Pitkäaikainen haave

Toro

Miten Barcelonassa pärjää englannilla? Osataanko missään saksaa tai muita Euroopan suuria kieliä? Millainen hintataso siellä on ja onko kulkeminen julkisilla, esim. bussit, helppoa? Muutamassa päivässä tuskin ehtii nähdä juuri mitään, viikko tai enempi lienee jo riittävä aika laajempaan tutustumiseen?

13

465

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • barcelonetas

      Ei pärjää kovinkaan hyvin vierailla kielillä.Kannattaa opetella edes vähän Espanjaa niin kyllä pärjää ja palvelu on entistä parempaa.Hintataso on pikkasen edullisempi kuin Suomessa.Julkisilla liikennevälineillä on helppoa ja edullista kulkea,myöskin taxilla.Ei viikossakaan tietenkään ehdi kaikkea näkemään mutta tietenkin enemmän kuin viikonlopussa.Barcelona on niin iso kaupunki ja nähtävää ja koettavaa riittää valtavasti.Ei edes kannata yrittää nähdä kaikkea kerralla vaan valitsee ensimmäisellä kerralla ne asiat jotka kiinnostaa.Ei muuta kun Barcelonaan avoimin mielin.Uskon että viihdytte.

    • espanjaaaaaan

      Juu tosiaan kannattaa osata ainakin espanjan alkeet kun sinne lähtee niin pärjää jo varmasti!

    • Nalkissa

      Viikonlopussa?!? Vuodesta -83 säännöllisesti useamman kerran vuodessa...

      • Nineteen

        Barcelonassa pärjää hyvin englannilla, mutta tietenkin olisi hyvä osata edes hiukan espanjaa, niin kun hyviin tapoihin kuuluu. Olin itse heinäkuussa neljä päivää Barcelonassa. Ei siinä kaikkea ehtinyt nähdä, mutta tärkeimmät paikat kyllä. Itse tykkään lomista, joissa katsotaan nähtävyyksiä ja kulttuuria, eikä vaan maata rannalla. Joka päivä herättiin aikaisin ja tultiin hotellille vasta illalla, joten ehdittiin hyvin nähdä ympäristöä. ( Montjuïc ja sen suihkulähdeshow, vanha kaupunki, Sagra di familia- kirkko, shoppailua, La Rambla, aivan ihana satama/ranta, yms. ) Mielestäni on myös kiva, että seuraavalle kerralle jäi uutta katsottavaa;) Ruoka halpaa, vaatteet yms samaa hintaluokkaa tai hiukan alle, julkinen liikenne helppo. Taskuvarkaita on paljon ja niistä varoteltiin. Paikalliset todella ihania ja ystävällisiä.


        Suosittelen lukemaan Näe ja koe Barcelona- kirjan! Hyviä vinkkejä ja turistikohteita. Mukavaa lomaa!


    • Joyita

      Jos haluat voittaa paikalliset puolellesi niin opettele pari sanaa katalaania...erm osataankohan saksassa muuten kauheasti tätä maailman valtakieltä espanjaa? :-P
      Englannilla pärjää varmasti turistipaikoissa...muuten pari sanaa espanjaa ei ole haitaksi - helppo kieli suomalaisille oppia.

    • Gaudin kirkko

      Asenne ratkaisee enemmän kuin kielitaito - viimeksi oltiin 5 päivän matkalla ja olen espanjan sekä katalaanin suhteen täysummikko, enkä ole vieläkään niitä opetellut. Käsillä voi puhua ja hymy auttaa pitkälle. Ravintolassa voi näyttää kädellä mitä haluaa ja kaupassa näkee kassalla paljonko ostokset maksoivat. Seuraava reissu onkin jo viikon mittainen, mennään katsomaan onko Sagrada Familia saanut lisää torneja ja onko sen keskustornin rakentamista vieläkään aloitettu.

    • '¨gafjdåhj

      Mä olen useasti käynyt siellä. Yritän puhua espanjaa sen kun osaan, mutta tarjoilijat aika helposti alkavat puhumaan englantia, jos pitää tarkentaa jotakin. Harjoittelen kuitenkin sitkeästi.. :)
      Puhumista englannilla tai espanjalla ei kannata ujostella. BCN on yksi suurimmista matkailukohteista, siellä on totuttu turisteihin. Arkiasiat selviävät aina.

      Hintataso on sitä korkeampi mitä lähempänä keskustaa ta Gaudin rakennuksia on. Ramblan varrelta ei kannata tehdä ostoksia (pääsääntöisesti). Esim. vaatteita on tarjolla kaikissa hintaluokissa. Jostain kulmabaarista saa lasillisen viiniä tai olutta eurolla, sitten suositummalla paikalla hinta voi nousta viiteen euroon tai vielä korkeammaksi. Lounaan (menu del dia n. klo 14-16) saa n. 10-15 eurolla. Siihen kuuluu alkuruoka, pääruoka, jälkiruoka ja juoma oman maun mukaan.

      Julkisilla kannattaa kulkea, 10 matkan metro/bussikortin saa n. 9 eurolla. Metro on selkeä, kun ensin vähän tutkailee. Joka asemalla on kartta ja jo lentokentän turisti-infosta saa sekä kaupungin että metron karttoja. Hotellista tietty myös. Tämän kymppikortin saa myös ostaa miltä tahansa asemalta automaatista. Nimi on T-DIA ja samalla kortilla voi mennä useampikin (kun siis jokainen leimaa matkansa).
      Tavallisesta bussista näkee kaupunkia samalla tavalla kuin turistibusseista, maksaa vain vähemmän.
      Esim Placa Catalunialla on katutason alla turisti-info. Sieltä voi kysyä neuvoja reiteissä jne.

      Mä pidän Mondon matkaoppaasta. Sen kirjoittaja taitaa itsekin asua BCN:ssä ja oppaasta löytää paljon vinkkejä niin ravintoloihin kuin kaupunginosiinkin.

    • Zippyt

      Anteeksi nyt vaan mutta mua naurattaa tuo ensimmäinen kommentti "muita euroopan valtakieliä" mitähän ne olisi? Ja espanja taitaa olla mailman toiseksi puhutuin kieli... *sigh* :-D

      • omin korvin kuultua

        Saksaa puhutaan Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä, ranskaa Ranskassa ja Belgiassa, myös Luxemburgissa. Flaamia Hollannissa ja Belgiassa. Espanjaa puhutaan vain Espanjassa vaikka moni sitä puhuukin.


      • Etelä-Amerikka
        omin korvin kuultua kirjoitti:

        Saksaa puhutaan Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä, ranskaa Ranskassa ja Belgiassa, myös Luxemburgissa. Flaamia Hollannissa ja Belgiassa. Espanjaa puhutaan vain Espanjassa vaikka moni sitä puhuukin.

        Espanjaa puhutaan koko Etelä-amerikassa, Brasilijaa lukuunottamatta ja myös Meksikossa , Kuubassa Jamaikalla ja muissa saarissa väli-amerikassa.


    • prata svenska

      Ruotsilla pärjäät loistavasti missä tahansa.

      T. Mungo ja Päivi

      • Tilastoja

        Euroopassa ja maailmalla,maailman puhutuimmat kielet:

        1. mandariinikiina 874 milj.
        2. hindi 366 milj.
        3. ESPANJA 358 milj.
        4. englanti 341 milj.
        5. arabia 211 milj.
        6. bengali 207 milj.
        7. portugali 176 milj.
        8. venäjä 167 milj.


      • Håkan.

        Hah ja Suomella;D ;D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3464
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2012
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      26
      1948
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1578
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1415
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1415
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1119
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1058
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      864
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe