Vaatteiden tahallinen kutistaminen

kutistelija

Mikä olisi paras keino vaatteiden HALLITTUUN kutistamiseen pyykinpesukoneessa. Olen tässä pudotellut painoa n. 20kg, ja kaikki omistamani vaatteet alkavat olla sen verran isoja että ne näyttää jo hölmöltä päällä. Olen kuitenkin vielä n.10-15kg tavoitepainostani, eikä opiskelijabudjetilla viitsisi ostaa uusia vaatteita jotka ovat muutaman kuukauden päästä taas liian isoja.
Eli, onko teillä hyviä keinoja miten nykyvaatteitani voisi hieman kutistella HALLITUSTI pesukoneessa? Varmaan liian korkeissa lämpötiloissa on ratkaisu, mutta miten eri aineet reagoivat mihinkin.

2

2357

  Vastaukset

  • Hallittu kutistaminen ei onnistu, koska et voi koskaan tietää lopputulosta ennen kuin olet kokeillut. Puuvillainen T-paita voi lyhentyä tai kaventua tai molempia, mutta se voi myös kutistua vinoon tai muuten vain menettää muotonsa kutistumatta tai repsahtaa kokonaan. Ja puuvilla on se "luotettavin" kutistuja; muut luonnonkuidut menevät yleensä täysin pilalle ja tekokuidut eivät kutistu.

   Sinuna lainaisin joltakulta ompelukoneen ja kaventelisin pahimpia vaatteita sivusaumoista. Vaikkei olisi kovin kummoinen ompelijakaan, ei pysty tärvelemään garderobiaan yhtä pahasti kuin kutistusta kokeilemalla.

  • Villavaate on ainoa, mikä ehkä kutistuisi. Muuten ei tuu onnistumaan. Yritin äskettäin saada vähän ryhtiä 100% puuviillaa olevaan trikoopaitaan. Laitoin sen lähes kiehuvaan veteen ja pyörittelin hiljakseen vartin verran. Ei tapahtunut yhtään mitään.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   294
   11901
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   227
   7463