Onni on olla rehellinen itselleen ja muille

Nirr

Minä olen aika lailla pohdiskellut itseäni ja elämääni tässä avoeron jälkeen. Olen aika kiltti ja todella hienotunteinen ihminen. Olen viimeinkin ymmärtänyt miten paljon se on tehnyt tuhoa ihmissuhteilleni. En ole koskaan kyennyt puhumaan suoraan; kiertelen ja kaartelen, annan olettaa, hymyilen, välttelen, sovittelen, mielistelen.. Käytännössä mitä vaan, jotta tilanteet sujuisivat "mukavasti ja miellyttävästi". Joskus menee jopa päin naamaa valehteluksi.

Nyt se saa luvan loppua. Täytyy ymmärtää, että asiat voi sanoa sekä kohteliaasti että jämäkästi. Asiat voi ilmaista suoraan ja selkeästi olematta epäkohtelias moukka. Hankalat asiat voi ja pitää puhua niin kuin ne on.

Olen jo pelkästään tästä oivalluksesta onnellisempi, vaikka minulla on tietysti vielä pitkä matka edessäni; eihän kukaan hetkessä muutu.

Rehellisenä on helppo olla ja elää, se tuo mielenrauhaa ja myös muut arvostavat sinua. Ja täytyy muistaa, että jos eivät arvosta, ei se ole maailmanloppu. Kaikkia ei tarvitse miellyttää.

Hyvää joulun odotusta kaikille!

4

144

Vastaukset

 • Juuri näin. Ystävänä ja tuttavana minua hermostuttaa henkilö, jonka läsnäolon täyttää valtava yritys mukautua toisen odotuksiin, kaikki on vain "voi kuinka mukavaa" ja "juuri niin" eikä toisesta saa otetta eikä käsitystä sitten millään. Ympäripyöreä diplomaattisuus suorastaan karkottaa vaikkapa potentiaalisen seurustelukumppanin, ainakin miehenpuolen esittämänä.
  Särmikäs, oman tahtonsa ja mielipiteensä esiintuova ihminen herättää hänkin joskus turhautumista tai raivoa, mutta ainakin tiedän kenen kanssa puhun ja hyvää argumentaatiota ainakin on luvassa.
  Rakentava kinastelukin voi olla kivaa!

 • Minä myös olen koettanut ottaa rehellisyyden ohjenuorakseni. Välillä se onnistuu paremmin, välillä huonommin. Vähitellen rehelliset tottumukset ottavat vallan ja asettuvat pysyvästi aivojen toimintamalleihin asumaan. Vaikka on rehellinen, voi silti olla kohtelias ja ystävällinen. Siinä on joskus nopeankin ajattelun paikka.

  Kun on itse rehellinen, toisten epärehellisyys ja venkoilu tuntuvat tosi vastenmielisiltä. Sen sijaan hyvää oloa tuovat ihmiset, joihin voi luottaa. Rehellisyys on aika levollinen olotila.

 • Hyvä oivallus kyllä.

 • En ole koskaan mielistellyt, olen aina ollut sitä mitä olen.
  Koskaan en ole näytellyt, korkeintaan hieman tunteita joskus peitellyt.

  Aina olen hyvin nukkunut ja ollut suht onnellinen.
  https://www.youtube.com/watch?v=7A8NgPVizP4

  - No missään en ole yksin, Jeesus on kanssani.

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.