Nuori yksinhuoltaja kaipaa vertaisystäviä! PKS

kaksikkoo

Olen 20vuotias vuoden ikäisen lapsen yksinhuoltajaäiti pääkaupunkiseudulta ja voisin sanoa että olen kovaa kyytiä erakoitumassa. Vanhoilla kavereilla on koulunsa/omat menonsa ja itse vietän paljon aikaa lapseni kanssa yksin. Lähipiiristäni ei löydy muita nuoria äitejä ja niille olisi nyt tarvetta! Mistä teitä löytää?

11

245

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puttis.

      Nii-in näinpä siinä käy kun liian nuorena yksin vääntää.

      • mimmeli93

        No huhhuh. Voi sitä aikuisempikin äiti jäädä yksin jos kaverit ei oo oikeita .Kyllä ystävä pysyy vaikka mikä olis .


    • niin siinäkin

      sitten kävi, kun jokaisen tapiinnokkaan reikänsä asettaa.

    • teinimama

      Päksy. net ja olohuoneet, tervetuloa :)

      Tyttöjen talo, nuoret äidit avoin äitiryhmä torstaisin klo.10-12

      Pienperheet.fi

    • meisseliä

      jos parruu tarviit

    • isukki3ja0

      Nuori ja äiti en ole, mutta väittäisin asiasta jotain tietäväni kun olen sinun iässäsi jäänyt yh-isäksi. Eipä silloin ollut kovinkaan samanlaiset puheen aiheet kaverien kanssa. Kuka oli saanut keneltäkin ja kuinka oli tojotaa onnistuttu virittämään ja sitte itellä päivän puheen aiheena kuinka lapsi otti ensiaskeleensa.

      Pidä mielessä ettei kaikkien juttu kavereiden tartte olla samaa ikäluokkaa. Ite olin sillon raksalla töissä ja hyviä juttu kavereita löyty sillon yli 30 kymppisistä perheellisistä ja jopa muutamasta äijästä joilla oli lapsenlapset melkein saman ikäsiä kun mun lapsi oli sillon.

      Mites muuten oma elämäsi. Mitä sen suhteen olet suunnitellu? lapsesikin jo siinä iässä että voit hakea päivähoito paikka ja sitäkautta suunnitella omaa koulutusta tai työelämään menoa. Tietysti päivä hoitopaikat on kivenalla siellä pk seudulla, mutta kokemuksesta voin sanoa sen että kun lapsi pääsee varhain päivähoitoon tulee siitä hänelle rutiinia. Tarkoittaen sitä että se päivähoitoon meno ja sinne jääminen ei ole ollenkaan niin vaikeaa lapselle kuin jos sinne menee ensimmäisen kerran isompana. Siellä lapsi oppii tulemaan muiden lasten kanssa toimeen ja varmasti tykkää kun saa kavereita. Sitäkautta muodostuu myöskin hyvä päivä rytmi joka helpottaa sininkin arkeasi(itse tajusin tämän asian vasta paljon myöhemmin, mutta se tuli kaupan päällisinä kun lapseni oli päivä hoidossa)

      Leikkipuistoihin kannattaa mennä arkisin jos olet vielä kotona. Siellä tutustuu helposti vaikkapa perhepäivä hoitajiin jotka tulee lasten kanssa sinne päivisin. Oman kokemuksen mukaan heistä monet sen verran mukavia ja puheliaita ihmisiä ettei tarvitse yksin hiljaa olla :)

      Palataan asiaan palstalla!

      • mimmeli19

        Minä kommentoin sen verran että. Minä olen törmänny todella ahdasmielisiin ihmisiin sen takia että huomaavat että olen nuori ja minulla on vauva. Ja kaikki nämä ovat olleet yli 35-vuotta selkeästi, jotkut nuorempia. Joten onko tuon jälkeen sitten kauheesti intoa enään mennä niille vanhemmille mammoille juttelee siellä puistossa. Kyllä jostakin yhdestä voisi saadakkin jonkun juttelukaverin puistoon, mutta entä kun kuulevat että olet tullut suunnitellusti raskaaksi, mutta alussa jo jäänyt yksin. Olet yksinhuoltaja ja lapsi niin pieni ettet töihinkään voi mennä ja elät tuilla. Luuletko että sielä puistosta kauheasti sellaisia löytyy jotka ymmärtäisivät. Harvoin. Ja sitten sekin että jos hiuksesi ovat persoonalliset ja on tatuointeja, mutta olet henkisesti ihan täysin vakaa ja "normaali" niin ei kukaan välitä kuin siitä ulkokuoresta. Ikävä kyllä tosiasia on se että Suomessa on nykyään niin ahdasmielisiä ihmisiä että ihan pahaa tekee.


    • isukki3ja0

      Kyllä olen senkin huomannu että on enemmän tai vähemmän ahdasmielisiäkin ihmisiä olemassa. Ensin ihmiset varmaanki aatteli että hienoa kun isä lähteny ihan kahestaan pienen lapsen kanssa ulkoileen, mutta auta armias kun joku kuuli että olen yh-isi. Joha piisas kysymyksiä miten, miksi ja voitteko te pärjätä. Arvaas kuinka monta kertaa olen saanu kuulla sen kommentin että kyllä mun mielestä pienet lapset kumminkin aina kuuluis äidille. En tiedä onko niin? Itse olen puolueellinen arvioimaan. Kyllä arvaan sen että jos nuori ihminen jolla paljon tatskoja ja muutenkin oma lookki niin varmasti herättää jotain epäluuloja etenkin vanhemmissa ihmisissä koska he eivät ehkä ole tottuneet sellaiseen, mutta tärkeintä on se miten lapsesi hoidat. Enkä minä usko että tukan väri tai värit muiden itsevalittujen ulkokuoren asioiden kanssa siihen vaikuttaisi mitenkään.
      Varmasti se leikkipuisto täteineen ei ole kaikille se paras paikka saada juttu seuraa, mutta yhtenä ehdotuksena sekin muiden hyvien joukossa.

    • kohta 20v äiti

      isukki3ja0, hienoa nähdä täällä vaihteeksi myös sinun kaltaisia asiallisia ja oikeasti neuvoja antavia vanhempia ihmisiä.. Suurinosa kun huutaa jo pari palstaa ennen suoraa huutoa "Älkää vaan tehkö niitä lapsia, jos voisitte ni jälkiabortoikaa ne tämän hetkiset tuotoksennekin" ym...

      Itselleni ainakin tuli hyvä mieli lukiessani sinun viestejä. Olen itsekkin ajatellut sinne puistoon lähtemistä päivisin, mies kun on silloin koulutuksessa.. Mutta jotenkin vain on sellainen pieni epäilys takaraivossa, että siellä on niitä ilkeämpiä ihmisiä jotka katsovat halveksien minun ja poikani suuntaan.. Itse täytän ensi kuussa 20 vuotta ja poikamme on reilun vuoden ikäinen. Yleisesti ottaen jos olemme käyneet esim kaupassa, en ole kiinnittänyt mitään huomiota muihin ihmisiin, kohteliaisuuksiakin on tullut joskus kuultua tuntemattomilta, mitkä kyllä kummasti piristävät päivää. Totta kai niitä nenän nyrpistelijöitäkin on, mutten ole huomioinut heitä millään lailla, jos joku suoraan päin naamaa tulisi jotain sanomaan, niin tottakai vastaisin heidän kommenttiinsa, mutta asiallisesti.

      • isukki3ja0

        Kiva kuulla että jonkun mielestä olen onnistunut kirjoittamaan asiallista luettavaa!
        kyllä niitä ihmisiä piisaa joka paikassa jotka katselee nenänvarttaan pitkin halveksuen. Sellaisia löytyy työpaikoilta yhtälailla kun sieltä leikkipuistoistakin, joten ei sen takia kannata jättää menemättä johonkin. Oli sitten menossa yksin, tai lapsen kanssa. Vaikka sanoinkin ettei juttuseuran iällä ole väliä niin luulisi muitakin nuoria vanhempia liikkuvan siellä leikkipuistojen paikkeilla? Ainakin toivon että pientenlasten vanhemmissa olisi isompi joukko niitä jotka vie lapsensa ulos raittiiseen ilmaan touhuamaan kuin niitä vanhempia jotka vain möllöttää sisällä.
        Löyty sitä juttuseuraa tai ei niin nukkuu lapset ainakin yöt paremmin kun ovat saaneet päivällä riehua ulkona. Sehän taas helpottaa isin ja äidin elämää ;)


    • nuoriaiti93

      moi:) tässä olisi yksi nuori yh äiti... lapsi on kohta 2kk ja olisi kivaa tutustu muihin kohtalokavereihin!! asun kanssa pääkaupungin seudulla ja täytän tänä vuonna 20:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8296
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2253
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1919
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe