0-8 murske

kysyjä

Saako järkevästi tehtyä 0-8 mursketta silleen että ei ollenkaan oteta sepeliä samalla, elikkä joku 8-16 tavara menis jonkun hienomurskan läpi ja lopputuoteena tulis pelkkää 0-8 mursketta? Sillä lähinnä kiinnostaa jos tuommosta saisi tehtyä niin siitä saisi seulottua paljon 3-8 hiekoitussepeliä.

7

566

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hilklkklk

      saa toki, pitää vaan ajaa sepeli takas murskaan

    • Kyllä sitä tehtyä saa, mutta ongelma tulee siitä että se on kauhean hidasta. Vaikka jauhettaisiin etupään jälkeen kahdella kartiolla on hienomurskaus kartion läpäisy niin olematon että etupäätä joutuu jarruttamaan niin paljon että se pyörii tyhjillään jatkuvasti. Järkeviä vaihtoehtoja on oikeastaan kaksi. Jos ajetaan kerralla valmista niin tarvitaan kaksi kartiota. Ensimmäisellä asetus sopivasti yli 32mm ja seulalla otetaan alite 0-32. Ylite ajetaan hienomurskaus kartioon jonka lopputuotteesta omalla seulalla tuhka pois. Tämän vaihtoehdon etuna hyvä laatu, koska 3-8mm tavara tehdään ensimmäisen seulan ylitteestä. tällöin louhinnassa mikrohalkeillut ja muutoin huono laatuisin osa kiviaineksesta murskautuu ensimmäisessä kartiossa hienoksi ja menee 0-32 tavaran sekaan. Samasta syystä myös tuhkaprosentti pysyy alhaisena. 0-32murske on myös tavaraa jota saa aina myytyä. Hyvänä puolena myös se että haluamasi 3-8 parasta laatua mitä käytettävästä kiviaineksesta saa. Silti voit myydä 0-32 sopivalla hinnalla asiakkaille jotka ei tarvitse käyrillä olevaa tavaraa.

      Toisena vaihtoehtona murskata tavara kahteen kertaan. Elikkä ensimmäinen murskaus kahdessa vaiheessa leuka kartio. Siten että lopputuote on sellaista mitä hienomurskauksessa pystytään käyttämään syötteenä. Hyvänä puolena se että voidaan toimia vähäisemällä kalustolla(harraste pohjalla jos tälläistä ilmaisua saa käyttää) Lopputuotteena vain haluttu 3-8sepeli ja tuhka. Ensimmäisessä murskauksessa ei tarvita seulaa välttämättä ollenkaan. Prosessi yksinkertaisempi, eli ei vaadi mitään automaatiota jos vain kartio pystyy käsittelemään sen mitä leuasta ajetaan läpi.
      Toisella murskaus kerralla ajetaan murske kartion läpi seulaan jolla seulotaan tuhka pois. Huonoina puolina. Isompi työ määrä(kaksi murskaus kertaa) Iso tuhkaprosentti, koska kaikki tuhka otetaan pois ja mahdollisesti heikompi laatu koska ensimmäissä murskauksessa riittävästi murskautunut kiviaines läpäiseen viimesien kartion murskautumatta juurikaan. Hiekoitus-sepelissä tämä näkyy lisääntyneenä pölyhaittoina keväällä.

      Oma juttunsa on lopputuotteen kuutiomaisuus vaatimus. Riippuen kivilaadusta voi "tikkuja" esiintyä sepelissä paljonkin. Jos kuutiomaisuus vaatimus(vaatimus ajaa tavara käyrille) on iso voi olla että tietyissä kivilaaduissa ei saada usemmallakaan peräkkäisella kartiolla riittävää laatua vaan tarvitaan keskipakomurska prosessiin mukaan. Kuitenkin yleensä hiekoitus sepelin kuutiomaisuus vaatimus ei ole kovinkaan suuri. Useimmin tämä asia tulee vastaan asfalttija betoni aineksia, sekä ratasepeliä tehtäessä.

    • kysyjä

      Miten karkeaa tuommoiselle hienomurskaimelle kärsii syöte olla, mulla oli ideana että tuo tavara mistä murskattaisiin olisi pelkkää seulanperäkiveä. Toinen vaihtoehto olis murskata sitä 6-11 sepelistä, siitä vois kuvitella että tulis vähän tuhkaa.

      • Seulanperä kivistä vois onnistua kahdella kartiolla ilman leukamurskaakin. Jotkut urakoitsijat kiertää tekemässä soramurske tavaroita useamman kartion ja seulojen yhdistelmällä ilman erillistä etumurskainta. Kuitenkin taas tullaan samoihin asioihin että jos kaikki jauhetaan kokoon 0-8mm niin aika hidasta on touhu, joten kannattavuus kysymys on oma lukunsa. Riippuu kartiosta miten isoa sinne pystyy syöttämään. Siinä on isoja eroja eri kartioiden välillä. Riippuen myllyn koosta, mallista ja siitä millä asetuksella ajetaan.

        jos sitä taas rupeaa jauhamaan 6-11 sepelistä niin aika pienellä asetuksella joutuu ajamaan. No voihan sekin onnistua ja kyllä periaatteessa tuhkaprosentti pitäisi jäädä aika alhaiseksi.

        Onko tarkoitus tehdä omalla kalustolla, vai teetättää murskaus urakoitsijalla? Jos itse tekee niin mitäs siinä muutakuin kokeilemaan. Jos teettää täytyy kannattavuutta miettiä ja se jää äkkiä heikoksi jos jauhetaan vain pientä tavaraa.

        Murskaus hommat missä itse olen mukana ollu on yleensä tehty siten että hienommat lajikkeet on tehty yhdessä isompien kanssa. Siten kun saadaan tavaraa menemään joka myllystä läpi lähes se maksimi määrä. Kyselemääsi malliin verrattuna mursketonnit samassa ajassa moninkertaistuu vaikkapa sillä mallilla että otetaan se 0-32 seulalla ja tehdään ne hienommat lajitteet seulan ylitteestä. Silloin ensimmäisen kartion asetus saa olla luokkaa 50mm.

        jos toimitaan yhdellä kartiolla niin menee tavaraa läpi jonkin verran jo silloinkin jos tehdään se 0-32 joka seulotaan eri lajikkeiksi. Jos sitä hienommaksi ruvetaan kaikki tavara ajamaan menee homma joko hitaaksi tai tarvitsee useamman kartion sinne loppupäähän jauhamaan hionoja lajikkeita jotta saadaan menemään läpi se mitä etumurskalla on järkevää tehdä.


    • kysyjä

      Sillä olen kiinnostunut tuosta pelkästään 0-8:ksi tekemisestä kun ei ole itsellä murskia eikä vielä kunnon seulaa. Sillä vaan ajattelin jos teetättäisi tuommosta 0-8:a joku 10000t ja jollain seulotuttaisi siitä hiekoitussepelin, tuommonen tavarahan pitäisi tehdä kuivan aikaan ja saada katon alle.

      • rouskis3

        taloudellisesti ajateltuna ei ole järkeä.Ja moni ei lähde noin pientä tonnimäärää tekemään.ehdotus olisi murskata 0,16sta ja seuloa siitä kyseiset lajikkeet.Putkenkaivajalla oli hyvä esimerkki.Mutta jokainen tavallaan


    • Ei se kasallakaan jäädy nuo sepelit kuin ihan pinnasta. 100% se ei kuivu, mutta ei kaikkiin toimituksiin vaadita täysin kuivaa tavaraa. Joten ei sitä koko kasaa välttämätöntä ole saada katon alle. Siirtää sitä mukaan kuivumaan kun on tilaa. Sillä on aika pieni merkitys millaisen kelin aikana murskaus suoritetaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2460
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1920
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1459
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1388
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      272
      984
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      861
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      840
    8. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      59
      825
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      50
      802
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      745
    Aihe