Miten nivelpsoriasiksenne alkoi?

pisara

Olen sairastanut pisarapsoriasista pian kuusi vuotta, ja pelkään tosi paljon taudin muuttumista ja etenemistä.

Psoriasista on tällä hetkellä koko kehossa, erityisesti päänahassa ja korvissa ja kasvoissa. Varpaankynnet ovat alkaneet paksuuntua, enkä tahdo saada niitä enää leikattua millään.

Psoriasisliiton mukaan jopa puolet vaikeaa psoriasista sairastavista tulee sairastumaan myös nivelpsoriasikseen.

Kaipaan kokemuksia - miten teidän nivelpsorinne alkoi? Kauanko aikaa ehditte sairastaa ihopsoria sitä ennen? Edelsivätkö kynsimuutokset niveltulehduksia?

6

537

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • moikkeliss

      Pisara! Miltä näyttää pisarapsoriasis??
      Minulla epäilynä nivelpsori. Hirveä kipu ja jäykkyys selässä. Olkapää ja sormet kipeänä. Varpaan kynnet tosi paksut ja sormien kynsissä muutoksia.
      Ja jaloissa pistemäistä.

    • Surviv0r

      Minulla psoriasis iski päänahkaan joskus vuonna 2004. Kynsimuutoksia alkoi ilmaantua 2006 paikkeilla. Vuonna 2010 oli jo jokainen kynsi mennyt aika heikkoon kuntoon ja nivelkivut alkoivat sormissa ja varpaissa. Maitotölkkikään ei kestänyt enää näpeissä ja käveleminen oli tuskaa. Lekurit oli ihmeissään ja määräsivät vain kaikenlaisia kipulääkkeitä.

      Kesällä 2012 olin jo kyllästynyt kipuihin ja kokeilin jättää lihat pois ruokavaliosta. Kivut hellittivät jokseenkin ja kynnet alkoi kasvaa täysin terveenä. Myöhemmin huomasin, että vehnää sisältävät sapuskat lisäsi heti kipuja, joten jätin gluteenitkin pois.

      Pientä hienosäätöä voisi vielä tehdä ruokavalion kannalta, mutta jo näillä kestää tulehdukset lähes kokonaan poissa. Joskus tulee juotoa muutama olut, vaikka tiedän, että se aiheuttaa lievää kipuilua :)

    • pisara5

      Pisarapsori on sellaisia pieniä täpliä ympäri kehoa, siis muuallakin kuin perinteisillä psorialueilla (polvet, kyynärpäät). Mulla näitä hilseileviä/punoittavia pisteitä on jaloissa, käsivarsissa, kasvoissa, kulmakarvoissa, korvissa ja päänahassa...

    • Vähäpätöinen

      Minulla psori alkoi nivelkivuilla ja rystysnivelten huomattavalla turpoamisella. Sen jälkeen tuli ns. tavallinen psori-ihottuma useisiin paikkoihin. Nyt oli kaksi asiaa johon ei ollut minkäänlaista lääketieteellistä hoitoa. Sitten ilmaantui erittäin vaikea ja työntekemistä haittaava kämmenrakkulaihoittuma jossa käsi on välillä pelkällä vereslihalla ja sitten taas rakuloilla. Samaan aikaan ilmaantui kynsipsori. Sen jälkeen tuli jalkapohjaan punapilkkupsori. Kaikkien ihomuutosten ohella on koko ajan hirvittäviä nevelkipuja ja herään joskus omaan valitukseeni yöllä. Lääkäreissä käynneillä olen saanut ivallista yliolakista kohtelua ja lopetin koko lääkärissä käymisen. Ihomuutokset eivät ole kivuttomia. Välillä iho on pahasti tulehtunut ja todella kivulias. Ainoa positiivinen lääkärikokemus oli unkarilaisen ihotutuilääkärin vastaanotolla joka heti tiesi mistä oli kysymys ja sain häneltä ensimmäisen voidereseptin mutta valitettavasyti se sittemmin poistettiin markkinoilta. Psorin lisäksi tai sen heikentämä elimistöni on vammautunut muillakin perinnöllisillä "vaikeilla" sairauksilla. On monta aisiaa mitä en suomessa ymmärrä ja kaikkein vaikeinta on ymmärtää lääkäreitten vähättelevä suhtautuminen monimuotoisiin perinnöllisiin sairauksiin. Nivelpsori on ollut jatkuvasti muitten ilmentymien ohella välillä hiukan laantuneena välillä jopa liikkumista haittaavana. Joskus on pakko nauraa itsekseen ja ja nimitellä itseään geenihirviöksi, muuten ei jaksa.

    • Varpaatkoskee

      Kynnet on käsistä vähän mutkalla välillä ja varpaiden nivelet on kipeät, en tiedä johtuuko psorista vai ei. Kipu hellittää aina liikkuessa, mikä kai viittaa muihin kuin psorikipuihin. Neotigason on vähentänyt psoria ihan valtavasti ja kynnetkin on paremmat. Laitan kynsiin sellaista kiillotonta ja väritöntä lakkamaista ainetta joka tukee kynsiä. En laita edes joka viikko.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe