Eläkeläiset perustuslain vastaisessa asemassa

Alla Eläketurvakeskuksen vastaus kyselyyni. Perustuslaki kieltää kansalaisten asettamisen eriarvoiseen asemaan. Tällä hetkellä, kuten Eläketurvakeskuksen vastaus osoittaa, eläkeläiset ovat kuitenkin asetettu täysin eriarvoiseen asemaan ennen v.2005 ja sen jälkeen eläkkeelle jääneiden kanssa.

Tein eilen tutkimuspyynnön / kantelun oikeuskanslerinvirastoon. Pyysin tutkimaan onko alla olevassa asiassa toimittu perustuslain vastaisesti, eli olisiko eläkkeiden yhteensovitus tullut poistaa ennen v. 2005 myönnetyistä eläkkeistä. Nyt samoilla tulotasoilla v.2005 tai sen jälkeen eläkkeelle jäänyt saa suurempaa eläkettä kuin ennen v.2005 eläkkeelle jääneet. Kyseessä on selkeä epäkohta.

"Ennen 2005 eläke rajattiin yhteen sovituksella 60 %:iin ei 80 %:iin.
Vuoden 2005 jälkeen yhteen sovitusta ei enää tehdä, mutta sitä ei
poistettu aikaisemmin myönnetyistä eläkkeistä."

11

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • von Lagerbom

      6 §
      Yhdenvertaisuus
      Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.

      Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

    • leipäjono

      Ihmetyttää vain miten eläkeläinen tulee toimeen peruskansaneläkkeellä ja takuu-eläkkeellä, joka on yhteensä vähän yli 700 e/kk. Jos yrität kituuttaa omassa pienessä mökissäsi, et saa asumistukea, vaan aina löytyy veruke jolla sekin evätään. Sähkö ja muut asumiskulut vievät ison palan eläkesiivusta. Lääkkeet ja muut pakolliset vievät lopun. Monta kertaa saa laskea niitä pieniä senttejä, että saisi maitopurkin ja leivän riittämään koko kuukaudeksi.
      Mitään toimeentulotukia eläkeläisen on turha pyydellä, ne ovat vain kauniita korulauseita.
      Jos minimi eläke olisi vaikkapa 1000 e/kk, eläkeläinen saisi pakolliset maksunsa maksetuksi ja rahasta jäisi hivenen normaaliin kulutukseenkin mikä taas vaikuttaisi kiertoteitä työllisyyteen kun ostovoima paranisi.

    • von Lagerbom

      Näin on mutta poliitikot haluavat kyykyttää köyhää kansanosaa. Tämä tulee selkeästi esiin siinä, että omia palkkoja korotetaan, heillä ei ole ongelmia mitä söisi vai söisikö, ja katkaistaanko sähköt kun rahat ei riitä. Huomioippa että sähkönsiirtoverokin on poliitikoiltamme lähtöisin..

      • musti4

        Onko kukaan ajatellut, että nämä poliitikot saavat jo kuukaudessa paljon enemmän palkkiota (sitenhän heidän palkkaa nimitetään), kuin peruskansaneläkeläinen saa vuodessa?

        Nyt ne ovat keksineet verottaa näitä peruseläkkeitäkin ja niin suurella äänellä kuullutettua takuu-eläkettäkin.

        Jokaisen poliitikon pitäisi yrittää elää edes pari kolme kuukautta tällä peruseläkkeellä niin tietäisivät miltä tuntuu kun rahat eivät riitä normaalitasoiseen elämiseen.

        Sähkön oikean kulutusmaksun vielä tavallinen pienituloinen kestäisi, mutta on keksitty rahastaa sähkönsiirrostakin. Koskahan ne laittavat puulämmitteisiin taloihin pienhiukkasveron.


    • tuumasta toimeen

      Miksi näille apinoille maksetaan kokouspalkkiota? Riitta uosukainen kertoi pulleana uutisissa aikoinaan että "Se ei ole palkka, vaan PALKKIO".

      Mielestäni sitä voi kutsua vaikka kikkelinkutitusrahaksi jos tahtoo, mutta fakta pysyy samana.Se on vitusti rahaa kahvinjuonnista ja pullansyönnistä.Lisäksi kun missä tahansa muussa työpaikassa kokoustetaan tai pidetään palaveria, ei siitä erikseen normaalin palkan lisäksi mitään makseta.

      Moni näistä mulkuista lisäksi istuu erilaisissa toimikunnissa ja niiden erilaisissa hallituksissa kuitenkaan olematta fyysisesti paikalla.Palkkiot juoksee.

      Miksi?

      Kaikki tällainen ylimääräinen raha pitäisi poistaa ja kieltää välittömästi.Palkka on sellaisenaan jo muhkea kymmenen tuhatta euroa kuukaudessa riittäisi kenelle tahansa hulppeaan elämään.

      On naurettavaa olettaa että kansanedustajan kahvinjuonti ja paskanlässytystyö olisi jotenkin rankempaa kuin normaalin kansalaisen työ jossa vaikka jossain telakalla hitsaillen 12 tuntisia päiviä plus työmatkat päälle.

      Kansa ei saa jos se ei vaadi.Kirjoittakaa edustajillenne, kerätkää adresseja sun muuta jos haluatte muutosta.

      • niko

        Ei niille mitkään adressien keräämiset auta, nauravat vain köyhälle kansalle.
        Heillähän on toimeentulo taattuna oikein kansan puolesta seuraaviin vaaleihin saakka.


    • von Lagerbom

      Näin on. Kansalla tulisi olla oikeus myös erottaa edustajansa mikäli päätöksiä ei tehdä kansan eduksi. Poliitikkojen ja suurjohtajien palkat on alennettava normaalille tasolle.

    • misu7

      Eu:n köyhyysraja on ollut jo vuonna 2010 henkilöä kohden 1100 e/kk. Miten voi olla mahdollista, että Suomessa vieläkin kuvitellaan ihmisen tulevan toimeen näillä 700-800 euron kuukausituloilla. Asumiskustannukset nousevat jatkuvasti, ruoka ja lääkkeet kallistuvat, sairaalamaksut ja kulkeminen kallistuu. Jo nyt näiden pienituloisten elämä on kiristetty niin valtion toimilla, että he eivät enään tiedä ollakko vai eikö olla.

      Koskahan viimeksi nämä poliitikot ovat käyneet maanpinnalla katsomassa, miten muualla kuin "suuressa kaupungissa" eletään?

      Rahaa syydetään Kreikkaan ja muihin Eu-maihin, vaikka Suomalaiset tarvitsisivat itse kipeämmin kaikki sinne lahjoitettavat eurot. Paljonko se olikaan se Suomen vuosittain Eu:hun maksama jäsenmaksu ? Sekin raha olisi hyvä apu käyttää oman yhteiskunnan hyvinvoinnin turvaamiseksi.

      Kun käyttää maalaisjärkeä, huomaa miksi nyky-yhteiskunnassa kaikki voivat huonosti.

    • von Lagerbom

      Tervehenkinen misu olet. Harvinaisen järkevä.

    • Antti Annikki

      Kokoamme ryhmää ihmisiä, joita kiinnostaa elää oikeasti vapaata, onnellista ja seikkailuntäyteistä elämää luonnossa ja poissa sivilisaation parista!

      Menemme Australian itärannikolle, jossa ostamme ison purjeveneen ja suurimman osan tarvikkeista. Sinulla pitäisi olla noin 2000 euroa rahaa ennen matkaa, joilla kustantaisit vain lentolippusi, joitain kulujasi Australiassa ja osan tarvikkeista. Ennen reissua vietämme Australiassa muutaman viikon tutustuen maahan ja purjehtimiseen sekä valmistelemme itse seikkailua. Ennen lähtöä siis harjoittelemme purjehdusta Australian rannikolla ja kun olemme tarpeeksi hyviä purjehtimaan, seikkailu alkakoon!

      Aluksi matkaamme noin 150 kilometriä autiolle saarelle Austraalian, Vanuatun ja Solomonsaarten väliin ja sen jälkeen matka jatkuu hissukseen Naurun seutua kohti (pysähtyen ehkä muilla matkanvarrella olevilla autiosaarilla). Suunnitelmat toki voivat, ja todennäköisesti tulevatkin, muuttumaan matkan varrella - mutta sitähän se seikkailu on! :)

      Perusperiaate on, että olet valmis olemaan matkalla vähintään vuoden. Jos siellä päätät, että haluatkin lähteä aikaisemmin kotiin, niin ei siellä ketään väkisin pidetä. Otathan kuitenkin huomioon, että siinä luultavasti kestää kuitenkin vähän aikaa, ennen kuin pääset takaisin (esim. tarvikkeiden oston yhteydessä) - paitsi tietysti hätätilassa.

      Saaret ovat paratiisisaaria, mutta koska tulemme elämään siellä mahdollisimman omavaraisesti (käyttäen mahdollisimman vähän rahaa alun jälkeen), niin elämä ei välttämättä tule olemaan helppoa, mutta varmasti mielenkiintoista ja luonnonläheistä. Ravinnoksi syömme muun muassa kalaa, simpukoita, äyriäisiä, kookospähkinöitä ja ostettuja ruokatarvikkeita.

      Otamme moderneja erämaaselviytymistarvikkeita mukaan ja jokainen ryhmänjäsen on suhteellisen vapaa päättämään, mitä haluaa tuoda mukaan, kunhan veneeseen mahtuu tavaroiden lisäksi me ja kaikki selviytymisen kannalta tärkeä. Tupakkaa ei kyllä voi tuoda, koska me tupakoimattomat emme sitä halua ja ne loppuisivat muutenkin niin nopeasti. Tulemme takaisin sivilisaation pariin vain, kun todella tarvitsee, esimerkiksi ostamaan lisää tarvikkeita.

      Tällä hetkellä ryhmämme koostuu kahdesta miespuolisesta ryhmänperustajasta: Ville (28v.) ja Tero (21v.). Sen lisäksi ryhmään kuuluu Heidi (24v.) ja Henri (21v.). Lopullinen ryhmänkoko on maksimissaan 7 jäsentä. Jos kantti kestää, niin mukaan vaan luomaan elämän tähän asti suurinta seikkailua! :)

      • von Lagerbom

        Minä en lähde jos niin vähän naisia on mukana vaikka tunnetusti olen innokas melankäyttäjä. Mutta asiaan. Tein alkuperäisessä asiassa kyselyn eduskunnan oikeusasiamiehelle jolta tuli jo vastaus. Eli eduskunnan lakivaliokuntako oli, on asian hyväksynyt eli onko nyt tehtävä kysely oikeuskanslerille vau Eu:n valvontakomissioon..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4562
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2239
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1764
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe