Joulupuurosatu osa 1 (ei pienille lapsille)

Kansantarinoita

Olipa kerran rauhaisassa paikassa pieni Keijujen kylä. Kylää ympäröi luonnon muovaama suojavalli kolmelta sivustalta, yhden sivun suojana oli luonnonkaunis ja puhdas joki. Keijuperheet asuivat kylässään omassa rauhassaan ja puuhailivat omia askareitaan auttaen toisiaan .Joskus joku Keijuperhe muutti kylästä pois, mutta tilalle muutti pian ihmisperhe ja pian hekin muuttuivat Keijuperheeksi. Joen varrella oli luonnonkaunis rantakaistale jossa kasvoi kauniita kukkia ja viihtyisiä puita, joka oli Keijuperheiden yhteisomistuksessa. Josta he saattoivat lähteä kauniina kesäpäivinä tekemään joelle retkiä.
Mutta olipa tuon rantakaistaleen läheisyyteen päässyt huomaamatta muuttamaan oikea menninkäisten perhe. Ja piankos menninkäisvaari alkoi kauhealla karjunnalla ajamaan Keijuja rantakaistaleelta pois, Keijut pahoittivat mielensä, mutta eivät tunnistaneet vaaria menninkäiseksi koska eivät olleet sellaista koskaan nähneet. Keijut olivat ihmeissään asiasta, koska tällaista ei ollut koskaan sattunut, eivätkä he osanneet tehdä asian hyväksi mitään. Keijut kävivät kuin vaivihkaa rantakaistaleella, mutta aina kun menninkäisvaari näki jonkun Keijun rantakaistaleella hän ajoi Keijun pois hirveän huudon saattelemana.
Sittenpä menninkäisperhe rupesi laskemaan likavetensä tuohon rantaan, ja alueelle rupesi kasvamaan piikkipensaita ja myrkkykasveja. Siitä huolimatta Keijut kävivät rannassa kun siihen tilaisuus tuli ja myös Keijulapset halusivat käydä uimassa siellä. Mutta kun Keijulapset olivat menossa uimaan, ryntäsivät menninkäisten lapset Keijulasten päälle repien heitä hiuksista hirveästi huutaen, Keijulasten ei auttanut muuta kuin juosta pahoja menninkäislapsia pakoon.
Näin jatkui vuosia, sittenpä ilkeä menninkäisperhe halusi koko rantakaistaleen itselleen, vaatien sitä Luontoäidiltä, mutta ei Luontoäiti sitä menninkäisperheelle antanut, menninkäisperhe suuttui entistä enemmän, vaatien rantakaistaletta omakseen itse UkkoYliJumalalta, mutta ei UkkoYliJumalakaan sitä ilkeälle menninkäisperheelle antanut. Tästäkös ilkeä menninkäisperhe suuttui entistä enemmän, olihan siinä monet kengänpohjat ja housut kuluneet Luontoäidin ja UkkoYliJumalan luona kulkiessa ja vielä joutuessaan maksamaan kulut jotka olivat tullet Keijujen matkatessa Luontoäidin ja YkkoYliJumala kuultavana asiassa.
Siinäpä pihisi ja puhisi ilkeä menninkäisperhe kiukussaan, ärjyen ja karjuen Keijuperheille, antoipa Luontoäiti jonkinlaisen rangaistuksenkin menninkäisvaarille kun liiaksi pihisi ja puhisi.
Keksipäs tuo paha menninkäisvaari rakentaa rantaan pumppuaseman joka pumppasi nyt jo vähän pilaantunutta jokivettä menninkäistalon sisälle ties mihin tarkoitukseen.
Meni taas kesä ja talvi ja useampikin, niin rupesikos tuo ilkeä menninkäisperhe kertomaan isoon ihmiskylään itse keksimiään juttuja, että Keijut tekevät näin ja noin ja Keijuilla on semmoista ja tämmöistä. Ja kaikki tuo vain jotta siitä olisi Keijuille harmia, niin kuin siitä olikin, ison ihmiskylän päälliköiden tullessa tutkimaan ja tarkastelemaan Keijujen kylää.

1

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Osa 2

      Eipä aikaakaan kun hyökkäsi tuo ilkeä menninkäisvaari vieraan Keijun kimppuun ja toisiakin Keijuja syytellen jatkoi samaa pihinää ja puhinaa.
      Siitäpä Keijut huomasivat pyytää apua isosta ihmiskylästä omaksi turvakseen, mutta ei ison ihmiskylän valta auta ilkeiden menninkäisten hirveään karjumiseen ja uhkailuun, jostakin tuli neuvo tosi hyvä, Keijulle turvan antaa vain suoja-aita, sittenpä rupesivat Keijut hankkimaan isosta ihmiskylästä aidalle luvan ja tarvittavia rakennustarpeita, hyvin ja joutuisasti se yksissä tuumin sujui. Tuli kesä ja koitti aika aidan rakentamisen, yhdessä Keijuperheet rupesivat aidan pystytyksen vuoksi ahkeroimaan, mutta hetipäs ilkeä menninkäisvaari syöksyy ulos kolostaan hirveän huudon saattelemana, mutta eipäs muuta voi kuin repiä päästään hiuksia ja hyppiä tasajalkaa niin että tanner tömisee.
      Pian aita oli valmis ja oikein kaunis ja luja se olikin. Kaikki Keijut olivat iloisia työnsä tuloksista ja pitivät oikein aidanrakentamisjuhlat. Niinpä ilkeä menninkäisvaari matkustaa heti isoon ihmiskylään ihmispäälliköiden luo, vaatien vihaisena aidan särkemistä, no eihän ihmispäällikötkään siihen aidan särkemiseen lupaa anna, onhan se Keijujen turvana.
      Kuluu päiviä ja siellä se ilkeä menninkäisvaari tarkastelee ja mittailee aitaa, päivän tai kahden päästä huomataan jonkun aloittaneen aidan rikkomisen, Keijut korjaavat aitaa parhaansa mukaan, mutta eihän siitä enää uuden veroista tule, käypä paikalla myös Keijujen kutsumana virkaihmisiäkin isosta ihmiskylästä kuvaamassa tuhotyön jälkiä. Kesä jatkuu ja samalla on myös jatkunut aidan rikkominen ja taas joutuvat Keijut korjaamaan aitaa samaten joutuvat ison ihmiskylän virkaihmiset käymään paikalla.
      Lehtipuista putoaa jo lehti, eli syksy on koittanut ja nyt jo taivas lumen maahan laskee, talvi on saapunut. Samalla saapuu viesti ilkeältä menninkäisperheeltä, he vaativat Luontoäidin ratkaisevan aidan kohtalon,

      miks pitäis tuo aita joka niin ylväänä seisoo
      rikkoa käskystä sen joka sitä vaatii
      ei aita ketään estä vain turvan antaa
      onko tuon nyt palkka kaiken vaivan

      Luontoäiti päätöksen viisaan tekee, ilkeän menninkäisperheen vaatimuksen hylkää.
      Niinpä ilkeä menninkäisvaari omaan kiukkuunsa tukehtuu, siinä joululahja koko menninkäisjoukolle, mutta ei se varmaankaan heitä muuta, sillä eihän menninkäinen Keijuks muuttua voi.


      Tämä satu tulee aina mieleen kun syön Joulupuuroa.
      Kuulemma perustuu tosi tarinaan ja aita on mitä ilmeisimmin vieläkin pystyssä jossakin päin Suomea.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      34
      2498
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      8
      1922
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      17
      1393
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1270
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1265
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1191
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1111
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1055
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1034
    10. SOSIALI DEMOKRATIA

      AATE , JOKA ETENEE.
      Suomen sosialidemokraattinen puolue
      15
      1014
    Aihe