Interrail 2013 kesällä =)

Olemme lähdössä poikaystäväni kanssa kesällä 2013 ensimmäistä kertaa kumpikin Interrailille. Matkakohteena ovat ainakin Ranska ja Espanja mahdollisesti Italia, Saksa sekä Itävalta. Mistä näistä kohteista saa lisätietoa nähtävyyksineen ja majoituspaikkoineen? Kannattaako varata majoitus etukäteen ja mihin aikaan kyseisissä paikoissa kannattaa matkustaa? Kannattaako ostaa kuukauden kortti vai riittääkö 2-3 viikkoa?

6

703

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2 vko elo2012

      No ajankohdasta voinee mainita sen että heinä-elokuu on kaikkein ruuhkaisinta aikaa Keski- ja Etelä-Euroopassa koska lomakausi ajoittuu sinne, eli rysät kuten Pariisi voi olla melkosen täysiä. Jos voisin mennä milloin vain kesällä niin menisin kesäkuussa koska ei niin paljoa turisteja ja ehkä vähän vähemmän hiostavaa.

      Ei siitä kannata ressiä ottaa, menee sillon kun hyvältä tuntuu mutta kannattaa tiedostaa se etukäteen että jossain voi olla elokuussa täyttä.

      Pituus riippuu täysin siitä miten monessa eri paikassa haluaa käydä ja kuinka kauan tykkää yhdessä paikassa olla. Kiirettä ei pidä olla, tarkoitus ei ole nähdä kaikkia mahdollisia paikkoja. Itse matka on tarkoitus. Se on hauskaa elämää se reilaus mutta ite en ehkä ihan kuukautta jaksais ihan minimaallisella budjetilla elää xD.

    • reilillä

      Olin kesäkuussa 2011. Meillä oli 10/22 kortti, eli kymmenenä päivänä sai matkustaa ja kortti voimassa 22 päivää. Mielestäni hyvöä vaihtoehto että ehtii vähä katsella paikkojakin ja ottaa rennosti. :)

      Kesäkuu tosiaan ajakohtana hyvä. Pystyy menemään vähä oman fiilikseen mukaan ku ei tartte pelätä että hostellit olis buukattuna täyteen. Ei siis varattu hostelleja etukäteen. Otettiin aina parin hostellin osoitteet talteen, sellaisia joilla hyvät sijainnit ja sitte käytiin kysymässä onko tilaa. Kesäkuussa saa tosiaan ihan hyvällä hintaa majoituksia kaupungin keskustoistakin.

    • pistel

      No kaksi viikkoa ei riitä kyllä mihinkään. Ei ainakaan viiteen kohteeseen. Eurooppa on valtava, välimatkat ovat pitkiä. Kaksi viikkoa saa kulumaan kivasti vaikka pelkässä Berliinissä. Suosittelen olemaan koko kuukauden, jos vain mitenkään mahdollista. Se menee nopeasti! Tutustukaa ensin vaikka Ranskaan ja Espanjaan. Saksan kautta kotiin. Riippu tietysti, mitä reissulta haluatte. Kesällä nähtävyyksiin voi joutua jonottamaan puoli päivää, ja jollekkin ihanalle rannalle voi tahtoa haluta jäädä useammaksi päiväksi. En tekisi sen suurempia suunnitelmia, molemmat valitsee pari mestaa/pari aktiviteettia/nähtävyyttä, mitkä ovat ihan pakko nähdä/tehdä/kokea. Ja rennosti eteenpäin, ilman varauksia jne. Todennäköissti ensikertalaisina ahmitte kuitenkin liian ison palan. Ja reissusta tulee silti upein ja paras koskaan! Ihanaa matkaa! Toivottavasti jäätte koukkuun, ja menette ensi vuonna uudestaan, ja ymmärrätte ottaa chillimmin ;)

    • penis4

      patonki
      ja talon parasta viiniä

    • reilaajamies

      Itse olin viime vuonna reilaamassa (seitsemän maata ja yhtä monta kaupunkia) ja tänä vuonna olisi tarkoitus mennä uudestaan (seitsemän maata taas, mutta yhdeksän kaupunkia tällä kertaa). Kumpanakin kertana on ollut/tulee olemaan tuo 22pv kortti käytössä. Pitää sanoa, että olette haukkaamassa aika ison palan kun matkaatte noin isolla alueella... kuitenkin Espanja ja Saksa ovat aika kaukana toisistaan. Kannattaa varata vähintään tuo kolme viikkoa reissuunne.

      Nähtävyyksistä saa hyvin tietoa TripAdvisorista (www.tripadvisor.com) mistä löytää suosituimmat nähtävyydet kommenttien kera. Huomautuksena tähän vielä, että iPhoneen/Androidin kännyköihin saa myös TripAdvisor ohjelmankin asennettua. Jos haluaa suomeksi tietoa niin Pieni matkaopas(www.pienimatkaopas.com) on myös ihan kätevä, mutta kattaa paljon vähemmmän kaupunkeja.

      Jos haluat majoituspaikkoja niin nämä kolme sivua ovat siihen aika hyviä: Hotels (fi.hotels.com), Booking (www.booking.com) ja Trivago (www.trivago.fi). Itse olen käyttänyt aika usein hotels.comia, koska omasta mielestä hotellien hakukriteerit saa laitettua monipuolisemmin sinne, mutta myös muut sivut ovat hyviä. Kannattaa varmistaa, että huoneissa on ilmastointi ja että sijainti on suhteellisen lähellä keskustaa (hotellit saattavat olla yli 10km päässäkin).

      Kannattaa myös varmistaa, että teillä on suorat yhteydet haluamiinne paikkoihin ja että niihin edes menee junia (joskus saatatte joutua matkustamaan myös bussilla). Raileurope (www.raileurope.com) on hyvä sivusto noiden junayhteyksien tarkistukseen. Myös Raildude (www.raildude.com/fi) näyttää hyvin yhteyksiä eri kaupunkeihin.

      Muuta huomioitavaa:
      - Suosittelen varaamaan paikkaliput valmiiksi jos tiedätte reitin (milloin menette mihinkin ja monen aikaa). Paikkaliput saattavat nimittäin loppua kesken. Varauksen voi tehdä Suomessa vaikka samaan aikaa kun ostatte interrail liput. Jos aiotte matkustaa yöjunalla niin kannattaa varautua siihen, että jaatte huoneen muiden ihmisten kanssa. Kannattaa myös muistaa, että kun matkustatte yöllä niin teiltä menee KAKSI matkapäivää interrail kortista!
      - Varmistakaa että teillä on hyvät kengät ja rinkka! Jos jompi kumpi näistä on huono niin matkastanne voi tulla aika tuskainen. Nimimerkillä; rinkka hinkkasi hartijan vereslihalle ja sain kauheat alaselkäkivut
      - Italiassa on useimmissa hotelleissa jaetut kylpytilat. Jos haluaa oman vessan niin saa yleensä maksaa muutaman kympin lisää.

    • reilaaja kolmetuhat

      Pari linkkiä lisätietoihin. Tässä sarjassa käydään Ranskassa, Hollannissa ja Belgiassa jne.. Jutuista saattaa löytyä jotain sinuakin kiinnostavaa, esim. mitä käy kun ei ole lippuja varattu etukäteen, ranskalaisesta kielitaidosta, Biarritzin rannoista, jne.....
      http://www.youtube.com/playlist?list=PLmzxJ-RtenIq1Ur9oMA1geZihEeVURpvT

      Junien lisämaksuista:
      http://hitaasti.wordpress.com/2013/04/28/lisamaksut-junissa-ja-luokkaerot/

      Ja listaus erilaisista saiteista reilin suunnitteluun:
      http://hitaasti.wordpress.com/2013/04/18/parhaat-saitit-interrailin-suunnitteluun/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 189
      2286
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      54
      2094
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      171
      1893
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      171
      1692
    5. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      36
      1374
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1344
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1257
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1195
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      15
      1184
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1178
    Aihe