mitä teen???

yksi äiti

Minulla on hyvin temperamenttinen lapsi, joka on erittäin aktiivinen. Hänen on usein vaikea keskittyä syömään kun koko ajan on muu tekeminen ja touhuaminen mielessä. Sen lisäksi hän tunnistaa mielestäni huonosti näläntunnetta ja kiukuttelee sitten nälkäisenä. Viime vuonna neurologin mukaan lapsi on älykäs, hyvin kehittynyt ja temperamenttimme sopivat hyvin yhteen, mutta ADHD:tä neurologi ei voinut poissulkea (ei voinut lapsen iän takia myöskään diagnisoida). ADHD:n vaihtoehto oli isän perimä, josta tulisi voimakas temperamentti ja voimakastahtoisuus.
Jos hän suuttuu niin hänen on saatava rauhoittua itse, ilman että häneen kosketaan tai että häntä pidetään sylissä. Julkisissa kulkuneuvoissa tämä ei ole mahdollista eli jos kiukkupuuska sattuu matkalle, niin se vain pahenee sitten julkisissa kulkuvälineissä. Silloin en voi muuta tehdä kuin pitää lasta sylissä ja odottaa että pääsemme pois. Tällaisissa tilanteissa minua on syytetty vaikka miksi ja uhkailtu poliisilla ja lastensuojelulla muiden matkustajien taholta, kun en saa lasta hiljenemään (hän hiljenee kun nousemme pois julkisesta kulkuneuvosta). Minä en enää uskalla kulkea missään lapsen kanssa mutta välillä on tilanteita, että minun on saatava joku asia hoidettua enkä saa lapselle hoitajaa.
Mitä teen kun ympäristö ei kestä tällaisen temparamenttisen lapsen uhmaikää?

2

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toinen äiti

      Hei,

      meillä löytyy myös erittäin tempperamenttinen ja voimakastahtoinen lapsi. Emme vain perheenkesken ole tätä huomanneet vaan esim. päiväkodista on tullut palautetta asiasta. Onneksi siis ihan hyväntahtoisesti ja hyvässä mielessä. Pväkodin asenne tälläiseen lapseen on hieno ja kehuvat kuinka tälläinen voimakas lapsi tulee pärjäämään elämässä.

      Lapsellamme myös kiukunpuuska kun sattuu iskemään,ei siihen mitkään sylit eikä hyssyttelyt auta. Päinvastoin. Lapsi saa niistä vaan uutta pontta. Meillä tepsii reagoimattomuus. Ja julkisilla paikoilla olenkin ottanut enemmänkin viileän asenteen ja reagoin sanomalla jotain esim: Juu,kyllä äiti tietää että harmittaa. Kohta ollaan kotona. En siis alakaan hyssyttelee lasta vaan totean tietäväni mikä mättää ja miksi mättää. Toistaiseksi en ole saanut kuin sääliviä katseita osakseni.

      Kiukunpuuskassa meillä tehoaa myös yllättävä ja hätkähdyttävä juttu. Lapselle sanoo vaikka esim. Hui,katso kuinka iso lintu (vaikka lintua ei näkyisikään). Lapsi suuntaankin keskittymisensä tähän lintuun ja kiukunpuuska unohtuu. Sittens iinä ihmetellään että mihin ihmeeseen se lintu meni,onko se tuolla vai hui että olikos se sittenkin tuolla. Tämä on tepsinyt erinomaisesti meillä.

      Itse en välitä ympäristön mielipiteistä tempperamenttisen lapsen osalta. Itse tiedän miten lastani ohjata ja miten elää tämän luonteen kanssa. Itse olen ainakin ylpeä että lapsemme on voimakas ja tietää mitä tahtoo.

      • yksi äiti

        Kiitos kovasti vastauksesta. Aion yrittää tuota "harhautusta" seuraavalla kerralla. Eräs tuttava, joka näki lapseni ensimmäistä kertaa (lapsi oli vihainen kun piti lähteä kutsuilta hänen mielestään liian aikaisin), kyllä onnitteli lasta hienosta temperamentista. Hän oli sitä mieltä, että voimakastahtoinen ihminen ei joudu niin muiden tallomaksi tässä elämässä. Se varmaan pitää paikkansa. Lapseni on hyvin sosiaalinen ja rohkea ja energinen ja ehkä sitten kun hän kehittyy ja impulssikontrolli paranee, niin tuo vaan kääntyy hänen edukseen. Raskasta se kyllä välillä on.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18429
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3135
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      269
      1403
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1083
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe