6 jarrukorjaus

tt7767

Mazda 6 jarruremonttia
2,3 GT alkoi kotimatkalla hidastella, eikä rullannu ollenkaan, pysäystys huoltamolle paljasti että oikea etupyörä kävi kuumana, höyry nousi ja jarrulevy hehkui punaisena. Jäähdyttelyä, lopuksi lumella ihan kylmäksi. Mutta kotona taas sama juttu, kuuma oli.
Ohjeeksi muille (olen sen ”velkaa netille”!): ja muistiin itselleni:
Korjaus: Pyörä pois, jarrusatulan kaksi pulttia irti, satula ylös paikaltaan, jarrupalat pois, palojen levitysjouset (2) talteen myös, kymmenen polkaisua jarruun, lisää jarrunestettä säiliön ylämerkkiin, vielä muutama polkaisu ja jarrumäntä plopsahtaa irti. Tässä jarruputki irti satulasta, pari muovinpalaa pikkupuristimella liittimen päähän jotta nestettä ei valu. Mäntä syyllinen, ruostetta ulkopäässä, pilkkuja noin sentin matkalla, se jumittaa männän. Männän kiillotus ohuella hiekkapaperilla ja vielä hiomatahnalla, kumitiiviste pois jarrusylinteristä, sen puhdistus ja sylinterin tiivisteuraura puhtaaksi rautalankakoukulla ja pyyhepaperilla. Satulan kappalet erilleen ja liukutapit ja suojakumit puhtaaksi. Palat oli ok, joten kasaamaan. Kaikki paikat puhtaaksi ja rasvaan (kumille sopivaa! ei saa pehmittää kumia). Mäntä varovasti paikalleen, suojakumi ensin sylinterin uraan. Jarrupalat ja niiden levitysjouset saa paikalleen, kun ottaa muovikupin pois ylemmän liukutapin ulkopäästä ja irottaa tapin kuusiokoloavaimella. Satulan puolikas (? no se sisäosa, jossa palat on) ylös toisen tapin varassa ja palat paikalleen, samoin levitysjouset pakalleen paloissa oleviin reikiin (muulla tavalla ei saa), sitten kääntö paikalleen ja irrotettu liukutappi paikalleen. Satula paloineen paikalleen, jarruletku kiinni. Ilmausruuvi pari kierrosta auki ja sen päästä letku (reikä 6-8 mm) pulloon, jarruun kymmenen rauhallista polkaisua, kun pulloon tulee nestettä eikä ilmakuplia tule letkusta, ilmausruuvi kiinni. Pyörä paikalleen, hyvin pyörii, 5km koeajo – ei kuumene eikä nestettä vuoda. Kaks tuntia, siinä se.
Tämä oli osien osalta ilmainen korjaus, kokemuksesta tiedän että kestää vuosia. Rikkaammat voi ostaa uuden männän ja tiivisteen ja suojakumit.

4

5872

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • exasentaja

      Kestikö jarrulevy suorana, itelle meinaan kävi niin(eri merkkinen auto,sillä ei oo mitään väliä), kun työmatkalla kävi jarru jumittaa, tiesin kyl miten irtoo,olin silloin korjaamolla töissä. Talvikeli, pieni kiire töihin,niin ajoin jumittavan kulman (oikea etu) hitaasti tienvarren lumipenkkaan(arvasin miten käy) jarru kyllä irtos sen verran et pääsin töihin, mut levykin meni kieroks. No onneks duunipaikka oli korjaamo sain palat ja levyt "asevelihintaan" itse korjauksen tein samoin kuin sä ja hyvin toimi sen jälkeen ainakin sen vuoden mikä ennen kuin vaihdoin autoa.

      • tt sama

        Suorana kesti, ei jumputa eikä kahnaa pyörittäessä tai jarruttaessa - Kuulemma parempilaatuiset levyt kestää kuumenemisia suorana, mut halpislevyt menee kieroksi (tuplalevythän siinä on)


    • Anonyymi

      Onko mäntä kierteellä vai painettava?

    • Oliko mäntä kierteellä vai painettava?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2580
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1950
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1499
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1028
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      913
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe