Kokemuksia eri autoista

paljon kokemuksia

Tallissa on ollut ranskalaista (Citroen, Peugeot, italialaista (Fiat), ruotsalaista (Volvoja ja Saabeja) ja japanilaista autoa (Toyota, Honda). Nykyisin on Saab ja Toyota.

Ranskalaiset olivat todella mukavia ajaa, mutta eivät todellakaan olleet rakennettu Suomen talveen. Aina jokin sähkölaite hajalla ja valot toimi miten sattui. Italialainen oli vähän niin ja jäin ajettavuudelta ja samanlaista "Ibizan aurinkorannoille" rakennettua laatua.

Ruotsalaiset olivat ongelmattomia. Volvot perushyviä, mutta tasapaksuja. Saabit ovat olleet myös ongelmattomia ja kaupanpäällisenä "sitä jotain persoonaa". Molemmat hyviä Suomen talveen.

Honda oli urheillullinen ajaa, mutta ajettavuus vähän sinne päin. Kesti kuitenkin tuiskut ja tuulet ilman ongelmia.

Tämä nykyinen "koko perheen auto" Toyota Avensis Verso 7-hengen tilaihme on listan mukaista taattua Toyota laatua. Ei mitään tajunnan räjäyttävää persoonaa, mutta kaikki toimii kuin unelma. Kunhan muistaa tankata, niin homma toimii.


21v autokorjaamo alalla olleena voin kyllä todeta että nämä autotilastot ovat täysin totuudenmukaisia!

Jos oikeasti väittää että Toyotissa on eniten vikoja niin ei kyllä tiedä autoista yhtään mitään. Ne ovat ihan selvästi laadukkaimpia joskin niittenkin laatu on heikentynyt!

Yksi myöskin todellinen asia on että sekä BMW että MB ovat laaduiltaan vähintään niin huonoja kuin TUV raportti toteaa!

Ajomukavuus ym ovat niissä huippuluokkaa mutta kestävyys laatu ei!


Meillä toyota corolla vm-95 ajettu 345000 ollut meillä 7vuotta sinä aikana ei muuta huoltoa ollut kun jakoremmi vaihdettu ja jarrulevyt eteen sekä oljyt tietenkin.Ja toiminut moitteettomasti.Kyllä toyota laatu on totta.Ottaahan se päähän kun puolenmiljoonan autoa täytyy makuuttaa korjaamolla puolet vuodesta ja kalliissa huollossa vähän väliä.


Ajan motukalla kesät, mutta töiden vuoksi jouduin ostamaan auton. Ostin 1988 Toyota Carina 2 kaasarikoneella. Maksoin siitä 800e ja ajettu oli 330000. Nyt ajanut sillä 40000. 2 krt leimannut ilman huom. Varaosiin mennyt tulpat 17e,ilm.suod 7e, ja bens.suod 1,90e. Öljyjäkään en ole vielä viitsinyt vaihtaa. Lohkol. ei ole mutta lähtee vaikka -30c käyntiin. Muutenkin toimii kuin enkeli-sitäpaitsi pirun lämmin talvella. Naapureitten kalliita autoja apukäynnistelin viime talvena kymmenkunta. En voi muuta sanoa kun että pirun hyvä auto ja vähäruokanen. Wanhassa vara parempi. Keväällä varmaan luovun kaarinasta-se löytää vielä uuden elämän afrikasta.


No ei noissa kilometreissä carinassa vielä pidäkään olla mitään , Mulla ollu 2 tojoa ja pojalle ostin vanhan carinan ja harmittaa se että autossa ei oo koskaan vikoja että poika oppis korjaamaan autoja ..se kun vaan ajelee sillä. Siis oikeesti automiehet jotka niitä saksalaisianne kehutte jos ei oovaraa ostaa kuin alle tonnin auto niin kannattaa ostaa tojo se on laadultaan yhtähyvä kuin 3 vuotta vanha saksalainen.


Oon tojolla ajanu sellaset 12 vuotta ja molemmat on ollu käytettyjä ja ei kertaakaan ole ollut mitään vikaa kummassakaan eikä koskaan ole tarvinnu tehdä katsastukseen mitään ..tojo on luotettavin auto. Ostin pojalle vanhan carinan ja on ajanu sillä kohta 2 vuotta ja ei vian vikaa. Kun samaan aikaan tuttu tuskailee saksalaisen uuden auton kanssa. Volkkarissa vikoja kokoajan ja kylmä on talvella. Jos E-carinaa vielä valmistettais ostasin sen uutena heti..Korjaamolla yks vuosikymmeniä autoja korjannut asentaja sano että paras auto jos luotettavuudesta on kyse mitä maailmassa on.

11

236

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 9+5

      Kylläpä näit pahaa unta.

    • Gynde

      "Honda oli urheillullinen ajaa, mutta ajettavuus vähän sinne päin. "
      Miten tämä nyt on ymmärrettävä ?

    • Kake....

      Toyota vaan ei ole ajo-ominaisuukiltaan mikään hääppönen ajettava.

    • Keke..

      Hyundai Sonata on erittäin hyvä ajaa.

    • Croma 2.0

      Aloittaja, vaikka oletkin omistanut monen maalaisia ja merkkisiä autoja, saman merkinkin automalleissa on joissakin yllättävän suuret laatuerot, saati sitten jos olet omistanut niitä eri merkkisiä kauan sitten. Nykyään taitaa olla niin että monen merkin edulliset perusmallit ovat kaikkein vähävikaisempia ja vieläpä edullisimpia. Ei tosin aina, eri merkeillä on tietyt paremmat mallit. Mutta ainakin mitä olen kuullut ja lukenut niin esim. nykyautoista Polo, Fiesta, Clio, Modus, Grande Punto, C1, Yaris jne. ovat melko luotettavia pelejä.
      Kyllähän ne ainakin vanhemmat Toyotat kestää. Vanhemmillanikin oli aikaisemmin Carina II kasikytluvun lopulta ja oli melko huoleton. Tosin kilometrejäkään ei ihan mahdottomasti. Nykyinen A6 -99 ollut kohta kaksi vuotta ja jotain sähkövikaa ollut, mm. akku tyhjenee jos on ajamatta muutaman päivän. Jos irrottaa akun kaapelin, niin virta säilyy. Aluksi myös sisävalot syttyivät ja sammuivat itsestään kesken ajon.
      Kyllä ne Toyotatkin voi hajota. Tuttavalla hajosi kone muutama kuukausi sitten -90 Carinasta, oli ajettu muistaakseni jotain 300 -400 tkm välillä, samoin kaverin Corolla ysikytluvun puolivälistä, kone alkoi kolisemaan. Samoin muistan kun olin Norjassa töissä reilut kymmenen vuotta sitten kun yhden norskin Carina ll hajosi tien varteen, kone leikkasi kiinni. Saattoi kyllä johtua huolimattomuudesta, ajoi ilmeisesti vähillä nesteillä syylärin vuoden tms. takia. Hinasin sen Carinan (Fiat Cromalla) kotipihalleen.
      Ja mullakin oli joskus Honda (Prelude 1.8 EX -84). Oli kyllä vääntöä ja urheilullinen ajettava kesäkelillä, mutta liukkaalla saattoi varottamatta yllättää hengenvaarallisesti. Oli lisäksi melko pikkuvikainen ja ruosteongelmainen. Laadussa ja ajo-ominaisuuksissa Croma oli parempi.

    • siantuntija
    • aivan turhaa jurinaa

      Autovanhuksissa kaikki ovat yksilöitä merkistä riippumatta.
      Uusista ei aloittajalla näytä olevan mitää tietoa, eikä hajuakaan.
      Ja sitten nämä klassiset "yksi asentaja vaari" kertoi, voihan kiesus kuinka vakuuttavaa??
      Yhtä vikaisia ja surkeita nuo nykyiset Toyotat ovat kuin muutkin vastaavat.
      Ja esim. tämä sanomasi "Volvot varmoja, mutta tasaisen harmaita", kuinkas nämä uutukaiset verrattuna iki vanhaan Carinaan.
      Juttusi on yhtä soopaa kun vertaat muinaisia tekeleitä nykyautoihin jne.

      • askljfigjjgf

        Katsastustilastot kertovat aivan muuta, samat merkit kärjessä ja hännillä vuodesta toiseen.


      • Sori vaan.
        askljfigjjgf kirjoitti:

        Katsastustilastot kertovat aivan muuta, samat merkit kärjessä ja hännillä vuodesta toiseen.

        Mitä sinulle katsastustilastot oikeesti kertoo...oletko ihan oikeesti syventynyt ajattelemaan ko. kysymystä?
        Jos valitset autosi noiden tilastojen perusteella, sinua voisi helposti nimitellä vähän tyhmäksi.


      • toi loota
        askljfigjjgf kirjoitti:

        Katsastustilastot kertovat aivan muuta, samat merkit kärjessä ja hännillä vuodesta toiseen.

        Katsastuksissa narahdetaan jostain muutaman kympin kumipuslista, huonoista renkaista jne. Toiloota pärjää, kun kilometrejä voi olla 1. katsastuksessa vasta 40 tkm ja jollain toisella merkillä 100 tkm.

        Vaan sitten kun tulee tosi kallis paukku, esim venttiilit ja männät "kättelee", niin eihän sillä autolla silloin mennä katsastukseen, vaan hinausauton lavalla huoltoon/paalaamoon (iästä riippuen).

        Leipoo muuten toilootienkin koneet (joo, ei saa täällä kertoa) ja hlökohtaista kokemusta on myös huollon tarpeesta. Normihuoltojen lisäksi vähintään kerran vuodessa pajalle, mutta katsastukset oli läpihuutojuttuja = viaton ja halpa ylläpidettävä? Vitut oli.


    • eipäs vähätellä

      Nyt on syytä mennä katsomaan oikeasta suomalaisesta katsastustilastosta, minkälaisista vioista on kyse.
      Jos jollain autolla on "tyyppivikaa", niin se on merkattu syyksi, joka kerrotaan tuossa myös.
      Auto joka ei läpäise katsastusta ei ole liikenneturvallisessa kunnossa !

      http://www.a-katsastus.fi/Autolija-info/vikatilasto-2011/Sivut/default.aspx

      Tämä ei ole "hevosmiesten tietotoimistosta", vaan virallista faktaa !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5484
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      21
      2440
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1957
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      50
      1674
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1297
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1229
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe