Luotettavat, kotimaiset kamerakaupat

Kikkurankäkkyrä

Mitä luotettavia, kotimaisia kamerakauppoja löytyy? Rajala ja Superkuva taitaa olla ihan ok? Noissa myös välillä ihan hyviä tarjouksia, vaikka suluissa oleva "normaalihinta ennen alennusta" näyttääkin minusta vähän liioittelulta.

Canon EOS 5D Mark II taitaa olla poistumassa hiljaksiin myynnistä, kuinka nopeasti se poistunee? Nimimerkillä kerään kuumeisesti rahaa kameraa varten.

48

4997

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kekekeke ruusperiruu

      "Canon EOS 5D Mark II taitaa olla poistumassa hiljaksiin myynnistä, kuinka nopeasti se poistunee?"

      se poistunee niin nopsaa ku varastot myydään loppuun.


      topshot on hyvä kamerakauppa.

    • Ei itketä markkinoil

      Kaikesta huolimatta kamerakauppa-ala vaikuttaa olevan Suomessa melko "villisti hinnoiteltua" bisnestä jossa oikeastaan oikeaa kilpailua ei juuri esiinny etenkään
      "uusimpien" uutuuksien hinnoissa mutta voi palvelun laadussa olla merkittäviä
      eroavaisuuksia eri liikkeissä ja nettikaupoissa joissa on aina huomijoitava posti yms kulut hinnan päälle.
      Hyvänä esimerkkinä tästä kalliina pidetty "Rahala" on alkanut myymään mm. Nikon D7000 kameraa eli ei niin huonoa vanhaa mallia uutena takuulla ilmeisesti poistomyynnissä hintaan 699.. ehkä ensimmäisenä Suomessa.
      Alottelija luokan vanhentuneet mallit päätyvät tavaratalojenkin hyllyihin Alennusmyyntiin kalliimpia valokuvausvälineitä "Anttiloista" on turha etsiä. yleensä niistä ei edes parempaa= kalliimpaa harrastelija kameraa löydy eikä tahdo löytyä kodinkoje liikkeistäkään ja viellä vähempi objektiiveja ym.
      Ainoa paikka missä on laajempi valikoima kameroita ja muuta niihin liittyvää yleensä yhdistettynä parempaan asijantuntemukseen onkin
      yhä erikoisliikkeet käytännössä niihin erikoistuneet kamerakaupat sekä maanhantuonti/välitys ketju.
      Onkin usein niin ettei edullinen hinta komppaa palvelun kanssa koska usein pelkästään postimyynnissä on voimassa suurempi ALE jossain tuotteessa.
      Rahan välistä vetäjien "luotettavuus" on tietenkin? Mutta bisnes is kauppa.
      Se on kuitenkin selvä ettei pienempi kauppias pysty suurempaansa kukistamaan
      millään muulla kun paremmalla asijakaspalvelulla ja asijantuntemuksella koska hinnalla jos hän alkaa kilpailla..häviää senkin vähän mitä voittas.
      ei jää mitään

      • selvää suomea

        .....huomijoitava= huomioitava, asijakaspalvelu=asiakaspalvelu, asijantuntemus=asiantuntemus, harrastelija kamera=harrastelijakamera, aloittelija luokan=aloittelijaluokan, kodinkoje liike=kodinkojeliike, välitys ketju=välitysketju


      • D7000-noviisi

        >Hyvänä esimerkkinä tästä kalliina pidetty "Rahala" on alkanut
        >myymään mm. Nikon D7000 kameraa eli ei niin huonoa vanhaa
        >mallia uutena takuulla ilmeisesti poistomyynnissä hintaan 699..
        >ehkä ensimmäisenä Suomessa.

        Tämän päivän Hesarin ilmoituksesta D7000 näkyi jääneen jo pois, mutta verkkosivuilla kerrottiin hinnan 699 € olevan voimassa 24.12.2012 saakka. Vaikea arvata, mikä hinta tulee tuon jälkeen olemaan.

        Omani hain kotiin jo pari viikkoa sitten. Mielestäni raha ei mennyt hukkaan.


    • asijakas

      kodinkoje liike=kodinkojeliike = kodinkoneliike.

      Turun Rajala on parhaiden joukossa.
      Maan surkein ”asijakkaiden palvelus” on Porin Rajalassa.

