Botox

botox123

Olen juossut kaiken maailman tutkimuksissa ja on kokeiltu lääkkeitä inkontinenssiin. Nyt lääkäri laittoi minut sairaalaan jonoon jotta minulle laitettaisiin Botoxia virtsarakonseinämään. Inkontinenssini johtuu leikkauksessa tapahtuneesta komplikaatiosta. Kysyisin nyt onko kellään kokemuksia tästä asiasta? Botox (hermomyrkky) virtsarakkoon tuntuu aika pelottavalta. Lääkärin mukaan voi joutua itse katetroimaan jollei virtsa tule muuten. Onko virtsan katetroiminen omin toimin hankalaa? Olen lopen kyllästynyt käyttämään vaippojakin. Voihan sitten ainakin sanoa, että onhan minullakin Botoxia, mutta en kerro missä :-/

36

11165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaipoissa

      vaikeat on valinnat sinulla.
      itse en kyllä mitään botox laittais.
      ei tuo katetrointikaan mitään mukavaa puuhaa oo.

    • ic1

      tämä on nyt vaan omaan kokemukseen perustuva mielipide!, mutta itse botoxin pistämisen kokeneena en voi suositella sitä. ongelmana ei niinkään ollu itse botoxin laitto, vaan siitä seuranneet jälki-ongelmat. sain siitä juuri nämä ei toivotut vaikutukset (virtsa-umpi) ja tämän myötä kaikki hoitomuodot oli laitettava jäihin kunnes botoxin tehot häviää.
      katetroinnista sen verran, että vaikka itsekin sitä työssä on tullut tehtyä ja homman osaa, ei se ole alkuukaan sama asia katetroida itse itseään..
      jos muita hoitomuotoja on tarjolla niin suosittelen vielä miettimään botoxin laittoa!!

      • botox123

        Kiitos tosi paljon tästä rehellisestä vastauksestasi. Olen tullut siihen tulokseen, että kokeilen luonnon konsteja tosi tiukasti. Kurpitsansiemenöljyä, kurpitsansiemeniä, soijaa, soijaöljyä, karpaloa, puolukkaa ja mitä nyt ikinä löydänkin mikä voisi auttaa vaivaani. Kaksi kunnon kävelylenkkiä päivässä. Onpahan sitten kokeiltu tämäkin reitti. Laitan viestiä, jos tämä alkaa tepsiä. Voitte laittaa muitakin luonnon poppakonsteja tänne niin laitan kokeiluun :). Olen siis vapaaehtoinen koekaniini ;)


      • muitakin keinoja on
        botox123 kirjoitti:

        Kiitos tosi paljon tästä rehellisestä vastauksestasi. Olen tullut siihen tulokseen, että kokeilen luonnon konsteja tosi tiukasti. Kurpitsansiemenöljyä, kurpitsansiemeniä, soijaa, soijaöljyä, karpaloa, puolukkaa ja mitä nyt ikinä löydänkin mikä voisi auttaa vaivaani. Kaksi kunnon kävelylenkkiä päivässä. Onpahan sitten kokeiltu tämäkin reitti. Laitan viestiä, jos tämä alkaa tepsiä. Voitte laittaa muitakin luonnon poppakonsteja tänne niin laitan kokeiluun :). Olen siis vapaaehtoinen koekaniini ;)

        kyselin urologilta tuosta botoksista , ei suosittanut, koska voi tulla virtsaumpi ja sen poistaminen vaikeaa.
        http://www.vaasankeskussairaala.fi/WebRoot/1013451/Potilasohjeet/Botox.pdf


    • Virtsavaivainen

      Mulle laitettiin botoksia rakon seiniin, eipä ole viel muuta tullu kun virtsaaminen on hankaloitunut, joudun välillä katetroimaan se ei ole vaikeaa vaikka mielummin kyllä kusisin ihan normaalisti. Lääkäri varoitti mua noista mut sano et on harvinaista

    • botoksiako

      nostan!
      Olisiko uudempia kokemuksia? erityisesti kiinnostaa sellaisten kokemus kenellä on idiopaattinen yliaktiivinen rakko kuten itselläni. Tuleeko aina virtsaumpi, kauanko vaikutus kestää, mitä sitten..
      lääkkeet eivät minulle sovi, on kokeiltu kaikki. Ilman lääkkeitä inkontinenssi on jatkuvaa, olen myös allerginen jollakin tavalla tena vaippojen yms materiaalille joten on hiukan hankalaa..
      Kertokaa kokemuksianne?!! Itse toimenpide ei pelota vaikka koskisi kuinka.

      • Doc94

        Itse en ole vielä botoxia ottanut, mutta se on seuraava toimenpide mitä minulle tämän asian kanssa tehtäisiin. Nuo sivuvaikutukset on niin ikävän kuuloisia ja niitä on tullut yllättävän monille, näitten kokemuskertomusten perusteella. Joten tottakai laittaa miettimään. Ehkä joudun kuitenkin sitä kokeilemaan, kun ei muitakaan vaihtoehtoja oikein ole. Neuromodulaatiossakin olisi ongelmansa. Kaipaisi enemmän kokemuksia aiheesta. Oletko edennyt asian kanssa?


      • beebob

        Botox laitettu ja viikon päästä siitä tuli umpi 😕 onneksi ei totaalinen mutta töissäkäynti putkien kanssa on ikävää.Taitaa olla enemmänkin toistuva sivuvaikutus valitettavasti. Toisaalta jos ennen kävin vessassa kahdesti tunnissa niin nyt menee jopa 6h .....mutta katetroitava on.


      • Doc94

        On varmasti kyllä ikävä ja inhottava sivuvaikutus tämä virtsaumpi ja sitämyöten katetroiminen. Mutta onko elämäntilanne silti parempi botoxia laittaneena versus ilman ? Pystyisitkö suosittelemaan botoxin laittoa rakkoon jos esim lääkehoidot eivät ole auttaneet.? Vaikka tietysti vaikutus on varmasti yksilöllistä.


      • Pisuhousu
        beebob kirjoitti:

        Botox laitettu ja viikon päästä siitä tuli umpi 😕 onneksi ei totaalinen mutta töissäkäynti putkien kanssa on ikävää.Taitaa olla enemmänkin toistuva sivuvaikutus valitettavasti. Toisaalta jos ennen kävin vessassa kahdesti tunnissa niin nyt menee jopa 6h .....mutta katetroitava on.

        Kauanko virtsaumpi on kestänyt? Vieläkö on? Minua myös hoidettu dotoxilla. Kiinnostaa vaikutukset ja niiden kesto?


    • botoksiako

      beebob, kerrotko taustoistasi mikä oli tilanteesi ennen botoxin laittoa? Lääkkeet kokeiltu ja muu ei auttanut? Kävitkö usein pissalla ennen kuin botoxiin uskaltauduit?
      Entä nyt, kauanko mahtaa umpi kestää..?
      Tuo on huolestuttavaa että tuli viikon kuluttua tuo umpi, olen ymmärtänyt että se tulee heti mutta vissiin ei.
      Vielä kysyisin muilta tässä samassa veneessä olevilta: kuinka pienistä virtsamääristä teillä tulee virtsapakon tunne? Olette varmaan joutuneet mittailemaan määriä kuten minäkin..itsellä tulee reilun 2dl jälkeen eli kun rakkoni alkaa olemaan puolillaan. Olisikohan jotain puolivälin paikkeille laitettavaa ainetta olemassa:))
      Oikeasti, aivan järkyttävä tämä vaiva!
      Kiitos jos beebob vastailet ja muut myös, kertokaa kokemuksianne!
      Mikäs Dog94 tilanteesi?

    • Doc94

      Joo,eli itse olen nuori mies (23v) ja yrittänyt kamppailla vaivan kanssa nyt n. 4vuotta. Eli tosiaan virtsarakkoon kertyy "paine" nopeasti kun rakossa on juurikin sanomasi n. 2dl virtsaa. Ja sitämyöten virtsa menee virtsaputkeen ja alkaa pikkuhiljaa valumaan housuihin. Eli juuri tuosta 2dl kohdalta alkaa tulemaan pakonomainen tarve virtsata. Joskus pystyy pitämään vähän isommankin määrän(3-5dl), mutta siltikin paineen tunne on ikävä rakossa ja virtsaputkessa.
      Olisi kiva saada tähän vaivaan joku selkeä vastaus, mutta sitä ei taida löytyä. Tiiäsitä vaikka vika olisikin jossain tietyssä kohtaa, mutta sitä ei vaan pystytä mittauttamaan tai tutkimaan vielä mitenkään. Minulleki on vain sanottu, että kyseessä olisi tuo idiopaattinen virtsarakko. Botox hoito on ainut enään jäljellä olevista hoidoista mitä minulle tarjotaan hoitomuotona. Mutta olen vieläkin epävarma hoidosta ja tottakai kun olen nuori vielä, että kuinka monesti minulle pitäisi botoxia laittaa loppuelämän aikana ja miten se vaikuttaa pitkällätähtäimellä terveyteen tai virtsarakon kuntoon.

    • botoksiako

      Doc94 (sori meni nimimerkki aiemmin väärin:), on tosi kurjaa että kärsit tästä samasta vaivasta samoilla oireilla, ja tosiaan noin nuori olet:( Toivon että tulevaisuudessa lääketiede kehittyy tässäkin asiassa, kenties löytyisi joku muu hoitokeino kuin botox, muu kuin lääkkeet..Joskus tuntuu että kun tämä ei ole "vaarallinen sairaus" kuten olen saanut kuulla monesti, ei ole ehkä tahoa joka etsisi ratkaisua ongelmaan, kun on kaikenmaailman vaippoja yms tarjolla. Ne eivät ole vaihtoehto mulle kuin ihan viimeisenä, enkä koe olevani sen ikäinen että vaipoissa kulkisin:( Olen sinua vanhempi kyllä, 44v nainen, mutta aktiivinen, liikunnallinen ja muutoin täysin terve(tietääkseni:D). Tämä vaiva (itse miellän tän kyllä sairaudeksi) haittaa mulla ainakin sosiaalista elämää todella paljon, toinen tämän kanssa elävä varmasti tietää mitä tarkoitan.
      Onko sulla Doc94 ja muilla asennolla väliä kun tuo rakon oireilu alkaa eli pakottava tarve iskee? Miehen anatomia toki erilainen. Mulla on tämä selvästi pystyasentoon liittyvä ja siihenkin mitä teen eli jos seison paikallaan niin virtsapakko tulee harvemmin (kun rakko alkaa olla noin puolillaan ja ekat ilmotukset tulee ett on hätä) versus jos kävelen. Lenkillä käynti on siis erittäin hankalaa, puoli tuntia ja iskee armoton hätä. Kävellen tai juosten. Ja jos jatkan silloin liikkumista niin housuun tulee hieman:(( mutta jos pysähdyn ja etsin etukenoasennon (toisin sanoen helpotan jotenkin rakon painetta) ja kestän kyseisen krampin voin jatkaa lenkkiä kunnes tulee seuraava..mutta lopputuloshan on aina se että pissalle on mentävä.
      Kotioloissa saan jatkettua vessaan menoa jopa reilulla tunnilla jos lähinnä istun, silloin virtsamääräkin on sitten tietty jo 3-4dl.

      Onko Doc94 sulla kokeiltu lääkkeet, et saa apua niistä?
      Entä onko sulla ollut mahdollisuus kokeilla sähköä(tens)?
      Mulla nämä käyty läpi, lääkkeistä saan sydänoireita ja tens ei auttanut. Nyt on kokeilussa acupunktio..

    • Doc94

      Joo, no mää en oo huomannu, että olisi erikseen jotain tiettyä asentoa jolloin hätä iskisi koviten, mutta mulla sama kuitenkin ton istumisen suhteen, että pystyy istuma-asennossa vähän paremmin pitämään hätää, mutta ei sitäkään mahottoman kauan.
      Oon kokeillut tens laitetta ja itseasiassa omistan myös sellaisen, eli sitä on kokeiltu kyllä, mutta en oo siitä mitään apua vaivaan kyllä saanut. Ja lääkehoitoa oon kyllä kokeillut, mutta ei siitäkään apua ollut.
      Myös lantionpohjalihakset on mitattu emg mittauksella, mutta ei niissäkään mitään kummempia poikkeuksia ollut.
      Nyt olen silti menossa uudestaan fysioterapeutin juttelemaan vaivasta. Varmaan turhaa, mutta..

      Oletko huomannut, että kramppaako sulla / teillä yleensäki kaikki lihakset normaalia helpommin, tai onko sulla elohiiriä lihaksissa tai virtsarakon/lantionpohja alueella. Itellä jotenki tullu näitä vähän esille, ei välttämättä liity vaivaan, mutta mietin vain, että voisikohan olla jotain ylijännityneisyyttä lihaksistossa/hermostossa, mikä tämmöistä voisi aiheuttaa..
      Jajoo kyllä vaikuttaa elämään tämä vaiva yllättävänkin paljon ja aiheuttaa varmasti kroonista stressiä, kun saa olla jatkuvasti miettimässä että missä lähin vessa.
      Todella inhottava vaiva. Ja varmasti lääkäreillekin hankala, ainakin itse huomannut heidän ajoittaisen turhautumisen tämän kanssa.

      Kerro ihmeessä sitten miten akupunktio tehosi :)

    • botksiako

      Hei Doc94!

      Toivottavasti fyssari osaa jotenkin auttaa, kerro ihmeessä jos tulee jotain uutta tietoa..
      mullakin mitattu lantionpohjan lihaksisto itseasiassa kahdestikin ja ovat erinomaisessa kunnossa joten karkailu ei todellakaan liity niihin vaan tähän yliaktiiviseen rakkoon kuten sullakin. Mulla nämä vaivat alkoivat n 4 vuotta sitten, sitä ennenkin on saattanut jonkun vuoden olla tähän liittyvää äkillistä hätää mutta se ei vielä haitannut ns normielämää.
      Olen kyllä tällainen aktiivinen ja sosiaalinen ihminen ja aina ollut liiankin nopea liikkeissäni, rauhoittuminen on vaikeaa jne eli mulla kyllä tuo autonominen hermosto käy kovilla..liekkö se sitten tämän sairauden laukaissut. Myös kilpirauhasen liikatoimintaa on tutkittu usein mutta pelittää normisti ollen vain suurentunut. Tiedä sitten onko näillä mitään yhteyttä toisiinsa mutta kaikenlaista on tullut mietittyä, yksin ja lääkäreiden kanssa...kuten sanoitkin, tämä vaiva tuntuu olevan lääkäreistäkin "turhauttava", tätä vähätellään ja levitellään käsiä, kirjotetaan lääkkeitä hoidoksi. Ainoastaan erikoislääkäri oli asiasta oikeasti kiinnostunut, tämä minun tapauksessani gynen polilla tutkimuksissa gynekologi. Hän ehdottanut nyt botoksia kahdesti, en ole vielä uskaltautunut..vaikka hänen mukaansa tähän on siitä saanut avun moni, haluaisin jotenkin kuulla tällaisten onnistuneiden hoidettujen kokemuksia mutta enpä ole niihin törmännyt..?

      Kysyit elohiirestä, lihaskrampeista. Elohiiri on vaivannut joskus ihan kuukausikaupallakin mutta silmässä ja siitä on vuosia. Muutoin en taida kärsiä lihaskrampeista erityisemmin. Mutta olisiko sinun tapauksessa kyse sellaisesta/edesauttaa jotenkin rakon ylitoimintaa jos koet lantion alueella sellaista?
      Kannattaa mainita fyssarille. Sähkönhän pitäisi sitten auttaa mutta senhän olet kokeillut.

      Olen käynyt acupunktiossa nyt neljästi. Nimenomaan perinteisen kiinalaisen lääketieteen kannattajan hoidossa. Sellaista mulle suositeltiin. Hänellä on pitkä koulutus asiaan ja on kysellyt kohdallani apuja tuutoreiltaankin.
      En sitten tiedä onko acusta apua tähän itse yliaktiivisuuteen, ehkä vähän jollakin kerralla ollut. Mutta inkontinenssiin se on auttanut, se on myönnettävä. Acupunktion aloitettuani voisin verrata oloa siihen aikaan kun käytin Betmicaa, se auttoi hillitsemään ensimmäisiä rakon ilmoituksia niin ettei karkaillut mitään ja hieman pidensi vessaan menon tarvetta. Mutta betmicakin tosiaan rupesi vuoden käytön jälkeen aiheuttamaan mulle tiheälyöntisyys kohtauksia joten sen lopetin. Myöskin vesicarea olen kokeillut ja se auttoi tähän virtsavaivaan kyllä mutta sain siitä niin järkyttävät rytmihäiriöt ettei siitäkään (eikä muista vastaavista lääkkeistä)ole minulle apua.
      Acupunktio on kyllä muutoin auttanut erinäisiin vaivoihin vaikka niiden takia en sinne hakeutunutkaan, mm sydämen rytmihäiriöt on loppuneet, plantaarifaskia tuli kuntoon, vatsa on voinut paremmin jne, näin sivuhuomautuksena:)).

      Ajattelen itse niin että kaikkea kokeilen ennen botoksia. Nyt alkaa kyllä näyttämään siltä että se on joko kärvisteltävä nykyisen vessarallin kanssa tai kokeiltava botoksia...

    • Doc94

      Joo, mielenkiintoista. Itsekin tosiaan olen aika rauhaton luonne, eli todennäköisesti itsellänikin tuo autonominen hermosto käy kovilla. Olen siihenkin yrittänyt hakea apua matalataajuusvärähtelyn kautta, eli kokeilin neurosonic patjaa viikon ajan, jonka pitäisi rauhoittaa juurikin tuota autonomista hermostoa, mutta en siitä mitään kummempaa apua saanut. Jotkut ovat saaneet siitä jotain apua rauhoittumiseen, stressiin, unenlaadun paranemiseen ym.

      Itsekin olen tuosta akupunkiosta ihan hyviä juttuja kuullut, että kai sitä voisi itsekin kokeilla. Vaikka varmaan vaivaa se ei täysin parantaisikaan.

      Alkoiko sinulla / teillä vaiva yhtäkkiä vai tuliko pikkuhiljaa tunne, että ei pysty pidättämään enempää, Itselleni se tuli ihan yhtäkkiä salireenin jälkeen autolle kävellessä, se oli vähän pelottava hetki, kun yhtäkkiä hirvee hätä ja ikävä paineen tunne ja karkaili housuun asti. Siitä päivästä asti se on vaivannut.
      Olen miljoonia kertoja miettinyt, mikä sen on voinut aiheuttaa ja pähkäillyt eri vaihtoehtoja.. mutta mitään selkeää vastausta en keksi.
      Itsekin olen ajatellut, että kaikki mahdollinen ennen botoxia, mutta ei sitäkään muuta keinoa voi mahdottomasti odottaa, olisi kiva jos voisi elää vielä suhtnormaalia elämää jossai vaiheessa ja mahdollisesti matkailla, opiskella paremmin.

      Joo. kyselen fysioterapeutilta tuosta kramppi/ylijännitys tilanteesta, että onko sitä edes tai voiko sillä olla mitään tekemistä tämän kanssa.

      Voin ilmoitella tänne, jos ja kun kokeilee näitä eri toimenpiteitä, että onko mistäkin mitään apua ym. Ja olisi kiva kuulla raportteja myös teiltä vaivan hoidon kanssa.

    • botoksiako

      Moi taas Doc94 ja muut samasta vaivasta kärsivät.
      Kävin neljännen kerran acupunktiossa ja täytyy todeta ikäväkseni ettei se auta tähän..vaikka ensin luulinkin kun jotain pientä kramppien helpotusta olin havaitsevinani. Kävin hoidoisssa 3 viikon välein. Vielä yksi kerta on jonka varasin ja käyn sen, mutta sitten pistän acun tauolle. Katsotaan kokeilenko sitä uudemman kerran syksymmällä kun olisi matka edessä..

      Olen todennut että mulla nämä pissavaivat ja etenkin inkontinenssi liittyy hormoneihin enemmän eli sykleissä olo on vuoroin pari viikkoa hieman helpompi (ei niin paljon karkailua tai juuri ollenkaan)ja pari viikkoa todella hankalaa aikaa:( Liekkö miehillä sitten tämmöistä? Mulla liittyy jotenkin omaan kk kiertoon joka tosin on vain arvaus lähinnä oireiden perusteella, menkkoja mulla ei ole kun on mirena.
      Olen myös tarkemmin muistellut nyt tätä taudin historiaa kun kysyit Doc94 miten oireet alkoivat. Itseasiassa mulla oli sellaista pakko-päästä-vessaan ongelmaa jo nuorimman lapsen odotusaikana mutta se meni ison kohdun painamisen piikkiin ja siitä varmaan johtuikin. Synnytys oli ponnistusvaiheessa hankala (imukuppi), joten epäilen että siellä jotain saattoi mennä ns nurinpäin koska pikkuhiljaahan ne oireet alkoivat..mutta koskaan ei ollut mitään nykyiseen verrattavaa inkontinenssia, oli vain aina tosi iso hätä ja kyllä silloin mielestäni myös rakko veti normisti eli virtsaa tuli ns normimäärä.
      Summa summarum, neljä-viisi vuotta sitten tuli samankaltainen kokemus kuin sulla, kesällä lenkillä ollessa, ihan yht äkkiä karmea hätä ja siitä nämä oikeastaan alkoivat. Aluksi ei ollut inkontinenssia, se tuli kuvioihin ehkä noin kaksi-kolme vuotta sitten. (tässä syytin hormoneja taas eli estrogeenin vähentyminen kun ikää tulee lisää..)

      Nykyisin on vessa aina mielessä ja jo eka signaali tarpeesta on todella vahva ja saan tehdä töitä ettei housuun tule mitään. Vessaan menoa voin paikasta riippuen pitkittää kyllä tunnin, ylikin, jos siis lähinnä istun ja tiedän että vessaan pääsee. Jos taas ei, niin tilanne pahenee...
      Stressi pahentaa tätä kyllä.
      Mulla on aina ollut pissahätä jos jännitän jotain, ihan lapsesta asti.
      Onko tämä joku autonomisen hermoston sairaus joka vaan sitten joskus pääsee päälle ja eikö tähän ole oikeasti apua...

      Laita ihmeessä Doc94 tänne tietoa/kokemuksia heti kun sinulla jotain on, ja toki tämmöinen pohdintakin on mielenkiintoista, tiedä vaikka löytyy joku punainen lanka:)mikä meitä yhdistää.
      Toivon sydämestäni sinulle Doc94 parempaa ja että pääsisit tästä vaivasta ja saisit elää täysillä nuoruuttasi!!

    • Pisuhousu

      Kiinnostavaa keskustelua. Olen itsekin kärsinyt samasta vaivasta tosi kauan ja se on vaikea. Nyt olen saanut botoxia hoidoksi vajaa kaksi kuukautta sitten. Tähän mennessä olen saanut paljon helpotusta vaivaan. Ei virtsaumpea. Mietn kuinka kauan vaikutus kestää ja miten jatkossa toimii. Seuraan keskusteluanne ja vastaan kokemuksistani jos haluatte.

    • botoksiako

      Hei Pisuhousu ja muut kohtalontoverit!
      Hienoa että Pisuhousu vastasit ja etenkin että on joku joka on saanut avun(edes hetkeksi) botoksista!! Kerro ihmeessä kaikki mahdollinen mikä voisi meitä auttaa:) mikä on tautihistoriasi, oliko sulla inkontinenssi jo miten pahaa ja kokoaikaista, kävitkö usein vessassa ennen toimenpidettä jne, kaikki kiinnostaa!
      Miten itse toimenpide sujui?
      Itse olen ajatellut että jos siinä on kipua niin sen kestän kyllä, tämä vaiva on niin hirveä että olen henkisesti ihan loppu:( Nyt etenkin kun on kesä ja olisi kivoja juttuja mihin mennä ja tapahtumia...tämä ahdistaa kun mietin vaan kerkiänkö vessaan kun tarve tulee ja miten seison vessajonoissa esim festareilla kun sekään ei oikein onnistu..itseasiassa etukäteen mietityttää kaikki meneminen mikä on koti/työpaikan ulkopuolella. Luulen että stressi on yksi pahentajista koska olin tuossa lomalla niin tämäkin vaiva oli jotenkin helpompi sen kolme viikkoa:)

      Kertoiko lääkäri sinulle miten kauan vaikutus kestää? Entä miten jatkot sitten kun oireet palaa?
      Pystytkö käymään nyt pissalla normisti ettei tarvitse tiristellä?
      Sori tarkat kyselyt, on ihanaa että joku on saanut avun:).
      Oliko muuten urologi joka teki toimenpiteen?
      Kiitos jos vastailet, olen iloinen puolestasi ja annat toivoa:))

    • botoksiako

      nostan, onko uutta tällä rintamalla kellään kerrottavaa..?
      Itse alan kallistumaan botoxiin, tosin voi olla että joudun taas aloittamaan rumban alusta eli tk tasolta kun erikoissairaanhoidon lähete on vuoden vaan voimassa..
      toivoisin kuulevani onko joku saanut apua jostain.

    • Vahinkoja

      Heips,
      Lamauttavaa nähdä miten suurin osa tästä kärsivistä ovat minua paljon vanhempia. Olen tosiaan 20 nainen ja sain tänään ensimmäistä kertaa botox pistokset rakkoon.
      Tilannetta seurattaessa

    • botoksiako

      Hei Vahinkoja (ja muut),
      toivon sydämestäni että saat avun ja että tulevaisuudessa olisi sellainen hoitomuoto tähän jolla voi auttaa eroon kokonaan, ainakin nuoremmat ihmiset joilla on kaikki vielä edessä!
      Itse sain elää normia ja terveenä noin nelikymppiseksi kunnes tämä sairaus (koen sen niin) tuli minulle...ilmeisesti jäädäkseen, olen nyt 45. Ja koen että _minä_ olen liian nuori tällaiseen vaivaan kun suurin osa on yli 60 vuotiaita..ei sillä että kenellekään tällaista haluaisi mutta jotenkin tuntuisi järkeen käyvän enemmän että vanhetessa tulee yhtä sun toista, voiko sen sitten helpommin hyväksyä, en tiedä.
      Kertoisitko omasta kokemuksestasi ja auttoiko hoito, varmasti löytyy muitakin nuoria jotka kamppailee tämän kanssa..

    • Vahinkoja

      Hei botoksiako ja muut. Tilanne kääntyi itsellä huonoksi, ja joudun nyt x-määrän aikaa käyttämään kertakäyttökatetreja. Olin melko lamaantunut, kun kuulin, että residuaalia rakkoon jää hoidon jälkeen 2,5 dl. Ensivuoden puolella selviää itsellenikin enemmän. Tsemppiä muille kamppaileville!

    • Anonyymi

      Hei kaikki, mitä kuuluu? Nostelen vanhaa ketjua, on varmaan ajankohtainen edelleen ja aina, ikävä kyllä..
      lyhyesti: mulle tehtiin botox hoito joulukuussa ja vaikutus kesti ihanat 4kk. Ikävä kyllä sitten alkoi pikkuhiljaa pahenemaan ja nyt 5kk hoidosta on olo entisenlainen.Uusi hoito tulee (haluan sen!) kun sain maistaa ns normielämää, oli ihanaa:)))...mutta, kun pitkitin soittoa ettei hoitoa olisi tehty vielä huhti-toukokuun aikana (syksyllä haluaisin nauttia matkasta ilman ko vaivaa)niin tässäpä kävi niin että kesä ja kiireet vievät seuraavan botox hoidon elokuulle:( Inhottavaa kestää koko kesä tätä taas..elän toivossa vielä että saavat jonkun ajan heinäkuulle järjestymään mutta joka tapauksessa tätä on nyt taas kestettävä.
      Mulla ei tullut katetroinnin tarvetta, tämä kaikille tsemppinä! Oli kyllä tosi tiukassa rakon tyhjääminen alkuun ja kyllähän minä vatsalihaksilla punnasin loput ulos. Alkuun jäi varmaan residuaakin kun tuntui että sitä jäi mutta koitin pärjätä ilman katetrointia ja sit 2-3 viikon kuluessa alkoi helpottamaan. Myönnän että edelleen käytän muita kuin rakkolihasta tyhjentämään rakon kokonaan, jos en niin tekisi niin sinne jäisi arviolta(ja mitattunakin)1-2dl. Sen sijaan pissa lähtee tulemaan ihan hyvin aina.
      itse operaation jälkeen olin tosi kipeä noin 5 päivää, mutta mulle tehtiin jäykällä tähystimellä operaatio, olisi kuulemma miellyttävämpi joustavalla katetrilla. Mutta, samaan olen menossa uudestaan, joten tästä voitte päätellä että kannatti. vaikutus olis ollu kiva jos ois ollut pidempi mutta minkäs teet. Lääkäri puhui myös annoksen tuplaamisesta, siihen kyllä sitten tn liittyy myös alkuun tuleva umpi..siitä varmaan puhutaan kun menen seuraavan kerran.
      Nyt olisi kiva kuulla muiden kokemuksia? Ja mitä kuuluu Vahinkoja ja Doc94?
      Tsempit kaikille!!!!

      • Anonyymi

        Vahinkoja täällä heips!
        Tosiaan itelle botoxin laitto oli farssi, vaikka laitettiinkin vain 100 yksikköä, joka on hyvin pieni määrä. Olenkin nykyään neurourologian asiakkaana, ja tänään oli kontrollikäynti jatkoa varten. Magneettikuvissa käyty, ja mulle laitetaan joko jalkaan tai ristiselkään hermostimulaattori, jännittävää!!
        Tänään aloitin kuitenkin vielä lääkityksen, jonka tehoa seurataan 3 kk, ja maaliskuussa sitten sähköä perseeseen niin sanotusti. Vaiva vituttaa, ja näin ollen annan lääkäreille vapaat kädet. Toki, tarjottiin tänään myös Botoxia 50 yksikköä näin alkuun, siitä kieltäydyin tällä hetkellä, koska olen usemman kuukauden matkalla, jos jokin komplikaatio sattuisi tulemaan. Sovin lääkärin kanssa, että jos hermostimulaattorista ei ole apua, aloitetaan Botox-hoito erittäin pienillä määrillä.
        Hyvää Joulua ja uutta vuotta kaikille, paljon rakkautta ja tsemppiä.


    • Anonyymi

      Tapio 76 Minulle tehtiin eturauhaspoisto syövän vuoksi 2016. Tämän jälkeen alkoi runsasmuotoinen virtsankarkailu, tehtiiroovalin slingaleikkaus, ei mitään apua, olin uroterapiassa, ei mitään apua 2017-20 minulla kolme syöpäleikkausta, jonka johdosta sulkijaproteesin asennus on siirtynyt. 2021 toukokuussa vielä kokeiltiin ennen proteesin asennusta Botaxhoitoa. Kesä 21 on ollut minulle katasfrovaalinen sillä botaxin jälkeen pieni sulkijalihaksen toiminta on nolla, siis kaikki virtsa tulee vaippoihin. Tämä henkinen trauma seuraa loppuelämän. Tapio s-joki

    • Anonyymi

      Minulla on ollut botox hoito reilun 10 vuotta ja täysi umpi eli katetrointi.
      En koe mitään ongelmaa, mutta edeltävä aika oli helvettiä.

    • Anonyymi

      Itse olen kärsinyt pitkään, viimeinen toivoni tämä botox. Katetroimaan olen joutunut tekemään, olin menossa umpioon. Ja käynyt läpi liruali hoidon siinä joutui katetroimaan.. Kateroinin kun oppii ei ole vaikeaa, mutta rajoittaa edelleen elämää. Sitten laitetttiin DMShoito ei sopinut tällä kertaa, aikaisemmin sain avun 4vuotta nyt olen taistellut 2vuotta. Sain Betmiga lääkettä auttoi virtsaa. Mutta teki suoliumpion johon joudun käyttämään ulostelääkettä. Olen todella väsynyt tähän tautiin, tämä on hoitovirhe 54-vuotta on mennyt. Nyt sitten vaan odotat hoitoon pääsyä. Kun korona potilaat menevät kaikkien edelle.

    • Anonyymi

      Minulla on kanssa alkanut viime aikoina olemaan rakon kanssa aika stressaavia ongelmia. Virtsaamistarve tulee todella pian ja suurinosa päivästä meneekin tunteen kanssa että pitäisi käydä vessassa. Olen kanssa ollut betmiga kuurilla mutta en kokenut sen juurikaan auttavan, silloin se oli tarkoitettu otettavaksi iltaisin ja että ei öisin tarvitsisi niin usein ravata vessassa. En kokenut siitä kauheasti hyötyä joten lopetettiin se resepti, nyt kyllä olisin jo valmis uudestaan kokeilemaan kun sen verran tilanne pahentunut viime viikkoina. Jatko tutkimuksiin siis menossa ja aika valmis lähes mitä vaan kokeilemaan. Tässä on mennyt kunnallisella taas aika kauan kun ei kiireellisenä lähetteenä on mennyt. Itsellä ei ainakaan vielä ole virtsan karkailua kun pystyn kyllä pidättämään mutta on se pidättäminenkin on aika stressaavaa. Aika moni tuntuu edelleen suosittelevan rakon koulutusta ja olen sitä jonkin verran harrastanut, mutta en koe olevani saanut siitä kauheasti hyötyä. Onko kellään muulla ja onko näihin ongelmiin mitään muita lääkkeitä kuin betmiga? Itse olen mies ja ikää 36. Tsemppiä kaikille asian kanssa kamppaileville ja parempaa vuotta 2021! Kiitos mahdollisista vastauksista

    • Anonyymi

      Kävin 4pv sitten botox hoidossa minulla sattui pistokset ihan hirveästi, laitettiin vaan 10 pistosta, nyt pelkään umpia, virtsaa tulee vähän, mutta tulee kuitenkin, alavatsa on hellänä kokoajan, kävelyllä pidän varalta pientä sidettä, toivon että vaikutus kestää se puolivuotta, ainut haittavaikutus on kasvot turvoksissa varsinkin silmäpussit.

      • Anonyymi

        Kävin kolme vk sitten ekassa botox-hoidossa. Toimenpide ei ollut kivulias, 10 pistosta laitettiin, hetkellisiä nipistyksiä tuntui aina pistettäessä. Urologi teki toimenpiteen Hyvinkään sairaalassa. Elämä on ihanaa tällä hetkellä. Ennen kävin wcssä n.kahden h välein. Nyt ei tarvi käydä kuin 4 kertaa päivässä. Uskallan olla täysin ilman vaippoja. Pissa ei tule yhtä iloisesti loppuun asti vaan reilu puolet tulee hyvin, loppu pitää pinnistää. Mut se nyt on pieni juttu.
        Minun vaivani oli sellainen, että kun kävin kaupassa ja kylillä ei ollut suurta hätää, mutta kun pääsin kotiovelle, meinasi aina tulla housuun ja osin tulikin. Jään mielenkiinnolla odottamaan, kuinka kauan vaikutus kestää ja jos ei vaivoja tule, otan mielihyvin tämän uudelleen.
        Olen 68v. nainen ja vaiva alkoi kuusikymppisenä, kun lopetin hormonihoidon. Mitkään lääkkeet eivät auttaneet.


    • Anonyymi

      OTA botox niin muuntaudut... RobotiX

    • Anonyymi

      Minulle laitettiin botox Hyvinkäällä 20.6 ja 20 pistosta. Olisiko tullut liikaa, kun virtsa umpi. Olen hädissäni miten pitkään joudun katetetroimaan. Onko muilla kokemusta katetroinnista eli miten pitkään joutuu tekemään ja kannattaako sitä tehdä, kun ei sitten normisti tule pissaa.

      • Anonyymi

        Minulle laitettiin Botoxia n.3 viikkoa sitten, tuli täysumpi vaikka lääkäri sanoi että se on erittäin harvinaista.Joudun katetroimaan n.4-6 krt päivässä ja sehän on pakko tehdä ettei munuaiset vaurioidu.En tiedä kauanko joudun katetroimaan mutta varmaan niin kauan kun Botoxin vaikutus lakkaa, mietin nyt että haluanko enää Botoxia vai käytänkö vaippoja loppuiän


    • Anonyymi

      Mulle laitettu 2 päivää tuli virtsa kunnolla sitte katetri käyttöön 4kertaa vuorokauressa. Ei vaikia homma laittaa katetri potuttaa kun yälläkin joutuu tekemään sen

    • Anonyymi

      Moni on saanut avun botoxesta . Ja jos itse katetoi niin se ei ole hanklaaa mitenkään ,
      Ja helppo oppia
      Sairaanhoitaja opettaa käyttämään pääasia että hoitaa hygienian hyvin .
      Yleensä botoxia käytetään nykyisin eri sairauden hoidossa , ja sen antaa lääkäri jolla on siihen koulutus, siis kaikilla lääkäreillä ei ole siihen koulutusta. Osaavat työnsä, älä pelkää suotta .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      366
      4456
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      84
      1844
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1580
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1390
    6. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      209
      1369
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1351
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1341
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1225
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe