lisäsalamaa yms.

Canoon baby

Sain lahjaksi Canonin eos 1100D:n perusobjektiivilla. Nyt kysynkin teiltä millainen lisäsalama olis hyvä hankkia kys. kameraan? Millainen objektiivi toiseksi kameraan olis hyvä hankkia? Mistä kyseisiä lisäosia kannattaisi kysellä?

5

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kolmella kakkulalla

      Canonin omat (= Canon-merkkiset) salamalaitteet ovat turhan hinnakkaita. Halvin niistä ei tarjoa suurtakaan lisätehoa kameran omaan yhdysrakenteiseen salamaan nähden ja seuraavan hintalappu lähentelee jo 1100D-kameran hintaa.

      Metz ja Nissin tarjoavat merkkikohtaisia salamalaitteita sekä Canonin että Nikonin TTL-järjestelmiin, jotka poikkeavat toisistaan.

      Jos vähän yli satasen hintalappu ei ole liikaa, voisi seuraava kapistus olla ajattelemisen arvoinen:

      http://www.verkkokauppa.com/fi/product/36420/ctrks/Nissin-Di622-Mark-II-salamalaite-Canon

      Salamalaitteen teho ja hinta korreloivat vahvasti keskenään. Kalliimmissa/tehokkaammissa on myös enemmän/etevämpiä toimintoja.

      Objektiivien valinta riippuu täysin siitä, mitä haluaa kuvata. Kun maisemakuviin halutaan tietynlaista perspektiiviä tai kuvataan ahtaissa sisätiloissa, voi kittiobjektiivin lyhyin polttoväli 18 mm jäädä hieman pitkäksi. Kun kuvataan etäällä olevia pieniä kohteita ja halutaan niiden täyttävän kuva-alan, tarvitaan pidempiä polttovälejä kuin 55 mm. Kun kuvataan heikommissa valaistusolosuhteissa, voi kittiobjektiivin vaatimaton valovoima käydä vähäiseksi. Kiinteäpolttoväliset obut ovat halvempia kuin zoomit ja valovoimaiset zoomit ne vasta kalliita ovatkin!

      APS-C-kennoisen kameran (kuten 1100D) ns. normaaliobjektiivi on polttoväliltään luokkaa 35 mm. Sellaisen saa kiinteäpolttovälisenä ("prime") edullisimmin ja sellainen tarjoaa luontevimman kuvakulman (jota voi toisaalta pitää monien kuvauskohteiden kannalta tylsänäkin).

      Kuvaan itse Nikon D3100:lla, jota voi pitää Canon 1100D:n suorana kilpailijana ja jonka kennokoko on osapuilleen vastaava. Olen vaihtanut kameran mukana tulleen 18–55 mm:n kittizoomin ulottuvampaan 18–200-milliseen sekä hankkinut hämärähommiin 35-millisen valovoimaisen (f/1.8) primen ja laajakanttikuvaukseen 10–24-millisen zoomin. Olen valikoimaani tyytyväinen, mutta joku toinen olisi epäilemättä valinnut samalla rahalla jotakin itselleen sopivampaa. Esimerkiksi pienten villieläinten kuvaaminen luonnossa vaatii helpostikin 300–400 mm:n polttovälejä (ja jalustan). Valikoimassani ei ole myöskään yhtään ns. makro-objektiivia (lähikuvaukseen).

      Olen suosinut valokuvausvälinehankinnoissani Verkkokauppaa ja Rajalaa. Jälkimmäinen on kalliin maineessa, mutta siellä on ajoittain aika mojovia tarjouksia.

    • masa vaan

      Objektiivin valinta riippuu tosiaankin aivan siitä, mitä haluaa kuvata. Jos haluaa vaikkapa jatkaa polttoväliä siitä kittilinssistä pidemmäksi, niin yksi yleisesti suht. hyväksi väitetty obiska olisi Canon EF-S 55-250 IS, eikä ole kauhean kalliskaan, noin 250 euron paikkeilla jonkin verran ostopaikasta riippuen. Toisaalta jos sitten tulee puutetta valovoimasta, niin sitä tarjoaa halvimmalla Canon EF 50mm f/1.8 II, jonka saa satasella. Tuossa tosin polttoväli on sitten kroppikennoiselle omaan makuuni toisaalta vähän pitkähkö ja toisaalta vähän lyhyehkö, joka tosin jälleen riippuu täysin omasta kuvaustarpeesta. Polttovälin sopivuutta omaan käyttöön voi tietysti kokeilla zoomaamalla sen kittilinssin 50 mm kohdalle ja kokeilemalla miltä sellainen tuntuisi.

    • Canonisti minäkin

      Salamassa on oleellista, että automatiikka pelaa yhteen rungon kanssa ja pää kääntyy. Parempi jos kääntyisi kahteen suuntaan, mutta tuo linkin salamakin riittää hyvin. Itselläni on hyviä kokemuksia noista Nissinin salamalaitteista.

      Seuraava hankinta on kelvollinen, valovoimainen normaali. Esimerkiksi Canonin oma f/2.0 35 mm on ihan ok, toki f/1.4 versio on parempi, mutta samalla se on paljon kalliimpi. EF-S objektiiveja kannattaa välttää, koska pitkän päälle voi olla hankalaa etteivät ne toimi isompikennoisissa kameroissa. Niiden laatu on myös kyseenalaista.

    • Mistä kysellä?

      Kyseisiä lisäosia kannattaisi kysellä joulupukilta - siis ensi jouluksi.
      Sitä ennen olisi kokonainen vuosi aikaa opetella käyttämään sitä lahjaksi saatua kameraa. Siis kuvattava mahdollisimman paljon erilaisissa olosuhteissa sekä kameran omalla salamalla että ilman.

      • Canoon baby

        Iso kiitos kaikille vastanneille, paljon tuli tietoa! Eiköhän tää tästä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4925
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3114
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1621
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe