Ratamokeskuksen asemakaava

Ruskeasuo

Kotiharjuun suunnitellun Ratamokeskuksen asemakaava on yleisesti nähtävilla Teknikka- ja ympäristötalossa 21.1.2013 saakka. Asemakaava liitteineen löytyy myös kaupungin internetsivuilta osoitteesta: www.kouvola.fi/akvireilla

Mielipiteet ja huomautukset asemakaavasta voi toimittaa kaavoitusarkkitehti Hannu Purholle 21.1.2013 klo 15.00 mennessä osoitteella: Kouvolan kaupunki, Maankäytön suunnittelu, PL 32, 45701 Kuusankoski

Mielipiteet ja kyselyt voi toimittaa myös sähköpostilla kaavasuunnittelijalle: hannu.purho@kouvola.fi

Asemakaavan liitteistä löytyy mm. Kotiharjun kosteikon kuivatussuunnitelma, hulevesien juoksutussuunnitelma sekä Ramboll Oy:n tekemä selvitys oletetun rakennuspaikan ja liikennealueiden maaperästä ja rakentamisvaatimuksista.

21

263

  Vastaukset

  • Onko järkeä aloittaa suonkuivatus rakennusmaaksi,kouvolasta löytyy parempaa rakennusmaata varmasti ja mitä varten kouvolan keskustaan, kun suurin osa asukkaista asuu keskustan ulkopuolella.Unohtakaa se Lemminkäiselle luvattu seuraava urakka,järkeä peliin ja hyväveli suhmurointi pois.

   • Juuri näin.


  • Huhu kertoo, että Ratamokeskuksen rakennushanke laitetaan lepäämään, kunnes on selvitetty erikoissairaanhoidon työnjako Kaakkois-Suomessa.

  • Järkimiehet astuvat kehiin 21.1.2013 kaupunginhallituksen kokouksessa. Suoratamo-hanke laitetaan jäihin.

   • Näinhän siinä on käymässä. Tänään 5.4.2013 Kotkassa Carean hallituksen kokouksessa keskusteltiin KOKS:n peruskorjauksesta ja laajennuksesta. Asiasta päätetään toukokuun kokouksessa. Kouvolalla ei ole mahdollisuuksia rahoittaa kahta suurta sairaalahanketta samanaikaisesti etenkin, kun valtiovalta leikkaa vuosina 2013 - 2017 kehysriihipäätöksellä 21.3.2013 myös Kouvolan valtionosuuksia peruspalveluihin noin 90 miljoonalla eurolla. Kouvolan osalta ainoa taloudellisesti toteuttamiskelpoinen ratkaisu on peruskorjata ja laajentaa PoKS:ia vuosina 2015 - 2016. Carea luovuttaa PoKS:n kiinteistön ja tontin korvauksetta Kouvolalle, koska aikoinaan sairaanhoitopiiri ei ole maksanut tontista ja rakennuksista Pohjois-Kymenlaakson kunnille mitään. Kun aikuiset ovat asioista sopimassa ja päättämässä, saadaan järkeviä ja taloudellisesti toteuttamiskelpoisia ratkaisuja aikaiseksi. Kyllä näistä ratkaisuista myös kilpailutuksen voittaneet rakennusalan yrittäjätkin hyötyvät.


   • YIT kirjoitti:

    Näinhän siinä on käymässä. Tänään 5.4.2013 Kotkassa Carean hallituksen kokouksessa keskusteltiin KOKS:n peruskorjauksesta ja laajennuksesta. Asiasta päätetään toukokuun kokouksessa. Kouvolalla ei ole mahdollisuuksia rahoittaa kahta suurta sairaalahanketta samanaikaisesti etenkin, kun valtiovalta leikkaa vuosina 2013 - 2017 kehysriihipäätöksellä 21.3.2013 myös Kouvolan valtionosuuksia peruspalveluihin noin 90 miljoonalla eurolla. Kouvolan osalta ainoa taloudellisesti toteuttamiskelpoinen ratkaisu on peruskorjata ja laajentaa PoKS:ia vuosina 2015 - 2016. Carea luovuttaa PoKS:n kiinteistön ja tontin korvauksetta Kouvolalle, koska aikoinaan sairaanhoitopiiri ei ole maksanut tontista ja rakennuksista Pohjois-Kymenlaakson kunnille mitään. Kun aikuiset ovat asioista sopimassa ja päättämässä, saadaan järkeviä ja taloudellisesti toteuttamiskelpoisia ratkaisuja aikaiseksi. Kyllä näistä ratkaisuista myös kilpailutuksen voittaneet rakennusalan yrittäjätkin hyötyvät.

    Juuri näin.


  • Kyse on varmaan Paskosuosta,eikä Kotiharjun kosteikosta.

  • AINOA VEHREÄ KOHTA koko kivikylässä.
   Se on siihen jääkauden jälkeen kehittynyt.
   On suorastaan sairasta alkaa poistamaan sitä
   jonkun sairaalan tieltä.

   Sairaalat ja sairaat tulevat ja menevät,
   mutta luonto pysyy.

  • Viherpiipertäjä haluaa sen sinne ehdottomasti,puumalassakin oli kaikki palvelut kirkonkylässä,minkähän verran oli silloin ennen muinoin asukkaita? Veikkaisin reilusti alle 10000.

  • kosteikko Kouvolan keskustassa, kuivalla harjulla
   olisdi e h d o t t o m a s t i säilytettävä.
   Kuusaan siraalan mäellä on hyvä paikka potilaille, näköaloineen.

   • Suohon kun pääsee joku sairaalabakteeri, niin koko Kouvola joudutaa evakuoimaan lopullisesti. Suo sellaisenaan on ehdottomasti suositeltavin vaihtoehto.


  • on jätettävä entiselleen, ja palautettava alkuperäiseen, luonnontilaansa.

  • Tämä ratamo ei täytä mitään sairaala vaatimuksia, sairaalan pitäisi olla niin iso,että se vastaisi väestömäärää, tämä on mitoitettu kouvolan vanhaan väkilukuun.Tarkoitus on varmaan ollutkin,että ydin kouvolan asukkailla on sairaala kävelymatkan päässä, liittyjä kunnista ei niin väliä, sitten nämä liittyjä kuntien valtuutetut äänestävät suoratamon puolesta, ilmeisesti itse käytetään yksityisiä palveluita, onhan se varmaan kiva nuoleskella Lamminmäkeä ja olla tosi tärkeetä, vaikka nesteet valuu korvista, suupielet kermassa ja pe*se.

  • Ratamo alueesta tehty uusi pohjatutkimus, mitä ei ole julkistettu asukkaille, saa muuten mättää paalua, että saa rakennuksen pystyyn.

   • Selvitys ei ole uusi, vaan se on tehty jo kevättalvella 2012. Ongelma on se, että valtuutetut eivät tutustu kaikkiin asiakirjoihin. Asiat päätetään kuulopuheilla ja mututuntumalla. Anjalankoskellakin on näitä mutu-miehiä, kuten Salosen Ville.


   • Paskahousu kirjoitti:

    Selvitys ei ole uusi, vaan se on tehty jo kevättalvella 2012. Ongelma on se, että valtuutetut eivät tutustu kaikkiin asiakirjoihin. Asiat päätetään kuulopuheilla ja mututuntumalla. Anjalankoskellakin on näitä mutu-miehiä, kuten Salosen Ville.

    Juuri näin.


   • Lälli kirjoitti:

    Juuri näin.

    Lujatalo Oy sai Espoon vanhustensairaalan rakennusurakan. Hanke on mittava ja niin ovat tukirahatkin poliittisille paikallisjärjestöille. Timo Soinikin on hankkeen takana. Aina kannattaa rakentaa, vaikka sitten suolle.


  • Asioille ei voi mitään tällä valtuustokaudella enää mutta seuraavalla pitää päästä noista asemakylän puhtaasti kyläpolitiikka tekevistä.

  • "Asioille ei voi mitään tällä valtuustokaudella enää mutta seuraavalla pitää päästä noista asemakylän puhtaasti kyläpolitiikka tekevistä"

   Ette päässeet, ettekä pääse ensi vuonnakaan. Taas alkaa Manksin kivetkin harmaantuu ja olemaan vaihtokunnossa.

  • Jos politiikan halutaan muuttuvan, pitää valtuutetut valita jostain toisesta kaupungista.

   • Vanhan entisen pikku Kouvolan lirukat ja lorukat kun jättää väliin niin alkaa hyvä tulla.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   132
   6833
  2. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   88
   3367
  3. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   2218
  4. Murha Varkaudessa

   Eli kuka tekijänä ja kuka mahtoi olla uhri?
   Varkaus
   70
   1982
  5. taksiyrittäjyys tiensä päässä. tämä ala loppuu

   bärnerin taksilaki ja korona tekee selvää jälkeä koko alasta. jäljelle jää ehkä 10% maan takseista. ei alaa pelasta edes se että polttoaine on nyt h
   Taksit
   60
   1944