lumityöt kuntojumppana

68v. lumenkolaaja

Nyt kun lunta on riittämiin siellä Hesassakin, oisko paha jos kerrostaloporukka aivan itse kolaisi pihansa kuljettavaan kuntoon talkoohengessä,tosi hyvää liikuntaa kuntojuppana.
Tehokasta liikuntaa,olishan se paljon paremi vaihtoehto saliliikunnalle jossa sisätiloissa rautaa kiskotaan ees takas ja maksaakin vielä.
Nuoruudesta muistan ,jolloin autettiin talkoohengessä naapuria peltotöissä jos syksy sateineen oli tulollaan ja kaikilla oli hyvä mieli.

36

986

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ootko pimee ?

      kuuluu varmaan sulle ?

    • puuhaa

      Idea on tosi hyvä, mutta en usko, että kaupunkilaiset enää viitsivät/suostuvat/osaavat tehdä omia ympäristötöitä. Heidät on jo 70- luvulta saakka opetettu vaatimaan yhteiskunnan (siis omia ) palvelujaan. Suurimman osan ei ole tarvinnut nähdä mitään vaivaa ymprtöivän elämän eteen , no sotkeminen ja roskaaminen kyllä onnistuu.
      Yhteiskunta ( = me kaikki) voisi velvoittaa esim. suurilla pyryillä koko talon väen rappu vuorollaan hoitamaan pihat ja tiet auki.Oman elämän ja omaisuuden eteenhän se tehtäisiin.

    • rautaa?

      Juu ja ennen maksettiin palkka oravan nahoilla!! Sinäkin varmaan siihen suostuisit ?

    • as.oy 1990

      Muuten hyvä mutta mitäs sitten tehdään kun sattuu tapaturma näissä "talkoissa" jonkun osakkaan tai asukkaan työkyky/terveys heikkenee sen johdosta, taitaa aika moni taloyhtiö olla vailla vakuutuksia tämän varalta.
      Meillä piemi asuntoyhtiö ja pihat kolattu jo yli 20v talkoilla ja hyväksytään osallistumattomuuskin kaikkihan perustuu vapaaehtoisuuteen joka tapauksessa ja ihmisillä vielä vuorotyöt estävät sen täysipainoisen osallistumisen ja ihan mielellään tuota kolaa kun tietää mitä se maksaisi vuositasolla yhtiövastikkeina.

      • mmmmm

        Häviää varmaan se mielekkyys kun se sun talkoo porukka pienenee niin että lopulta pällistelet yksin lumitöissä!! mutta se iso säästö!! muista se........


    • kaikki maksaa aina

      Unohtuu se, että kellä on siihen aidosti aikaa?
      Eläkeläisillä ja työttömillä, ei juuri muilla.
      Jos pitää herätä aamuisin klo 6 töihin, sen jälkeen lapset hoidosta, ruokakauppaan, lasten viemistä harrasteisiin, missä välissä niitä lumia kolataan?
      Juuri siksi taloyhtiöissä on talonmies tai huoltosopimus, että nämä työt tekee joku, kuka siihen kerkii.
      Mutta ihan kivaa, jos talon oma väki ehtii ja haluaa auttaa, auttaminen on kuitenkin ihan vapaehtoista ja sopii jos on aikaa ja kuntoa, innostusta nousta aamulla klo 4am kolaamaan ja hiekottamaan.
      Itse ihan mieluusti maksan siitä, että piha on kolattu ja kulkureitit hiekoitettu, mutta en ole todellakaan valmis sitä työtä taloyhtiössäni tekemään. Sorry.

      • poiuytreww

        Olen töissä melko pitkään, koska työmatkaankin menee aikaa - jopa 1,5 h suunta (talvella, jos polkupyörällä, hidasta on). En oikein jaksa töiden jälkeen juuri mitään tehdä. Viikonloput olen useimmiten mökillä, talvellakin kun on korkeintaan 5 astetta pakkasta. Olen yli 50v mies, ylipainoa on 30 kg.


    • yhteistyö voimavara

      Olisko mahdollista jos ei kiinnosta, jättää vastaamatta, koska yleensä siinä tulee vain keljuilua ja ynnämuuta sellaista.
      Hyvä idea niille, joilla ei ole peukalo keskellä kämmentä.

    • puuhaa2

      Onhan useimmissa kerrostaloissa maksettu huoltoyhtiö, mutta usein kaaokset alkavat juuri viikonloppuina, jolloin jopa niiden tekijöillä on vapaa. Tietysti lumityöt ovat vapaaehtoisia, tavallinen järki päättää omassa päässä, oletko kyvykäs lumentyöntöön ja lapiointiin. Oravannahka tulee itselle. Tässähän alkuperäisesti oli kyseessä liikunnan ja ulkoilun ilo.

      • jkl4

        SE ei ole oikea huoltoyhtiö jolla on vapaa lumentulon aikaan!!

        Terv 24h/7pv viikossa huoltoa


    • 21c

      naapurin rouvaki laitettiin tiineeksi talkoilla,mies ei pystynyt,naapuriapu on paras

    • Luon lunta

      Erinomainen idea, mutta pullamössöhelsinkiläiset eivät tähän kykene ja etenkään viitsi. Yli 60-v jotka vielä muistavat huonot ajat ovat rautaisempaa porukkaa kun nämä vetelät makaroninassut jotka vain vaativat valmista eteensä.

    • yli 60v

      Sanotaan, vanhalle luotu huilaamisen taito, no ei pidä paikkaansa näissä talkoissa.

    • ei tuu toimimaan

      Lumityöt talkoilla on ajatuksen tasolla hyvä idea. Ei toimi käytännössä. Syntyy riitaa, kun joku katsotaan työkykyiseksi, muttei vaan viitsi osallistua. Lumien kasaaminen kolalla kerrostalon pihaan ei ole ihan niin yksinkertaista. Äkkiä käyniin, ettei pihalle mahdu muuta kuin pienet polut.Yleensä huoltoyhtiö kasaa lumet ja kuskaane omalla kalustollaan pois. Ja loppujen lopuksi säästö on kuitenkin minimaallinen. Jos kyseessä on kerrostaloyhtiö vaaditaan kuitenkin huolto yhtiö muita toimia varten, joten lumi hommat eivät juuri tuo lisä kustannuksia yhtä asuin neliötä kohti. Eli kolan sijaan järki käteen ja kilpailuttamaan koko kiinteistöhuolto ja yllätette yhtiökokouksen mukavasti kertomalla, että kiinteistöhuollon hinta putuaa ja tekevät vieläpä lumityötkin. Kokemusta on...

    • Täällä Oulun seudulla, jossa sitä lunta riittää... ollaan 15 asunnon rivariyhtiö ja lumityöt hiekoituksen tekee ulkopuolinen urakoitsija. Se maksaa keskimäärin 1600 euroa vuodessa. Minä ainakin maksan sen noin satasen vuodessa siitä, ettei itse tarvi olla hosumassa kolan ja lumilapion kanssa viikonloppuna tai arkiaamuna klo 5, jotta naapurit pääsevät lumisena aamuna töihinsä. Tai kaatumatta liukkaalla kelillä... Veikkaanpa, ettei todellisuudessa monikaan niitä tekisi, vaan itse saisi kaivaa autonsa lumikinoksesta.

    • rthn

      Meillä huoltoyhtiö kolaa koneella suurimman osan pihasta, mutta ovien edustat, portaat ja pysäköintitalon luiska jäävät hoitamatta. Tekisi kyllä hyvää kaikille, joiden terveys vain kestää lumenluontia. Meillä siihen ei vain ole mahdollisuutta, koska välineitä pidetään talovarastossa, johon ei pääse. Pitäisi olla omat. Ei järkeä.

    • kokenut on

      1-2 tekee. muut kyttää vrhon takaa !!!!!

      • suorasaNaine*

        muutin 07 nyk taloyhtiöön.
        08 aloitin lumikolan kanssa lunta väistelemään - olen lukuisat talvet tottunut kerrostaloasujana,/ talkkarina ollessani - mitä lumikolalla tehdään.
        Oli alkanut isännoitsijän puh pirraamaan -Isänn soitti "ÄLÄ kolaa lunta autojen väleistä ,kun tulee naarmuja autoihin" naapuri oli soittanut. Tiedän kuka oli asialla - jatkoin - tuli tekstiv ;"lopeta lumen kolaaminen". Tuli sähköposti korvaus uhkauksella.
        Jututin naapureita onko autoihinne tullut naarmuja ,kun Isännöitsijä niin väittää - "ei ole tullut " hyvä kun viitit kolata - mukavampi lähteä/ palata siistille autopaikalle." Ilmoittaja käy useita krt kiertämässä autonsa /pv ja jos on lumihiippu eksynyt putsaa sen - kysyin häneltä missä se naarmu hänen autossaan on - ei ole.
        Halusin tehdä - jelpata ,kun saan käsivarsille / hartioilla tekemistä / jelpata ,kun aikaa on - noin kielletään.
        yksi talvi jäi 3* ambul kiinni ja asiakas - sydänsairasHl'ö vietiin - kärryllä tienoheen , jotta pääsi ambulanssiin...


      • .............

        ... ja arvostelee.


    • Deadlift

      Kiinteistöhuoltoyhtiöille MAKSETAAN siitä että HE hoitavat MYÖS lumityöt!!

      Joten miksi helvetissä asukkaiden pitäisi osallistua lumitöihin!!!???

      SAATANAN idiootti aloittaja!!!

      • hauskahomma

        Meethän sää punttisalillekkin ja kukaan ei maksa mitään ,mikä siinä lumitöissä on niin vaikeeta yhteisen hyvinvoinnin eteen ,muualla lenkkeilyllä vain on hyvä kerskua kuinka hoidetaan kuntoliikuntaa viimeisen päälle.
        Tekstejä lukiessa tulee mieleen ne nykyajan asenteet ,niin, vois kait se huonomminkin olla.


      • poiuytreww

        Kyllä meillä huoltoyhtiö jonkin verran pinnaa lumitöistä. Lisäksi nyt ei ehdi heti ekana lumentulopäivänä töihin. Voi olla ihan kamalasti lunta koko vuorokauden ja sitten vasta ehtii tulla.


    • takatalvi

      Hieno ehdotus!!!!!!!!!

    • Vanhakunnon talkkari

      Miten kuvittelet että, fyysistätyötä voi tehdä joku sellainen joka ei ole...?
      Kukin kai koittaisi tehdä sitten myöskin parhaansa?
      Siinä voikin sitten olla suuria eroja kunkin parhaimmassa.
      Onhan tuo jo muissakin taloyhtiöntalkoissa nähty että, jotta ?

    • -----------

      Keskivertokokoisen kerrostalon piha-aluetta ei kunnon lumimyräkkäyön jälkeen tunnissa kolaa. Ei ehkä kahdessakaan. Ja toisaalta sieltä ei sen myräkkäyön jäljiltä lähde kukaan autolla pois, jos ei ole kolattu. Eli ne aikaisimmin lähtevät aamuvuorolaisetko heräilevät neljän sijasta jo kahdelta, että saavat pihan siedettävään kuntoon, vai nouseeko silloin esimerkiksi se eläkeläinen, joka saisi muuten vielä nukkua?

      Vertaa tätä siihen, että joku traktorimies käy muutamassa minuutissa siinä pihalla lenkin kääntymässä SAMALLA kun auraa ajotien muutenkin. Kumpi kuulostaa järkevämmältä.

      Talkoohenkeä ei nykyisin enää ole. Ihmiset laskevat tarkkaan, että naapuri varmasti tekee yhtä paljon kuin itse. Ehkä se naapuri vain sattuukin olemaan kipeä tai huonokuntoinen, hänellä on niitä töitä tai lapsia (joita ei voi jättää yksin kotiin aamuyöllä nukkumaan lumitöiden ajaksi) tai jotain muita syitä, jonka vuoksi ei pysty talkoilemaan.

      Vähättelemättä lumitöitä kuntoliikuntana, niin kuntosalia se ei korvaa. Lihastyö on liian yksipuolista ja sykekään ei välttämättä nouse kovin korkealle, ei ainakaan niin ylös kuin minä sen haluan nostaa. Lisäliikuntana ei toki mitenkään pahasta.

    • talkoot!, Ei kiitos

      Ennen vanhaan tuo talkoohenki toimikin, koska toisista ihmisistä välitettiin ja turhista ei napistu. Olen ollut kiertävä talonmiesvuoro järjestelmässä, jossa jokaisen huoneiston olisi pitänyt vuorollaan tehdä lumienluonnit ja nurmikon leikkuut. Käytännössä alle kolmasosa huoneistoista teki vuorollaan työt ja loppuvaiheessa vain muutama asunto. Vedottiin lakiin, että työ on vapaaehtoista ja siihen ei ole pakko osallistua jne... ja ne jotka eivät osallistuneet pihatöihin olivat niitä kovinpia napisioita, onneksi saatiin yhtiössä läpi näiden töiden siirtäminen ulkopuoliselle urakoitsijalle ja tältäkin osalta tätä vuorokyttääminen saatiin loppumaan. Nykypäivän ihminen ei auta muita, eikä yhteisten asioden hoitaminen kiinnosta saatikka mikään yhteishyödyllinen toiminta.

    • metri lunta

      Olen erään kerrostalon talonmiehenä jolle kuuluu lumien kolaaminen alue
      on aika iso aikaa menee 3-4 h kerralla kolaamiseen riippuu lumen määrästä.
      Ei siinä mitään mutta tästä talkoo henkestä ei mitään hajua taida olla nykyään ihmisillä,eräs mieskin oleskeli siinä pihalla jutteli kaiken näkösiä
      asioita mulle kun kolasin lunta,sit hoksasi sanoo mulle että auttaisi minua
      jos olis toinen kola.Lupasin hommata sen hain kaupasta laitoin sen oven
      viereen sanoin että voit ottaa sen siitä ,se oli viellä pääsiäisenä siinä ei
      oltu koskettu mutta ei tullut ukko samaan aikaan pihalle mun kanssa.
      Sama se on jos raivaan pensaita ja raahaan niitä vaihtolavalle niin naamoja
      näkyy välillä ikkunassa mutta ei tule varmaan mitään apuja se on saletti.

      • kohtuus kaikessa?

        En ymmärrä, miksi asukkaiden pitäisi tulla sinua auttamaan, jos kerran olet palkattu talonmies = se ihminen, jonka asukkaat ovat ne työt palkanneet tekemään.

        Jos joku sitten joskus sattumalta ja ohimennen tulee sinua auttamaan, ota apu ilolla vastaan, mutta ei kannata odottaa, että joku muu tekee toisten palkkatyöt.
        En minäkään odota, että talonmies tulee tekemään yritykseni kirjanpidot tms....


      • Sohvaperunoitako,

        Olisit ostanut lumilingon, niin johan olisi "apukäsiä" jonoon asti.
        Suomalainen mies tykkää koneista ja kaikesesta pärisevästä.
        Sama kesällä, ajoleikkuri viehättää.
        Katsokaa lapset, isi osaa...
        Nuo laitteet vaan ei sovellu kaikkien läyttöön, tulee autojen
        kolhimisia, kiviä ampuilee jopa naapuritonteille/ ajotielle ym..
        Tuo kola/lapiohomma vaatii tuota pitkäkestoista fysiikkaa
        huomattavasti enemmäm, kun näillä ehdottelioilta löytyy.
        Eli homma näyttää helpolta, mutta, mutta kun valmistakin
        pitäisi tulla..
        Itse asun oktalossa ja aurailen muutaman vanhemman ihmisen
        pihat myös puhtaaksi, jos lunta ememmälti satelee,
        _asevelihintaan..


    • Kaupunkibeibe

      Voisihan tuota joskus huvikseen tehdä kun on aikaa mutta välineet puuttuu. En ala ostamaan kolaa omista varoistani kun maksan jo siitä että huoltoyhtiö tekee lumityöt ja tuo omat välineensä tullessaan.

    • Reipas suomalainen

      Erittäin hyvä keskustelun avaus! Aika kauas on ajauduttu niistä ajoista, kun näillä leveysasteilla on talvella saanut tosissaan tehdä töitä, että yleensä on selvinnyt hengissä. Suomalaiset ovat nykyään suurelta osin vetelää sakkia, jonka käteen lumikola ei sovi - aika käytetään mieluummin marisemiseen. Lumitöiden tekeminen on - varsinkin pakkaslumen kyseessä ollessa - mitä mukavinta hommaa, ja jos taloyhtiössä saadaan hyvä talkoohenki päälle, sen parempi. Mutta rahalla saa Bobcat-miehen pihalle pyörimään, onhan se mukava työllistää pienyrittäjiä.

    • kesää odotellessa..

      Meidän talonmiehellä ei ole juuri kiinnostusta lumitöihin. Jos joskus eksyy traktorilla pihalle vetään lumet pois, niin puolet pihasta jää yleensä hoitamatta. Ja se pihapuoli AINA missä itselläni on auto. Joten joudun väkisinkin lumihommiin, vaikka maksankin yhtä paljon yhtiövastiketta neliötä kohden kuin muutkin, mutta palvelu ei todellakaan ole tasavertaista. Olen vuorotöissä ja myös viikonloput sekä arkipyhät usein menevät töissä. Joten ei kyllä paljoa naurata, kun aina saa varata aikaa lumitöihin ennen töihin menoa, kun ulkona on satanut lunta.

    • siporex

      Talkoohomma ei toimi nyky-yhteiskunnassa, jossa ainakin osa ihmisistä
      tekee todella paljon töitä ja epäsäännölliset työajat lisääntyvät koko ajan.
      Meidän taloyhtiössä lumitöiden talkoilla tekeminen on johtanut
      riitelyyn ja epäsopuun. En suosittele!

      • hyötyliikuntaa

        Ihmetyttää vain ne asenteet ,jos vaikka taloyhtössä olis edes kolme neljä jotenkin hyväkuntoista toiset ihmiset huomioonottavaa henkilöä,siitä vaan kuntoa hoitamaan jättämällä vaikka salivuoron väliin,
        Eihän siitäkään kuntoilumuodosta kukaan valita ! minä teen kaikki liikkeet ja toi naapuri ei mitään. Miksi riidellä lumihommista ,vain vapaaehtoista lumenluontia.
        Itse aikanaan tuli autettua talkkaria kun hänellä oli iso piha, ei ollut kuormaajia hänen käytössä.
        Mielestäni kaikesta ei tarvitse palkkaa saada, kuntoillaanhan sitä muutenkin.
        Kolan ostoa ajatellen -voihan aina jättää ne tuopin ostot väliin.


      • jos sittenkin vähän
        hyötyliikuntaa kirjoitti:

        Ihmetyttää vain ne asenteet ,jos vaikka taloyhtössä olis edes kolme neljä jotenkin hyväkuntoista toiset ihmiset huomioonottavaa henkilöä,siitä vaan kuntoa hoitamaan jättämällä vaikka salivuoron väliin,
        Eihän siitäkään kuntoilumuodosta kukaan valita ! minä teen kaikki liikkeet ja toi naapuri ei mitään. Miksi riidellä lumihommista ,vain vapaaehtoista lumenluontia.
        Itse aikanaan tuli autettua talkkaria kun hänellä oli iso piha, ei ollut kuormaajia hänen käytössä.
        Mielestäni kaikesta ei tarvitse palkkaa saada, kuntoillaanhan sitä muutenkin.
        Kolan ostoa ajatellen -voihan aina jättää ne tuopin ostot väliin.

        Jos vaikka kadunvarteen pysäköidyt autut jokainen ihan itse putsaisi lumesta autosa,ettei menisi pelkäksi oleskeluksi tältä yhteiskunnalta..


    • Suosittelen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4618
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      128
      4060
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      34
      2624
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      200
      1653
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1306
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      24
      1279
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1238
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1223
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1183
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1095
    Aihe