manuaalivaihteet & öljyt

koktail3

Hei.Tietääkö joku vaihteistoöljyn,mikä toimii kovilla pakkasilla vaihdettaessa kakkoselta ykköselle?Öljyn ollessa kylmää.
Omistan seosöljyt,mitkä toimivat muuten hyvin,(tasalaatuisesti ja kevyesti) mutta tuo kakkoselta ykköselle kangertelee kylmällä,-20C--30C .Auto miltei pysähtyy ennen kuin vaihde menee ykköselle.
Laittakaa tarkasti öljymerkkiä tulmaan,kiitos!

20

3193

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PuSe

      Redline toimii alkuperäistä paremmin.

    • koktail3
    • vaihteisto kehnohko

      Red line ei toimi kuin 1% paremmin nimimerkillä kokeiltu on ja autossa edelleen. Parempaa pitäisis saada .

      • koktail3

        Red line on kokeiltu(ei "kokeilu").Redline 75w90 NS on hyvä,mutta hidas minun mielestäni.Samanlaista kuin Motulin Gear 300 75w90.

        Laitin tilaukseen Castrol EPX 75w80 gl5.Pieni määrä tätä öljyä voi auttaa kakkoselta ykköselle vaihto-ongelmaa.

        Lisäksi pitää lopettaa tänne kirjoittelu,kun noita kirjoitusvirheitä niin helposti sattuu kohillle.


      • Vaihtesto kehnohko
        koktail3 kirjoitti:

        Red line on kokeiltu(ei "kokeilu").Redline 75w90 NS on hyvä,mutta hidas minun mielestäni.Samanlaista kuin Motulin Gear 300 75w90.

        Laitin tilaukseen Castrol EPX 75w80 gl5.Pieni määrä tätä öljyä voi auttaa kakkoselta ykköselle vaihto-ongelmaa.

        Lisäksi pitää lopettaa tänne kirjoittelu,kun noita kirjoitusvirheitä niin helposti sattuu kohillle.

        Ilmoitteleppa kun autossa öljyt , laitatko samat perään?
        Jotku vannoo midlandin olevan se ainoa oikea öljy. Arton autossa tervajoella olisi oikeaa öljyä kuulemma. Harkinnassa jos vaihdattaisi. Seinäjoen rengasteiltä ostin just oikeat redlinet mutta kehnot on. Vikahan on laatikossa joka on tommonen tönkkö.

        Itse kirjoittelen ipadillanja virheitä pukkaa sekä lauserakenteet on usein joknkunperkeeleen kersan hampaissa . Opettaisin kun oltas nokakkain vähän tapoja. Ikää on piakkoin 50 joten kirjoitan just miten tulee näkyviin. Eipä silti onhan se kaunis oikeaoppinen kirjoittelu tyyli helpompaa lukeakkin.

        Läemä terottamahan puukko.


    • STiMY06

      Meillä ollut 2 imprezaa (1998 2.0 ja 2006 WRX STi) ja molemmissa sama "vaiva". Aika hyvin ton kanssa oppi elämään, vaikka välillä korpesikin.

    • kari a

      Midland. Mene ruotsin subarusivuille,siellä maahantuoja suosittelee Midlandin öljyjä.
      Kokeilin omassa Mobilia alkuperäisten tilalle,ei toiminut.
      Molemmissa Subaruissa Mindlandin öljyt ja pelaa..

    • vanhemmissa subaruissa kaytetään yleensä alkuperäistä-96 uudemmissa automaattiöljyä 99-00 ja eteenpäin . jos auto on nelikko tämä ongelma on normaali visko määrää paljon tässä asiassa.korjaamolla käynti ja antaa auton valmistenumeron niin löytyy mitä öljyä autosi vaihdelaatikkoon kannattaa laittaa.

      • koktail3

        Kiitos viestistäsi.Keskitasauspyörästön visko on tosiaan vaihteiston jatkeella.Ongelma on siinä että jos vähänkin laittaa limitedslip lisäaineistetta öljyyn,vaiteiston synkronointi heikkenee jyrkästi.
        Tänään vaihdin öljyt vuoden ikäiseen Foresteriin ehkä kolmennenkymmenennen kerran.Tällä kertaa Startol 75w90.En voi öljystä vielä kertoa.Kestää vähän aikaa ennen kuin öljy alkaa vaikuttaan.Näin ensituntumalata -13 asteessa öljy toimii hyvin alusta alkaen.En lisää öljyyn LS-lisäainetta lainkaan. Subarun vaihteiston perällä oleva visko ei ilmeisesti tarvii ls lisäainetta.Perässäkään ei tarvi ls ainetta olla.Siellä on vaan viskoJotkut kirjottaa Subarun vaiteiston haisevan.En ole kertaakaan sellasta huomannu.Jatkan niin kauan että öljy löytyy.Strtol on lähellä oikeaa,Ehkä ripaus Texaci rn joukkoon...pakkaslisää meinaan.


    • Foresteristi

      Kesällä ostin uuden Foresterin (2.0 bensa,manuaali). Uutena vaihteisto tuntui aika jäykkätoimiselta, mutta notkistui kilometrien kertyessä.
      Syksyllä kakkosvaihteen kytkeytyminen taas kankeaa ja jo noin kymmeneen asteen pakkasessa todella huonosti päälle menevä. Kylmällä autolla liikkeelle lähdettäessä auto ehtii lähes pysähtyä, ennenkö kakkosen saa menemään päälle.
      Pian tulossa 15tkm huolto ja kerron asiasta huollossa kyllä. Voisikohan vaatia takuuseen vaihteistoöljyjen vaihtoa, josko se auttaisi ongelmaan? Pitääkö peräöljyjä tai muuta vaihtaa samalla?

    • järkijäässäjollain

      Montakohan kertaa vuodessa (tai vuosikymmenessä?) sinulla on ollut tuo ongelma?????????
      JOKAINEN, siis jokainen tervejärkinen ajaa rauhallisesti, revittelemättä sen enempää moottoria kun vaihteistoakaan, kunnes öljyt ovat lämmenneet. Sen jälkeen ei tosiaankaan ole ongelmia NORMAALISSA autonkäytössä!
      Tuollaisia pakkasia ei ole montaa päivää vuodessa, edes pohjoisessa, terveen järjen käyttö on tässäkin asiassa sallittua, jopa suotavaa.

      • RaskassarjalainenSubaru

        Manuaali subarun vaihdelaatikko on tönkkösuolattu ja ei ole mikään Neiti-ihmisen peli. Subaru on MIESTEN AUTO, Neidit voi kiertää Subarun kaukaa!
        Subaruni on kuin vanhanajan traktori, vaatii voimaa ja päättäväisyyttä, eli hieno peli!


    • Foresteristi

      Olikohan tuo vastaus ketjun aloittajan viestiin vai omaani? Ainakin kymmenen asteen pakkanen on ihan normaalia talvisäätä, jota voi jopa etelä- Suomessa oli kymmeninä päivinä vuodessa.
      Omasta mielestäni osaan ajaa autoa kymmenien vuosien kokemuksella ja tiedän toki miten vaihteita vaihdetaan,jopa pakkassäässä. Vaikka Subbe ei varmaan mikään "neitiauto" olekaan, niin vaihteiston toki voisi odottaa toimivan takertelematta.

      • Subaruonsubaru

        Kyllä se vaan vitusti takertelee mutta se ei ole ongelma kun sen tietää, tää on miestenauto ei mikään saatanan sakemannin homolaatikko!


    • dhsrhrhsr

      Redlinessa on oikestaan aika huono kylmäjuoksevuus, 75w-90 gl-4/5 öljyllä jähmepiste -45 kun esim Castrolin ja Mobilin vastaavilla öljyillä on -54.

      Näistä 75w-90 gl-4/5 manuaaliöljyistä mielestäni parhaiten toimii Castrol.

    • Redlineonhuono

      Pitää kokeilla tuota midlandia jos hiukan paranee. Ajeleehan tällä neitiautolla ihan mielikseen,ei ajonvakaus holhoa missään muodossa kuten tyttöautoissa.

      Mikähän persreikä alkoi vänkäämään subarun laatikosta joka ei ole ihan parhaasta päästä? Pitäskö tuommoisten läpien vain lukea ja omaksua asioita ja antaa kypsyä korvienvälin vakaaksi aikuiseksi. Se on kehotus .

      • melkonenriisiloota

        Zetorissakin menee vaihteet paremmin silmään, kuin Subarun manuaalissa. Siitä se loota tykkää, kun tyrkkää vaihteen väkisin päälle ja rattaat kurahtelee. Ollaan sitä nyt niin äijää, heh heh


      • ROUHEApeli

        Zetori onkin äijäpeli eikä mikään neiti traktori! Omassa Outpakissani manuaaliloota ja kyllä vielä on voima riittänyt laittamaan nuo ykkösen ja kakkosen vittuilemat vaihteet päälle! Outpakki ei sovi kyllä neitihimisille milläänlailla! Paitsi nuo automaattivaihteiset "Neitisubaruut!"


    • Höpöhöpöä

      Noi manuaalit sopii huonommin esim. vaununvetoon kuin cvt loota momentinmuuntimella.
      Turha höpistä mitään neitijuttuja ja ostella samalla uusia kytkimiä. Vetohommin automaatti on parempi.

    • Junoujunoujunou

      Jupsista muttakun on manuaali ei paljon auta höpistä automaatista silloin. Manuaali käsillä vaihdetaan silloin vaihde isommalla tai pienemmälle ja usein myös vapaalle kun liikutaan autolla ja vapaalle usein kun ei liikuta autolla vaikka usein jätän vaihteenpäälle kun en aja autolla ja jätänparkkiin junou?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      98
      6927
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2710
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2293
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      84
      1970
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1691
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      7
      1493
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1387
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1304
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1268
    Aihe