Lääketieteelliseen?

Verisuonikirurgia

Hei!
Mietin, jos menisin lääketieteelliseen. Minua kiinnostaa lääketiede ja ihmisten parantaminen. Suunnitelmissa olisi lukea aluksi yleislääkäriksi, ja sitten erikoistua verisuonikirurgiaan. Keskiarvo minulla oli viime todistuksessa n. 9.5 ja muun muassa fysiikka, kemia, matematiikka ja kielet olivat 10. Biologia ja terveystieto 9, mutta biologia nousee varmasti myös 10. Motivaatiota löytyy todella paljon ja halu erikoislääkäriksi on suuri. Onko minulla mahdollisuuksia? Kiitos vastauksista!

6

444

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oooppllljjjuuu

      Noi sinun arvosanat eivät juuri sano mitään. Hyvän pohjan se tietenkin antaa. Muista, että lääkikseen katsotaan ylioppilaskirjoitusten arvosanat ja pääsykoe menestys.

    • kandipaatti

      1. Yleislääkäriksi ei "lueta" erikseen vaan kaikki lisensiaatiksi valmistuvat voivat toimia yleislääkäreinä. Toisaalta jos tarkoitit yleislääketieteeseen erikoistunutta lääkäriä, niin ei kannata ensin erikoistua siihen ja sitten vasta verisuonikirurgiaan, menee muuten 6 6 6 vuotta koko projektiin.
      2. Ei kannata valita erikoisalaa, ennenkuin on oikeasti päässyt sisään lääkikseen ja perehtynyt käytännössä eri erikoisaloihin.
      3. Kuvaamillasi todistusarvosanoilla ei ole mitään väliä, vain ylioppilastutkintotodistus ja pääsykoe ratkaisevat, kuka saa opiskelupaikan.
      4. Jos nyt haluaisit ensin lääkikseen ja sitten vasta erikoislääkäriksi. En usko että tiedät hölkäsen pöläystä verisuonikirurgiasta.

    • 12121

      Älkää nyt noin ilkeitä olko tälle nuorelle, kaverihan vasta suunnittelee tulevaisuuttaan. :)

      Tosiaan ihan faktoja on lueteltu jo edellä, mutta kyllä nuo todistusarvosanasi jotain merkitsevät! Ei ne ihan ilmaiseksikaan tule, joten pakkohan sulla jotain tietoakin on olla. ;) Kunhan pidät itsesi hyvässä vireessä jatkossakin noissa aineissa ja kirjoittelet hyvät yo-paperit, pääset kyllä sisään.

    • Kfkfkfkff

      Niin tosiaan lisään vielä sen, että sisäänpääsy kyllä vaatii työtä aivan mielettömän paljon, vaikka tärkeät aineet sujuisivatkin hyvin. Tietenkin sisäänpääsy helpottuu erittäin paljon, jos ei tarvitse alkaa opettelemaan itsenäisesti kaikkea viimeisenä keväänä.

    • api9

      Pidä pää kylmänä ja lue! Ja kun lopetat lukemisen, kertaa. Kun kertaus on lopetettu, lue. Tätä rataa jatkat pääsykoepäivää edeltävään iltaan ja ennen kokeen alkua, tyhjennät pääsi kaikesta muusta ja keskityt olennaiseen. Sinulla on hyvät pohjat YO-kirjoituksia ajatellen vaikka niihinkään ei kannata mennä ns. takki auki. Sisäistä oppimasi ja ymmärrä se. Etsi aina lisää tietoa, vähän niinkuin extrana, mutta pidä tärkeimmät asiat päällimäisenä mielessä. Ennen pääsykokeita järjestät asiasi niin, ettei tarvitse murehtia mistään eikä kenestäkään sitten kokeessa. Ja kun olet sisällä lääkiksessä voit opintojen edetessä alkaa miettimään erikoistumisalaa. Ei kannata aikaisempaa miettiä, ennen kuin näkee mitä lääkärin työ oikeasti on.

    • Tuossa totuus

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3889
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3328
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2769
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1977
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe