikaisia nähätävyyksiä, mut kannattaa varata matka vasta paikan päältä paikallisilta matkanjärjestäjiltä, samat palvelut kuin Suom matkanjärjestäjillä...saa huomattavasti edullisemmin, jos Eng. kielinen opas ei ole ongelma...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1767
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      72
      1591
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1283
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1121
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      755
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      737
    8. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      718
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      715
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    Aihe