Vertaistukea

Sanna566

Hei! Onko muita pikkukeskosten äitejä? Mun tyttö syntyi rv 25. Olisi kiva jakaa kokemuksia...

7

333

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Mutteri

   Hei! Olen ihanan pienen keskospojan äiti. Poika syntyi rv26 4 ja on nyt vuoden ikäinen. Alku oli hankala, lastenklinikalla tehovalvonnassa ensimmäiset 6vko, sairasti verenmyrkytyksen kaksi kertaa, nec:in vuoksi suoliavanne ja sitten tuli vielä bpd hengityskonehoidosta. Lastenklinikalta jorviin ja siellä vielä 6vko, sitten kotiin. Sairaalassa olemme toki ravanneet pitkin viime vuotta, erilaisten infektioiden seurauksena, viimeksi marraskuussa. Avanne korjattiin 08/12 ja suoli on toiminut hyvin sen jälkeen. Bpd:hen menee astmalääkkeet varmaan vielä pitkään. Poika on em.lukuunottamatta täysin terve. Alkuhankaluuksien jälkeen meillä elellään täysin normaalia arkea ja sairaala on iso osa sitä. Toivon sinulle voimia ja jaksamista, sekä suosittelen että käytät vertaistukea, itse painin asioiden kanssa pitkään yksin,.

  • ssv2

   Hei! Minulla syntyi pieni poika rv27. On nyt vähän yli viikon ikäinen . Tää asia on jotenkin niiiin uusi, ettei osaa oikin tuttavien kans edes jutella koko asiasta. Itellä matkaa sairaalaan 150km ja ei pääse toista edes jokapäivä katsomaan =( Poika voi tällä hetkellä oikein hyvin ja sinnittelee jo ilman happikonetta

   • Rinsessan äiti

    Miten teillä nyt voidaan? Itse aloin hakee myös täältä äitejä jotka ovat samassa tilanteessa. Mun pikkuinen tyttö syntyi rv 30 5 mutta vain 870 grammasena. Minulla oli myös sen 160km sairaalaan. Nyt tyttö on siirretty aluesairaalaan jonka vuoksi matka lyheni 50km.


  • Keskosen äiti v.96

   Moi! Aikaperspektiiviä asiaan: minun keskostyttöni syntyi 1996 rv 30 4. Oli siis iso teidän vauvoihinne verrattuna, mutta omana aikanaan tosi pieni, sfd 1240g. Hoitokin on tietysti kehittynyt tuossa ajassa, silloin oli esim. täristävistä hengityskoneista ja perfuusoreista niin kova pula HUS:n Lastenklinikalla ja Kätilöopistolla, että lahjoitimme sinne rahaa laitteisiin.

   Tytär on kasvanut ja kehittynyt normaalisti, on nyt täysin terve 164cm ja 52-kiloinen 16-vuotias lukiolaisetar, keskiarvo hipoo ysiä vaikka pitkä matikka teettääkin töitä. Riesana matkalla olivat keuhkokuumeet ja tulehdusastma. Viimeksi astma yllätti vuosi sitten mykoplasmainfektion jälkeen.

   Hän oppi opettamalla kävelemään 1,5-vuotiaana, lukemaan 4-vuotiaana ja muutenkaan ei ole ollut valittamista kognitiivisissa saati fyysisissä kyvyissä.

   Pelot olivat valtavat, samoin ahdistuneisuus, kun sukulaiset lypsivät tietoja päivittäin eikä itse ehtinyt aina syömäänkään. Kävin siis 8 viikkoa päivittäin sairaalassa hoitamassa lasta itse. 2 ekaa viikkoa meni teholla, jossa oli niin ahdasta, ettei kunnolla inkubaattorien väliin mahtunut. Sinne en sitten väkisin tupannut, kun hoitajillakin oli tilapula, enkä olisi tehohoitoa osannutkaan antaa.

   Pelko kehitysvammaisuudesta, silmä-, korva- ja suolistovammoista ym. hellitti vasta kolmivuotistarkastuksessa, jossa hänet todettiin täysin normaaliksi ja kielellisesti jopa edellä ikäisiään olevaksi. Keuhkoissa oli jälkiä niiden kokoonliimaantumisesta vauvana ja keuhkokuumeet seurasivat toistaan päiväkoti-iässä, mutta muuten on hämmästyttävän hyvin menty.

   Toivotan teille kaikille onnea ja terveyttä sekä voimia urakassanne. Läheisenne eivät tule ymmärtämään, mikä vauvoissanne on niin erilaista kuin täysiaikaisissa, mutta käskekää niiden etsiä tietoa, te ette ole mikään tietotoimisto vaan pikkuisen, erityistä hoitoa vaativan vauvan äiti. Teillä on lupa keskittyä vain siihen. Sulkekaa puhelin, jos soittelijat rasittavat liikaa. Tsemppiä.

  • jm.

   Miten teillä on mennyt? Itse odottelen sairaalassa synnytystä, istukan vajaatoiminta. Raskausviikkoja vasta 27 3, vauva todettu pienikokoiseksi. Pelottaa.

  • Jozzuzz

   Siunausta jm. Hengitä ja koita rauhoittua.

  • entinenpikkukeskonen

   Miten teillä on vauvojen kanssa mennyt?
   Meillä on 10v vanha pikkukeskonen, 800g painosta lähdettiin liikkeelle.
   Nyt lapsi on normaalissa koulussa, tosin joudutaan tekemään läksyjä vähän enemmän, kuin muut koska koulunkäynti ei ole motivoivaa.

   Harrastuksina ovat tanssi ja musiikki, näissä hän pärjää hyvin.

   Vuosiin on sattunut hyviä ja huonoja hetkiä, pelkoja ja parempia aikoja.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina, Jasser ja kaik neljä tytärtä Järvisydämessä

   Sinne se Jasseri kiitää pitkin baanaa. Esko oli niin kiva, että antoi autonsa hälle. Noin toimii fiksu, avarakatseinen ex.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   328
   3094
  2. En minä alussa sua pitänyt kauniina

   Mutta nyt olet silmissäni maailman ihanin nainen. En edes käsitä, mitä tapahtui. Pikkuhiljaa muutuit silmissäni haluttavimmaksi naiseksi koko maailmas
   Tunteet
   78
   814
  3. Sairas Pride-Helsinki: Naiseksi pukeutunut mies lukee satuja lapsille kirjastossa

   Mies joka haluaa esiintyä naisena ihan vakavasti, ei ole normaali. Eikä tää nyt liity mitenkään mihinkään uskovaisuuteen. Eikä ole normaalia, että n
   Maailman menoa
   240
   811
  4. Stefu ei ole tänäkään viikonloppuna tyttärensä kanssa

   Onneksi tytöllä on hieno äiti joka kasvattaa ja huolehtii rakastavasti ja vastuullisesti.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   104
   802
  5. Sofia ei ole Järvisydämessä

   Kaunis ja laadukas lomanviettopaikka mutta valitettavasti Sofia ei löytänyt maksajaa lomalle. Mummotunneliin on tänäänkin tyydyttävä.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   141
   785
  6. Militantti pride -liike tarvitsee ulkoisia viholliskuvia

   Välistä kaltaiseni tavalliset hiljaiset ihmiset joudumme suu auki ihmettelemään pride- liikkeen agressiivista mellastamista. Oma seksuaalista suuntaut
   Luterilaisuus
   359
   737
  7. Mummoja un sulla näköjään

   Olet siirtynyt mummoihin
   Ikävä
   80
   725
  8. 46
   722
  9. Voisitko mies kirjoittaa

   Jotain kivaa ja siten että tunnistaisin itseni varmasti? Ei ilkeilyjä..
   Ikävä
   36
   692
  Aihe