SORRENTO, ROOMA tai FIRENZE??? Mikä olisi monipuolisin noista???

ITALIAAA

Olemme nuori pariskunta. Pidämme kulttuurista ja historiasta, mutta myöskin shoppailemisesta erittäin paljon. Pidämme myös erilaisista makuelämyksistä ja kahviloista erilaisiin ravintoloihin.
Maisemat ja mahdollisuuksia tehdä asioita ja käydä erilaisissa paikoissa esim.museot ja muut nähtävyydet ovat meidän kiinnostuksen kohteita.

Mitä noista kolmesta voisitte suositella? Ensi kesänä olis tarkotus lähteä.

ps. Onko Venetsia mistään kotoisin, siis kun aikoisimme samassa paikassa viettää kuitenkin sen 7vrk.

12

484

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sofisticato

      Sorrento ja Rooma ovat aivan samanlaisia, joten on ihan sama, kumpaan menee. Kummassakin on mahdollisuuksia tehdä asioita ja kahviloista erilaisiin ravintoloihin. Firenzekin on melkein samanlainen, kummassako se Uffizi olikaan, Sorrentossa vai Firenzessä?
      Venetsia ei ole yhtään mistään kotoisin, kuten arvelitkin. Siellä ei ole yhtään mitään, ihan samanlainen kaupunki kuin vaikka Vantaa tai Kouvola.

      • pk_herra

        totta puhut. Kouvola ja Venetsia ei eroa juuri muusta kuin että Kouvolassa on parempi lörtsyvalikoima.


      • Sofisticato
        pk_herra kirjoitti:

        totta puhut. Kouvola ja Venetsia ei eroa juuri muusta kuin että Kouvolassa on parempi lörtsyvalikoima.

        Tuo on ihan totta. Kouvolan puolesta puhuu sekin, että siellä on modernimpi arkkitehtuuri, vanhimmat rakennukset kai 1970-luvulta. Venetsiassahan ei elementtirakentamisesta ymmärretä mitään.


      • Juppe
        pk_herra kirjoitti:

        totta puhut. Kouvola ja Venetsia ei eroa juuri muusta kuin että Kouvolassa on parempi lörtsyvalikoima.

        Kouvolassa ei ole lötsyjä, pölvästi.


    • fan italiana

      Roomassa on tekemistä ja näkemistä viikoksi vallan mainiosti - vaikka vuodeksikin. Ja helposti kuljeksittavankin se on kumminkin suurkaupunki kaikkine arkisine variaatioineen - ihan eri luokkaa kuin nämä kaksi muuta. Hienostelevan Sorrenton kouluaa parissa päivässä, mutta sieltä kannattaakin sitten retkeillä Pompeijiin, Napoliin, Amalfin rannikolla, saarille jne. - yhteydet ovat hyvät ja nopeat. Maisemat ovat upeat tuossa vaihtoehossa, päihittää mennen tullen taas nuo muut. Firenze on jälleen erilainen, selkeästi kultturellein kohde, josta hyvät mahdollisuudet tutustua huippusuosittuun Toscanaankin. Kaikki kolme kohdetta on kesäaikaan pullollaan turisteja, kesäkuu heinäkuuta parempi vierailuaika. Kahvila- ja ravintolaelämyksiä saa kaikissa yhtäläisesti, jos osaa etsiä eikä tyydy nähtävyyksien nurkilla oleviin kuppiloihin. Ja kaikki kolme käynnin arvoisia, eli käykää tänä kesänä yhdessä ja seuraavina noissa toisissa ;)

    • fdsjfkljsdkjfdsfd22

      Rooma. Valtaisa kokoelma nähtävyyksiä, museoita ja mahdollisuuksia seurata
      italilaista elämää.

      Firenze seuraavana: Uffizi, Duomo jne.

      Sorrento on vain lomakohde, oikeastaan siellä ei varsinaisesti ole mitään, toimii tietysti hyvänä tukiasemana, jos haluaa käydä Caprilla, Ischialla, Pompeijissa tai ihastella yleensä Amalfin niemeä.

    • chromecoma

      Moni tykkää yhdisttää Rooman ja Sorrenton samaan reissuun. Sellaista huomiotavaa, että kaupunkilomat kesällä voi olla tuskastuttavan kuumia varsinkin jos ei kuumuutta siedä tai ole tottunut. Roomassa ja Firenzessä on paljon nähtävää kulttuurinnälkäiselle, Sorrento puolestaan tarjoaa kauniita maisemia ja tunnelmallisia makuelämyksiä.

      Itse en ymmärrä Venetsian viehätystä, vaikka monet tuota kaupunkia rakastavatkin. Ihan erikoinen kaupunki, mutta turisteja täynnä ja todella kallista. Rooma ja Firenze ovat myös arvokkaita kaupunkeja, mutta niissä mahdollisuudet löytää järkevänhintaista palvelua, ruokaa sun muuta on helpommat ja todennäköisemmät kuin Venetsiassa. Eli itse suosittelen kaikkia muita paitsi Venetsiaa. :) Roomaa ehkä eniten.

      • dÓro

        Kyllä Rooma ja Sorrento samaan reissuun sopivat, jos on tarpeeksi aikaa. Itse en viikkoa lyhyemmästi Roomaan lähtisi. Roomassa voi käydä vaikka kuinka monta kertaa, Sorrennolle riittä yksi visiitti, ainakin minulle.

        Makuasioita, tottakai. Kuten Venetsia. Venetsiasta aina muistetaan mainita, että turisteja on paljon, ja kallista on. Tottakai turisteja on paljon, johtuisikohan siitä, että kaupunki on aivan ainutlaatuinen. Turistimassat vellovat sitten lähinnä San Marcon ja Rialton ympäristössä, muualla en puhuisi ongelmasta. Kalleus on suhteellista. Jos jonkun kympin päivässä maksaa syömisestä enemmän kuin jossain muualla, ja jos hotelli maksaa jonkun kympin enemmän kuin jossain muualla, ja tämä on liikaa, niin ei varmaan pidä sitten mennä Venetsiaan. Nämä molemmat "epäkohdat2 välttää sitä paitsi aika hyvin, jos menee Venetsiaan johonkin muuhun vuodenaikaan kuin loppukesällä.

        Venetsiasta voi ehkä hintatason ohella mainita senkin, että kaupunki kanaaleineen, upeine palatseineen ja muine historiallisine nähtävyyksineen on täysin ainutlaatuinen. Jos hintataso ja ostosmahdollisuudet merkitsevät tätä enemmän, kannattaa varmaan mennä muualle. Jos Tintoretton, Carpaccion, Veronesen, Signorellin ym teokset eivät kiinnosta, Venetsian viehätys on ehkä vaikea ymmärtää.


    • yox 60

      JAA. Suosittelen lentoja Roomaan 1-2 yötä siellä, juna Firenzeen, 1-2 yötä siellä, juna Viareggioon, rantapaikka1-3 yötä siellä ja päiväretki Pisaan 30 min sieltä,
      ja takaisin koneeseen Roomaan, mutta ottakaa iltakone lähtöön. Sorrento Rooma ei ihan OK minusta. Tai tehkää kuten me. 8 pvä, lennot Roomaan, sieltä junalla Napoliin 2 yö, sieltä junalla Firenzeen 1 yö, sieltä junalla Viareggioon 4 yö, rantapaikka, josta puolentunnin matka Pisaan bussilla, vajaa tunnoin matka junalla Livornoon, kiva rantakaupunki. Ja takaisn Roomaan.
      8 vrk reissu ruokineen junineen lentoineen ja hotelleineen alle tonnin.
      Tsemppiä.

    • löysin rantein

      you60 - aikamoista haipakkaa saitte kyllä kulkea... ja Viareggiota kivempia rantapaikkoja toki on olemassa. No onhan se ok, jos kestää kaiken sen venäläisen menon - valtaosan rantapaikoistakin omistaa jo sikäläiset, sääli. Matkasta kannattaa ehdottomasti nauttia, eikä itsetarkoitus ole haalia mahdollisimman montaa paikkaa yhteen matkaan. Seuraavaankin kertaan kannattaa jotain jättää ;)

      • mrs matkaaja

        Rooma ja Firenze ovat aivan omaa luokkaansa eikä voi lainkaan verrata Sorrentoon, joka itsessään on ihan viehättävä pikkukaupunki ja toimii oivana majoituskohteena haluttaessa tutustua Napolinlahden nähtävyyksiin kuten Amalfin rannikko, Pompej, Vesuvius, Napoli.


    • Palasin Firenzestä

      Millähän logiikalla näitä peukutuksia täällä jaetaan? Hyväkin vinkki saa peukun alaspäin. Häh?

      Kun muut ovat ottaneet kantaa muihin asioihin, kirjoitan shoppaamisesta. Rooma tietysti ylivoimaisin valikoimaltaan mutta myös kallein. Firenzessä kaupat auki 7 päivää/vko. Lukuisia pikkuliikkeitä, loistavaa nahkatavaraa ja upeita käsineitä edullisesti. Firenzeläiset eivät tyrkytä, joten saa rauhassa katsella. Toki kaupanteko käy aina.

      Kesää välttäisin, liikaa turisteja ja kuumuutta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1807
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1667
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1303
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      789
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      775
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      757
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe