ttu tätä mössölässytystä

töihin lepäämään

Kattini rakastaa markettien annosmössöjä ja inhoaa lemmikkikaupasta ostamaani laaturuokaa. Oli todella -ttuuntunut eilen illalla ja minä kun luulin hellitteleväni omaa pikkukarvapalloani tuomalla ihan laatuherkkua sille. Maukui ja ärisi ja meinasi käydä mun eväisiini kiinni, vaikka söin marketin ruisleipää, salaattia ja paahtopaistileikettä. Yrittää edelleen sinnikkäästi ruinata mun ruokia, vaikka ei ole niitä ikinä saanut.

Se söi puolet laaturuoasta ja juoksi sen jälkeen laatikolle. Ja kiukutteli koko loppuillan. Mä olen ihan loppu sen kanssa ja mua -tuttaa aivan erityisesti kaikki netin kissa-aiheiset sivustot. Jos heidän ohjeittensa mukaan kaiken tekisi, niin ehtisikö ihminen sitten muuta tehdäkään kuin omistaa kissan ja huoltaa sitä? Töissäkin pitäisi käydä, jotta olisi varaa koko kattiin ylipäätään. Onko kissat tarkoitettu vain lottovoittajille, jotka kerta kaikkiaan eivät keksi, että mitä sillä pätäkällään tekisivät?

ÄLÄ HANKI KISSAA, joo. Mitäpä jos sut taivuteltiin siihen heikolla hetkellä, kun tiedetään, että kissoista kuitenkin tykkäät? Mitä jos sulle vakuuteltiin, että kyllä sen kanssa 30 neliön yksiössä pärjää ja kyllä se kissa tottuu vaikka mihin. Mitä jos suostuit ottamaan sen, ettei sitä lahdattaisi kuten sille todennäköisesti olisi käynyt?

30 neliötä riittää kyllä yhdelle kissalle, mutta ei enää sille ihmiselle, joka siellä yrittää asua. Oikeastaan ihmisen rooli muuttuukin tässä tilanteessa palvelusväen rooliksi. Ihminen käy siellä huoltamassa kissan ja jos hyvin käy, niin saa ehkä muutaman tunnin yössä nukuttua.

PS. Mitä oikeastaan tarkoittaa mössö? Sekä Whiskasin että Kitekatin annospusseista tulee geelissä olevia kuutioita, jotka maistuvat katille hyvin. Eläinkaupan laatukama oli rakenteeltaan mämmiä.

7

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • älä jaksa

      Ja sitten kuitenkin halusit tulla tänne kissapalstalle vaahtoamaan, vähänkö outoa? Taisit taas vain haluta aktiivisuutta palstalle ja päätit härkkäistä muurahaispesään oikein olan takaa.

      Jos ei ole kissalleen aikaa riittävästi, ei tosiaankaan pidä kissaa hankkia, ei edes heikkona hetkenään. Kissa on eläin, se ei ole pehmolelu jonka voi nostaa kaappiin kun siihen kyllästyy ja ottaa esille kun taas haluaa. Kissa on, luuloista huolimatta, vaativa eläin ja ruokinnan suhteen lihansyöjänä vielä enemmän.

      Jos ruokit kissasi huonolaatuisella ruoalla ja se sairastuu, niin itsehän riskisi kannat ja siitä vastuun otat. Ei sen tähden tänne ole tarvetta tulla vauhkoamaan ja purkamaan omaa pahaa oloansa. Vedä vaikka pipo päähän ja mene tuulettamaan itseäsi pihalle, se saattaisi helpottaa.

      Työssä käyvällä on kyllä varaa yhden kissan hoitaa kunnolla, ei siihen lottovoittoja tarvita. nim. 9 kissan omistaja, ei lottovoittaja.

      • töihin lepäämään

        Älä itse jaksa, eikö tosiaan ole pehmolelu, voi hyvänen aika. Ihan luulin näin. Ja vieläkö lihansyöjäkin, tulipas tässä uutisia kerrakseen.

        Ja miten niin outoa, että tulin juuri tänne? Koirapalstalleko olisi pitänyt mennä?

        Ulkoilen päivittäin (työmatkani vuoksi, vapaa-aikaa siihen ei ole) eikä se kyllä vaikuta kissani ruokamieltymyksiin mitenkään.

        Yhdeksän kissaa viihdyttävätkin jo sen verran paljon toisiaan, että omistaja ehtii siinä kivasi tehdä myös omat askareensa, ilman että yksi kissa on tarttumassa joka heti omistajan kamoihin kiinni.


      • töihin lepäämään

        Asutko muuten 360 neliön asunnossa? Yhdellä näistä nerokkaista kissasivustoista kerrottiin, että neliöitä pitää 40/kissa.


      • veetutusta
        töihin lepäämään kirjoitti:

        Älä itse jaksa, eikö tosiaan ole pehmolelu, voi hyvänen aika. Ihan luulin näin. Ja vieläkö lihansyöjäkin, tulipas tässä uutisia kerrakseen.

        Ja miten niin outoa, että tulin juuri tänne? Koirapalstalleko olisi pitänyt mennä?

        Ulkoilen päivittäin (työmatkani vuoksi, vapaa-aikaa siihen ei ole) eikä se kyllä vaikuta kissani ruokamieltymyksiin mitenkään.

        Yhdeksän kissaa viihdyttävätkin jo sen verran paljon toisiaan, että omistaja ehtii siinä kivasi tehdä myös omat askareensa, ilman että yksi kissa on tarttumassa joka heti omistajan kamoihin kiinni.

        Itse kirjoitit tuossa ylempänä " Mä olen ihan loppu sen kanssa ja mua -tuttaa aivan erityisesti kaikki netin kissa-aiheiset sivustot". Tästä syystä pitää ihmetellä, että tulet kissa-aiheiselle palstalle valittamaan jos ne kerran veetuttaa. Sekö siihen veetutukseen auttaa kun sellaiselle palstalle menee vauhkoamaan?

        Se ulkoilu vaikuttaa siihen veetutukseen varmasti enemmän kuin niillä ikävillä kissa-aiheisilla palstoilla vauhkoaminen, vai mitä luulet? Eikö se palstoilla kirjoittaminen ja lukeminen vain nosta lisää verenpainetta ja saa veetuttamaan lisää, niin kuin nyt näyttää käyneen ;)

        Ne 9 kissaa myös teettää enemmän "töitä" kuin yksi, pitkäakrvaisia kun sattuvat olemaan. Niiden ylläpitoon menee enemmän rahaa kun sen yhden, joka takuulla tulee halvemmaksi, itsehän sinä lottovoittajista aloit kirjoittamaan. Ei kissat pärjää yksin, ei edes lajikavereiden kanssa, niin ettei sen omistajan tarvitse kissojensa kanssa "seurustella" ja leikkiä jne. Toki ne toisiaan paremmin viihdyttää, mutta kyllä ne kummasti myös omistajansa huomiota kaipaa. Jos sinulle yhden kissan huoltaminen on liian kallista, niin ehkei se toisen kissan hankkiminen tule kyseeseen. SItten sinä viihdytät kissaasi kun sen itsellesi olet ottanut, vaikka kuinka heikkona hetkenä.

        Tästä vaan taas näkee mikä on ollut koko aloituksen tarkoitus, joten hyvää joulua vaan sinullekin!


      • en asu
        töihin lepäämään kirjoitti:

        Asutko muuten 360 neliön asunnossa? Yhdellä näistä nerokkaista kissasivustoista kerrottiin, että neliöitä pitää 40/kissa.

        En asu, koska mikään laki ei määrittele noin suuria neliömääriä lemmikin pitäjän asunnon kooksi. Sinäkö uskot kaiken mitä jokaisella kissasivustolla kirjoitetaan ja otat kaikesta ihan varmasti onkeesi? Sitten en yhtään ihmettele jos alkaa veetuttamaan noin kovin. Ihan kaikkea kun ei pidä ottaa niin kirjaimellisesti, vaan tuokin on jonkun antama suositus, että 40 neliötä kissaa kohti tulisi olla tilaa. Jos luet eläinsuojelulakia, niin huomaat, että aika paljon pienemmät on määreet/kissa tilavaatimuksista annettu. Taisi tuo 40 neliötä olla tuon surullisen kuuluisan pelastetaan kissat24 yhdistyksen juttuja, joista en muutenkaan oikein ole vakuuttunut. Toki he voivat laittaa sääntöihinsä ne määreet, etteivät anna kissoja alle tuon kokoisiin koteihin, mutta lakia hekään eivät ole kirjoittaneet.

        Kissaliitollakin on oma suosituksensa neliöistä/kissa (olikohan se 10 neliötä), mutta ne on suosituksia ja tarkoituksena se, ettei tulisi mitään suurkissaloita joissa sitten ongelmat kasvaa.

        En vain mitenkään voi ymmärtää, että jos kissapalstat noin kiukuttaa, onko niille mikään pakkko mennä kirjoittamaan tai edes lukemaan. Pysy pois niiltä, niin verenpaineesikin pysyy alempana :)


    • Jees.

      Osta toinen kissa viihdyttämään nykyistä.
      Ei lapsillekkaan anneta jatkuvasti karkkia koska ne tykkää syödä sitä.

    • villava h iiri

      Anna h yvä ihminen kissallesi mitä haluaa.
      Ei ne marketin ruoat ole mitään jättityhmää mössöä.

      Itse ostan eläinkaupasta kuivamuonan, mutta märkäruoka on ihan markettavaraa. Ja maistuu hyvin.

      Kissan omistajana tietenkin voit ymmärtää olevasi palvelusväkeä.

      Se on kaikkien kissojen omistajien kohtalo.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      3170
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      117
      2214
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1624
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1408
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      76
      1112
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      941
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      904
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      900
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      815
    10. Rahtari s salmi

      Onkohan jutussa perää että kylän tyhmin rahtari on palanut ratista
      Suomussalmi
      8
      795
    Aihe