Romaniperhe yläkerrassa....

Mukavia ihmisiä.

Joopa. Alussa kun he muuttivat oli vähän pakko napista tupakantumppien heittelystä nurmikolle ja metelistä. mutta puhumalla asiat saatiin selvitettyä. Sen jälkeen ei lennelleet tumpit eikä roskat, enkä minä napissut.

Yläkerran väen kanssa juteltiin aina kun satuttiin nokikkain ja verraten edellisiin (valtaväestöön kuuluviin) naapureihini, tämä perhe oli ihanteellinen. Eivät metelöineet öisin, eivätkä ajelleet sitä kuuluisa rallia autoilla pitkin pihamaita, paremmin nämä käyttäytyvät kuin naapuruston valtaväestö.

Nyt surettaa, kun perhe muutti pois. Mukavia ihmisiä olevat he. Uudet naapurini (valtaväestöä) ovat kovin levottomia ja rauha on possa....

16

478

Vastaukset

 • Fiksut mannet eivät ole "omaan pesään paskantajia". Rähinämannet on taas eri juttu.

  Itse en henkilökohtaisesti voi sietää sitä manneporukkaa joka metelöi ja huutelee joka paikassa, silloin kyllä tulee ikävä sitä lakipykälää joka säädettiin 1500-luvulla koskien mustalaisia.

  Fiksujen kanssa ei ole mitään ongelmaa, naapurissa asui monta vuotta manne ja ei koskaan ollut häiriötä, ei edes silloin kun heillä kävi heimoveljet kylässä.

  Joskus otettiin isännän kans kuppia eikä puhuttu työasioista ;)

  • Taitaa tulla lyhyt keskustelu jos saastamannen kanssa töistä puhuu...


 • Mullakin metelöi aivan saatanasti tossa yläkerrassa! Voivat elää miten haluavat, kun eivät käy töissä. Olen alkanut suorastaan kärsimään mielenterveys ongelmista, kun en saa nukuttua!

  • niin, niitähän on ollut suvussasi. muuta osastolle, ennenkuin teet jotain lapsille


 • Siinä näkee taas mustalaiten välin pitämättömyyden.(muuta osastolle).

  Kävin tossa koputtaa vähän ovelle ja soittivat poliisille!!! Luulin, että mannet ei ole vasikoita...

 • Kun mustalainen VASIKOI!!! Niin mitä mieltä muut mustalaiset on siitä???

  Julkistanko tuon vasikka mannen nimen täällä??? Miten reagoitte sellaiseen??

 • meitä on moneen junaan ja vaunuun meitä ihmisiä, kaikissa porukoissa on omat pellet ja omat nerot. täytyy olla aika vihan turruttama kun vetää samalla kammalla kokonaisia kansoja mutta tätähän ne jotkin tuolla korkeissa palleissaan tahtoovat, että rahvas väestö painaa toinen toisiaan alas, oli sitten kyse ihon väristä, kehon koosta, kulttuurista, uskonnosta tai mistä hyvänsä. ja monet siihen ansaan tipahtaavatkin.

 • Minulla on kahdenlaisia kokemuksia romaneista, aivan äärilaidoista. Toinen lapsiperhe oli parhaat naapurit, joita meillä on koskaan ollut. Aina sai apua, jos tarvitsi ja sitä annettiin myös heille vastavuoroisesti. Toivat iloa ja väriä naapurustoon. Merkille pantavaa oli heidän hyvin kasvatetut lapset, kohteliaita ja mukavia. Perheen äiti auttoi meitä monissa käännösjutuissa, koska oli hyvä kielissä, me autoimme taas sitten kodinhuollossa, jossa olen ammattilainen.

  Sitten työpaikkakunnalta toisenlainen kokemus, perheen lapset huutelivat pihalla törkeyksiä kun tuli töistä kotiin, jopa vanhempiensa aikana. Ei vaikuttanut mitään, jos tästä heille huomautti. Meno oli kuin villissä lännessä, sanan negatiivisessa merkityksessä.

  Meitä on moneen junaan ja selvästi perheen sosiaalinen asema ja sivistystaso ratkaisee paljon, millainen naapuri on, on sitten romani tai muu suomalainen. Romaneiden kohdalla tuntuu, että ollaan vielä herkemmin ääripäissä, tai sitten se vain näyttää siltä. Idiootit ja sivistymättömät ihmiset ovat kylläkin samanlaisia, niin pää valkoinen tai musta.

 • Niin muttakun yli 80% esim manneista on työttöminä. Niin eikö silloin jo voi vetää samalla kammalla??? 80%

 • 80% romaneista työttömiä, mistä moinen tilasto? Romaneilla on valtaväestöä korkeampi työttömyysprosentti, mutta 80% luku on älytön, toivottavasti kirjoittaja ymmärtää sen itsekin.

  Meikäläisillä on haasteita erityisesti koulutuksen osalta, ja valitettavasti osalla romaneista on monenlaisia sosiaalisia ongelmia, jotka eivät liity niinkään etniseen taustaan kuin siihen että prosentuaalisesti romaneista suurempi osa kuuluu sosiaalisesti alempaan tuloluokkaan. Alemman tuloluokan ihmisillä on sitten samankaltaisia ongelmia, niin romaneilla kuin valtaväestöllä.

  Koulutuksen avulla moni romani pääsisi keskiluokkaan ja monet sosiaaliset ongelmat vähenisivät.

 • Itse veikkaisin, että 99% romaneista on työttömiä... En ole ainakaan koskaan nähnyt työtä tekevää mannea.

  • Kyllä minäkin uskon mieluumkin tähän 99 %:iin. Siinäkin saattaa olla kaunistelua. Kovin persoja työlle, mutta ikinä en minäkään ole nähnyt työtä tekevää romaania.


 • Töihin siitä veikkaa, mutta ei tiedä. Siinä on oleellinen ero. Se, että sinä et ole nähnyt, ei tarkoita etteikö heitä olisi.

  Minä, luonnollisestikin, olen tavannut kymmeniä työssäkäyviä ja jos minun tuttavapiirini romanit ottaisi otokseen, niin työttömyysprosentti olisi alle 10%. Toki minun lähipiirini romanit ovat pääsääntöisesti hyvin koulutettuja ja eteenpäin pyrkiviä.

  Miten se GG Caravan räppäsikään: "se ei tiedä, se luulee..". Laittamattomasti sanottu =)

  • Puhut paskaa, manne.


 • No valakolaiset tietäkää tämä. Mannet vasikoi aina kaikki muut paitsi omansa. Tulevat uskoon. Kemissäkin ruorihampaat vasikoi yli 150 ihmistä ja 10 vuotta myöhemmin näyttää sama toistuvan. Vaiko sittenkin poliisin salainen supersoluttautuja etninen ryhmä. Huom yks tyyppi onnistu yrittää polttaa 150 ihmistä.

 • Vastaisku, Kelaan poltto noista asuntoasioista? Verottajalle poltto pimeästä kaupanteosta?

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  140
  2622
 2. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  62
  1553
 3. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  2
  763
 4. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  39
  716
 5. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  11
  501