Mänttä 200 Ajo

Mc Multdepyy

Mihinkä katosi tässä takavuosina mainostettu Suomen vanhinpana pienois rallina Mänttä 200. Veikö Tampereen miehet sen oikein sopimus kahvien kera manseen ja sinne jäi. Muistaakseni nimi muuttui Pirelli ralliksi ja samat ukot häärää Castrol rallin kanssa . Mäntässä ajettiin ennen talviaikaan vuoden alkajaisiksi sitten kesällä että se kävisi jyskälän testikisasta. Sitten taisi maa niellä koko rallin kun Keuruulaisetkaan ei ollu kiinnostunu siitä

9

552

  Vastaukset

  • Acchh! Ajoin aikanaan 70-80-luvulla kymmenkunta Mänttä-200 rallia. Silloin oli kilpailunjohtajana ym. puuhamiehenä Reino Pättiniemi. Ralli oli hyvin järjestetty ja kivaa oli. Tosin kivaa ei ollut auton kaato ja siitä seuranneet peltihommat! No, sehän kuului homman luonteeseen. Nyt katselen yli kolmenkymmenen vuoden takaisia tulosluetteloita. Monta senaikaista kuskia nousi jopa maailmanmestariksi.

  • Hyvä kaupunki EK oli vanhalla lentokentällä siltala kaupan vieressä. Lumipenkkojen päältä näki hyvin, ja keräsi nimekkäitä kuljettajia

  • Melkoisen palstan olet kysymyksellesi löytänyt, tiedä sitten minkälaista provokaatiota on vastassa mutten malta olla vastaamatta.

   Mänttä 200-ajo taisi elää kulta-aikojaan 90-luvulla, kun kilpailu toimi oivana testikilpailuna ennen Suurajoja. En tiedä faktoja, mutta veikkaan että kilpailun järjestämiseen tuli normaalin rallikilpailujen esteitä eli tekijät väsyivät ja reitin osalta olisi pitänyt tehdä kompromisseja koska samalla alueella vaikutti/vaikuttaa myös Suurajot/NORF ja nostaa yksityisteiden hintoja.

   No eipä mitään, Mänttä-Vilppulaan nousi 2000 - luvun puolella ESRC Finland niminen autourheiluseura joka halusi nostaa Mänttä 200 - ajon taas takaisin kilpailukalenteriin. Niinpä 2011 ajettiin RSJM sarjan osakilpailu Mänttä 200 - ajona. Jos olisit viitsinyt kirjoittaa "Mänttä 200-ajo" olisit löytänyt kilpailukalenterin josta olisit huomannut että Mänttä 200-ajo ajejaan tulevana elokuuna Historic Rally Trophyn osakilpailuna.

   Mitä taas tulee Pirelli- ja Castrol-ralliin ne ovat Kesoil- ja Champion-rallien jälkeläisiä, kilpailut jotka ovat Tampereen Ua:n järjestämiä mutta joiden rietit ovat kierrelleet kilpailun luonteesta johtuen vähän laajemmallakin alueella kuin vain Tampereen kaupunkiseudun laidoilla.

   Mitä tulee sopimus yms. kuvioihin voin varmasti allekirjoittaa koko kansallisen autourheilun edustajana että rallikilpailut eivät kyllä siihen käytetyn työmäärään verrattuna ole mitään kultakaivoksia, intohimo lajiin pikemminkin on se kantava voima millä näitä kilpailuita järjestetään.

  • Eihän palstassa mitään vikaa ole, kirjailijat on erijuttu.

   Asiallinen kirjoitus sdhjklytiltä, On varmasti jokaisella rallipaikkakunnalla
   sama ongelma. Toiminta pyöriin niin kauan, kun riimusmoottorina toimiva
   henkilö jaksaa touhuta.

   Nykyisin on helppoa kaikki, ralitkin voi katsella tietämiskoneilla ja silti
   vanhanliiton ihmisiä pidetään jonain muinaisjäänteenä.

  • Niin kuinka kulta-aika mittaillaan, kyllä 80 luvulla mahtavat kisat kun sundströmin mikko asconalla , kiljain 96 saabilla ym. ja kisa ajettiin talviaikana. Joo ei oo maksettu runkimiähillekkä koska mittään ja tampereen video kuvaaja jota syytettiin ulosajojen järjestämisestä on tullut asuntojen kauppias.Et niin maailma muuttuu.

  • Lähinnä siihen, kun puuhamies, kilpailunjohtaja ja seuran puheenjohtaja kuoli liikenneonnettomuudessa Tallinnassa. Oli kaikki liikaa yhden miehen päällä.

  • Ja se ku on parasta että ajetaan loppu kesästä. Vanha lindroos tainnu ajaa joka kerta. Onko se mänttäralli nimellä.

  • Mänttä 200 ajo 24.8.19

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onnea Sofia! Stefan jätti Eiran asunnon vuokrat maksamatta!

   Stefanilta karhuttiin yli 33 000 e vuokrasaatavia Helsingin käräjäoikeudessa, kertovat mediat. Tämä on julkista tietoa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   400
   12369
  2. Pääministeri Sanna Marinin menehtyneen Lauri-isän

   rankka elämä - avautui ongelmistaan viimeiseksi jääneessä haastattelussaan: "Olin minä ihan hyväkin isä, kun Sanna oli pikkuinen" https://www.seiska.f
   Maailman menoa
   130
   6489
  3. MARTINA,anna jo Sofian olla rauhassa!

   Martina jätä jo Sofia rauhaan.Stefan ja Sofia ovat yhdessä ja koita jo hyväksyä se!On lapsellista olla mustasukkainen Sofialle.Stefan ei tule jättämä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   266
   5180
  4. Arvokas pylly-haaste??!!

   Sano ei slutshamingille! Somessa kampanjoidaan pyllykuvilla kehorauhan puolesta Jokaisen tulisi voida nauttia kesästä juuri sellaisissa uima-asuissa
   Maailman menoa
   167
   3814
  5. Sofia muuttaa?!

   Instan mukaan Sofia Berlöff muuttaa taas. Mutta minne tällä kertaa?
   83
   961