      • En tiedä Porista mutta Turussa olen saanut kahdesta Rajalasta ja Raisiossa yhdestä todella hyvää ja asiantuntevaa palvelua. Myöskään henkilökunnasta en voi alkaa moittimaan vaan ihan mukavaa sakkia alusta loppuun. Viimeksi kävin maanantaina testaamassa ja totesin, etteivät ne hinnat halvemmissakaan tarvikkeissa ole kiveen hakattuja.


    • kodinkoneita

      Kuuleppas nyt, valokuvaustarvikekauppa on muuttunut vanhoista ajoista.
      Osta kameran runko, objektiivit ja muut heebelit sieltä mistä halvimmalta saat. Asiantuntemus on ainakin merkkiliikkeissä korkeintaan samaa tasoa kuin verkkokauppacomissa tai muissa kodinkoneliikkeissä.
      Ja voithan aina käydä asiantuntijalta kyselemässä, mutta fakta vaan on että laitteet kannattaa hankkia sieltä mistä ne saa halvimmalla.

      • Hinta /kytkykauppa

        Eipäs kun sieltä mistä ne saa edullisimmin ja se on aivan eri asia kun halvin hinta.


      • Alottelijajärkky

        Valitettavaa kun vanohoja kunnon vaihtolaitteita ei voi viedä kaikkiin liikkeisiin ja eräissä ei huolita ees hyviä vaihdossa.


      • Ei valiteta
        Alottelijajärkky kirjoitti:

        Valitettavaa kun vanohoja kunnon vaihtolaitteita ei voi viedä kaikkiin liikkeisiin ja eräissä ei huolita ees hyviä vaihdossa.

        Kai ne nyt sentään voi viedä sinne liikkeeseen? Ja tuoda tullessaan pois.
        Kirpputorit on erikseen...


    • Ei kai Suomesta

      Kannata mitään kameroita tai tarvikkeita ostaa. Ei ole enää vuosiin kannattanut.
      Ulkomaisista tämä on toiminut luotettavasti:

      http://www.foto-erhardt.de/

      • no jaa.

        No osa voi ollakin jopa ihan edullista verrattuna suomen hintoihin, mutta viimeksi ostamani linssi näkyy tuolla olevan 10€ halvempi, ja kun lisää postimaksut, niin ei taidakaan olla enää halvempi?
        Mutta jos tilaa kerralla paljon, niin monesta pienestä säästöstä kertyy yksi iso säästö, joten silloin ulkomailta tilaamista voi sanoa jopa kannattavaksi.


      • Jawohl

        Ei kannata todellakaan ostaa Suomesta , Anttilakin myy tuota Canon 1100 D kittizoomilla 299€, tietenkin se kanntaa ostaa erhardtilta hintaan 389 € plus lähetyskulut. On se vaan niin paljon edullisempi saksanmaalta hankittuna.


      • nojust!
        Jawohl kirjoitti:

        Ei kannata todellakaan ostaa Suomesta , Anttilakin myy tuota Canon 1100 D kittizoomilla 299€, tietenkin se kanntaa ostaa erhardtilta hintaan 389 € plus lähetyskulut. On se vaan niin paljon edullisempi saksanmaalta hankittuna.

        LOL! Kannattaa varmaan katsella jotain 1100D:tä ja tehdä siitä hintavertailut ;) Tommosta kukaan muutenkaan osta.

        Aikuiset katselee ihan muita kuten Canon EF 70-200mm L is usm II ja vertaa hintoja Suomeen, eikä mitään lelukameroiden hintoja


    • sigma 2,8

      Sigman kolmisatasta saa Suomesta 2390-2495.Tuolta sinun sakemannilta 3199.

    • c5d

      Olen samaa mieltä ton "selvää suomea" nimimerkin kanssa. Oon ajatellu, et, toi yhdyssanojen osaamattomuus johtuu Googlesta yms. Hakukoneet palottelee yhdyssanat, mutta ne tekee sen omista lähtökohdista. Oppi pitä ottaa ABC-kirjasta ja sen kehittyneemmistä versioista. Joo ja sit asiaan.

      Kun tässä noita firmoja on nimetty, mainostan minäkin. Olen ostanu oululaisesta nettifirmasta nopealla toimitusajalla. Sit oon käyny Hesassa Liisankatu 9:ssä ja Muistaakseni Lönnrotinkatu 31:ssä. Liisankadulla on kilpailukykyiset hinnat, kun taas Lönnrotinkatu näyttää olevan kallis ja suunnattu ammattilaisille, mutta tavaraa on. Molemmat, ja kaikki, hankkii tavaran tietty ulkomailta. Hyllyssä tavaran makuuttaminen ei näytä olevan nykyaikaa. Turun Rajalasta oon ostanu aika paljon sälää. Kivijalkafirma kotipaikkakunnalla on loppuviimeksi paras, vaikka nuorten työntekijoiden ammattitaidossa on toivomista. Minäkin tiedän yleensä asiat paremmin, mutta kysymys onkin yritykselle liiketoiminnan kannattavuudesta. Rajalassa on hyvää se, että tavaraa löytyy jopa heti hyllystä tai toisesta liikkeestä aikast nopeesti. Pitää olla tietoinen mitä ostaa kotimaassakin. Jos on tyytymätön, on reklamointi ja vaihto helppoa.

      Olen hankkinu optiikkaa ym. Adoramalta (NYC). Se on luotettava ja kovin nopea sieltä asti. Ne hankinnat perustuivat silloiseen EUR-USD-kurssiin. Minulla on vain hyviä kokemuksia, paitsi ne kotiinkuljetukset (FedEx ja UPS) on periaatteessa suhteettoman kalliita. Kyllä sitä malttais etanapostiakin odottaa, vaikka rahan makuuttaminen nettifirmalla ja odottelu, on joskus pannu ajatteleen kaikenlaista. Ei nää hankinnat ole päivän päälle amatöörillä. Tallinnasta olen yhden tuotteen ostanu kallilla, paikalla olleena, mitä Suomesta en löytänyt (paitsi myöhemmin huomasin että Lönnrotinkadulla olis ollu, tai nekin olis tilannu netistä). Ulkomaiset liikkeet tuntuvat olevan samanlaisia kun kotimaiset. Varastot ovat pieniä, muutta tilaamalla saa, eli kotimaasta kannattaa yleensä hankkia, ja mieluiten kotikylästä. Aloittaja ei ulkolaisista kyselly, onkohan ongelma kielimuuri vain verot. Luotettavat EU-alueen ulkopuoliset yritykset maksattaa verot. Taka-Intian nettikaupat kierrän kaukaa.

      Tossa yhdessä kommentissa esitettiin, ettei hintakipailua olisi. Olen täysin eri mieltä. Esimerkkinä männäkesänä ostamani runko, jonka hinta laski helmikuusta heinäkuulle 900e. Firmat löysi oiken hintatason. Satanen sinne tänne ei aina ostokuumeessa tunnu. Sekin kuitenkin vaikuttaa, saatko tuotteen heti vai viikon kahden tilausajalla. Kun hinta oli pitkän harkinnan jälkeen viimeksi "tänne" ja tavaran sai heti, oli päätös selvä. Digi-rungot oon ostanu Rajalasta. Ostan sieltä missä tietty tuote on saatavana, ja hinta on sopiva. Rungon manuaali suomenkielisyydelle annan paljon painoa, kaikesta huolimatta. Monasti tuotteen hypistely ja yön yli nukkuminen auttaa. Tukholma pitäis vielä testata, kun on tossa lähellä. Seilaaminen ei enää kiinnosta.

      • 01233210

        Kiinnostaisi tietää tuon Liisankadun liikkeen nimi?


      • teletuppi
        01233210 kirjoitti:

        Kiinnostaisi tietää tuon Liisankadun liikkeen nimi?

        Se on Telefoto. Löytyy netistäkin.


      • kivaliike
        teletuppi kirjoitti:

        Se on Telefoto. Löytyy netistäkin.

        Pari kertaa asioinut siellä, saanut halvimmalla :) En tiedä asiakaspalvelusta tai muusta, kun en kysele. Tiedän jo valmiiksi mitä olen ostamassa ja mitä haluan.


      • kojeliike?

        ”Olen samaa mieltä ton "selvää suomea" nimimerkin kanssa.”
        —ihanko totta, no mikä on kodinkojeliike?
        Miten se poikkeaa kodinkoneliikkeestä?


    • mp691

      www.digitarvike.fi ostanu Nikon 7000d akkukahvaa, rengas salmaa ym ym
      kameraan tosi tyytyväinen !

    • paparazzo
    • välähdyss

      paras kamerakauppa sijaitsee ihan kaikkien pääteiden varsilla sellaisten tolppien nokassa,mutta ensin kannattaa kokeilla ettei kukaan jo aiemmin ole ole siitä kmeraa vienyt koska ne ovat niin suosittuja:) mutta kannattaa olla ovela sillä ne kamerat ovat suojattuja aika hyvin mm ilkivallan estämikseksi sellaisella kaukotarkkailu laitteilla jo olehan ovela kun sellaista itsellesi haalit mutta sen voin myöntää että kun sellaiisen itsellesi saat ja sen turvajärjestelmän poistat niin on sinulla keimerää piiitkäksi aikaa:) eikun siis teidenvarsille

    • Tämä toimii:
      • Jawohl

        erhardtilla Canon 600 D pelkkä runko 489, Rajalasta saa tuon rungon kittizoomilla 499 €:lla ( mainos Hesarissa) . Erhardt on todella edullinen ostospaikka.


    • clicker4

      Ulkomailta ei juurikaan kannata ostaa Nikonin ja Canonin edellisen kauden halpa-järkkäreitä. Suomesta löytää niihin parhaat tarjoukset, kun ottaa toimituskulut huomioon. Sitten kun mennään kalliimpiin malleihin tai harvinaisempiin merkkeihin tai objektiiveihin, Suomessa onkin toisaalta selvästi kalliimpaa.

    • Halvalla ei saa

      Kun netti on käytössä kannattaa tehdä hintavertailua, se maksaa itsensä takaisin. En suosittele mitään yksittäistä kauppaa, tavaratalot myyvät aivan samaa tavaraa kuin ns erikoisliikkeet esim Stockmann, myy mainittua Nikonin D7000 mallia 900€ 18-105 zoomin kera, Rajala myy samaa runkoa ilman linssiä 700€. Tosin Rajalan nettikauppa näytti olevan tiltissä ainakin äsken ja tarjous oli voimassa vain 24.12 asti - tai niin kauan kuin tavaraa riittää.

      Jos on aikaa ja halua, kannattaa tehdä vertailuja ennen kauppaan menemistä. Itse en tarvitse D7000 mallia. Oma on D800 ja olen siihen varsin tyytyväinen ja ostaessani säästin muutaman satasen kuin käytin etsintään hieman aikaa. Enemmän säästöä tuli linssien hankinnassa - ne tulivat netin kautta eri kaupasta kuin runko.

      Itse olen ostanut kameratavaraa kotimaan lisäksi Ruotsista ja USA:sta - ei ongelmia.

    • voihan Itella

      Netikaupan yksi suuri ongelma on Itella.
      Paketti saatetaan toimittaa joskus perille.

      Tuore esimerkki
      Tilauspäivä 10.12.2012
      Tilauspäivä 11.12.2012
      Itella Turku 11.12. 2012
      Itella Vantaa 15.12. 1012
      Itella logistiikkakeskus 15.12.2012
      Itella Tampere 17.12. 2012

      Itellan lähetysten seurannasta ei löydy tuoreempaa tietoa.
      Paketti on seikkaillut Itellan toimipisteissä vajaa pari viikkoa. Sen nykyisestä sijainnista ei löydy tietoa, missä lienee?

      • voihan Itella

        tuli huolimattomuusvirhe
        Tilauspäivä 11.12.2012
        po.
        Laskutuspäivä 11.12.2012


    • kino1

      Näppäri!

    • kikkeli8

      Alkuperäisviestittäjän kyseli luotettavia, kotimaisia kamerakauppoja. Lisäksi hän puhui täyden kennokoon kamerasta. Topshot on hyvä.

      • Missä lukutaito

        Onko susta hyvä luotettavan synonyymi? Alustaja kertoi keräävänsä rahaa kameran ostoa varten. Hyvä juttu.


      • vai lukutaito?
        Missä lukutaito kirjoitti:

        Onko susta hyvä luotettavan synonyymi? Alustaja kertoi keräävänsä rahaa kameran ostoa varten. Hyvä juttu.

        Millä tavalla tuo synonyymitenttaus liittyy asiaan? Luepa vielä kerran, kysytäänkö tässä hyvää vai luotettavaa: "Mitä luotettavia, kotimaisia kamerakauppoja löytyy?".


      • Missä lukutaito
        vai lukutaito? kirjoitti:

        Millä tavalla tuo synonyymitenttaus liittyy asiaan? Luepa vielä kerran, kysytäänkö tässä hyvää vai luotettavaa: "Mitä luotettavia, kotimaisia kamerakauppoja löytyy?".

        Niin juuri. Lukutaitoa tässä kyselen. Opettele myös mitä noi pikkuväkänuolet tarkoittaa! Se lukutaidostasi.


      • pikkuväkä
        Missä lukutaito kirjoitti:

        Niin juuri. Lukutaitoa tässä kyselen. Opettele myös mitä noi pikkuväkänuolet tarkoittaa! Se lukutaidostasi.

        Kuvitteletko, että tänne ulostavilla voisi olla käsitys välimerkkien tarkoituksesta?
        esim " ” » …


    • Nettiostoksiakenties
    • Superkuvalle pojot

      Omalla kohdallani Superkuva on toiminut just niin kuin voi ajatella ongelmattoman nettikaupan toimivan. Viime talvena noin 1.5k€ N24-70 artikkeleissa joka jo lähtökohtaisesti oli kilpailukykyinen sai vielä neuvottelulla hiukan tiristettyä pois.

      Tsekkaan lafkan seuraavan kerran kun on tarvetta/varaa taas kuvaukseen sijoittaa.

    • Vdf

      Nettikauppa Firsthand lupaa toimitusajaksi 5-7 arkipäivää.

      Todellisuus on aivan jotain muuta, vähintään kaksinkertainen, ja sisältö sitten on mitä on..

    • kokemus-k

      Kannattaa muuten hintavertailuja tehdessä muistaa että "oikeiden kauppojen" (siis ei nettikauppojan) hinnoissa on usein jonkin verran tinkivaraa jos vaivautuu itse menemään paikan päälle. Tonnin tai parin kamerassa on hyvin mahdollista saada jo satasiakin alennusta tai sitten jotain muuta kaupan päälle. Nettikaupoissa taas tuo tinkiminen ei onnistu vaan hinta on juuri se mikä sivuilla lukee.
      Itse olen moneen kertaan ostanut niin kameratavaraa kuin muutakin "kivijalkakaupoista" samaan hintaan kuin netistä olisin saanut vaikka virallinen hinta olisikin ollut jotain muuta. Aina ei tietysti samaan päästä ja silloin ostan suosiolla netistä. Mutta jotenkin tuntuu että tältä nettiajan sukupolvelta on unohtunut kokonaan tuo tinkiminen joka on minusta ihan oleellinen osa kaupankäyntiä isommissa hankinnoissa.

    • Pitää paikkansa, jos kauppa pitää hintalapussa suositushintaa. Esim. Nikon D600; suositushinta 2335 euroa. Nettikauppa dumppaa pahimmillaan 1799 ulos, eli 45 euroa alle sisäänostohinnan. Annapa siitä vielä "satasia" alennusta.
      Kauppa on ollut aika sairasta jo pitkään. Ei siis ihme, että 10 vuotta sitten Suomessa oli 400 kivijalkamyymälää fotokaupassa, tällä hetkellä n. 200.
      Jos liikkeellä on myös nettikauppa tai tuotteet hintoineen netissä, on myymälän hintalapuissa syytä pitää myyntihinta. Kaikkien asiakkaiden kaaliin tämä ei mene vaan kauppias on ahne riistäjä kun ei anna alennusta.
      Ruusuista on arki tällä alalla. Oletteko muuten pistäneet merkille, että fotokaupalla ei ala alennusmyynti joulun jälkeen? Mistähän mahtanee johtua?

      • kokemus-k

        "Oletteko muuten pistäneet merkille, että fotokaupalla ei ala alennusmyynti joulun jälkeen? Mistähän mahtanee johtua?"

        Ehkäpä siitä että kamerat eivät ole samalla tavalla sesonkituotteita kuin vaikkapa talvivaatteet tai talviurheiluvälineet? En minä ole nähnyt valtavia alennusmyyntejä joulun jälkeen vaikkapa rautakaupoissakaan...


      • Heko heko
        kokemus-k kirjoitti:

        "Oletteko muuten pistäneet merkille, että fotokaupalla ei ala alennusmyynti joulun jälkeen? Mistähän mahtanee johtua?"

        Ehkäpä siitä että kamerat eivät ole samalla tavalla sesonkituotteita kuin vaikkapa talvivaatteet tai talviurheiluvälineet? En minä ole nähnyt valtavia alennusmyyntejä joulun jälkeen vaikkapa rautakaupoissakaan...

        Joo. Esimerkiksi Nikon D7000 -runko maksoi Rajalassa joulun alla muutaman viikon ajan 699 €, nousi heti joulun aikoihin lukemiin 799 € (ellen erehdy) ja maksaa tänään 805 €.

        Rajalan nettisivuilla ovat hupaisia nuo ilmoitetut ”normaalihinnat” (tässä tapauksessa 1.158 €). Milloinkahan muinaisuudessa tuollaista hintaa on tästäkin kamerasta oikeasti pyydetty?

        Joitakin ensikertalaisia noilla ”normaalihinnoilla” ehkä onnistutaan hämäämään, mutta yleisesti ottaen sellaisilla pelaaminen on vain huonoa mainosta liikkeelle.

        http://www.rajalacamera.fi/nikon-d7000-runko-/39VBA290AE/dp?openGroup=411


      • Heko heko kirjoitti:

        Joo. Esimerkiksi Nikon D7000 -runko maksoi Rajalassa joulun alla muutaman viikon ajan 699 €, nousi heti joulun aikoihin lukemiin 799 € (ellen erehdy) ja maksaa tänään 805 €.

        Rajalan nettisivuilla ovat hupaisia nuo ilmoitetut ”normaalihinnat” (tässä tapauksessa 1.158 €). Milloinkahan muinaisuudessa tuollaista hintaa on tästäkin kamerasta oikeasti pyydetty?

        Joitakin ensikertalaisia noilla ”normaalihinnoilla” ehkä onnistutaan hämäämään, mutta yleisesti ottaen sellaisilla pelaaminen on vain huonoa mainosta liikkeelle.

        http://www.rajalacamera.fi/nikon-d7000-runko-/39VBA290AE/dp?openGroup=411

        Vastaus alennusmyyntien puuttumiseen sisältyi edelliseen viestiini, jos sen lukee ja ajattelee samalla.
        D7000:n suositushinta on tällä hetkellä 1049 euroa ja Rajalan 699 tarjous viittaa siihen, että runkoa on varastossa liikaa. Niistä on pakko päästä eroon vaikka sitten tappiolla. Voittoa tuolla hinnalla Rajalallekaan ei jää. Ns. normaalihintahan voi olla mikä tahansa koska vanhaa ovh-(ohjevähittäishinta)hinnoittelua ei enää käytetä.
        Jospa tämä suomalaisen fotokauppiaan kate menisi pikkuhiljaa jakeluun, kun tarpeeksi monta kertaa sen täällä toistan.
        Siis, jos esim. D7000-rungon voisi myydä suositushinnalla 1049 eur, jäisi kauppiaalle n. 20% kate. Laskekaapa siitä, paljonko tulee turpaan 799 tai 699 hinnoilla.


      • n. 20% kate
        fotokauppias kirjoitti:

        Vastaus alennusmyyntien puuttumiseen sisältyi edelliseen viestiini, jos sen lukee ja ajattelee samalla.
        D7000:n suositushinta on tällä hetkellä 1049 euroa ja Rajalan 699 tarjous viittaa siihen, että runkoa on varastossa liikaa. Niistä on pakko päästä eroon vaikka sitten tappiolla. Voittoa tuolla hinnalla Rajalallekaan ei jää. Ns. normaalihintahan voi olla mikä tahansa koska vanhaa ovh-(ohjevähittäishinta)hinnoittelua ei enää käytetä.
        Jospa tämä suomalaisen fotokauppiaan kate menisi pikkuhiljaa jakeluun, kun tarpeeksi monta kertaa sen täällä toistan.
        Siis, jos esim. D7000-rungon voisi myydä suositushinnalla 1049 eur, jäisi kauppiaalle n. 20% kate. Laskekaapa siitä, paljonko tulee turpaan 799 tai 699 hinnoilla.

        ”Siis, jos esim. D7000-rungon voisi myydä suositushinnalla 1049 eur, jäisi kauppiaalle n. 20% kate.”

        Miksi Rajalalla on noin paljon muita kauppiaita korkeampi tukkuhinta (pienempi kate)?


      • Asijakkaan bonusetua
        fotokauppias kirjoitti:

        Vastaus alennusmyyntien puuttumiseen sisältyi edelliseen viestiini, jos sen lukee ja ajattelee samalla.
        D7000:n suositushinta on tällä hetkellä 1049 euroa ja Rajalan 699 tarjous viittaa siihen, että runkoa on varastossa liikaa. Niistä on pakko päästä eroon vaikka sitten tappiolla. Voittoa tuolla hinnalla Rajalallekaan ei jää. Ns. normaalihintahan voi olla mikä tahansa koska vanhaa ovh-(ohjevähittäishinta)hinnoittelua ei enää käytetä.
        Jospa tämä suomalaisen fotokauppiaan kate menisi pikkuhiljaa jakeluun, kun tarpeeksi monta kertaa sen täällä toistan.
        Siis, jos esim. D7000-rungon voisi myydä suositushinnalla 1049 eur, jäisi kauppiaalle n. 20% kate. Laskekaapa siitä, paljonko tulee turpaan 799 tai 699 hinnoilla.

        Jos kyseessä onkin nk."sisäänvetotuote" jolla SUURI ja mahtava RAJALA kyykyttää
        pikkukamerakauppiaita kun luulee ettei niistä ole kilpailijoiksi (ainakaan sillä hinnalla).
        Itse jopa pelkäsin että ko. kameraerässä on jotakin vikaa kun kävin ittelleni moisen
        hakemassa.
        Hyvin on pelittänyt vaikka epäilen et D7000 on jo vanhenevaa mallistoa ja tulevaisuudessa muuallakin myynnissä alle 800E hintaan.
        Eräät "vanhatkunnon" järkkärikameran rungot muuten säilyttää arvonsa yllättävän hyvin
        myös käytettyinä kuten vaikkapa Nikon D700..näistä uusimmistahan ei kellään viellä ole oikeastaan pitempää kokemusta.
        Vaikuttaa muuten aika lapselliselta semmoinen ajatus et on ostettu tukusta liikaa D7000
        cameroita ennen parastaennenpäiväystä rajalaan ja siksi haluttaisiin myydä ne pois tappijolla.
        Ainakin minun mielikuvituksessani


    • asiakaspalvelua?

      Mitä on kauppiaan luotettavuus?

      Tilasin joulukuun alussa (verkkokauppa.com)
      Sen jälkeen olen n. kerran viikossa saanut sähköpostia:
      ”… Mikäli haluatte osan tavaroista jo nyt ja loput jälkitoimituksena,
      ottakaa yhteyttä minuun. Jälkitoimituksista menee aina erilliset postikulut, jos tuote toimitetaan postilla. Jos tuote noudetaan myymälästä tai se sisältää ilmaisen kuljetuksen, ei jälkitoimituksesta aiheudu lisäkustannuksia.”

      Tilasin vain yhden akun, mikähän on se osa akusta jonka voisi saada ”jo nyt” ja mikä osa akusta voi tulla jälkitoimituksena?
      Odotukseen pitkästyneenä ostin akun muualta, mutta pelkästä mielenkiinnosta pidän tilauksen voimassa nähdäkseni kauanko tämä pelleily jatkuu.

      • Jos verkkokaupasta

        ostat, niin ainoastaan postiennakolla.
        Jos maksat tilauksen yhteydessä, toimitus k e s t ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä


      • D7000-noviisi
        Jos verkkokaupasta kirjoitti:

        ostat, niin ainoastaan postiennakolla.
        Jos maksat tilauksen yhteydessä, toimitus k e s t ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä ä

        Olen ostanut Verkkiksestä aika paljon monenmoista sälää. Postitse en ole tilannut koskaan mitään millään maksutavalla, vaan olen tunkenut itseni myymälään Ruoholahteen/Jätkäsaareen ja poistunut kassan kautta.

        Esimerkiksi ostaessani marraskuussa D7000:n Rajalan varsin sopuhintaisesta 699 euron tarjouksesta totesin, että muistikorttien hinta oli likimain tuplat käypään hintaan nähden. Niinpä Rajala (Sello, Leppävaara) sai pitää muistikorttinsa ja jatkoin Jätkäsaareen korttiostoksille (mukaan tarttui sieltä tosin muutakin).


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe