Naislääkärit

alalla.

Onko kukaan muu havainnut sellaista, että naislääkärit muistuttavat työssään peruskoulun ja lukion naispuolisia oppilaita? Opetellaan tiukasti ulkoa se mitä eteen lyödään, mutta itsenäinen luova ajattelukyky ja kokonaisuuksien "sumea yhdistäminen" on hyvin heikkoa. Ahkera tyttö opettelee sanatarkasti ulkoa historiatapahtumat A ja B mutta ei kykene näiden perusteella luomaan johtopäätöstä C, koska sitä ei kirjassa enää sanota.

Naislääkäri sopii toki nykyiseen terveyskeskusmalliin, jossa tehdään nopeita robottimaisia päätöksiä ennalta määrättyjen tarkkojen sääntömallien mukaan eikä jäädä pohtimaan "maailmankaikkeuksia", jokaisen potilaan kohdalla. Mutta kun pitäisi pohtia vaikkapa uutta lääkitystä perustuen johonkin uuteen tutkimukseen tai tosielämän(kirjoista poikkeaviin) havaintoihin ja potilaan omiin kokemuksiin, niin se ei onnistu.

Jos vaikka jokin infektiotauti muuttuu oirekuvaltaan ja hoitotarpeeltaan, niin tyypillinen naislääkäri ei kykene nopeasti hankkimaan itsenäisesti uutta tietoa ja soveltamaan sitä, hän odottaa vuosikausia, että tulee uudet viralliset diagnostiikka ja hoito-ohjeet, joita sitten voi taas vuorostaan noudattaa pilkulleen.

Samaten kun maailmalla kehitetään uusia lääkkeitä ja hoitomuotoja niin on tyypillistä, että nämä otetaan Suomessa käyttöön ensin yksityisellä hoitopuolella. Vaan montako yksityisen puolen naislääkäriä tiedätte, joka lanseeraa ensimmäisten joukossa maailmalta näitä uusia hoitotapoja?

Eikö naistutkijoita ole muutenkin maailmalla paljon miehiä vähemmän, koska uusissa ideoissa haastetaan yleensä olemassaolevaa eikä pelkkä ulkoa opettelu ilman johtopäätöksiä johda mihinkään keksintöön.

9

607

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kylläkyllä..

      Olen täysin samaa mieltä. Ihanaa että noin tarkkasilmäisiä ja fiksuja ihmisiä on jäljellä. Etenkin ,kun miehet vielä viihtyvät naisia enemmän kotona lasten kanssa ja huolehtivat kodista. On se kumma kun naistutkijoita on niin vähän, mahtaa miehillä vaan olla prioriteetit paremmimn kohdallaan. Työhän on kuitenkin se ansiokkuuden mitta, ja haasteellista ja vaativaa. Sopii vain miehille. Koti lapsineen onkin itsestäänselvyys ja ei vaadi mitään.

      Fiksu lääkäri toimii aina soveltaen ja tekee mitä haluaa. Siksihän sairaaloissa ja terveyskeskuksissa ei ole yhtään epäonnistumisia tai muita kommelluksia.

    • JEs................

      Joo miehet ovat loistavia soveltamaan asioita. Näkeehän sen jo siinä minkälaista "huippu" tutkimusta yliopistolla tehdään, ja miespuoliset professorit ovat "neroja", jotka osaavat tosi monta puhelinluetteloa ulkoa. Ihailen heitä...

    • 666tt

      Leena Palotie, Marian C. Diamond, Helena Ranta.
      Kaikki naisia, kaikki alansa pioneereja ja lääketieteen alalla tunnettuja naisia.
      Kaikkien ansiot pitkälti liittyvät ammatillisen tiedon soveltamiseen.

    • älä jauha paskaa

      Ihan kuin miespuoliset opiskelijat olisivat yhtään parempia.
      Lukion essee-muotoisissa kokeissa ja ylioppilaskirjoituksissa nimenomaan korostetaan tiedon sisäistämistä ulkoa opettelemisen sijasta. Opiskelijan täytyy osata yhdistää tietoja ja käsitellä asioita mahdollisimman laajasti. Minun lukiossani enemmistö hyviä arvosanoja saavista oppilaista oli tyttöjä.

      En tiedä, miksi kuvittelet miespuolisten lääkäreiden olevan parempia, koska minun kokemuksieni mukaan kukaan terveydenhuoltoalalla työskentelevä ei löytäisi edes omaa persettään, vaikka etsisi taskulampun kanssa. Harva edes vaivautuu tutkimaan mitään kunnolla, saati hankkimaan uutta tietoa, ihan sukupuolesta riippumatta.

      Kaikki kohtaamani mieslääkärit ovat erittäin ylimielisiä, töykeitä ja välinpitämättömiä, koska todennäköisesti tekevät työtään vain rahan takia.

    • jaa-a

      Ihme aloitus taas tääkin, se miten oppii ja osaa integroida oppimaansa ei riipu sukupuolesta vaan yksilöstä itsestään.

      mä (nainen) ainakin rakastin koulussa historiaa ja olin hyvä siinä. En opiskele niin, että opettelen ulkoa merkityksettömiä yksityiskohtia, joita en lopulta osaa yhdistää toisiinsa ja muodostaa kokonaiskuvaa.

      Ehkä laiskat ihmiset koittavat opetella pikkuseikkoja, jos sitten tuurilla just niistä olis hyötyä.

    • liirumlaarumit

      Naislääkäreiden kannattaa hakea tutkijoiksi, ei kliiniseen lääketieteeseen. Asiakkaana kokemukseni sukupuolittain menee miesten suosimiseen, sillä naiset keskittyvät liirumlaarumeihin, miehet tutkimusongelmaan/kliinisten tutkimusten suunnitteluun, lääkitykseen jne muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

      Mainitsemasi tiedon soveltaminen käytäntöön on naisilla nollatasoa, samoin Harjavallan mieslääkäreillä. Integroinnissa satakuntalaiset ovat nollatasoa, vaikka oppimistaitojen kehittämisessä kuuluisi käyttää teoriatentin lisäksi havainnointia, kokemuksia, virheistäoppimista jne. Kognitiivis-konstruktiivinen oppiminen on nollatasoa sekä kaikilla naislääkäreillä että muutamalla mieslääkärillä (omat kokemukset).

    • 323232

      Mieleenkiintoisia päätelmiä liirumlaarumilla.
      Kuinka suureen otokseen väitteesi perustuvat?
      Entä millä mittareille tiedon soveltamiskykyä arvioit?
      Mutu-mittarit kertovat yleensä enemmän
      mutuilijan omista mielipiteistä kuin todellisista ilmiöistä.

      Ja vielä viimeiseksi... miksi juuri Harjavallassa työskentelevät mieslääkärit?

    • sjafasnfj

      Omat kokemukset naislääkäreistä ovat kyllä niin huonoja, että nykyään jos on pienintäkään mahdollisuutta vaikuttaa otan miehen!! Paljon luottavaisemmin mielin voi lähteä miehen vastaanotolle, niin se vaan kuulkaa on! T, nainen

    • Akateemikko.

      Itse hyvin rationaalisena naisena olen häkeltynyt siitä kuinka naiset luottavat mieluummin mieheen kuin saman sukupuolen edustujaan. Olen tavannut lukuisia miespuolisia lääkäreitä, jotka esittävät vain olevansa päteviä. Hyvä, että naisena uskot sellaiseen mielikuvaan, mutta kannattaa aina katsoa lopputulosta: Sainko asiantuntevaa palvelua vai en? Kuunteliko mies lääkäriä vai esittikö lääkäri kuuntelevansa minua?

      Monet miehet vain selittävät osaavansa ja kuuntelevansa...Mitä tulee asioiden soveltamiseen, olen tavannut lukusia naisia, jotka ovat ihan huippuja asioiden soveltamisessa. Monesti nämä naiset tarvitsevat vain tukea ulkopuolelta, koska onhan se tunnettu tosiasia, että tiedemaailma on perinteisesti ollut miesten maailma.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      64
      2655
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      342
      2500
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      95
      2160
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      67
      1844
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1753
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1734
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1583
    8. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      64
      1523
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      121
      1503
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe