Lapseni pettyi taas joululahjoihinsa, vaikka yritin kaikkeni

en osaa tehdä joulua

Ostin jo hyvissä ajoin lahjoja pitkin syksyä; vaatteita, pelejä, suklaata jne. Meillä oli jouluateria, sauna ja yhdessäoloa ilman alkoholia. Olisi pitänyt olla lahjakuorissa rahaa, tablettitiekonetta, kalliimpia merkkivaatteita jne. Kaikki muut kaverit sai niin paljon enemmän, vääränlaisia lahjoja, liian vähän lahjoja..Olemme keskiluokkainen asuntovelallinen perhe, ei riittänyt 150€ / lapsi. Lisäksi kauan odotetun lahjojen jaon jälkeen iski kaikkiin tyhjyydentunne. Joka joulu sama juttu!! Olen surullinen äiti. Isä ei juurikaan ajattele mistään mitään!
P.S Kotoa muuttanut lapsi sen sijaan oli todella kiitollinen, sen lämmitti mieltä

14

1727

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Äips 1970

      Minun esikoiseni 14v poika oli tosi iloinen kun sai meiltä toivomansa kameran ja muistikortin YHT 67,95 ja sai kans kummeilta vähän kirjoja, HALPAvaatteita ja suklaata.
      Perheelle yhteiseksi saatiin iPad, ja poikakin naureksi miksi jotkut muut saa niin suuria lahjoja jouluna. Kyllä sydäntä lämmitti :)

    • kuntoplus

      Pa.skaa joululahjaksi

    • opsikelijaduunari

      Itse sain kotiväeltä vain IIttalan laseja ja lapaset. Hyvää joulua vaan. Olen matkustellut ja tarkoituksena olisi mennä taas pitkäksi aikaa Eurooppaan. Nyt sitten mietitään, mihin kaikkialle nämä tavarat kadottaa. Keräyslaatikko on niille oikea paikka.

    • Ma(i)steri

      Alkuperäiselle. Kokeilkaapa lahjatonta joulua tai periaatteella lahja lahjasta. Eiköhän rutinat vähene. Vohan olla, että jälkeläisenne vielä viisastuu.

    • a456d

      miksi ostaa tabletti joka jää käyttämättömäksi viikon päästä?

    • jouluksi kotiin

      kyl taitaa olla lapsil liijja suuret odotukset. joka vuos vaa toiveet suurenee. huokaus. eij oo miun mielest vanhemmis vikaa. hyvält kuulosti siunki joulu valmistelut!:) oon ite 20v. naine. perheen luona jouluna käymäs. kyl sitä iän myötä oppii arvostaa pientä ja kaunista. hyvä ruoka ja perhe tärkeintä. olin varsi tyytyväine sähköhammasharjaani:D ja perustulosesta perheestä olen.

    • lappi5

      Häh?
      Eikös ajatus oo tärkein?
      Oon ite 12v tyttö ja sain 200e lahjakortin, 100e toikkarista, 100e omaan joululahjaan (wii peli) ja askartelu tarvikkeita (kuvis oli 10)
      ja sitte kihartimen, angry birds pipon ja electro-mac setin :3
      Oisin tyytyny esim. pelkkään lahjakorttiin mut tosi kiva et ne osoittaa et meen rahan edelle (et mulle tulee hyvä mieli) :)

    • What's up people

      Nykyajan nuoret ja lapset on vaan niin sanonko minkälaisia (okei, olen itekin 16.v mutta en mikään kovin nuori sielu xP). Joka tapauksessa, lasten pitäisi arvostaa sitä, että heitä jotenkin muistetaan ja nähdään vaivaa mukavan joulun eteen. Ei niitten lahjojen kovin tärkeitä pitäisi edes olla. Ja kun ottaa huomioon, että tulee asuntovelallisesta perheestä niin pitäisi lasten tajuta, ettei kaikkea voi saada. Eikä etenkään sen takia, että kavereilläkin on. Itse sain kameran ja kännykän, mutta kumpaakaan en olisi välttämättä edes tarvinnut koska vanha kännykkä toimi ihan hyvin. Ja ei ollut kamerani mikään kallis järkkäri vaan tavallinen digikamera. Että en oikein tajua, miksi kaiken pitäisi olla kallista ja hienoa ja suurta ja jotain tiettyä merkkiä. Sen ymmärrän, että pienille lapsille ostellaan enemmän lahjoja kuin vanhemmille lapsille, mutta vanhempien lasten pitäisikin jo ymmärtää, ettei joulun tarkoitus ole lahjojen saaminen vaan läheisten muistaminen ja jos kuuluu kirkkoon niin jeesuksen syntymä. Itselläni ei ole mitkään kovin läheiset välit veljeeni, mutta paras joululahja olisi jos saisin häneltä halin.

    • naperovanhus93

      Tuli jotenkin haikea mieli aloitusviestistä.. Vaikken sinua tunnekaan, niin arvostan kovasti äitinä joka yrittää parhaansa, ja mikä tärkeintä: antoi lapsille raittiin joulun! Voisikohan tyytymättömyyden syynä olla kavereiden leuhottaminen omilla lahjoillaan? Itselleni tuli lapsena hieman paha mieli, kun varakkaampien perheiden lapset aina joulun jälkeen koulussa leuhotti rahoillaan ja uusimmilla peleillä yms. elektroniikalla, joihin meidän perheellä ei vain olisi ollut rahaa. Silti olin aina onnellinen niistä kaikista lahjoista mitä perheeni minulle osti!

      Älä kuitenkaan syytä itseäsi, kyllä lapset varttuessaan yleensä oppii arvostamaan :).

    • vapaus=ongelma

      Selkäsauna sille nulikalle olisi pitänyt antaa, mokomakin kiittämätön niljake. Oppisi vähän kunnioittamaan vanhempiaan asianmukaisella tavalla. Et kai ole kasvattanut äpärääsi ns. "vapaasti" ?

    • do<p'ä

      Selvitä lapselle ettei kaikkeen ole varaa. Minullakin on kavereita joiden perhe on vähän paremmissa varoissa, mutta ei se ole sillalailla haitannut. Olen oppinut arvostamaan rahan arvoa ja ymmärrän ettei raha tipu taivaasta. Jos lapsi sen oppii nyt, niin aikuisena ei hassaa rahaa kaikkeen turhaan. Ei lapselle tarvitse eikä edes pidä ostaa kaikkea mitä hän haluaa:)

    • vähemmän on enemmän

      Tehkää ensi jouluna lahjat itse, jokainen.Tai edes yksi lahja. Kun itse miettii ja tekee kaikkensa toisia ilahduttaakseen, oppii myös ilahtumaan siitä mitä toiset tekevät sinun edestäsi. Ehkä.

      Meidän suvulla on myös toisinaan ollut tapana sopia jokin tietty hinta joululahjoille, esim. 10 euroa / lahjan saaja. Kun miettii jokaiselle kivan ja käytännöllisen lahjan, joka maksaa vain kymmenen euroa...on se hieman hankalaa, mutta ainakin siinä tulee aprikoitua, mikä todella ilahduttaisi läheistä.

    • Skutsku

      Nyt ei tunnu hyvältä ku huomaan et saan välillä lahjoja jotka maksaa enemmän ku joidenkin perhaitten yhen lapsen lahjat yhteensä. Meiän perhees voi saada välillä iha hirveen kalliita lahjoja. Mun isosisko sai esim. just 1200€ maksavan television

    • Anonyymi

      Lahjojen antamisen jouluna saisi tippua perinteestä, kun se tuppaa menemään vertailuksi siihen, mitä muut saa tai sitten muuten käyttäydytään törkeästi.
      Muistan erään joulun, kun teini-ikäinen sukulaislapsi sai mummoltaan joululahjaksi sukat, pehmoankan ja kukan muotoisen pehmolelun, viimeksi mainitut olivat siis vauvan leluja, sukat olivat kirpparilta, liekö edes oikeaa kokoa. Lahjan antaja oli kuitenkin lahjansaajan mummo, joka ei oikein enää ole läsnä tässä maailmassa. Paha teki, kun se likka ja muut ilkkuivat lahjoja, nauroivat miksi teini-ikäiselle annetaan vauvanleluja. Onneksi mummo oli jo niin höppänä, ettei ymmärtänyt teinin nauravan pilkanhenkisesti, vaan sen sijaan oikein liikuttui kun luuli lapsenlapsensa oikein nauravan hyvillään saamistaan lahjoista. Itse menin toiseen huoneeseen itkemään, niin paha mieli tuli vanhuksen puolesta.

      Ei, teinityllerönhän ei tietenkään olisi tarvinnut säilyttää vauvanleluja vain siksi, että ne antoi mummo. Mutta hän olisi voinut käsittää mummonsa tilanteen, kiittää lahjoista ja vaikka myöhemmin laittaa ne vauvanlelut myyntiin..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      429
      3023
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      103
      2374
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2112
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1943
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1797
    6. 164
      1238
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe