Ensikertalaisen rantaloma

Kanarialla

Nyt olisi työnarkomaanin aika heittää toppatakki nurkkaan ja heittäytyä rannalle.

Haaveissa olisi lähteä tammikuussa äkkilähdöllä kaverin kanssa tai mahdollisesti kaveriporukalla, joko Teneriffalle tai Gran Canarialle viikoksi. Sielläpäin on vain viimeksi tullut käytyä vaahtosammuttimen kokoisena, joten kokemukset ovat aika heikolla mallilla. Google on ystävä ja kertoo kaiken tarpeellisen, mutta olisi hyvä saada henk.koht. kokemuksia ja jonkinlaista matkaajan muistilistaa koottua yhteen paikkaan.

Teneriffan Playa de las Américas houkuttelee kovasti näin nuoren aikuisen naisen makuhermoja, mutta ehdotuksia otetaan vastaan. Tuleeko mieleen kenties joku täysin eri ja suhteellisen edullinen matkakohde, jota suosittelisit viikon rentoutusta ja lämpöä kaipaavalle esikertalaismatkaajalle?

- Minkälaisia kokemuksia sinulla on Kanariansaarista?
- Minkälaisia ohjeita annat ensikertaa yksin / kaverin kanssa matkustavalle nuorelle naiselle rantakohteista?
- Vesi pullosta, mutta mitenkäs ruoka? Maistuuko huoletta vai lentääkö varpusparvi seuraavat kaksi viikkoa?
- Mitä hotellia/hotelleja kannatat itse?
- Mitä aktiviteetteja suosittelet matkakohteessa, jos haluaakin hetkeksi poistua rannalta/uima-altaalta?
- Miten välttyä pahimmilta kommelluksilta? Varkaus, huijaus, muut vahingot...
- Mistä suosittelet äkkilähdön nappaamaan? Edullisin? Laadukkain? Varmin?
- Oma henkilökohtainen matkaajan muistilistasi?

Kysymysten lista voisi jatkua vaikka ikuisuuksiin, mutta kaikki kokemukset, vinkit, varoitukset ja muut huomiot otetaan avosylin vastaan!

Listastani löytyvät jo perus matkustamiseen liittyviä asioita, kuten passi, matkavakuutus, kopiot papereista/luottokorteista, eurooppalainen sairaanvakuutuskortti(?) ja tietenkin rokotukset. Kaiken muun osalta voit heittäytyä villiksi!

37

3033

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Moi......

      Sinulla oli niin asiallinen avaus että et varmaan joutuisi pulaan missäänpäin maailmaa. Mutta jos tuolta Kanarialta jotakin yrittäisin tiedottaa kun olen siellä muutamia kertoja kolmella saarella käynyt.

      Oma suosikkini on BD Ingles, mutta kivoja kohteita ovat muutkin. Ruokaravintoloita on saarilla riittävästi ja ovat kohtuullisia hinnaltaan, lounas noin kympin talon viineineen, aamiainen vitosen paikkeilla.En ole saanut vatsatauteja koskaan sieltä, joten suhteellisen puhtaita ruuat ovat olleet.

      Taksit ovat halpoja kolme- neljä Euroa kaupungin laidalta toiselle. Pitkillä matkoilla kannattaa käyttää bussia, jos käy toisissa kaupungeissa, tai vuokraa auton jos haluaa vaikka vuoristoon jonne ei bussit kulje.

      Itse olen käyttänyt etupäässä huoneisto hotelleja, silloin voi joskus myös itse kokata, ja ottaa välipalaa ja kylmää juomaa. Ruoka kauppojakin on riittävästi, joten niistäkään ei tule pulaa. IFA ketjun hotelleissa on hyvät aamiaiset,lounaat, ja illaliset, niissä käy usein ulkopuolisetkin syömässä.

      Suurempien ostoskeskusten ravintolat keräävät iltaisin ihmisiä pilvin pimein tanssimaan tai kuuntelemaan elävää musiikkia, on Suomipaikkoja joissa esiintyy kotimaan artisteja jos niistä tykkää.

      Ilaisin liikkuessa kannattaa pitää mukana rahaa vain senverran kun arvelee tarvitsevansa. Loput hotellin tallelokerossa, samoin pankkikortit. Vaikka siellä on yhtä turvallista kuin suomen suurimmissa kaupungeissa, niin ei vara venettä kaada sanotaan,

      Hyvää matkaa villisti..

      • xzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

        Äkkilähdöillä et paljon pääse valitsemaan matkakohdetta ja hotellia.


      • xzzzzzzzzzzzzzzzzzzz kirjoitti:

        Äkkilähdöillä et paljon pääse valitsemaan matkakohdetta ja hotellia.

        Äkkilähdöilläkin pääsee valitsemaan kohteensa, jos ei valitse jokerimatkaa.


      • Merta ja aurinkoa
        blues_brother kirjoitti:

        Äkkilähdöilläkin pääsee valitsemaan kohteensa, jos ei valitse jokerimatkaa.

        Joidenkin matkanjärjestäjien äkkilähdöistä voi jopa valita. Mainostamatta mitään olen tehnyt AM:n äkkimatkoja kymmenkunta. Useimmiten olen saanut huoneen hotellista joka on ollut esitteessä "kalliimmasta päästä". Eli äkkilähtö on OK.
        Taskuvarkaat ovat pieni riesa, mutta niistä ei kannata välittää, tuo tallelokero-pieni käsikassa-ohje on toiminut. Minulta ei ole koskaan pöllitty pesetaakaan/euroakaan
        parillakymmenellä eri Kanariansaaren reissulla.
        Tuo ruokailupuoli "talon viinillä" maksaa saman verran kuin Suomessa keskikaljalla.
        Inglesin rantakeskuksen jäätelöstä sain 90-luvulla kerran päivän kestäneen ripulin.
        Jos menette porukalla, niin vuokratkaa auto kahdeksi päiväksi niin voitte ajaa saaren (Grancanaria tai Teneriffa) yli, näette sata kertaa enemmän kuin pelkällä rantalomalla.
        Vakuutus pitää ehdottomasti olla. Jos sulla on Mastercard Cold, niin siinä on kattava matkavakuutus. (Visassa saattaa olla sama etu, en tiedä) Luultavasti kuulut johonkin ammattiliittoon, jäsenyyteen sisältyy usein myös matkavakuutus.
        Laita käsimatkatavaroiden ja ruumaan menevien tavaroiden mukaan paperilappu jossa on passin numero, ja puhelinnumerot joihin voit soittaa jos passi, pankki/luottokortti tai kännykkä häviää.
        Sinulla näyttää olevan varsin laajat tiedot matkailun eri puolista, et epäonnistu lomallasi!


      • buenos dias
        xzzzzzzzzzzzzzzzzzzz kirjoitti:

        Äkkilähdöillä et paljon pääse valitsemaan matkakohdetta ja hotellia.

        äkkilähtö hinta ei oo halvempi,kuin
        muutenkaan...annetaan vain ymmärtää...katso vaikka,mutta samoilla varusteilla,siis todellakin samoilla emmeillä.


    • Tennisfan

      Olen kanssa yksin matkustava, joten olen sit' buukannu Finnmatkojen yksin matkustavien listoilta sen hotellin. Huoneistohotellissa kun saa tehdä omat diettiruoat ja syödä millon huvittaa. Omaa rauhaakin niissä on just tarpeeksi.

      Ingles on mun suosikki kanssa Canarialla. On tennistä, golfia, ostaria, ravintolaa just sen verran kun kiinnostaa. Menen taas vko 5 sinne ja odotan niitä piiitkiä lukuhetkiä omassa rauhassa. Juttu- ja peliseuraa toisaalta tuolla löytyy tarpeen mukaan jos vaan itse on yhtään aktiivinen.

    • Las islas bonitas

      Tuleeko mieleen kenties joku täysin eri ja suhteellisen edullinen matkakohde, jota suosittelisit viikon rentoutusta ja lämpöä kaipaavalle esikertalaismatkaajalle? Edullisuudesta en tiedä, mutta omat suosikkini ovat Puerto de la Cruz ja Los Christianos Teneriffalla, Corralejo Fuerteventuralla, Costa Teguise ja Puerto del Carmen Lanzarotella sekä Las Palmas Gran Canarialla.

      - Minkälaisia kokemuksia sinulla on Kanariansaarista? Hyviä ja vieläkin parempia. Mukavan lyhyt lentomatka ja monipuolisia kohteita joista jokainen löytää omansa, myös ne jotka kaipaavat muutakin kuin vain turistihelvettejä ja hotelliviidakkoa.

      - Minkälaisia ohjeita annat ensikertaa yksin / kaverin kanssa matkustavalle nuorelle naiselle rantakohteista? Terve maalaisjärki päässä, ei liikaa valuuttaa mukana kaupungilla ja öisin liikkuessa taksi on järkevän valinta

      - Vesi pullosta, mutta mitenkäs ruoka? Maistuuko huoletta vai lentääkö varpusparvi
      seuraavat kaksi viikkoa? Kypsennetty ja kuuma ruoka on yleensä vaaratonta, mutta jos varpusparvi iskee, kannattaa heti mennä käymään lääkärissä. Heillä on kunnon lääkkeet taudin tappamiseksi eikä loma mene piloille.

      - Mitä hotellia/hotelleja kannatat itse? Huoneistohotelli on oma valintani olipa kohde
      melkein mikä tahansa. Bungalowit ja hotellit eivät kiinnosta.

      - Mitä aktiviteetteja suosittelet matkakohteessa, jos haluaakin hetkeksi poistua rannalta/uima-altaalta? Ihan sama kunhan vain poistut pois rantabulevardilta ja turistikohteesta! Kaikkialla saarilla on upea luonto, viehättäviä kyliä, mielenkiintoisia kaupunkeja ym. kohteita. Esim. suosittelen liittymään mukaan paikallisväeöston iltaelämään, on jotain ihan muuta kuin turistien örvellykset ja humppaaminen.

      - Miten välttyä pahimmilta kommelluksilta? Varkaus, huijaus, muut vahingot... Terve järki ja kohtuullisen selvä nuppi missä milloin liikutkin.

      - Mistä suosittelet äkkilähdön nappaamaan? Edullisin? Laadukkain? Varmin? Äkkilähdöt eivät nykyisin ole kovinkaan edullisia, eli parempi alkaa kyttäämään itselle sopivia lähtöjä jo muutamia viikkoja aikaisemmin

      - Oma henkilökohtainen matkaajan muistilistasi? Passi, rahat, matkaliput, lääkkeet ja tärkeät puhelinnumerot mukaan niin sitten pärjää missä vain.

    • Ensikerta Kanarialla

      Kiitoksia kaikille vastauksista!

      Yksin matkustaminen alkaa pikku hiljaa lukittautua vaihtoehdoksi, koska matkakaveria ei tunnu löytyvän ja lisäksi Playa de las Américas näyttää matkakohteeltani.

      Kuvittelisin, että ensikertaa yksin matkustavalle perus rantaloma kaikkine herkkuineen olisi ihan hyvä vaihtoehto ja All Inclusive tekisi hommasta helppoa ruuankin suhteen. Mahdollisesti aamupala yksi ateria voisi toimia, jotta päivällä voi syödä jossain muualla tai tehdä välipalat huoneessa, jos huoneistohotelliin menee. Tehtävänäni olisi kuitenkin vain heittäytyä veteläksi ja olla miettimättä mitään viikkoon.

      Seuraava kysymys voisi kohdistua matkanjärjestäjiin ja hotelleihin. Tjäreborgista olen lukenut sitä sun tätä, milloin on jäänyt nouto väliin tai oppaat nuoria ja kokemattomia, mutta Sunprime Coral Suites & Spa houkuttelisi niin kovasti...

      - Mikälaisia kokemuksia on Tjäreborgista, etenkin yksin matkustaneilla, vai kehotatko valitsemaan toisen matkanjärjestäjän?
      - Oletko asustellut Sunprime Coral Suitessa? Täyttääkö odotukset ja lupaukset? (Joidenkin arvioiden mukaan ruoka ei ole vastannut odotuksia, kun taas toiset kehuvat. Itsehän se on koettava.)
      - Kannatatko jotain täysin muuta hotellia-/huoneistohotellia Playa de las Américasin alueelta, joka kuitenkin antaa rauhaa aikuiselle matkustajalle?

      Jatkan etsintöjäni kiivaaseen tahtiin, mutta kaikki ehdotukset ovat edelleen tervetulleita! Kiitos jo näistä.

      • Yksin matkustava

        Olen olosuhteista johtuen yksinmatkustaja ja olen matkustanut tjäreborgilla monet matkat. Minulla ei ole moitteensanaa sanottavaksi firmasta. kaikki on mennyt niinkuin on luvasttu ja mistä olen maksanutkin. Jos vielä matkaan lähden, on sama toimisto matkani järjestäjä, johtuen siitä, että on maakuntalentoja.


      • Los matkaan
        Yksin matkustava kirjoitti:

        Olen olosuhteista johtuen yksinmatkustaja ja olen matkustanut tjäreborgilla monet matkat. Minulla ei ole moitteensanaa sanottavaksi firmasta. kaikki on mennyt niinkuin on luvasttu ja mistä olen maksanutkin. Jos vielä matkaan lähden, on sama toimisto matkani järjestäjä, johtuen siitä, että on maakuntalentoja.

        Playa de las Américas

        Esim. Finnmatkat ja hotelli Vistasurista huone merinäköalalla

        http://www.finnmatkat.fi/lomakohde/espanja/teneriffa/playa-de-las-americas/huoneistohotelli-vistasur/?season=talvi-12-13

        Webcam kohdalla olevasta Las Vistasin uimarannasta

        http://www.arona.travel/portal/turismo/floc_d4_v7.jsp?contenido=22538&language=fi&tipo=1&nivel=1400&codAdirecto=1140


      • 3k3

        Kaikki ne toimistot ovat yhtä huonoja tai yhtä hyviä. Ratkaisevin ero tulee hinnassa.

        AM kallein ja lähes aina surkeimmat hotellit tarjolla kuin muilla.
        Tjäre/Finmatkat lähes samoissa aina, hinnan kanssa.
        Tjärellä oli tällä kertaa parempi tarjonta ja oli halvempi.

        Juu, AM.llä kaikki kuuluu ekaan ilmoitettuun hintaan, mutta kun laskee noisen muiden hinnan yhteen, niin miksi silti AM on kallein? :)
        Niin, lentäähän ne tietty finskillä, jos ne nyt jokin peruste on ylihintaa maksaa?

        Yhtä hyvin (ellei paremminkin) ollaan perille päästy, ilman finskiä tai AM:ja.

        Oppailla ei yhtään mitään, varsinkaan Kanarialla, jossa pärjää vaikka suomella tai viittomalla. Joten niille en paljon painoa laita.

        Ruuasta (allinkki) ei voi kuin kiistellä. Kertaakaan ei Kanarialla ole ollut mitään Turkin kaltaista allinkkiä, siis hyvää ruokaa. Mutta otettiin tällä kertaa kuitenkin se, kun maksoi peräti 100€/naama/viikko. Johan tuo menee jo virvoikkeisiin viikossa ja pelkkä aamupala olisi ollut 98€/viikko/naama, jossain hotellissa.

        Coral vaikuttaa kuvissa varsin pätevältä hotellilta, totuushan paljastuu vasta paikanpäällä kuitenkin. Joten paha sanoa. Pidetään peukkuja :)

        Ei muutako Hyvää Reissua


      • vm-80

        Americas on erittäin viihtyisä matkakohde aurinkoa ja rantaelämää kaipaavalle, mutta siellä on alueita jonne ei yksinäisen naisen kannata yöaikaan mennä kävelemään kuten esimerkiksi Veronicas.

        Minä pidän Los Christianoksen alueesta koska siellä on hieman rauhallisempaa ja edes aavistus kanarialaisesta kylästä eikä täysin pelkkää turistirakentamista.


      • Los matkaan
        vm-80 kirjoitti:

        Americas on erittäin viihtyisä matkakohde aurinkoa ja rantaelämää kaipaavalle, mutta siellä on alueita jonne ei yksinäisen naisen kannata yöaikaan mennä kävelemään kuten esimerkiksi Veronicas.

        Minä pidän Los Christianoksen alueesta koska siellä on hieman rauhallisempaa ja edes aavistus kanarialaisesta kylästä eikä täysin pelkkää turistirakentamista.

        Las Vistasin uimaranta on Americaksen ja Los Christianoksen välissä .... samaa mieltä Veronicaksen alueesta yöaikaan.


      • Voi kun pääsisi

        Olimme muutaman pariskunnan voimin Sunprime Coral Suites&Spa-hotellissa ja tykkäsimme kovasti! Aamiainen oli todella runsas ja monipuolinen, sillä pärjäsi pitkälle iltapäivään. Muista ruokailuja meillä ei hotellista ollut, kävimme iltaisin syömässä eri paikoissa ympäri Americasia. Hotellilta olis saanut pizzaa ym. päivällä, mutta mielsimme ne hiukan kalliiksi..?

        Ainoa miinus oli äänien kuuluminen melko selkeästi huoneistoon, tosin hotelli hiljeni iltaisin 10-11 aikaan, öisin ei kuulunut edes autojen ääniä, vaikka ns. kadun puolella olimmekin. Aamuisin heräsimme roska-autojen tullessa, se olikin sopiva aika herätä uuteen päivään. Huoneisto siivottiin päivittäin ja tiskit tiskattiin/vaihdettiin puhtaisiin. Mielestäni koko hotellin alue oli siisti ja minimarketista sai vettä edullisesti, ei tarvinnut raahata isoja pönttöjä kaukaa. Toki minimarketissa oli muutakin, itse ostimme siitä vain vettä. Henkilökunta oli ystävällistä. Ja Tjäreborgin oppaista ei löytynyt pahaa sanottavaa, tosin emme tarvinneet sen kummempaa apua heiltä, buukkasimme vain pari retkeä hotellipäivystyksellä.

        Jos altaalle mielit, ota aamiaiselle mennessä pyyhe matkaan ja varaa aurinkotuoli. Meillä tosin oli omalla parvekkeella myös kaksi aurinkotuolia. Jos totaalirauhaa haluat, mene kattoterassille, siellä oli aina todella vähän ihmisiä.

        Jos joskus vielä Teneriffalle lähdemme, valinta on varmasti tämä hotelli. Juuri sen ihanan rauhan takia, kun hotelliin ei alle 16-vuotiaita oteta. Hotellissa oli muutenkin hiukan vanhempaa väkeä, ei mitään parikymppisiä juhlijoita. En toki tarkoita, että itse emme olisi matkalla juhlineet, se pahin bileikä on toki takanapäin..

        Eli yksinmatkustelusta ei ole kokemusta, mutta uskoisin hotellin sopivan sinulle mainiosti, koska se oli turvallisen tuntoinen, häiriöitä ei ollut ja ovessa oli kunnon lukitus, lisäksi tietysti tallelokero pitää ottaa käyttöön. Siihen saa avaimen respasta. Hyvää lomaa!


      • Kanarianeläkeläiset

        Viikon matka? Jos sää on sillä viikolla huono, niin lomasi on pilalla. Ennen kun matkustettiin tänne Kanarialle, jossa nyt asutaan, otettiin aina 2 viikkoa. Siinä on enemmän mahdollisuutta saada muutama kaunis päivä. - Ja olalle suljettava olkalaukku, jonka hihnat kiertää selän ja vatsan kautta, niin ei ole varkaille niin mielenkiintoinen. Aikaisemmin veivät rahapussin markkinoilla perstaskusta ja mieheltäni hänen laukkunsa kärryn päältä, johon oli jättänyt muutamaksi sekunniksi.


    • Teija_81

      Ensikertalainen ja yksin -> kannattaa katsoa semmoinen paikka, missä kielitaitoinen opas on paikalla ja saavutettavissa siltä varalta, että jotain sattuu. Luultavasti mitään ei satu, mutta asia kannattaa ottaa huomioon. Tjäreborg on ainakin vähentänyt oppaita raskaalla kädellä joistain kohteista viime vuosina. Ehkä muutkin.

      • AM:lla taas menossa

        AM ei todellakaan ole aina kallein. Sillä on ammattitaitoisimmat oppaat. Opaspalvelut ovat hyvin kattavat. Hinta ilmoitetaan hyvin selkeästi ja siinä on kaikki mukana niin lennolla, lentokenttäkuljetuksen osalta kuin hotellissakin.
        Itse matkustanut AM:lla yli 20 vuotta ja silti aina vertaillut hintoja.


      • b_br
        AM:lla taas menossa kirjoitti:

        AM ei todellakaan ole aina kallein. Sillä on ammattitaitoisimmat oppaat. Opaspalvelut ovat hyvin kattavat. Hinta ilmoitetaan hyvin selkeästi ja siinä on kaikki mukana niin lennolla, lentokenttäkuljetuksen osalta kuin hotellissakin.
        Itse matkustanut AM:lla yli 20 vuotta ja silti aina vertaillut hintoja.

        Itse olen huomannut, että usein AM on edullinen nimenomaan yksin matkustavalle. Tämän huomasin mm. varatessani matkaa aikoinaan Club Riu Paraiso Lanzarote Resortiin. Hotelli oli tuolloin yksin matkustavalle huomattavasti edullisempi AM:llä kuin Finnmatkoilla vaikka ei olisi huomioinut lentokenttäkuljetusta ja lentokoneruokailua. Kannattaa siis verrata, jos useammalla matkatoimistolla on sama hotelli listoilla. Vertailu on toki vaikeampaa eri hotellien välillä.

        AM:n nettisivut ovat myös jotenkin yksinkertaisemmat käyttää, jos hakee äkkilähtöä yhdelle.

        Finnmatkojen etu on huomattavasti laajempi kohde- ja hotellitarjonta. Muita matkatoimistoja en ole käyttänyt.

        blues_brother


      • 3k3
        AM:lla taas menossa kirjoitti:

        AM ei todellakaan ole aina kallein. Sillä on ammattitaitoisimmat oppaat. Opaspalvelut ovat hyvin kattavat. Hinta ilmoitetaan hyvin selkeästi ja siinä on kaikki mukana niin lennolla, lentokenttäkuljetuksen osalta kuin hotellissakin.
        Itse matkustanut AM:lla yli 20 vuotta ja silti aina vertaillut hintoja.

        Ja sehän huomaa, että vertailet.

        Pikainen selaus; esim. 31.1-7.2

        AM, 1 4 tähden hotelli monessa lähdössä AINOANA vaihtoehtona, puolihoito, 2henk. HINTA; 1920€

        Tjäre, MONTA 4 tähden hotellia, 1 esim. 2henk, KAIKKI kauhean vaikeat valinnat; kuljetus lentoateriat, HINTA; 1926€ ALLINK

        Kumpi on halvempi?

        AM hotelli: Playa de las Américas, Teneriffa, Vulcano
        Tjäre: Compostela Beach, Playa de las Americas

        PS.
        Mihin tarvitset "ammattitaitoisia" oppaita, kun kerta yli 20 vuotta olet AM:llä matkustanut?

        Minulle se on aivan sama millä haluatte matkustella, turha kuitenkaan väittää AM:ää parhaaksi/halvimmaksi/helpommaksi. Kun TE ette muuta osaa väittää, kuin että HINTA on selkeä, heti ekalla sivulla. :)

        Edelleen Hyviä Lomia, matkatoimistosta/lentoyhtiöstä riippumatta :)


      • AM:lla taas mennään
        b_br kirjoitti:

        Itse olen huomannut, että usein AM on edullinen nimenomaan yksin matkustavalle. Tämän huomasin mm. varatessani matkaa aikoinaan Club Riu Paraiso Lanzarote Resortiin. Hotelli oli tuolloin yksin matkustavalle huomattavasti edullisempi AM:llä kuin Finnmatkoilla vaikka ei olisi huomioinut lentokenttäkuljetusta ja lentokoneruokailua. Kannattaa siis verrata, jos useammalla matkatoimistolla on sama hotelli listoilla. Vertailu on toki vaikeampaa eri hotellien välillä.

        AM:n nettisivut ovat myös jotenkin yksinkertaisemmat käyttää, jos hakee äkkilähtöä yhdelle.

        Finnmatkojen etu on huomattavasti laajempi kohde- ja hotellitarjonta. Muita matkatoimistoja en ole käyttänyt.

        blues_brother

        Hieman ontuvaa vertailua sinulla....
        Esim. Teneriffa Vulcano vastaan kälyinen Compostella Beach.
        En minä niin hirveästi niitä oppaita tarvitsekaan. Arvostan heitä kylläkin suuresti. Itse omaan huonon kielitaidon ja jos tulee jotain sairautta, silloin apua tarvitaan. Samoin monet muutkin ovat täysin kielitaidottomia ja silloin paikkakunnalla pitkään asuneista ja täysin espanjaa puhuvista oppaista on suuri apu.
        Olen useasti seurannut heidän ammattitaitoista työskentelyään toimistossa, josta olen pitkälomalaisena käynyt lainaamassa kirjoja.
        Kyllä se luo turvallisuuden tunnetta vähemmän matkailleeseen , kun opas on bussissa mennen tullen ja vie hotelliin. Samoin lähtö sieltä ei ole pelkästään espanjaa puhuvan ja joskus unohtelevan bussikuskin varassa.
        Toivottavasti AM jaksaa pitää tämän palvelulinjan vaikka muut siitä pikku hiljaa luopuvatkin . Pahaa pelkään kuitenkin.
        Hyvää lomaa sinullekin, olkaamme "uskossamme" autuaita.


    • b_br

      Erittäin hyvä all inclusive oli Riu Paraiso Lanzarote Resortissa Puerto del Carmenissa. Tarjonta oli todella runsas ja monipuolinen. Hotellialueella oli lisäksi yksi kiinalainen ravintola ja yksi ravintola, jossa oli vuoropäivinä tarjolla Espanjan eri alueiden ruokia. Kummassakin sai syödä kerran viikossa ja kaksi kertaa kahdessa viikossa.

      Puerto Ricon Riu-hotellia, jonka nimen nyt unohdin on myös kehuttu.

      Bahia Principe San Felipessä (PdlC) oli myös hyvä all inclusive ja sielläkin oli yksi ns. erikoisravintola, jossa sai syödä kerran viikossa.

      Jardin del Atlanticon (Playa del Ingles) all inclusive oli hyvää lounastasoa (myös illallinen) eikä valikoima ollut kovin runsas. All inclusiven hinta oli sitten sen mukainen eli halpa. AM ei enää myy all inclusiveä ko. hotelliin mutta hotellista se on ostettavissa.

      blues_brother

      • b_br

        Unohdin Dunas Masoalomasin, jonka all inclusive (sviittipuolen ravintolassa) oli samaa tasoa Riu Paraison kanssa. Siellä ei ollut ns. erikoisravintolaa.

        blues_brother


    • Ensikerta Kanarialla

      Kiitoksia jälleen vastauksista!

      Mitenkäs Parque Santiago 4? Onko kellään kokemuksia kyseisestä huoneistohotellista?

      Tämä tuntuu myös hyvältä vaihtoehdolta, jos haluankin Sunprime Coral Suites & Spa:n modernista ylellisyydestä poikkeavaa rentoutta ja merta. Ei ole All Inclusive -vaihtoehtoa, ainakaan Tjäreborgilla, mutta ravintoloita näyttäisi lähistössä piisaavan eikä sekään huono ole hotellibuffettien sijaan.

      Vistasur vaikutti myös oikein hyvältä, mutta lähtöjä sopivalle päivälle, joka näillä näkymin sijoittuukin helmikuun alkuun, ei näyttänyt löytyvän.

      Veronicasin yöelämästä olenkin lukenut varoituksia jo aiemmin, enkä ajatellutkaan lähteä ulos haahuilemaan yksinäni. Ainoastaan mahdollisten uusien tuttavuuksien kanssa, joita varmasti matkan aikana tulee tavattua. Sen verran sosiaalisuutta kyllä löytyy.

      Loma lähenee, pikkuhiljaa...

      • HenLe

        Santiago 4:llä on hyvä sijainti ja hyvät Santiago marketit lähellä. Monet asunnot ovat jo yksityisomistuksessa. Huonot kokemukset alimpien kerrosten yksiöistä. Asuntojen välillä väliovet, joten äänieristys on olematon. Ainakin alakerrosten yksiöt ovat raihnaisessa kunnossa. Silti matkatoimisto perii korkean hinnan.


      • HaSeAnSi

        Teneriffan hotelleista ja hotellihuoneista Santiago 4 ja Santiago 3 lisäksi voidaan yleisemminkin todeta seuraavaa. Pohjoismaisen matkatoimiston Tjäreborgin hotellihuonevarauksissa suomalaisille varataan huonoimmat hotellihuoneet, vaikka maksavat matkoistaan korkeammat hinnat. Tämä on yleisesti tiedossa oleva ja tiedostettu asia. Suomalaisten matkatoimistovaihtoehdot ovat vähissä eli kannattaakin suosia suoravarauksia ja ottaa lennot erikseen.


    • Coraliinko

      Hei

      Jos olit Sunprime Coral Suites & Spa hotellissa, voisitko kertoa siitä jotain, siitä kun on niin vähän kommentteja.
      Vastaavatko Tjäreborgin sivuilla olevat kuvat todellisuutta?
      Onko aamiainen hyvä ja monipuolinen?
      Oliko ilmapiiri ystävällinen?

      Kitooosh!

      • Tervemenoa,

        Vastasin yllä hieman pidemmästi kyseisestä hotellista, lueppa siitä. Tykkäsimme siis kovasti, ei löytynyt huonoa sanottavaa, ainoastaan äänet kuluivat hieman käytävältä huoneeseen, mutta hotellin meno hiljeni melko aikaseen iltaisin ja päivällähän ei huoneessa paljoa aikaa kuluteltu. Vaikka olisi siellä kyllä viihtynyt hyvin :)


      • Coraliin
        Tervemenoa, kirjoitti:

        Vastasin yllä hieman pidemmästi kyseisestä hotellista, lueppa siitä. Tykkäsimme siis kovasti, ei löytynyt huonoa sanottavaa, ainoastaan äänet kuluivat hieman käytävältä huoneeseen, mutta hotellin meno hiljeni melko aikaseen iltaisin ja päivällähän ei huoneessa paljoa aikaa kuluteltu. Vaikka olisi siellä kyllä viihtynyt hyvin :)

        Kiitos vastauksestasi "Tervemenoa", luin koko kirjoituksesi ja nyt on varaus Coraliin tehty ja aamiaisella :)!
        Mietin vielä sitä hoitopakettia, mutta toisaalta ei viitsisi lomaa aikatauluttaa hoitoajoilla.
        On ihanaa kun on mitä odottaa.


    • Green Pepper

      Kerkesitköhän jo lähteä? ;) Kerrothan kokemuksesi sitten!
      Jos et, niin onnittelut ensinnäkin loistavasta kohdevalinnasta!
      Me ollaan kierretty Kanariansaaria, mutta aina vaan palataan Teneriffalle.

      All inclusive on hyvä vaihtoehto, vaivaton. Riu Buenavista sellainen. On vähän matkan päässä Americasista, mutta keskustaan pääsee ilmaisella bussikuljetuksella.

      Keskustan hotelleista Vulcano hyvä sekä Cleopatra Palace(tai joku Resortin hotelleista).
      Coral on uudistettu ja ystäväparsikunta kovin kehui.
      Parque Santiago 4 kai vähän "alkeellinen", kulunut, kun sikavanha kun "aina" siinä ollut. Siinä oleva ravintola La Rana kyllä hyvä!
      Muita ravintoloita; Mama Rosa ehdoton, siellä tunnet olevasi prinsessa, palvelu ja ruoka niin hyvää.
      Michaelangelo, saman omistajan kun edellinenkin, mutta eri tyyppinen. Tom Roman kun haluaa ribsejä tai "amerikkalaista".

      Itselläni on tosi huono vatsa, aina Egyptissä, Meksikossa jne. sairastan, mutta en ikinä 15 kertaa Teneriffalla käyneenä.

      Veronicasin välttely on vähän vanhaa tietoa, meno sieltä siirtynyt vähän matkan päähän mäelle. Ja kaikkihan on vähän itsestäkin kiinni.

      Jos suomalaisia tulee ikävä, niin ei kun Kippikseen! ;)

      Ihanaa lomaa!

    • Dyynitär

      Ingelsin ja Maspalomasin välinen ranta paras kaikista Kanarian saarista! Ja ei tuu vattatautia kun muistat ottaa pienet huikat alkomahoolia esim joka pv ennen ruokailua-nii kyllä pysyy pöpöt loitolla!

      • Fuerte

        Parhaat rannat ja dyynit löytyvät kylläkin Fuerteventurasta!


    • kysymys Pepperille

      GREEN PEPPERILLE, vuosi sitten asuin Teneriffe Sollissa lähellä kova oli meteli aina aamuylle 05.00 saakka. Onneksi huoneemme oli toiselle suuntaan joten Veroniksen yö meteli ei häirinnyt,tiesimme siitä etukäteen Maililla pyysimme rauhallista huoneistoa ja sen saimme 7 kerroksesta etelään päin.
      Mutta kysymys PEPPERILLE ,onko se ruma Veronicaksen alue tyystin lopetettu ja mihin suuntaan metelipaikka on siirtynyt? Alueen hyvin tunnen.

      • Green Pepper

        höh, en nyt saa sen uuden alueen nimeä päähäni, mutta on vähän matkan päässä Veronicasilta. Veronicasin alueella paljon tyhjillään tiloja ja liikennekin rauhoittunut kun tie on katkaistu/päättyy siihen.
        Kiva oli kuulla Solista, kans miettinyt sitä, on vaan niin ihmeen mallinen kuvissa ja vähän kulahtanut(?).
        Vähänkö tulee matkakuume! ;)


    • Ensikerta Kanarialla

      Kiitoksia jälleen kaikille vastanneille!

      Ehdin tosiaan juuri käymään viikon lomalla Teneriffan Playa de las Américasissa. Hotelliksi vakiintui Parque Santiago 4 ja matkanjärjestäjäksi Tjäreborg.

      Olen erittäin tyytyväinen valintaani ja matka oli kaikin puolin hyvin onnistunut. Lennot olivat ajallaan, lentoruoka oli oikein maittavaa ja monipuolista eikä Tjäreborgin toiminnastakaan ole moitteita. Vaikka yksin rantalomalle matkustaminen ei varmaankaan ole se yleisin vaihtoehto, suosittelen silti kokeilemaan, jos mieli tekee, mutta matkaseuraa ei löydy. Tylsää ei ollut missään vaiheessa, mutta viikko oli liian lyhyt!

      Ensimmäiset pari päivää kuluivat totuttelemiseen ja paikkoihin tutustumiseen, varsinkin, kun aikaisempaa kokemusta yksin matkustelusta / kyseisestä matkakohteesta ei ole. Ihmiset olivat kuitenkin ystävällisiä ja yksin oli ihanaa vain kävellä ja kulkea ihan rauhassa sinne, minne mieli tekee.

      Hotelli oli erittäin rauhallinen, siisti ja viihtyisä, myös palvelu oli ystävällistä. Aivan hotellin vieressä on meri, eikä lapsiperheitä paljoakaan kyseisessä hotellissa ole. Tämä varsinkin aikuisten kesken matkustaville hyvä. Kauppakeskukset CC Safari ja Américas Plaza, joista löytyi melkoinen määrä vaatteita ja kosmetiikkaa edulliseen hintaan, sijaitsevat aivan lyhyen kävelymatkan päässä. Kauppakeskusten lähellä tosin kannattaa olla varovainen, sillä alueella oli melko paljon laittomia katumyyjiä ja taskuvarkaita. Itse olin melko usein kohteena varkauden yrittämiseen, mutta onneks on sen verran nokkeluutta, ettei mitään matkan aikana viety.

      Rantaa pitkin oli ihanaa kävellä molempiin suuntiin ja suuret hiekkarannat löytyvät myös lyhyen matkan päästä hotellilta. Las Vistas -rannan kaukaisemmasta päästä löytyy erittäin viihtyisä Chill Out -ravintola, jonne yhtenä iltana kävelin Tjäreborgin ja TripAdvisorin suosittelemana.

      Kuten aikasemmin mainitsin, viikko on liian lyhyt. En käynyt millään järjestetyillä retkillä, ollut yhteydessä oppaisiin tai lähtenyt kovin kauas asustelemaltani alueelta, enkä näin lyhyellä matkalla sellaista kaivannutkaan. Tehtävänä oli vain olla miettimättä mitään ja rentoutua ja siinä myös onnistuin! Aion ehdottomasti palata kyseiseen paikkaan, mutta ensi kerralla kaveri mukaan ja vähintään kaksi viikkoa kalenteriin!

      Suosittelen :)

      • Green Pepper

        Kiva että pidit! Ite kanssa niin tykästynyt.
        Tahtoo tietää hotellista enemmän ;)
        Oliko tähtien arvoiset huoneet? Minnepäin huoneesi oli?
        Hotellin sijainti ainakin mahtava.


    • Joensuu_lady

      itse katsellut läpi americasin hotellit ja iskin heti silmäni tähän sunprime coral suite&spa hotelliin,näyttää aivan ihanalta!!
      No luulen että kohta varausta tekemään ja vko 10 odotellessa ;)
      Pelkkää hyvää kyllä kuullut.

    • ensikertaa

      No löytyikö sopivia käkkäräpäitä seuralaisiksi. Sehän se pääasia on. Nuo hotellit ja nähtävyydet on ihan sivuseikkoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4633
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1448
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe