Paras moottorisaha.

Mehtänpeikko

Mikä on paras moottorisaha kautta aikain? Lyhyt perustelu!

86

17282

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aaappppaaaaa

      Mitä haetaan? Kestävyys,keveys,luotettavuus,raaka voima,hinta/laatu,yleinen kompromissi eri ominaisuuksissa, ja millaisessa käytössä.

      Absoluuttinen fakta on stihl 200 painotuksia muokkaamalla löytyy muitakin....

      • Anonyymi

        Just sthil 200 kotiaskareisiin harvennuksiin,,
        Husky 55cc yli 100 kilosille kuorintaan katkontaan miestenhommiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Just sthil 200 kotiaskareisiin harvennuksiin,,
        Husky 55cc yli 100 kilosille kuorintaan katkontaan miestenhommiin.

        Stihl. Raket oli ennen sitä,hyvä, mutta ei saanut osia enää. Stihl lähtee eka vetäisyllä käyntiin toimii,ei temppuile,on ongelmaton peli . Eikä veny vetokäsi kuten Husgvarnan kanssa .


    • Park saha 69 eur:.

      .

      Siinä ei ole ollut mitään vikaa koko aikana

      .

      • Moskulaku

        Stihl 261!. Tehokas pieni pensankulutus.


      • Reket viljo
        Moskulaku kirjoitti:

        Stihl 261!. Tehokas pieni pensankulutus.

        STIHL RAKET 034 AV. Kestänyt yli 20 vuotta. Teho piisaa vähän isommallekkin puulle.


    • Lupes

      Kysymys on väärin tehty. Pitäisi ilmoittaa mihin tarkoitukseen saha tulee. Ammattikäyttöön, yleiskäyttöön, timpurille, tukkimetsään, jne.
      Jopa Kiinalainen saha voi olla paras, jos on kysymys yhden puun katkaisemisesta.

      • Vuodesta 2009:.

        .

        Jos saha on ollut vaikka vuodesta 2009 jatkuvassa käytössä eikä vikaa niin ei sitä voi huonona pitää

        .


    • tarjoustalo

      tarjoustalon hyundai 25cc tehoa vaikka tukkimetsään 12 tuuman laippa 1.2 hv

    • konservatiivi1

      Jos sahaatte yli -10C pakkasessa, välttäkää Husgvarna uusinta mallia. Kaasuvaijeri jäätyy ja luiskahtaa kahvapäästä irti. Ostin sahan toukokuussa 2012, tehnyt sen jo 3 kertaa, tänään kahdesti, pakkasta oli -13C. Olen lähettänyt aikaisemmin palautetta sahasta Hvan maahantuontiin, hedän sivujen kautta, ei mitään vastausta. Taitavat suhtautua hiukan aliarviovasti sahan ostajiin ja heidän pulmiinsa. Olenkin katsellut jo Stihlejä sillä silmällä.

      • Vanha voimakone

        Juu vanha ketju mut ei haittaa! Stihl raket 034av lämpökahvalla ostin 22-25 vuotta sitten ammattimetsurilta noin 6 kuukautta käytettynä. (joutu hirvikolarin takia lopettaan) joka vuosi oon sillä sahannu. Pari tulppaa varmuus syistä 1 laippa ketjuja kymmeniä. Toimii vieläkin kun uusi. Ainut haitta puoli painava 6.4 kiloa. Eikä lopu potku kesken 56.4 kuutioinen.


    • ÄmÄs tuuhandret

      Ehdottomasti Stihl Ms 200. Perusteluna, kysy keltä vain joka on kyseisellä sahalla joskus sahannut.

      Paitsi tietysi täällä joku paikallinen ammattimetsuri ylistää omaa alle 100€ jönköpingiä, jolla on sahannut tuhansia ja tuhansia motteja päivässä, parhaana päivänä jopa tunnissa. Elämän laatunsa on parantunut, jönköping on käynyt hänen puolestaan kaupassa, ruokkinut koiran ja tyydyttänyt poikakaverin.

    • Moro.ds

      Eiköhän kaikki tiedä tän. 242xp varsinaista merkkiä ei tarvitse edes sanoa.
      Tämän jälkeen ei ole sahoja tehtykään. Perustelu kova kiihtyvyys ketterä kevyt ja vääntävä kone.

      • 1+9

        samaa mieltä, 242 on kuningassaha.

        ms200 on ihan ok pikkupuilla, jos menee yli 15sentin niin semmosta nyhräämistä. Laippa ja ketju on aika heiveröisiä. Leikkuuteho perustuukin olemattoman kapeaan terään.


      • Anonyymi
        1+9 kirjoitti:

        samaa mieltä, 242 on kuningassaha.

        ms200 on ihan ok pikkupuilla, jos menee yli 15sentin niin semmosta nyhräämistä. Laippa ja ketju on aika heiveröisiä. Leikkuuteho perustuukin olemattoman kapeaan terään.

        246 on vielä parempi.


    • Ei käryä

      Jos naapureita häiritsemätöntä haetaan, niin hiljaisin ketjusaha on akkukäyttöinen boschin ake30li. Ei tartte kuulosuojaimia ja akullisella sahaa enemmän kuin tankillisella bensaa.

    • tosimiesonerimies...

      The predator. Ei lopu voima kesken. Lisäksi ja varsinkin tuolla vehkeellä pääsee sherwoodin isopippelimmäksi mettämiäheksi....

    • jobulisti

      Jobu oli paras saha aikoinaan, ensimmäinen saha minulla

    • 18"

      346xp pärjää isommalle puulle

    • OstaKunnollinenSaha

      Jos haluat käyttökelpoisen sahan niin varmoja merkkejä ovat mm. Stihl ja Echo. Yli 45 kuutioisella alkaa työskentely olemaan helppoa. Aivan turhaa ostaa juuri muita sahoja. Uudet Husokit ovat saaneet myös kiitosta. Halpismerkeillä menee rahat huoltoihin ja lopullinen vittuuntuminen tapahtuu kun hommat kusee. Itsellä ollut Stihl sahoja. Sukulaisella joka ammattimetsuri 30 vuotta sanoi että Stihl on ollut paras ja luotettavin.
      Keveys/vääntö/kierrosherkkyys/leikkuuteho/toimintavarmuus/kästeltävyys Stihlissä huippuluokkaa.

      • asssaa

        Kaikilla merkeillä on hyviä ja huonoja malleja. Huskilla 300 sarjaset muorungot oli hyviä. Uudet 400-sarjaiset ei ole. Huskin ammattimallit on stihliä parempia mutta muut mallit ei ole.
        Echot ja shindaiwat on hyviä mutta ei yhtä hyviä kuin eurooppalaiset. Lisäksi harvinaisia joten korjaukset aina painimista ja maahantuojan toiminta perseestä samoin kuin dolmarilla. Dolmar ei enää ole hyvä merkki. Putosi kehityksestä Vanhat oli hyviä.


      • asiaas

        itsellä päinvastaisia kokemuksia. 300 sarja auttamatta vanhahtava käyttää verrattuna uudempaan sarjaan. saksalaisella en ole sahannut ms230 mallin jälkeen enää ikinä, historian epäluotettavin saha meidän saarella


      • asssaaaa

        Vähän epäoikeuden mukaista tuomita merkki ja maa yhden korjaamatta jätetyn sahayksilön perusteella. Pitäisi ajella aika monella että voisi puhua kokemuksesta.
        400:et on teknisesti 300:ia huonompia eikä asiaa auta husqvarnan liiketoiminta politiikka. 400:et on tarkoituksella tehty kalliiksi korjata ettei niitä korjata vaan myydään uusi tilalle.


    • vanhakestää

      Omasta mielestäni Jonsered 525sp Oli tullut markkinoille joskus 80-luvun alussa ja ollut hetken aikaa ammattimetsurilla, mutta koska kiehutti bensaa kovassa sahhuussa, niin jäi sitten hänelle kotitarvesahaksi. Sillä oli sahailtu joka vuosi polttopuut ja se on ollut rakennushommissa apuna.
      2000-luvun alussa se päätyi minulle ja on toiminut rankametsässä ja polttopuu pinoilla siitä asti. Pensaletkun ja suodattimen olen joskus vaihtanut, kerran myös tulpan, mutta muuten ei ole tarvinnut sahaa avata. Nyt hiljattain jäänyt toimivana varastoon, kun tuli uudempi ja näppärämpi saha tilalle.
      Tuttavalla on 1978 vuoden Jonsered 49sp vielä polttopuusahana.

    • sahaurbo

      Ai miten niin 242 vääntävä?

      • asssaaaa

        kyllä se vääntää. Vähäsen.


    • näinnäreet

      Ostin Keskisiltä n. 50 € Metsuri sahan ja kaadoin sillä n. 250 pölkkyä sahalle, tukit juuresta n.60-70 cm paksuja, käyttänyt sitä raksalla lukemattomia kertoja.

      Pari ketjua siinä kului, kun en viitsinyt teroittaa. Käyntiin se lähti joka kerta kuin unelma.

      Mulla kallis stiili oli varasahana mutta sitä saa aina nykiä muutaman kerran ja jäi sivuun.

    • HomelitejaDolmar

      Mul on viimekesänä Motonetista ostettu 130 euron Homeliten Moottorisaha ja voin sanoa etten ole päiväkään katunut ostostani, sil on sahattu jo lähemmäs 50-60 tankillista milloin mitäkin Polttopuita ja palvellu hyvin myös puusepän töissä ja oli sitten vaikka -20c pakkasta tai 20 astetta lämmintä niin aina on pärähtänyt käymään säässä kuin säässä ja tehoakin löytyy aivan kiitettävästi, suosittelen Homelitea ja Toinen Paras vaihtoehto on myös Dolmar joko tai PS-32 tai PS-35 löytyy esim K-Raudasta

      • Metsuri75

        Ja sitten heräsit päiväunilta?


      • tietyinvarauksin

        Halpasahoissa on on se vika että niissä on tolkuttomasti laatuvaihtelua. Jollain voi toimia ihan hyvin ja toisella ei mitenkään. Täysin pienkoneissiin perehtymättömän kannattaa jättää halpasahat hyllyyn. Niissä on enemmän tai vähemmän pikkunäpräämistä, eikä pienkoneliikkeet niitä mielellään ala korjailemaan.


    • joskusvähänsahaillut

      Stihl 260 se on siinä.

      • Juoppajaska

        Bensatynnyri savotalle.


    • Porno-Jalmari

      Huskun 44, 70-luvun lopusta, faija on sahannut sillä paljon ja vielä toimii.

    • jak0puu

      Echo CS501

      • konemieskaks

        Kaikki kehuu omia ostoksiaan. Tiedän parhaat ja huonoimmat sahat mutta en kerro. Pitäkää luulonne.


      • Anonyymi

        Echo CS501SX. Käsiteltävyys ja ergonomia sekä keveys ihan huipputasoa. Varmatoiminen. Jos haluaa ketjunopeutta lisää niin laittaa yhtä piikkiä suuremman vetopyörän. Jos valitsee laipaksi 15 tuuman laipan niin työskentelymukavuus ottaa vielä yhden askeleen eteenpäin. Tarjouksesta saa noin 500 eurolla. Vastaavista husokeista ja Stihleistä joutuu maksamaan sen 300e enemmän


      • Anonyymi

        Olet juuri ostanut ja nyt kehut. Vuoden päästä vaihdat huskiin tai stihliin kun huomaat millainsen keskinkertaisuuden tilasit. 15 tuuman laipalla menee vielä huonommaksi ja hyytyy isommalla vetopyörällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet juuri ostanut ja nyt kehut. Vuoden päästä vaihdat huskiin tai stihliin kun huomaat millainsen keskinkertaisuuden tilasit. 15 tuuman laipalla menee vielä huonommaksi ja hyytyy isommalla vetopyörällä.

        Mulla on myös Stihl. Ei huono laisinkaan. Huskiakin pidän käyttökelpoisena sahana (esim. 550xp ja 560xp) Itse pidän Echo sahan ergonomiaa parempana kun Stihlin tai Huskin. Työkunnossa, täysin tankein, alle 6kg on aika kevyt ja mukava käsitellä, vähän pidempääkin päivää. Kierrosherkkyys on asiallisella tasolla. Walbron kaasutin sahassa. Ei ole elektron versio. Huoltoja pystyy tekemään itsekkin. Jaksaa pyörittää 15 tuuman laippaa. Mukava ja ketterä peli myös karsinnassa, nimenomaan 15 tuuman laipalla. 15 tuuman laippa ulottuvampi ja säästää selkää. Sahan kapeus ja kiilamaisuus antaa kannatella/käsitellä sitä lähellä vartaloa.


    • isokäsi

      partner r420. ei sovellu tytöille/narukäsille.

    • Anonyymi

      Husqvarna 254xp, siinä on voimaa ja se toimii. Tutulla ammattimetsurilla oli noita 80-90-luvulla useampi peräkkäin kun sahasi tukkeja. On järkyttävä määrä purua mitä yhdellä sahalla tekee. Tuhansia motteja puita tekee yhdellä sahalla, kun väljenee niin uus mäntä ja taas mennään.
      Se oli aika kovaa leikkiä sahalle kun avohakkuita tehtiin metsurivoimin. 6 päivää viikossa sanoi tehneensä kun oli kovimmassa kunnossa ja päivän jälkeen oli kombikannu aika kevyt kuulemma.

    • Anonyymi

      Miksi 80-90- luvulla on tehty tukkeja mottorisahalla kun silloin on ollut nykyaikaisia metsäkoneita??

      • Anonyymi

        Ei niitä niin paljon ollut kuin nykyään. Metsureillekin riitti vielä hommia. Silloin oli metsäfirmojen palveluksessa vielä paljon metsureita. Oli kuulemma hyvää tienestiä aukonteko moottorisahalla varsinkin kun urakkatahdilla teki.


    • Anonyymi

      Mökkisahaksi miehelle sanoisin Ecco CS-362 WES, naiselle taas hieman kevyempi pikkusthil, esimerkiksi 170. Ammattikäytössä Stihl MS 201 C-M on tämän hetken paras, joskin vanhemmat nyt jo ympäristösyistä kielletyt mallit olivat vieläkin parempia. Jos haluat tsekata mitkä ovat pärjänneet ammattilehtien testeissä, kannattaa vilaista https://www.testivoittaja.net/tyokalut/paras-moottorisaha/

      • Anonyymi

        Stihl MS201 C-M on ollut vikapesä uudesta alkaen, hommasin sen varmaan yli 6 v sitten. Kaasutin meni vaihtoon, rasitinko sahaa liikaa jja se kuumeni? Takuuaika oli juuri mennyt umpeen. Vika ilmeni liian isona tyhjäkäyntinä, jolloin kyse oli siitä että ketju pyöri koko ajan. Kyse ei ollut keskipakoiskytkimen viasta.

        Ihan uutena oli omalaatuisia sammumisia. Tässähän ei pitäisi olla säätöjen tarvetta.
        Ei sitä softapäivityksillä saatu kuntoon, piti sitten muka uusia sytytystulppia, eihän siitä apua ollut. Olisikohan saha ollut melko uusi markkinoilla. sain sen muistaakseni Suomen toiseksi alimmalla hinnalla siihen aikaan.

        Eipä se ole juuri koskaan toiminut kunnolla pidempää aikaa. Nyt on seissyt varmaan yli vuoden, mutta sillä lienee 2T pienkonebensiiniä tankissa. Sen puolesta voisi olla toivoa saada saha käyntiin.


    • Anonyymi

      Tiedän mutta en kerro.

    • Anonyymi

      Varmaan se millä on kaadettu tilavuudeltaan eniten puuta koko maapallolla. Viidakot ja punapuut mukaanluettuna veikaisin jotain vanhaa kulloppia.

    • Anonyymi

      No voin sanoa 30 vuotias metsuri uralta mieleenpainuvimmat parhaat sahat ja ne on., 70 luvulta partneri 420r tukkipuulle, karsintaan ja harvennukseen homelite super mini.
      80 luvulta, husqvarna 238 ja sthil 020av karsintaan ja kuidulle ja isommille 024 sthil super ja 444 husqi.
      90 luku 242xp toimii joka puulle kuten partneri 5000 sarjaa.
      2000 luvulla ei hyviä sitten enää tehtykkään.

    • Anonyymi

      hysqarna 543xpg aivan onnneton vikoja kampiakselilaakereissa, maahantuojan mukaan ei vikaa uudehkossa sahassa. ei kannata ostaa kallista romujätettä.

      • Anonyymi

        Tynnyrillinen bensaa mukaan metsään kans


    • Anonyymi

      Niin -70 luvun lopun partneri on tallissa siitä on kuluneet mallimerkit aikaa sitten ,mutta veikkaus on R117 jne tai jotain sinnepäin ,mutta sain vaihdossa ja rytkäytin käyntiin kun vaihdoin tulpan ja puhdistin kaasuttimen ,kaasari on tillotsonin ja kyllä voima piisaa ei ole lelu ,paras olis varmaan järeään tukkimetsään,hyvin papattaa ja näyttää olleen usein tukin juurella,taitaa lyödä mennen ja tullen nky "mopot"

      • Anonyymi

        Lähes sama vehje täälläkin, 517 ehkä. Mutta toimii aina vaan ja ei ketju pysähtele puuta sahatessa🙂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lähes sama vehje täälläkin, 517 ehkä. Mutta toimii aina vaan ja ei ketju pysähtele puuta sahatessa🙂

        Minulla on homelite, c9 pyramiidiläppäventtiileillä. Painoa liki 10kg tankattuna.
        Saa olla 3 hobbyhussea laipatvastakkain ennenkuin ääni muuttuu


    • Anonyymi

      STIHL S10 ON PARAS.

    • Anonyymi

      Käsivarsi, jos riittävästi .
      Ei tuu hosittuu.

    • Anonyymi

      Naapurilta 10v sitten lainattu saha. Hyvin on toiminut, mitä nyt naapuri välillä kyselee sen perään.

    • Anonyymi

      Paljon on vettä virrannut Jänisjoessa... nykyisin akkukoneet on jo kehittyneitä , halvimmat satunnaiseen polttopuusavottaan, kalliimmat jopa ammattilaiskäyttöön.

      • Anonyymi

        Ei pysty akkuvehkeellä tekemään kun käyttöaika jää akulla alle tuntiin.

        Eli työnmäärä/puu on vähäinen. Joutuu laittamaa todella ison rahamäärän kiinni jos aikoo saada tehtyä, eli useita monensadan euron akkuja, pitää vielä kantaa sinne maastoon.


        Viime lauantaina otin vuonna 2010 käytettynä ostamani stihl ms 200 ( 280eur) kombikannussa 4 litraa 98e 2,5% öljyä ja bioketjuöljyä.

        Sievin lämpimät ja sopivan tukevat uretaanikumikengät ja työvaatteet, radiokuulisuomaimet, 90cm ochenkopf pokara kaverina rankojen siirtelyyn ja pyöritelyyn. Kyllä tulee iso määrä puuta 6 tunnin aikana, rauhallisilla liikeillä.

        Toinen keräili traktorin kanssa puukasat ja vei pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei pysty akkuvehkeellä tekemään kun käyttöaika jää akulla alle tuntiin.

        Eli työnmäärä/puu on vähäinen. Joutuu laittamaa todella ison rahamäärän kiinni jos aikoo saada tehtyä, eli useita monensadan euron akkuja, pitää vielä kantaa sinne maastoon.


        Viime lauantaina otin vuonna 2010 käytettynä ostamani stihl ms 200 ( 280eur) kombikannussa 4 litraa 98e 2,5% öljyä ja bioketjuöljyä.

        Sievin lämpimät ja sopivan tukevat uretaanikumikengät ja työvaatteet, radiokuulisuomaimet, 90cm ochenkopf pokara kaverina rankojen siirtelyyn ja pyöritelyyn. Kyllä tulee iso määrä puuta 6 tunnin aikana, rauhallisilla liikeillä.

        Toinen keräili traktorin kanssa puukasat ja vei pois.

        Kyllä pystyy kun laittaa pyramiittiläpät ja vähän avartaa kanavia. Tulee löylyä ja viäntöä.


    • Anonyymi

      Joku saha jossa on pyramiittiläpät on parhaimpia, laaja vääntö.

    • Anonyymi

      Pyramiittiläpillä vanhat aloituksetkin nousee kevyesti !!

    • Anonyymi

      Koskahan tulee seuraava läppäaktivointi?

    • Anonyymi

      Partner p70 tai r420 on kuningassaha, jos imusarjaan laitat läpät niin ei ikinä lopu tehot ja kestää tuo Moottori kun isot laakerit, kammet yms, paino 6kg ei paha

    • Anonyymi

      Joku läppävenamalli on kunkku, vanhemmat partneri r12 tai homelite isot moniventtiiliset niin löytyy jerkkua ja kestää.
      Nykyään vaan ihmiset on rääpälöityneet ja eivät jaksa kantaa kuin muovisahoja😂

      • Anonyymi

        Uusi läppäaloitus. Loistavaa! Tätä on odotettu.


    • Anonyymi

      Ruotsalaista muskelia
      https://m.youtube.com/watch?v=K4ajHbGtho4
      Mutta miten voi betonisahan pytty passata 70 luvun vehkeeseen?
      Itsellä oli 80 luvulla partneri r22 ja r420, jälkimmäinen ei sitten hyytynyt kun 65 kuutiota.
      Tuossa videon vehkeessä vielä enemmän.

      • Anonyymi

        Laihat oli muskelit. Ei uskaltanut painaa. Sahalle kuuluu antaa KAASUA!


      • Anonyymi

        Hyvin modattu, luulen että puu katkeaa tuolla.


    • Anonyymi

      Kuningassaha eli 242xpg, ei oo ennen eikä jäläkeen tehty kiihtyvyydessä sen voittanutta. Varotus - ei äkkinäisille.

      • Anonyymi

        Kiihtyvämpiä on tehty montakin mutta kiertävämpiä ei montaa jos lainkaan.


    • Anonyymi

      Partner r14. Siinä on saha.

      • Anonyymi

        mulla on r12, hyvin vetää sekin😅


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mulla on r12, hyvin vetää sekin😅

        Mistä iso ketju ja laippa siihen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä iso ketju ja laippa siihen.

        Joutuu tilaamaan Saksasta.


    • Anonyymi

      ukolla ollut ainakin 20 vuotta joka savotalla oudonnäkönen "homeliitti" semmoinen pitkulainen ja hemmetin pieni mutta katkee isotkin puut.
      se sano että ainut saha joka toimii sillon ku pitää

    • Anonyymi

      Husse 560XP vähän isommalle puulle ja Echo CS501SX yleiskäyttöön. 1,3mm leveällä ja 15 tuumaa pitkällä laipalla tekee melkein kaikki hommat. Monet ovat kehuneet Stihlin ja Hussen 50 kuutioisia ammattisahoja. Tässä on ne merkit ja mallit joita kannattaa ostaa. Katsoo sopivan tarjouksen ja ostaa oikean sahan. Muutaman satasen paskoja ei kannata ostaa riesaksi. Laatu moottorisahan elinkaari on kovassakin ammattikäytössä vuosia. Tavalliselle sahurille on kunnollisesta sahasta peliä 15-20 vuodeksi. Yleensäkin kannattaa kiinnittää huomiota ergonomiaan. Kun käsittelet laatusahoja valitse se minkä ergonomia on tyydyttävä. Jos pääset koesahaamaan, on se myös oleellinen asia. Kierrosherkällä ja riittävästi vääntävällä sahalla on mukava työskennellä.

    • Anonyymi

      Koska tulee seuraava aktivointi jossa todetaan oman sahan toimivan moitteetta seuraavat 10-50 vuotta!

      • Anonyymi

        Kaikki riippuu käytön määrästä ja laadusta. Yleensä ammattimetsurit sahaavat parhaankin laatusahan loppuun neljässä vuodessa. Sahaajalla joka hoitelee metsää voi sahan elinkaari olla hyvinkin 15-20 vuotta. Tiedän isäntiä jotka sahailee jollain Stihlin raketeilla vieläkin 40-50 vuoden jälkeen. Eli kysymäsi aika on käsillä nyt. Nähtäväksi jää kestävätkö nykyiset sahat sen 40 vuotta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki riippuu käytön määrästä ja laadusta. Yleensä ammattimetsurit sahaavat parhaankin laatusahan loppuun neljässä vuodessa. Sahaajalla joka hoitelee metsää voi sahan elinkaari olla hyvinkin 15-20 vuotta. Tiedän isäntiä jotka sahailee jollain Stihlin raketeilla vieläkin 40-50 vuoden jälkeen. Eli kysymäsi aika on käsillä nyt. Nähtäväksi jää kestävätkö nykyiset sahat sen 40 vuotta.

        Ei kestä. Ammattimetsurit vaihtelee nykyään vuosittain tai viimeistään kun takuu loppuu.


    • Anonyymi

      ukko osti homeliten lippulaivamallin joskus 80 luvun alusta, hemmetin pieni päällepäin ja löytyy puolipuristin yms herkut.
      sillä se on tehnyt leipätyönsä ja sama vehje toimii tänäkin päivänä.
      ketjuja,laippoja vetopyöriä on mennyt satoja.
      ei ole muuten mökkimini vaan jokin muu ja on 42cc

      • Anonyymi

        Sehän on supermini ja pyramiittiläppä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sehän on supermini ja pyramiittiläppä!

        jep! supermini se oli kiitoksia!!!!


    • Anonyymi

      PARAS on PUUILON 2 aH AKULLA TOIMIVA HUIPPU- SÄHKÖSAHA

    • Anonyymi

      Husqwarna 339XP. Kevyt ,oikea muotoilu,teho riittää isoonkin puuhun,toiminta varma ollut yli 10v jo. Huonot puolet ,ei saa enää uutta. Eniten käytän sahoistani sitä.

      • Anonyymi

        onkos monta silikoonituubia käytetty ilmavuotojen korjauksiin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        onkos monta silikoonituubia käytetty ilmavuotojen korjauksiin?

        3 putkiloa on kyllä kampikammioon tullut turistettua yms osiin. puristukset nousi kummasti kun tiivisti tuolla. saa nähdä kun kuivuu miten pelaa sit


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe