kumma juttu

syykö mun

kertokaa koska lopetitte lahjojen oston kummilapselle .minulla kummilapsi on jo täysiikäinen ja asuu pojan kanssa lopetin lahjojen oston kun on jo aikuinen siitähän lapsen äiti suuttui ei halua enää olla missään tekemisissä kanssani.kummilapsi ei pidä mitään yhteyttä eikä käske edes uutta kotiaan katsoo mutta viestitti että kattilat olisi tarpeen

6

369

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vai kattilaa vailla

      Kattiloiden mankumisviestiin en vaivautuisi edes vastaamaan. Oudot on tavat kummilapsellasi ja perheellään, mikäli ollaan tavaraa pyytämässä, vaikkei muuten olle tekemisissä.

      Vastauksena kysymykseesi: yhdelle kummilapselle viimeisin lahja taisi olla hänen ollessaan 9-vuotias. Vanhempansa eivät pitäneet yhteyttä muutoin kuin lahjoja pyytäessään, eikä oltu läheisiä edes kummiksi pyydettäessä.

      Parille 2-4-vuotiaalle kummilapselle olen lahjoja ostanut ja näiden perheiden kanssa ollaan kuukausittain tekemisissä muutenkin. Molemminpuolinen yhteydenpito ja perheiden tunteminen kai kummiuteen kuuluu enemmän kuin lahjojen ostelu.

      Mielestäni viimeisin kummin ostama lahja on rippilahja, mikäli juhliin kutsutaan. Toki myös valmistujais- ja häälahjat vien, mikäli myöhemmin tulee sellaisiin kutsu. Jos taas yhteydenpito lakkaa siinä välillä, en jatka lahjojenkaan lähettelyä.

    • Leilahh18

      Riippuu varmasti kummin ja lapsen suhteesta. Omalla äidilläni on 5 kummilasta joista kaksi ei ole vielä päässyt ripiltä ( pienin on joo alle 2v) , ja äidillä on ollut systeemi, että 15- vuotiaaksi ( eli niihin rippijuhliin ) lahjoja ostetaan, jos vähänkin on pidetty yhteyttä kummilapseen. Tänäkin jouluna äiti kuitenkin osti lahjat myös 17- ja 22- vuotiaille kummilapsilleen, koska välit ovat läheiset ja halusi näitä nuoria tukea ( toinen on minun serkkuni, toinen äitini hyvän ystävän eli minun kummitätini lapsi ). Itsekin sain kummeiltani lahjan tänä vuonna sekä jouluna että synttäreinä, vaikka olen 18v. Aion kummini myös kutsua esim ylioppilasjuliini, en lahjan toivossa vaan koska he ovat minulle tärkeitä.

      Tietysti jotain osaa tähän on myös kummien varakkuudella. Äitini on hyvätuloinen ( yli 100 000 e vuodessa, ja isäni, joka siis myös on näiden kaikkien viiden kummi, tienaa n. 60 000 e vuodessa) joten rahasta se ei jää kiinni, jolloin voidaan lahjoja lähetellä vähän etäisemmillekin kummilapsille.

      • kummi neljälle

        Tuli vaan mieleen miksi nuo tienestit piti tässä mainita..


    • joku raja

      Lopetin lahjojen oston ripille pääsyä edeltäneeseen syntymäpäivään, kun lapsen vanhemmat ilmoittivat että tästä edes otamme lahjat rahana ;)

      • Tuhma-täti

        Minäkin lopetin sukulaisperheen lasten synttäreillä käymisen siihen, kun äiti ilmoitti, että he haluavat vain rahalahjoja. Lapset olivat tuolloin kuitenkin reilusti alle 10-vuotiaita! Tämä tuskin oli lasten oma toive.


    • Neljän kummi

      Olen ostanut kummilapsille lahjoja rippikouluikäiseksi asti, siten että vuosittainen nimppari-, synttäri- ja joululahjojen osto on päättynyt rippilahjaan. Jokaiselle yo-kummilapselle olen ostanut yo-lahjan, kuin myös ammattiinsa valmistuneelle, mikäli olemme saaneet kutsun juhliin.

      Olen halunnut itse päättää, annanko lahjan vaiko rahaa. Kysyn lahjatoiveita, mutta ellei niitä ole, ostan mitä mieleen juolahtaa ja vasta viimeisenä vaihtoehtona annan rahaa/lahjakortin/shekin, jollen itse kekis mitään järkevää lahjaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1260
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe