Hyvä rotu suurperheeseen? Miten saisin koiran? Helppiä:)

Katrin7

Olen aina ollut suuri koirafani, ja tiedän aika paljon koirista ja niiden hoidosta sekä ruokinnasta. Perheemme on suuri, mikä rotu olisi hyvä? Itse mietin jotain kultaistanoutajaa yms. Rahaa, kokemusta ja hyvä koti olisi, mutta ongelman ydin on tässä: Meidän taloon ei lemmikkiä tule, EI on EI. Äiti sanoo.
Hyviä neuvoja suostutteluun ja muuhun sellaiseen, kiitos kaikille vastanneille!

6

170

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Odota kunnes olet

      18v.
      Sitten olet omillasi ja voit tehdä mitä tahdot.

      • Katrin7

        Siihen on kuule vielä montamonta vuotta... Enemmän kuin viisi.


    • sakemanni3

      Minkä ikäinen olet? Minkä ikäisiä ovat siskosi/veljesi? Harmi jos äitisi ei halua koiraa, mutta kun koira otetaan niin koko perheen on haluttava sitä ja otettava siitä vastuuta. Äitisi varmasti tietää, että joutuisi sitä itsekkin hoitamaan, kun olet poissa kotoa tai sairaana. Jos todella haluat saada koiran niin sinun on pystyttävä osoittamaan äidillesi, että hoitaisit sen 100 % varmuudella itse. Tosin koira on osattava kouluttaakin oli se sitten pieni tai iso kokoinen. Koiran on saatava liikuntaa säännöllisesti joka päivä satoi tai paistoi aamuin ja illoin. Koira tarvitsee myös aktiviteetteja eli aivotyöskentelyä liikunnan lisäksi, jottei tylsisty ja stressaannu. Matkoille ei voi lähteä, ennenkuin koiralla on hyvä hoitaja siksiaikaa. Koirasta irtoaa karvaa, se tuo sisälle hiekkaa, lunta ja kuraa. Se läiskyttää juomavettänsä lattialle, ehkä kuolaa riippuen rodusta. Kuka siivoaa sen jäljet? Koira saattaa tuhota huonekaluja ja tavaroita ainakin pentuna.
      Tee äidillesi lista koiran tuomista hyvistä puolista kuten esim. sinä saat liikuntaa ja raitista ilmaa päivittäin kun viet koiran lenkille, opit ottamaan vastuuta ja huolehtimaan toisesta elävästä olennosta. Kun tulet teini-ikään, ikäisesi ehkä aloittelevat polttamaan tupakkaa ja kokeilevat alkoholia, mutta sinä ulkoilet ja käyt harrastamassa koiran kanssa! ;)
      Ensinnä hanki hyvä kirja "Onnistu koirasi koulutuksessa" jonka on kirjoittanut Tommy Wiren ja lue se! Käy kuukauden ajan 3-4 kertaa päivässä ulkoilemassa (niin kuin ulkoiluttaisit koiraasi) ja siivoa kerran viikossa (imurointi ja lattian pesu). Keskustele äitisi kanssa asiallisesti koiran hankinnasta, älä jankuta. Uskon, että näillä asioilla saisit äitisi edes vähän myönteisempään suuntaan. :)

    • joskus sitten :)

      Odota vain siihen saakka, kunnes muutat pois kotoa ja omaan elämäntilanteeseesi koira sopii. Näin kävi myös minulla, kun pienestä pitäen koiran halusin, mutta allergia oli esteenä, joten oman elämän asettumisen jälkeen koira oli mahdollista ja nyt nautinkin koiramme kanssa yhteisistä tekemisistä. Nopeasti ne vuodet kuluvat, ennenkuin huomaatkaan :) Onko kotiseudullasi esim. 4H- yhdistyksiä tai muita koira-aiheisia yhdistyksiä, joissa saa toimia koirakummina/lenkkeilyttäjä? vanhusten koiranulkoiluttajia varmasti tarvitaan. Itse myös nuorempana vein paljon naapureiden ja vanhusten koiria. Niillä sai koirakuumetta laskettua, kun ne tuntuivat ihan kuin omilta

      • mieli toinen suunta

        Minulla koirakuume puolestaan vain nousi, kun olin toisten ihmisten koirien kanssa tekemisissä. Mitä enemmän tapasin koirallisia ihmisiä ja kiinnyin heidän koiriinsa, sitä enemmän teki mieli saada oma koira. Jälleen sain sen 2 vuotta sitten :-))


    • Katrin7

      Kiitoksia kaikille, varsinkin sinulle sakemanni3! Ajattelin tehdä niin kuten neuvoit, elikkäs lenkkeillä ja siivota ja katsoa vasta sitten, jaksaisinko edes viikkoa:) Kiitos vielä kerran kaikille, hyviä neuvoja

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4643
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      31
      1459
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe