Uskontotiede

BlueBellKlaudia

Olen kiinnostunut uskontotieteistä, psykologiasta, filosofiasta ja historiasta. Onko uskontotieteen opiskelusta kokemuksia? Mitä kannattaisi ottaa sivuaineeksi? Mitä kannattaisi opetella/opiskella etukäteeen, muuta kuin tietysti hoitaa lukio kunnialla? Kiitti! :)

7

1124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Mitä kannattaisi ottaa sivuaineeksi?"

      Jotain järkevämpää kuin pääaine, esim. laskentatoimi.

    • Valinta on vapaa.

      Opiskelen uskontotiedettä Turussa ja oma tarkoitukseni on valmistua joskus uskonnon, elämänkatsomustiedon ja psykologian opettajaksi. Sivuaineeni ovat siis psykologia ja elämänkatsomustieto sekä filosofia. Mikäli tutkijaksi halajat, sivuainevalinta voi olla ihan mitä vaan, mikä itseä sattuu kiinnostamaan. Esimerkiksi muut kulttuurin tutkimuksen alat tai vaikkapa maantieto, josta on hyötyä etnografisissa tutkimuksissa.
      Eräs entinen opiskelukaverini toimii nykyään EU:lla diplomaatin hommissa. Hänellä oli sivuaineenaan poliittinen historia ja lisäksi hän opiskeli kursseja kauppakorkeakoulussa.

      • BlueBellKlaudia

        Kiitoksia vastauksista! Ja talvimies83, en etsi "järkevää" työtä (ja minkä vuoksilaskentatoimi on järkevämpää kuin uskontotiede?), vaan sellaista, josta tulen nauttimaan :)


      • talvimies
        BlueBellKlaudia kirjoitti:

        Kiitoksia vastauksista! Ja talvimies83, en etsi "järkevää" työtä (ja minkä vuoksilaskentatoimi on järkevämpää kuin uskontotiede?), vaan sellaista, josta tulen nauttimaan :)

        Se nyt on vaan niin, että jos haluaa ylipäätään jotain työtä, kannattaisi opiskella jotakin, mistä on työmarkkinoilla hyötyä. Laskentatoimi on sellainen, uskontotiede ei. Et uskokaan, kuinka paljon on niitä entisiä idealisteja, jotka valmistuttuaan tuumivat, että olisihan sitä ollut hyvä opiskella jotain hyödyllistäkin. Ja vaikka lukisikin uskontotiedettä pääaineena, ei jonkin "tylsemmän" sivuaineen opiskelu haittaa sitä lainkaan.

        Viime kädessä työpaikat (varsinkin sellaiset, joihin humanistikin soveltuu) jaetaan tietenkin suhteilla. Mutta kannattaako sitä jättäytyä pelkästään niiden varaan.


    • 17+16=33

      Oletettavasti Talvimies83 katsoi asiaa työllisyyden näkökulmasta, mutta tottahan se on, että uskontotiede voi periaatteessa olla järkevämpi vaihtoehto juuri sinulla. Kyse on nimittäin arvovalinnasta, ja vain sinä tiedä omat arvosi. Siten vain ja ainoastaan sinä voit sanoa, mikä on valinta on järkevä ja mikä ei.

      Onnea!

      • Kaiken kokenut

        Ei tuollainen nuori lukiolaistyttö voi vielä arvioida mikä on järkevää ja mikä ei. Järkevää elämän kannalta on hankkia koulutus, jolla voi elättää itsensä ja varmistaa itselleen turvatun vanhuuden muualla kuin terveyskeskusten vuodeosastolla. Ymmärrän, ettei lukiolainen voi käsittää tällaisia puheita.

        Uskontotiede on erittäin mielenkiintoista ja olen sitä itsekin harrastuksekseni lueskellut. Ammatiksi se ei oikein sovellu, olemattomien työmahdollisuuksien vuoksi. Jos jostain ihme syystä haluat sitä pääaineena lukea kannattaa sivuaineet nimenomaan valita työllisyysnäkökulma huomioiden. Samalta opintosektorilta ehkä psykologia. Tiedotusoppi/jornalistiikka on myös hyvä sivuaine.

        Tulet elämäsi aikana huomaamaan, että minun ja Talvimiehen ohjeet ovat oikeita. Samoin huomaamme, ettet ota niitä lainkaan huomioon.


    • akateeminen0

      Siivoojan ja puhelinmyyjän työpaikkoja on tälläkin hetkellä vapaana, joten lähde ihmeessä vain lukemaan sitä ainetta, mikä kiinnostaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2870
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2430
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2210
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2022
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe