Denguekuume oli tappaa suomalaisen Thaimaassa

että näin

16

1345

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joopatijoopati

      Jotkut suomalaiset ovat kuulemma jopa kuolleet suomalaisessa sairaalassa hoidosta huolimatta tai sen takia.

    • kuuma ilman ala

      Täytyy myös muistaa meressä olevat meduusat ym sekä 60 myrkkykäärmelajia, joista turistikohteissakin paikalliset kertovat olevan vähintään 10 lajiketta.

      • Olli

        Täytyy myös muistaa olla varovainen suomessa. Mereen tai järveen voi hukkua ja kyykäärme on myrkyllinen, ja talvella voi katolta pudota lunta ja jäätä päähän ja jos ei ole tarkkana voi jäädä auton alle ja kuolla suomalaisessa sairaalassa keikkalääkärin hoidossa.
        Täällä nyt kuitenkin meri on lämmin ihmiset ystävällisiä ja säät kelvolliset.

        Terkkuja Thaimaasta.


    • EN ole lukenut tuota paskalehden paskajuttua,mutta todeta voin ettäThaimaalainen sairaanhoito on korkeatasoista yksityisillä lääkäriasemilla sekä yksityssairaaloissa joihin turistit kyllä siirretään hyvin herkästi pienemmistäkin vaivoista.Itselläni kokemusta myös kahdeltahoidon tasosta viimereissulta Thaimaalaisesta sairaanhoidon tasosta,v11Phuketissa Äidilläni nielemisvaikeuksia ruuan pala kurkussa poistettiin välittömäst Phuket International Hospitalissa ei ihmetely vaan tomittiin heti,itse teloin ison varpaan kaulan kompuroidessani katukiveykseen nyt toissaviikolla olessamme Khao Lakissa haava puhdistettiin heti ja repale leikattin irti koska lääkäri katsoi ettei voida ommella aloitettiin haava hoito ja antibiootti kuuri ja lisäksi kävin 4 päiovänä hoidattamassa haavani tämä maksoi 3000 THB plus taksi kyydit 800THB menopaluu hotellistani.noista medusoista on ihan turha meuhkata niitä näkee tosi harvoin eivätkä ole edes hen gen vaarallisia hotelli henkilökunta tietää yleensä kyllä hoidon noihin medusan poltamiin ihoihin sama koskee käärmeitä meri ja korallikäärme ovat erittäin myrkyllisiä ja ovat yö aktiivisia . Taitaa olla sama tyyppi joka jaksaa penkoa nää kaiki paskajutu Thaimaasta ja linkittää näille sivuille.

    • Thaimaassa vuosikaudet asuneena ja maata ristiin rastiin matkanneena en olisi kovin peloissani noista tälläkin palstalla usein mainituista myrkkykäärmeistä. Saa olla aikamoinen tuuri, jotta sellaisen turistikohteessa näkee (muualla kuin käärmeshowssa). Ja vaikka näkisikin, eivät ne käy ärsyttämättä ihmisten kimppuun. Sama kaiken maailman muiden ötököiden kanssa. Hyttysiä kannattaa varoa, mutta sitäkään ei kannata viedä hysterian tasolle: muutama suomalainen saa kaiketi vuosittain dengue-kuumeen Thaimaasta, mutta hyyyyyyvin harva niistä 100 000 suomalaisesta jotka käyvät thaimaassa vuosittain. Ja nimimerkki Matkapoju on erittäin oikeassa: jos matkavakuutus on kunnossa, Thaimaasta saa loistavaa hoitoa. Maa on yksi maailman suosituimmista terveysturismin kohteista – tuskinpa rikkaat arabit tulisivat hoidattamaan itseään Bangkokiin, jos hoito ei miellyttäisi. Parhaat sairaalat muistuttavat viiden tähden hotelleja ja hoito hyvin ammattitaitoista.
      Jos jostain haluaa olla huolissaan niin kannattaa olla thaimaalaisesta liikenteestä – se on kaikkia muita uhkia todellisempi vaara. Täällä lisää infoa, mitä Thaimaassa kannattaa varoa:
      http://www.minnethaimaassa.com/faq-usein-kysyttya/faq-mita-thaimaassa-kannattaa-varoa/
      Turvallista matkaa :)

    • ชาวต่างชาติ

      Thaimaan myrkkykaarmeista ei turistin pidakaan olla kovin peloissaan tai panikoida, mutta ei asiaa pida liikaa vahatella tai jopa yrittaa piilottaa. Se on vain hyva tietaa Thaimaassa matkaillessaan ja varsinkin jos haluaa liikkua omatoimisesti luonnossa. Niin monesti kuitenkin nakee ihan perusturisteja (suomalaisiakin) taysin huolettomasti, ainoastaan varvaslapsyilla ja shortseilla varustautuneena, omatoimisesti samoilemassa jossain vaikkapa Phuketin tai Khao Lakin viidakkoisilla vesiputouksilla tai kapeilla luonnonpuistopoluilla. Eihan kotimaassakaan lahdeta metsaan ulkoilemaan varvaslapsyissa, niin miksi sitten taalla. Kyse taytyy silloin olla joko tietamattomyydesta tai tyhmyydesta. Uskon enemman edelliseen. Ei ne kaarmeet todella kenenkaan kimppuun hyokkaa mutta kylla ne puolustautuvat jos niille ei jaa muuta vaihtoehtoa eli eivat paase pakenemaan.


      Denguesta pitaa muistaa etta Dengue virukseen tartunta ei aina sairastuta vakavasti, vaan sen voi sairastaa myos hyvin lievaoireisena tai jopa oireettomana tietamattaan. Viime vuonna koko Thaimaassa rekisteroitiin 29 759 Dengue tartunnan saanutta, joka maan vaestomaaraan nahden on hyvin hyvin pieni prosenttiosuus. Vaakavuudeltaan Dengue kuume on kausi-influenssan luokkaa ja tuhatta vakavammin sairastunutta kohden vain muutama menehtyy. Oireet voivat silti olla rajut ja kivuliaat. Kaikista vakavin muoto taudista on mahdollinen jos Dengue tartunnan saa uudestaan pienen ajan sisalla ja eri viruskannasta. Talloin saattaa kehittya vaarallinen Dengue verenvuotokuume johon menehtyy jo noin 10% sairastuneista. Tama on erittain harvinaista ja koko maailmassa tiedetaan vain kymmenkunta matkailijaa kuolleen tahan tautimuotoon, joten tastakaan ei pida olla huolissaan tai panikoida. Hyttysilta kannattaa kuitenkin yrittaa suojautua vaikka kokonaan se lienee mahdotonta niin Thaimaassa kuin Suomessakin kesa-aikaan.

      • Patong5

        Kävin Pari vk sitten Patongilla 2 vk. Olin 9 pv Hacienda hotellissa. Itikat ulkona puri sääreni lievästi punaisille täplille. Joitakin oireita sain, sitä en tiedä tuliko ne moskitoista vai tupakista ja alkoholista.
        Kyseisillä aineilla yritin lääkitä itseäni.
        Okei viimeisillä siel olo päivinäni sääreni menivät jonkin sortin kramppiin en toiseksti viimeisenä pvnä juuri kävelemään, mitä nyt toilettiin. Oireet vaan arvailujen varassa, yx o suolan puute .....


      • pattaya117
        Patong5 kirjoitti:

        Kävin Pari vk sitten Patongilla 2 vk. Olin 9 pv Hacienda hotellissa. Itikat ulkona puri sääreni lievästi punaisille täplille. Joitakin oireita sain, sitä en tiedä tuliko ne moskitoista vai tupakista ja alkoholista.
        Kyseisillä aineilla yritin lääkitä itseäni.
        Okei viimeisillä siel olo päivinäni sääreni menivät jonkin sortin kramppiin en toiseksti viimeisenä pvnä juuri kävelemään, mitä nyt toilettiin. Oireet vaan arvailujen varassa, yx o suolan puute .....

        todennäköisesti unohdit juoda(5l) vettä?suola on kiva nauttia tequilan kanssa:))


      • MontFleurAuraMinere
        pattaya117 kirjoitti:

        todennäköisesti unohdit juoda(5l) vettä?suola on kiva nauttia tequilan kanssa:))

        Ota kotoa mukaan tonkka vettä, saat kivennäistä, paikallinen hotellien pullovesi on hammaspesuun ja alahuuhteluun herkimmille.

        Kaikkein huonoin juomavesi:

        Vesiautomaattien kyljessä oleva sanapari ”Reverse Osmosis”, RO, tarkoittaa menetelmää, jossa vesimolekyylit painetaan eräänlaisen kalvon läpi. Kalvon huokoset ovat alle millimetrin miljoonasosan suuruisia. Prosessissa ei käytetä sähköä eikä mitään kemikaaleja, mutta sen ansiosta vedestä tulee uskomattoman puhdasta. Tätä menetelmää käytetään Thaimaassa veden puhdistamiseen erittäin paljon.

        Mineraalien puute on sairauksien alku:

        Magnesiumin puute voi aiheuttaa aggressiivista käytöstä, Alzheimerin tautia, aivovaurioita, syöpää, diabetesta sekä elimistön vastustuskyvyn alenemista. Ja tämä pelkästään magnesiumin puutteesta. Tila ei riitä kertomaan, mitä kaikkea muita haittavaikutuksia aiheutuu kaikkien mineraalien puutteesta juomavedessä.


    • Tauti paranee

      Ainakin Hua Hin issä San Paulo sairaalassa osataan helposti antaa kunnon
      lääkkeet, denguekuumeen hoitoon.
      Nimim. kokemusta on , eikä kuolema kolkuttanut. Tauti parani suhtellisen
      nopeasti.

      • No olipa tuuria, että se tauti sinulla oli ensimäistä kertaa. En ymmärrä, mitä nämä vähättelyt ko sairauden suhteen tarkoittaa. Kannattaisi hieman ottaa selvää,
        sillä kuumeeseen ei itsessään ole lääkkeitä olemassakaan. Tietty hyvät kuumelääkkeet auttavat. Ensimäisellä kerralla ei viikatemies välttämättä otakaan heti mukaansa, vaan toinen tai viimeistään kolmas kerta onkin sitten jo menoksi. Ja eihän se kuume itsessään ketään tapa, vaan sen aiheuttamat sisäiset verenvuodot.
        Ja turhaa lienee ajattelutapa, että eihän minulle nyt sellaista satu.
        Kannattaisi kaikkien ottaa asiasta selvää jo ennen matkaa ja ei ne hyttyskarkotteet enää siinä matkakassassa paljonkaan lisää tee, tai ainakaan sitä kaada.
        Kai Suomessakin saa virallista tietoa asiasta ja myöskin tilastoja, niitä kaipaaville.
        Onhan parempi suojautua ja viettää mukavaa lomaa, ilman turhia rasitteita.
        Hyvää Thaimaanlomaa kaikille, pitäkää järki päässä.


    • hoh hoijaa

      tämä lehden juttu oli niin tyypillinen kuin vain voi olla. Kyllä mies kuntoon saatiin ja pystyi jopa lentämään kotiin. Sitten kotona vaan oireet palasi. Kai se voi näinkin mennä mutta kyllä täällä on sairaanhoito ainakin samaa tasoa kuin Suomessa.
      Ja jos ei tautiin kuole niin eihän siinä mitään vahinkoa ole silloin syntynyt. Onneksi ei kukaan Suomessa kuole jos on hoidossa..anna minun nauraa näitä juttuja...

    • Johan sitä taas tuli tuossa edellisessä viestissä riittävästi terveysvalistusta meille kaikille ,suomessahan kukaan ei kuole esim kausiinfulensaan ,eli pysytään vaan kaikki Thaimaan matkaajat visusti kotimaassa , tai jos nyt sattuu aivan hirveä matka kuume iskemään niin hypätään kanarian koneseen tai Tallinan laivaan ne ovat molemmmat tosi ihania loma kohteita, ai että kun saa olla aamusta iltaan känissä on suorastaan ihanaa kun saa syödä potttumuussia ja lihapullkia ja krapullastahan nyt seviää aspiriinilla ja parilla oluella heti aamutuimaan siitähän sitä voi taas jatkaa lomanviettoa leppoisien maamiesten kera ,iltapäivän paini matsithan kuuluvat tietenkin kuviohin sekä leppoisat kädenvääntö skabat.

      • Olli

        Tekstistä päätellen olet Tallinan laivalla. Ei kun lisää kaljaa koneseen. Hyvää
        matkaa kuitenkin.


    • Anonyymi

      Sairastin denguekuumeen joitain vuosia sitten, olin hoidettavana Pattayan kansainvälisessä sairaalassa 5 päivää tiputuksessa.
      Hoidon tasosta en voi sanoa mitään kun en ole muissa sairaaloissa käynyt.
      Mulla oli aika kovat oireet kun joillain on niin lievät etteivät tajua edes sitä sairastaneen.
      Toipuminen kesti useamman viikon.

    • Anonyymi

      Pattayan suurin sairaala Pattaya Bangkok Hospital ei ottanut asiakasta sisään, vaikka hänellä oli matkavakuutus voimassa.
      Voidaanko puhua jo heitteillejätöstä kun sairaala ei ota ihmistä sisään?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      262
      2876
    2. 197
      2832
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      67
      2405
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      208
      1896
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      13
      1358
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1317
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      23
      1285
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1257
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      159
      1172
    Aihe