Vertaistukea

Sanna566

Hei! Onko muita pikkukeskosten äitejä? Mun tyttö syntyi rv 25. Olisi kiva jakaa kokemuksia...

7

356

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mutteri

      Hei! Olen ihanan pienen keskospojan äiti. Poika syntyi rv26 4 ja on nyt vuoden ikäinen. Alku oli hankala, lastenklinikalla tehovalvonnassa ensimmäiset 6vko, sairasti verenmyrkytyksen kaksi kertaa, nec:in vuoksi suoliavanne ja sitten tuli vielä bpd hengityskonehoidosta. Lastenklinikalta jorviin ja siellä vielä 6vko, sitten kotiin. Sairaalassa olemme toki ravanneet pitkin viime vuotta, erilaisten infektioiden seurauksena, viimeksi marraskuussa. Avanne korjattiin 08/12 ja suoli on toiminut hyvin sen jälkeen. Bpd:hen menee astmalääkkeet varmaan vielä pitkään. Poika on em.lukuunottamatta täysin terve. Alkuhankaluuksien jälkeen meillä elellään täysin normaalia arkea ja sairaala on iso osa sitä. Toivon sinulle voimia ja jaksamista, sekä suosittelen että käytät vertaistukea, itse painin asioiden kanssa pitkään yksin,.

    • ssv2

      Hei! Minulla syntyi pieni poika rv27. On nyt vähän yli viikon ikäinen . Tää asia on jotenkin niiiin uusi, ettei osaa oikin tuttavien kans edes jutella koko asiasta. Itellä matkaa sairaalaan 150km ja ei pääse toista edes jokapäivä katsomaan =( Poika voi tällä hetkellä oikein hyvin ja sinnittelee jo ilman happikonetta

      • Rinsessan äiti

        Miten teillä nyt voidaan? Itse aloin hakee myös täältä äitejä jotka ovat samassa tilanteessa. Mun pikkuinen tyttö syntyi rv 30 5 mutta vain 870 grammasena. Minulla oli myös sen 160km sairaalaan. Nyt tyttö on siirretty aluesairaalaan jonka vuoksi matka lyheni 50km.


    • Keskosen äiti v.96

      Moi! Aikaperspektiiviä asiaan: minun keskostyttöni syntyi 1996 rv 30 4. Oli siis iso teidän vauvoihinne verrattuna, mutta omana aikanaan tosi pieni, sfd 1240g. Hoitokin on tietysti kehittynyt tuossa ajassa, silloin oli esim. täristävistä hengityskoneista ja perfuusoreista niin kova pula HUS:n Lastenklinikalla ja Kätilöopistolla, että lahjoitimme sinne rahaa laitteisiin.

      Tytär on kasvanut ja kehittynyt normaalisti, on nyt täysin terve 164cm ja 52-kiloinen 16-vuotias lukiolaisetar, keskiarvo hipoo ysiä vaikka pitkä matikka teettääkin töitä. Riesana matkalla olivat keuhkokuumeet ja tulehdusastma. Viimeksi astma yllätti vuosi sitten mykoplasmainfektion jälkeen.

      Hän oppi opettamalla kävelemään 1,5-vuotiaana, lukemaan 4-vuotiaana ja muutenkaan ei ole ollut valittamista kognitiivisissa saati fyysisissä kyvyissä.

      Pelot olivat valtavat, samoin ahdistuneisuus, kun sukulaiset lypsivät tietoja päivittäin eikä itse ehtinyt aina syömäänkään. Kävin siis 8 viikkoa päivittäin sairaalassa hoitamassa lasta itse. 2 ekaa viikkoa meni teholla, jossa oli niin ahdasta, ettei kunnolla inkubaattorien väliin mahtunut. Sinne en sitten väkisin tupannut, kun hoitajillakin oli tilapula, enkä olisi tehohoitoa osannutkaan antaa.

      Pelko kehitysvammaisuudesta, silmä-, korva- ja suolistovammoista ym. hellitti vasta kolmivuotistarkastuksessa, jossa hänet todettiin täysin normaaliksi ja kielellisesti jopa edellä ikäisiään olevaksi. Keuhkoissa oli jälkiä niiden kokoonliimaantumisesta vauvana ja keuhkokuumeet seurasivat toistaan päiväkoti-iässä, mutta muuten on hämmästyttävän hyvin menty.

      Toivotan teille kaikille onnea ja terveyttä sekä voimia urakassanne. Läheisenne eivät tule ymmärtämään, mikä vauvoissanne on niin erilaista kuin täysiaikaisissa, mutta käskekää niiden etsiä tietoa, te ette ole mikään tietotoimisto vaan pikkuisen, erityistä hoitoa vaativan vauvan äiti. Teillä on lupa keskittyä vain siihen. Sulkekaa puhelin, jos soittelijat rasittavat liikaa. Tsemppiä.

    • jm.

      Miten teillä on mennyt? Itse odottelen sairaalassa synnytystä, istukan vajaatoiminta. Raskausviikkoja vasta 27 3, vauva todettu pienikokoiseksi. Pelottaa.

    • Jozzuzz

      Siunausta jm. Hengitä ja koita rauhoittua.

    • entinenpikkukeskonen

      Miten teillä on vauvojen kanssa mennyt?
      Meillä on 10v vanha pikkukeskonen, 800g painosta lähdettiin liikkeelle.
      Nyt lapsi on normaalissa koulussa, tosin joudutaan tekemään läksyjä vähän enemmän, kuin muut koska koulunkäynti ei ole motivoivaa.

      Harrastuksina ovat tanssi ja musiikki, näissä hän pärjää hyvin.

      Vuosiin on sattunut hyviä ja huonoja hetkiä, pelkoja ja parempia aikoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      415
      4574
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      247
      2274
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      70
      1700
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      161
      1452
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      304
      1380
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1147
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      138
      1117
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      79
      1103
    9. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1085
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      119
      977
    Aihe