Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

yleiselle vai hampaalle?

jfoaeng

Mulla on kauhea kriisi, kumpaan haen. Yleiselle on ollut kauhea hinku, mutta vähän huolestuttaa kun kaikkiin eritteisiin ynnä muuhun siinä sitten pitää totutella? Yleisen monipuolisuus houkuttelee ja ainahan sitä voi erikoistua johonkin vähä eritteiseen jos vielä siinäki vaiheessa on ongelma... Lääkiksessä opiskelevat tai jo valmistuneet oliko samoja huolen aiheita ja kuinka niihin sitten tottui?

11

498

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • erite-erkki

      Voi tokkiinsa. Todennäköisesti et tule pääsemään kumpaankaan, ja siten huolesi on aiheeton.
      Voit toki jatkaa aiheettomien ja turhien asioiden murehtimista jatkossakin.

    • ainaeteenpain3

      Miksi tänne pitää pistää väliin arvostelevia viestejä siitä, että joku pohtii asioita tosissaan? Tämä on kuitenkin keskustelupalsta.

    • hammas pelottaa

      Niin. Ehkä kannattaa ajatella ensin, että minkälaisia asioita ajattelee.
      Miten voin lisääntyä, kun siinä on eritteitä? Pitäisikö sen sijaan ottaa adoptiolapsi? Entä jos se erittää jotain? Tuleeko yhteiskunta apuun, eli saanko kodinhoitajan kotiin sitten siivoamaan ne eritteet?
      Ja: ihmisen suussa on myös eritteitä, sylkeä ja verta. Hampaitakin siellä on.

      • njruhsu

        ihan vaan sinullekkin tiedoksi se on hieman eri asia kaivella jonkun suuta, missä tosiaan vastaan tulee sylkeä ja verta, kuin olla yleislääkärinä syövän kanssa tekemisissä, missä loppu vaiheessa sieltä suustä voi tulla paskaa kun syöpä on kaivertanut elimistön ihan mössöksi... Varmasti monella on hieman shokki ensimmäiset ruumiin kanssatekemisiin joutumiset, mutta hae mieluummin yleiselle jos tulee fiilis että ei tää on mun juttu niin hampaalle on ollut useimmiten helpompi päästä, niin vaihdat seuraavana vuonna sinne :)


    • rellu156456

      joo on kyllä tyhmiä kommenttejä, ei kyseinen henkilö taida itse päästä lääkikseen... Yleispuolelle hakijoille tiedoksi... tuttuvani mies on yleislääkäri ja tuskailee joka päivä sen kanssa tuliko tehtyä vääriä diagnooseja, potilas saattaa tulla kovien kipujen takia vastaanotolle ja sinulla ei ole mitään hajua vaivasta mutta jotain on tehtävä, siinä sitten arvailemaan moka voi tulla kalliiksi. Toisin kuin hammaslääkäreillä nyt tuskin mokistakaan saa aiheuttettua hengenvaaraa (ainakaan kovin helposi) potilaalle, eli henkisesti paljon helpompi työ. Ei kuoleman sairaita (rankkaa varamasti jos lapsi potilaalla joku vakavasairaus), mutta toisaalta yleislääkärin työ on hyvin palkitsevaa, näistä "haitta" puolista huolimatta. Ei varmaan ollut kovin avulias viesti mutta yritys oli hyvä :)

      • ....................

        No ainakin vastasit kysymykseen jossain määrin.

        Aloittaja: Ehkä sinun kannattaisia miettiä, että haluatko tehdä jotain kokonaisvaltaista (yleinen) vai pikkutarkkaa työtä (lääkkis).

        Minusta on hyvä miettiä asioita etukäteen eikä sitten narista tutkinto kädessä, että mitä tuli tehtyä.


      • ....................
        .................... kirjoitti:

        No ainakin vastasit kysymykseen jossain määrin.

        Aloittaja: Ehkä sinun kannattaisia miettiä, että haluatko tehdä jotain kokonaisvaltaista (yleinen) vai pikkutarkkaa työtä (lääkkis).

        Minusta on hyvä miettiä asioita etukäteen eikä sitten narista tutkinto kädessä, että mitä tuli tehtyä.

        Ajatus hieman katosi. Siis pikkutarkkaa työtä hammaslääkkiksessä.


      • 2+2

        Ihan totta!! Eihän se ole moka eikä mikään, jos hammaslääkäriltä jää jokin suun syövistä diagnosoimatta. Älä kommentoi, kun et asiaa ollenkaan tunne.


    • jiroaehg

      millaista näpertelyä se hampulääkärin työ sitten on? kun muakin toisaalta henkisenpuolen helppouden kannalta kiinnostaisi tuo hammas, mutta sitten taas sellainen näpertely ei oikein oo mun juttu...

    • ....................

      Hammaslääkkiksestä valmistuu HAMMASlääkäriksi. Toisin sanoen, kun menet opiskelemaan alaa tutkit HAMPAITA. Hampaat ovat pieniä ja sen takia lääkäreillä on pieniä laitteita ja vehkeitä, joiden avulla ne tutkivat hampaita. On hyvä asia, että hammaslääkäri on pikkutarkka, koska työnRUTIINI vaatii sitä.

      Yleiselle mennessä tutkit IHMISTÄ. Voit siis erikoistua esimerkiksi psykiatriksi, jolloin verrattuna hammaslääkäriin, et tee samalla tavalla pikkutarkkaa työtä, vaan työ on kokonaisvaltaisempaa (ihmisen mieli on laaja kokonaisuus).

      • ....................

        Kyllä hammas on ihmisen alakäsite. Kyllä hammaslääkärikin tutkii ihmistä, mutta jo opintojen alkaessa tiedät, että tulet tutkimaan ihmisen hampaita etkä esimerkiksi ihmisen mieltä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1688
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1397
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1364
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe