Lento ongelmia

Asdfghou

Heippa , matkanpäänä ois manila helmikuussa ja lennot on varattu china southern airlinesilta , koneenvaihdot amsterdamissa ja kiinan guangzhoussa. Onko kellään kokemusta tuosta lentoyhtiöstä? Entäpä onko kukaan ollut tuolla guangzhoun kentällä? Mietimme koska siellä on vain 2 tunnin vaihtoaika että onko se hirveän sekava paikka eli selviääkö helposti? :)

9

365

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 765456789ijhgre45678

      Ei ole kokemusta kiinan kentistä, amsterdamista kyllä.

      Mutta tässäpä "mukava" tarina. Typeryyksissäni "säästin", kun halpaa lentoa helsingistä cebuun ei ollut. Noh, ostinpa lipun hong kongiin, ajattelin, että eipä se sieltä liene kallista cebuun. Vaihtoaikaa olisi ollut helpot kaksi tuntia, mutta lento tuli puolitoista myöhässä. Cebuun lentoja ainakin silloin oli kerran vuorokaudessa, samaan aikaan, eikä edes joka päivänä. "Tuurilla" sellaisen kuitenkin vuorokauden päähän sai, väkisillä menopaluuna, hinta jotain 4000HKD=400e. Siinä vaiheessa olin valvonut jo monta kymmentä tuntia, joten vaikka ehdottivat, että käy ihmeessä katsomassa honkkaria, tuumasin vain että nyt ei jaksa.

      Noh siinä kentällä vaellellessa ja hämmästellessä tuli se pahin väsy. Ihmisiä suhteellisen reilusti ja "honk hank hunk, hink honk hank..." -kuulutuksia muutaman minuutin välein. Yritäpä siinä sitten nukkua, kerpele.

      Noh, siinä kävellessä levottomana ympäri kenttää (tai siis sen departure-aluetta), tuli hotellintapainen ilmestys vastaan. Hieman kyllä huvitti (vi*utti) hinnat. Sielläpä ei nääs ollut mitään "yö" -hintaa, vaan huone maksoi riittoisasti per tunti. Valinnan vaihtoehdot olivat vähäiset, joten muutama tunti huonetta (että sai käytyä suihkussa ja nukuttua) maksoi jonkun lähemmäs 200e.

      Loppujen lopuksi laskelmoin, että käynti filippiineillä tuli kustantamaan jotain 2000e, 3kk oleminen siellä ehkä tonnin. Sanottakoon siis, että älkää tehkö lippujen kanssa siten, miten minä tein :)

      Mielihän sinne tekee hillittömästi koko ajan, mutta työs sattuvat nyt olemaan sellainen pieni (suuri) vaikeute...

    • lökjljhk

      Kysy asiaa uudestaan helmikuun alussa. Minulla on varattu lennot samoilla koneenvaihdoilla 18.tammikuuta:)

    • Asdfgyyyiio

      Okei , loistavaa , palaan asiaan :):)

    • nettep

      Joulukuussa menimme juuri tällä samaisella lentoyhtiöllä ja meillä oli koneen vaihdot amsterdamissa ja guangzhoussa ja siitä sitten Manilaan. Lentoyhtiöstä tykkäsimme. Palvelu oli loistavaa, lentoemännät ja isännät palvelualttiita ja iloisia. Muutenkin matka meni oikein mukavasti vaikka pisin lento oli 13 tuntia. Ilmaiset juomat oli koko matkan ajan, joka lennolla. Ruokaakin tarjottiin sopivin väliajoin, tosin ruoka nyt on mitä on lentokoneessa. Ei voi odottaa liikoja, ei ole millään matkalla ikinä ollut tuon kummosempaa. Mutta kyllä sitä nälkään syö :) Koneet oli siistit. Ei siis mitään moitittavaa. (takas tullessa mentiin pariisin kautta ja silloin viimeinen lentokone oli finnairin ja voin sanoa, että finnairin lentoemot ei ollu ollenkaan niin ystävällisiä ja avuliaita kun china southern airlinesilla)

      Lentokentistä sen verran, että ihan helposti meni koneen vaihdot molemmissa paikoissa. Selkeitä lentokenttiä molemmat, opasteita on hyvin ja henkikökunta palvelualtista. Menomatkalla meillä oli Amsterdamissa parin tunnin vaihto, se meni nopsaan ja ilman mitää ihmeellistä. Guangzhoussa oltiin 1,5 tuntia, joten ei muuta keritty kun mennä passintarkastukseen ja siitä suoraan odottamaan seuraavaa lentoa. Helppo oli löytää perille ja ehdittiin helposti.

      Amsterdamissa oli paljon erilaista ostettavaa ja automaatteja. Guangzhoussa ei ollut automaatteja ollenkaan, eikä myöskään rahanvaihtopisteitä, mutta kauheasti ostospaikkoja. Yksi ravintola otti vastaan euroja, muuten oli dollarihinnat ja kiinan omaa rahayksikköä. Molemmilla kentillä oli wi-fi ja guangzhoussa ainakin latauspisteitä (luulen että myös amsterdamissa). Meijän piti oottaa tuolla kiinassa takas tullessa 10 tuntia niin meinas aika käydä pitkäks, mutta se johtu vähäisestä rahasta ja siitä että oli tosiaan yö kun ootettiin. Ei muuta kun mukavaa matkaa ja huoli pois. Hyvin nuo siellä auttavat ja opastavat :) Toivottavasti tästä kertomuksesta oli jotain hyötyä. Itse ainakin olin todella yllättynyt että kaikki meni niin helposti, kun netissä lähinnä peloteltiin ja kerrottiin kaikki ikävät puolet. Lähtisin saman lentoyhtiön lennolle koska vain! :)

      • 'äölkjhvgfsd

        Saittakko kaikki boarding passit jo Vantaalla vai pitikö mennö transfertiskin/automaatin kautta?


    • Asddfghrktito

      Hei kiiitos paljon toi autto ihan tosi paljon ja rauhotti mieltä :)

    • nettep

      Saatiin kaikille lennoille boarding passit helsingissä ja rinkat meni suoraan manilaan. :) Manilasta saatiin boarding passit Pariisiin asti, sit siitä eteenpäin piti selvittää ite. Mut ei sekää kovin hankalaa ollu :) Jännittävintä musta oli koko matkassa se et tuleeko tavarat perille ja et miten menee lennot siellä perillä maan sisällä, kun netissä niitä lentoyhtiöitä haukuttu. Mut nekin meni ihan ongelmitta :D oltiin ainuita länsimaalaisia koko lentokoneessa :D kaikki muut oli paikallisia, kun eräs paikallinenkin meiltä kysy et ollaanko erehdytty lentoyhtiöstä kun kaikki "turistit" lentää yleensä toisella yhtiöllä kun taas sillä millä myö lennettii, lentää yleensä vaan paikalliset :) mut ei siinä mitään, maansisäisetki lennot meni tosi hyvin :) ei muuta kun mukavaa matkaa :) olisimpa itekki lähössä, taas on kova matkakuume.. :D

    • ensi kerralla finski

      Tuo guangzhoun lentokenttä on kyllä varmaan yksi maailman paskimmista... Hinnat tuplat esim. helsinki-vantaseen. Riippuen ravintolasta, kahvi 5-10e, kolmioleivät 8-15e... Netti on sensuroitu, eikä toimi kun parissa kahvilassa. Toki kiinalaisten langattomia verkkoja löytyy pilvin pimein, muttei sellaisia joita ulkomaalaiset voisivat käyttää (paitsi ne pari parissa kahvilassa). Verkkovirtaa löytyy yhdestä tai kahdesta pisteestä.

      Lentokenttä itsessään toimii selkeästi ja tehokkaasti, mutta varsinkin pitkillä vaihdoilla aivan hirveä paikka. Vuosi sitten ei edes suomalaiset luottokortit toimineet (?!), viime matkalla toimi.

      China southern on ihan ok muuten, paitsi ruoka on yleensä aivan hirveätä kuraa. Se tuskin ABC-asemilla syöville suomalaislle on mikään ongelma...

    • ö.,lkjhgfdsza

      China southern airlines on lentoyhtiö siinä kuin muutkin,Käyttäessäni yhtiötä
      Manilaan via Amsterdam via Guangzhou koneessa oli mennessä minun lisäksi 3 suomalaista pariskuntaa,tullessa Manilasta Guangzhouhun pari tyttöä ja Guangxhousta Helsinkiin Via Amsterdam suomalaisia oli jo pilvinpimein.

      Ainoat miinukset ovat täältä katsottuna vaihtoajat lentokentillä ja 4% lainmea oluen litku mitä he tarjoavat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      116
      9343
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2760
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      154
      2513
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2029
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1776
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1570
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1464
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      8
      1356
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe