Panasonic DMC-FZ7 kestotestissä: 200 000 valokuvaa ja 7 vuotta!

Toimii edelleen..

Aika harvoin kameroita testataan kunnolla. Minulla kyseinen kamera on ollut vuodesta 2005 asti ja valokuvia on tallessa 110 000 kpl. Lisäksi on satoja tai tuhansia videoita. Kokonaismäärä hävitetyt otokset lukien lienee 200 000 kpl. Kamera on ollut Lapin tulipalopakkasissa, tihkusateissa, kurassa ja kesähelteissä sekä tropiikin saunamaisessa kosteudessa. On se ollut oikeassa saunassakin lämpenemässä, jotta kosteus ei tiivisty linssiin. Lukemattomia ovat kerrat, kun DMC-FZ7 on jysähtänyt lattiaan tai osunut johonkin. Lapset ovat sitä paiskoneet ja näplänneet.

Seitsemässä vuodessa
- akun kapasiteetti on tippunut n. neljäsosaan (800 kuvaa --> 200 kuvaa)
- kahvan kumisuojus on reunoista repeillyt (ei haittaa käyttöä)
- vastavalosuojan kierre on hieman kulunut (menee helposti väärille jengoile)
- optiikan sisälle on ilmestynyt roska joka joskus näkyy kuvissa valkoista taustaa vasten tummempana kohtana
- kotelon kulmista on kulunut maali pois
- yksi muistikortti alkoi toimimaan epävarmasti (muut ok)

Aika hurja ero verrattuna ensimmäiseen digikameraani (Canon PowerShot A510) joka hajosi vuodessa käytyään sitä ennen kerran takuukorjauksessa. Parin kolmen kympin satsauksella saisi uuden Panasonicin alkuperäisakun, mutta optiikan puhdistaminen ei olisi kannattavaa.

Lyhyesti sanottuna Panasonic teki epätrendikkään kameran: se kestää käyttöä.

Laitetaan seuraava väliraportti vuonna 2020.

32

856

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lasitavaraa

      Aika hienoa luettavaa.
      Ymmärsinkö oikein?

      Panasonic - Canon:
      6-0,6-0,6-0

    • Edelleen pidän "varakamerana" Panan FZ50 kameraa joka on optiikaltaan paras bridge jo rakenteensakin osalta. Ainoa asia jossa se on jäänyt jälkeen on herkkyyden parannukset sekä pikselimäärä joka edelleen on sama kuin ostaessa eli 10M.

      Siinä on optiikka joka ei muuta muotoaan tarkennuksessa eikä zoomauksessa joten se ei pumppaa sisäänsä mitään. Päivitystä ei ole tiedossa mutta odottelen edelleen.

    • Pokkari + 2 järkkyä

      Minä ostin Canon PowerShot S20:n toukokuussa 2000. Otettujen kuvien määrää en ole selvittänyt, mutta niitä on tullut otettua niin tropiikissa kuin Pohjois-Suomen pakkasissakin. Akkuja olen pitänyt kaksin kappalein. Toiset ovat nyt menossa ja jo aika heikossa hapessa. Kamera itsessään ei ole kaivannut mitään huoltotoimenpiteitä ja pelaa edelleen kuten uutena.

      Tuo Canon on kuitenkin teknisen kehityksen nimissä jo päässyt eläkkeelle ja nyt kulkee mukana Canon PowerShot S100, vaimollani Ixus 800 IS. Niissäkään ei vikoja kummassakaan.

      Järkkärikalustokseni on valikoitunut Nikon. Minulle piisaa pikkukennoinen ja käsitykseni mukaan Nikonin DX-linja tarjoaa paremmat ominaisuudet käytettävää rahamäärää vastaan kuin Canonin EF-S. Ykkösrunkona nyt D7000, mutta D3100:kin on vielä toistaiseksi myymättä.

    • Haluttu kamera

      Aika hyvin on pitänyt arvonsa tuo DMC-FZ7. Sitä ja FZ8-mallia sai tarjouksessa 190 eurolla. Nyt lähes 6 vuotta myöhemmin käytetyistä pyydetään vajaat 100 €...

      • muistat väärin

        "sai tarjouksessa 190 eurolla. Nyt lähes 6 vuotta"

        kyllä nyt muistat väärin, 6 v takapein ei saanut pientä pokkariakaan 190 eurolla,

        minun ixus 100 is oli 4 vuotta takaperin 300 € ja sitten syksyllä kun ostin hinta 200 €, k-kaupantarjouksessa, mutta taas jouluna 250 € luokkaa.

        HEH; ei kukaan osta enää vanhaa niiden aika meni jo 2v takaperin.
        6 megapikselin CCD kenollista (2816 x 2112) enää millään hinnalal, ite myin sen 2,5 v takaperin 400 .e

        toivottavasti ainakin sinulle tulee hyvä mieli kun haavemailmassasi elät,
        mutta ehkä olisi hyvä tarkistaa lääkitys.


    • aloittajalle:

      Miten tuo FZ7 on voinut olla käytössäsi vuodesta 2005, kun kamera on julkaistu vasta vuonna 2006 dpreviewin mukaan?

      Väität akun kapasiteetiksi 800, kun valmistajakin lupaa vain 320 shots (CIPA standard).

      Ei tuo heikkolaajakulmainen (36mm) myöskään, kuraa, lattiaan ja lasten paiskomistakaan kestä.

      Minulla muuten on itselläni Canon 7D:n lisäksi pokkarina aivan mainio Panasonic LX7 LVF2 etsimen kera, joten Panasonicia vastaan ei sinänsä ole mitään pahaa sanottavaa.

    • marmelaid1

      Hyvä että olet tyytyväinen. Kameroiden kehitys on sitä luokkaa että tuota ei voi verrata nyky laitteisiin joten harva enään tuota kelpuuttaisi. Hienoa että on vielä tuotteita joka kestää.

      • D5Can

        Olen täysin eri mieltä kanssasi. Osaavan käsisä kamera nakittaa monet nykypäivän zoomarit. Pixelikoko ei aina ratkaise.


      • 11+6
        D5Can kirjoitti:

        Olen täysin eri mieltä kanssasi. Osaavan käsisä kamera nakittaa monet nykypäivän zoomarit. Pixelikoko ei aina ratkaise.

        Tuskin kukaan pikseleitä kaipaa enempää, kunnollinen kohinan poiston tuo tarvitsee ainakin. Paljon on tullut lisäominaisuuksia, makuasia kuka mitökin arvostaa. Nykyiset huommattavavasti tehokkaammat prosessorit mahdollistavat monta asiaa jota näissä laitteissa ole painotettu.


      • wesxe
        D5Can kirjoitti:

        Olen täysin eri mieltä kanssasi. Osaavan käsisä kamera nakittaa monet nykypäivän zoomarit. Pixelikoko ei aina ratkaise.

        "Pixelikoko ei aina ratkaise."

        ei ratkaise aina, mutta 7-8 on oltava jos ei pienenä kuvaa kun sitä käyttää.
        Jos et usko, olet pahasti metsässä asuva.


    • FZ7 Leica

      Sama täällä paitsi että mulla FZ7 Lumix kiiltää vielä kuin uusi. Kamera ostettiin aikoinaan uutuustuotteena kun suomeen tuli ja on palvellut törkeän hyvin. Yli 100 000 kuvaa takana eikä moitetta mistään. Akku pelittää edelleen hyvin joka on jo suoranainen ihme. Lapin reissuilla on joutunut kokemaan yli 30pakkasia päiväkausia mutta eipä ole oireillu. Kerran tippui hyllyltä parketille eikä edes lommoa saanut.

      Kameralla on otettu yli 1000 tilauskuvaa jotka on menny täysillä läpi ammattilaistenkin silmissä. Hyvässä valaistuksessa FZ7 tekee käsittämättömän hyvää jälkeä ajatellen kuin vanha se on ja missä hintaluokassa s painii. Myös HDR- ja panoramakuvissa kamera on loistava.. Tosin kamera on säädettävä manuaalisti. Automatiikalla saa kotikäyttöön korkealaatuisia kuvia. Ei voi kuin kiittää ja kumartaa panasonicia!! Iso järkkärini pölyyttyy hyllyllä.. :)

    • Amatööri

      Hyvä superzoomari mutt hämäräkuvaus on jäänyt meillä vähille. Osaisiko joku kertoa miten dcm-fz7:lla saisi olettua kohtuu hyviä ilta kuvia ulkosalla ja miksikäs ei sisälläkin?

      • Amatööri

        korjaan: dmc-fz7


      • FZ38

        Kohtuuhyviä kuvia saa varmasti asettamalla kameran jalustalle ja käyttämällä riittävän pitkää valotusaikaa. Silloin tosin kohteen olisi pysyteltävä paikallaan kuvauksen ajan.
        Kamerassa on "suuri herkkyys" -valotusohjelma jolla voi ottaa kuvan tilanteesta josta on tärkeämpää saada edes jonkinlainen kuva kuin jäädä ilman. Parempi sekin kuin ei mitään.


      • DMC-FZ7 = timanttia
        FZ38 kirjoitti:

        Kohtuuhyviä kuvia saa varmasti asettamalla kameran jalustalle ja käyttämällä riittävän pitkää valotusaikaa. Silloin tosin kohteen olisi pysyteltävä paikallaan kuvauksen ajan.
        Kamerassa on "suuri herkkyys" -valotusohjelma jolla voi ottaa kuvan tilanteesta josta on tärkeämpää saada edes jonkinlainen kuva kuin jäädä ilman. Parempi sekin kuin ei mitään.

        Pitkä valotus pimeässä (ilman salamaa):
        ISO 80, iso aukko (F2.8) ja valotus 1 minuutti. Johan valottuu.
        Lienee selvää, että tukeva jalusta on tarpeen.

        Jätä nuo aiheohjelmat unholaan. Onneksi ne eivät DMC-FZ7:ssa puske esiin kuin vain yhdessä valintakiekon asennossa ja siihenhän ei ole koskaan mitään asiaa. :)

        Hyvä kamera.

        Lyhyt valotus pimeässä (salaman kanssa):
        Salama max teholle (vakiona puoliteholla) ja pakkoasentoon (ei A tai S)
        ISO 200
        iso aukko
        valotus kymmenysosasekunteja (salama ei valaise kauempaa).
        Saa hyviä kuvia näinkin.


    • Viruvalkea

      Saako FZ7:aan lisäoptiikkaa ostettua mistään tai voiko käyttää muiden merkkien lisäoptiikkaa esim. kalansilmää tms?

    • Saa, mutta
    • Miki78C

      Tervehdys! Kyseinen napsija on ollut firmamme käytössä ainakin 4v. Webbikuvia on lukematon määrä otettu sekä painotuotekuvia mainoksiin ja esitteisiin. Loistavaa jälkeä on tullut ja kamera on vieläkin kuin uusi akkuineen päivineen. Ostaessa vaihdoimme isomman ja nopeamman muistikortin. Jokainen kuva on mennyt photoshopin tai lightroomin kautta ulos pelkän rajauksen ja pienen kirkkaus/kontrasti-noston myötä. Huippukapine, vanhukselle annan 10 .

    • TakaPiru

      Varmaan paras kamera hintaluokassaan mutta on tuossa yksi miinus sanottavana, tyyppivika tosin arvelisin. Ulkona aurinkoa kuvatessa tulee outo violetti valoviiru näyttöön :) Tosin se ei tule itse otokseen. Ähhähä hääää!!

    • tyttiiiis

      Tää tytteli oon vaa kuvannu sillä simplemodella ja o tullu ihan riittäviä kuvia koti/FB käyttöön. Saako tolla viel hienompia kuvia jos käyttää noita P, A, S tai M modeja? Vois alkaa opiskelee noita. Ois kiva kuulla ketjun aloittajalta vinkkejä noiden käyttöön, esim. riittääkö että opettelen käyttämään A modea pelkästään? Huomasin että kamerassani on auto bradget toiminto, eikös se ota erivalotuksilla usean kuvan? Valikoista löytyy myös ihme asetuksia joista en tajuu mittee, hih.. Ai niin, makroModea oon käyttäny ja sil saa hienoja lähikuvia kukista ja öttiäisistä. Pidän herkkyyttä kokojan 80:ssä koska tuntuu että sil onnistuu kaikki, olenko ihan toope? ps. Kiitos hienosta ketjusta t.Tytti

    • LiianHyväFZ7

      http://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=fz7 lumix manual&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CC4QFjAA&url=http://downloads.fotosource.com/public/camera_manuals/Panasonic/DigitalCameras/LumixDMC-FZ7.pdf&ei=dQDvUPyTF8j-4QSdvoHwCA&usg=AFQjCNH5075k727eFeO8-u4tC8n8gBN1dA&bvm=bv.1357700187,d.bGE

      Tosta löytyy manuaali pdf muodossa enkuksi. Aika hyvin tehty onkin, opettaa kaiken olennaisen säätöjenkin kanssa. Jos sulle ei tytti kukaan vastaile niin lue tuota ja jos enkku ei taitu niin pyydä jotain osaavaa kamua auttaan.. Mukavia kuvaustuokioita :)

    • LiianHyväFZ7

      http://www.mikkosaari.fi/jarjestelmakameran-manuaalisaadot/

      http://www.pikseli.fi/digifaq/

      http://pelivara.com/tutoriaalit/kuvaamisen-perusteita/

      Tytille vielä muutama linkki perusteisiin, noi on kohtuu helppotajuisia ja suomeksi sekä palvelee sun kameraa vaikka se ei järkkäri olekkaan vaan superzoomari. A modella pärjäät aika pitkälle jos et erikoisuuksia kaipaa muutoin ja muista tyttönen että se jalusta on kaiken a ja o. Käytä myös ajastin laukaisua(valintapainikkeista se vasempi, paina 2x niin tulee 2sec) ni ehdit irroittaa näpit kamerasta ennen kuin klikkaa :D Saan toruja tästä varmaan mut esias modeis se PARTY antaa yllättävän hyviä kuvia vähän hämäremmäs. Vakaaja sit 1x, ei 2x ja käytä sitä haravointia.. ottaa 3 kuvaa eri valoituksilla.

    • LiianHyväFZ7

      Huippu ketjun aloitit, kiitos. Repesin tosta 2020 :))))))))))))

    • Voi Pana

      Canon D7 ois harkinnassa mutta löytyisiköhän tuota fz7:aa käytettynä mistään?

    • Kuulkaas

      Pystyykö tuolla kameralla ottamaan RAW-kuvia?

      • katsokaas

        " Kuulkaas

        Pystyykö tuolla kameralla ottamaan RAW-kuvia?"

        ....vaikka guuglesta


    • Nähkääs

      Kuule ite kuuropuuropää :) Kyssäri oli mielestäni ihan asiallinen. Ei kaikki osaa käyttää guugleasi.

      • kahtelkaas

        "Kuule ite kuuropuuropää :) Kyssäri oli mielestäni ihan asiallinen. Ei kaikki osaa käyttää guugleasi. "

        Kyllä, kysymys oli asiallinen, mutta niin oli vastauskin, senkin nähkääspähkääspäänneyhteen :-)


    • Canasonic

      Jaksat vaan jatkaa tuota Panasonic vastaan Canon tarinointia. Toivottavasti ei kukaan usko juttujasi. Niitä on tällä palstalla riittänyt jo vuosikausia. Nyt pidit aika pitkän välin.

      Panasonicin minäkin ehkä ostan, mutta se on telkkari eikä kamera. Kameroissa suosin kokeneita valmistajia.

    • Panamies

      Ja Canon-miehiä harmittaa. Canon-mies on Canon-mies.

      • Ja panamies

        on aivan ilmiselvästi kateellinen, kun ei ole sitä Canoniä.


    • Toimii edelleen..

      Päivitän tilanteen eli DMC-FZ7 vaihtoi omistajaa, koska vaihdoin järkkäriin. Kaiholla muistelen tuota uskollista palvelijaa, joka ei jättänyt pulaan kuin korkeaa herkkyyttä vaativissa tilanteissa.

      Yllättävän hyvä jälleenmyyntiarvo noissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2523
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      66
      2328
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2031
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1717
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1452
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      15
      1403
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1393
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe