Ampumahiihdon itkijämiehet

Oksmanintie

Olen seurannut sivusta Leppävirran kilpaurheilua jonkin aikaa. Henki tuntuu olevan hyvä ja tuloksiakin tuntuu tulevan niin veteraaniurheilijoilla LU:ssa ja ennen kaikkea Virissä.

Virin osalta huomiotani on kiinnittänyt aika äänekäs itkijämiesten joukko, joka on kokoontunut ampumahiihdon alle. Heidän päätyönsä näyttää olevan mollata muita lajeja kuten Virin juhlalehdessä tehtiin törkeästi. Luulisi kirjoittajaa hävettävän!

Lisäksi he tuovat esille joka yhteydessä, kuten tällä viikolla Warkauden lehdessä ampumaradan puutteesta. Minusta velkaisen kunnan tehtävä ei ole rakentaa pienelle harrastajajoukolle harjoituspaikkaa. Jos siitä on puute, niin rakentakaa itse, tai menkää sinne missä on teidän arvollenne sopivat olosuhteet

Muuten ampumahiihtäjä on kuulemma sellainen hiihtäjä, jolla vauhti ei riitä varsinaiseen hiihtoon eikä ampumataito ampumakilpailuun :-)

8

466

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rukajärventie

      "Minusta velkaisen kunnan tehtävä ei ole rakentaa pienelle harrastajajoukolle harjoituspaikkaa. Jos siitä on puute, niin rakentakaa itse, tai menkää sinne missä on teidän arvollenne sopivat olosuhteet

      Muuten ampumahiihtäjä on kuulemma sellainen hiihtäjä, jolla vauhti ei riitä varsinaiseen hiihtoon eikä ampumataito ampumakilpailuun :-) "

      No just. Liikuntalain mukaan kaikki lajit ovat tasa-arvoisia, ja ampumaurheilu on eräs menestyksekkäimistä olympialajeista kautta-aikojen.

      En ole itse ampumahiihtäjä, mutta ampumaurheilutaustaa on liki 30 vuoden ajalta, aina SM ja PM-tasolle asti.

      Hattua nosta Virin ampumahiihdolle, monestakin syystä. Ehdottomasti suurin syy on ampumaradan puute, joten harrastajat joutuvat omalla kustannuksellaan menemään muille paikkakunnille. Monellako muulla lajilla on tämä tilanne? Ei kovinkaan monella.

      Käykääpäs vilaisemassa Suonenjoella, kuinka kaupunki kehitti omalta osaltaan Onkilammen vapaa-ajankeskusta monipuolisesti. Alueen kehittämisessä huomioitiin niin ampumaurheilu, kuin viehättävä Lintharjun aluekin, jossa on upeat ulkoilumahdollisuudet ja hiihtolatuakin löytyy jokaiselle sopivasti.

      Ammunnan harjoittelumahdollisuudet Leppävirralla ovat heikot. 150m ja 300 metrin kivääriradat olisivat tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan rakennettavissa esim. Riikinnevan 100m radan yhteyteen. Pistooliharrastajilla, joita pitäjässä on kymmeniä aktiiveja ja satoja, jos satunnaiset mukaan luetaan, ei ole mahdollisuutta harjoitella ympärivuotisesti sisäradalla, vaan Kuopio ja Varkaus ovat paikkakuntia, jonne joudutaan menemään, jotta ympärivuotinen harjoittelumahdollisuus on turvattu.

      Yllättävää kyllä, heikoista harjoittelumahdollisuuksista huolimatta, Leppävirtalaisten joukossa on myös MM ja EM- tasolla menestyneitä ampumaurheilijoita. Mutta kunta ei ole koskaan katsonut asialliseksi palkita, eikä osoittaa asianmukaista harjoittelupaikkaa.

    • Pentti 45

      Edellinen kirjoittaja puhuu asiaa. Ampumaurheilu on erinomainen laji, ja samalla loistavaa nuorisotyötä, nykyinen pleikkarisukupolvi pitäisi saada räiskintäpelien äärstä, jonnekin muualle, kuten esim. ampumahiihdon pariin.

      Ampumaurheilu on samalla fyysinen ja erittäin menttaalinen laji. Sopii kokeilla, niidenkin jotka muuta väittävät.

    • Vokkolalainen

      käsittääkseni aloittaja kertoi havaintojaan Virin ampumahiihtäjien julkisuuteen näkyvästä toiminnasta - ei pelkästään ampumaurhelijoista. Kyse oli nimenomaan sukset jalassa ampumisesta.

      olen kyllä samaa mieltä aloittajan kanssa, että turha vikinä ja oman seuran toisen lajin edustajien mollaaminen on käsittämätöntä

    • pumpumeuronhiihto

      Ennen kuin laitatte euroakaan ampumahiihtoon kannattaa tutustua erään P-Karjalaisen kunnan vastaavaan. Siellä pirulle on tarjottu pikkusormi ja se on vienyt koko kunnan johdos!

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/10880595

    • EIkös itkijät...

      ...ole ennemminkin valtuustosta ja lautakunnista pudonneita kepulaisia?

      Varsinkin ns. hyödyllisiä idiootteja itkettää. Niitä, joita pahimmat kähmijät tarvitsevat avukseen, mutta jotka eivät itse sitä oivalla.

      Nyyh, nyyh.20

      • Veijo Nyrkki

        Siellähän ne itkee. Soisalon seudussa. Katkerat ex-kuninkaat (omasta mielestään).


    • Hylsynkerääjä

      Alunperin huvitti tämä keskustelu - sekä "Oksmanintien" että hänelle vastanneiden teksti ja vastaukset siihen. Ihan joka asiassa en ole samaa mieltä aloittajan kanssa (esim tuo viimeinen virke), mutta kyllä noiden vastaajienkin kommentit ovat joiltain osin hupaisia ja osittain vielä varsinaisen asian vierestä.

      Valitettavasti tämä itku näkyy vielä jatkuvan 26.3. Soisalon seudussa. Lieneekö Oulun kisoista kertovan jutun kirjoittaja lehden toimittaja vai onko hän yksi noista aloittajan mainitsemista "itkijämiehistä"? Voisikohan hän kertoa, millä muulla paikkakunnalla on esim lähes ympärivuotinen hiihtopaikka, jossa on otettu erikseen huomioon ampumahiihtäjät ja heidän tarpeensa. Näiden tarpeiden toteuttamisen vuoksi hiihtotunnelin käyttö on kolmena iltana pyhitetty vain heille. Eiköhän siinä ole orvoille aika paljon panostusta kunnan taholta!

      Lisäksi seurailin aikanaan Leppävirran kunnan vapaa-aikatoimen avustusten jakoa melko läheltäkin, niin totesin, että ampumahiihtäjät saavat aika ison avustuksen vuosittain kunnalta. Lisäksi ainakin ennen orpojen emoseura on huolehtinnut aika isosta osasta hallinnollisista rutiineista,, kuten kirjanpidosta ym. Vai onkohan tässä jatkuvassa valittamisessa sittenkin kyseessä Supi-Suomalainen ahneus ja Savolainen Kateus, siitä kun muutkin saavat jotain ja ampumahiihtäjät eivät saakaan kaikkea vain itselleen?

      Jos he niin kipeästi tarvitsevat sitä ulkorataansa, ei muuta kuin keräys pystyyn! Jos se koetaan tärkeäksi, niin yksityistä sponsorirahaa saa siihen varmasti. Toki sekin vaihtoehto on olemassa, että mahdolliset rahoittajat eivät koe ratahanketta pyydetyn tuen arvoiseksi. Kun omarahoitusosuus on koossa, niin luulen, että kuntakin lähtee jollain osuudella mukaan. Tässä epävarmassa taloudellisessa tilanteessa on aivan turha luulo kuvitella, että velkaantuva kunta olisi ainoa maksaja jossain niin pientä marginaaliryhmää hyödyntävässä investoinnissa kuin ampumahiihtostadion on.

      Jos näitä menestyksen huumaamia itkijöitä saa neuvoa, niin vinkkiinä voin sanoa, että talkoita on tehty merkittävempienkin asioiden eteen. Eiköhän ampumahiihtäjien joukosta löydy sopivasti eri alojen ammattimiehiä ja -naisia, jolloin yksi stadion saadaan pienellä julkisella tuella pystyyn. Nyt ei muuta kuin realistisia suunnitelmia ja kustannusarvioita väsäämään, jotta saatte mieleisen pytingin itsellenne. Sehän jos mikä on positiivista imagon nostatusta, kun voitte sanoa, että kun yhteiskunta ei auttanut, teimme itse sellaisen kun halusimme. Se tuo tuon itkemisen sijaan toiminnallenne positiivista nostetta!

      Itkjöiden kannattaa huomata myös se, että heidän käytöksensä leimaa myös koko emoseuraa ja sen toimintaa. Tuollaiset lehtikirjoituset "satavat suoraan muiden laariin" ja kääntyvät itseään vastaan.

    • reipas55

      Sattumoisin osuin tänne lepikkäläisen ampumahiihdon pariin. Muutama päivä sitten tarinoin paikkakuntalaisten harrastajien kanssa, ja tilanne taitaa olla aika lailla erilainen kuin mitä esimerkiksi edellinen kirjoittaja antaa ymmärtää.

      Nimenomaan kunnan vapaa-ajantoimi on harrastajien toimintaa vastaan eikä vie asioita mihinkään. Saati sitten jakaisi jotakin tukiaisia. Sellaiset menevät perinteisesti kiekkoseuralle, jonka toiminta on ilman edustusjoukkuetta likipitäen pohjamudissa.

      Ampumahiihtäjät ovat kyselleet liki kymmenen vuoden ajan paikkaa, mihin harrastusalueen voisi rakentaa, mutta kunta seisottaa papereita jossakin eikä tarjoa aluetta tai anna tilaa toimia. Yhteiskunnan kulut jäisivät vähiin, mutta talkoovoimien ai anneta toimia. Se siellä itkettää.

      Nyt he ampuvat hiihtoputkessa kun muuta ei arki-illoille ole. Siitäkin ampumahiihtäjät maksavat kunnalle eikä päin vastoin. Kaikki liikunta- ja koulujen salit ovat Lepikällä nuorille ilmaisia, mutta pakolla putkeen ahdetut nuoret hiihtourheilijat maksavat tiloistaan.

      Henkilökohtaisesti suhtaudun tietyllä varauksella aseita käsitteleviin lapsiin enkä ole omia lapsiani patistamassa lajin pariin, mutta ampumahiihdossa seuraihmiset tuntuvat hallisevan vastuunkannon ja ymmärrän lajin urheilullisuuden.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      946
    2. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      830
    3. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      743
    4. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      731
    5. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      76
      727
    6. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      719
    7. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      687
    8. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      107
      673
    9. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      82
      672
    10. Pistetään panokset

      Vielä korkeammalle! Eli mitäs numeroa kaipaat? Kaikki mukaan! Itse kaipaan 5
      Ikävä
      35
      610
    Aihe