EF:N SURKEA KIELIKURSSI OXFORDISSA

Just juu

Tässä kokemuksia:

http://www.lyskari.fi/kolumni/elamani-kesa-oxfordissa

Siis rahan haaskausta.

18

1745

Vastaukset

 • Englantia oppii käymällä IB-lukiota, keskustelemalla netissä englanninkielisten kanssa tai katsomalla TV:tä.

  Turha mennä Ritanniaan.

 • Tuliko jotenkin yllätyksenä, etteí EF:n, tai muiden vastaavien yritysten, kielikurssien päätavoitteena ole oppia englannin kielioppia? Pääpointti on tarjota tenineille kiva mukahyvä tekosyy mennä parin best-friend-4evaaah!!!1!! kanssa vanhempien rahoilla lomalle. Tämä on kurssin ensisijainen tavoite suurimmalle osalle osallistujista, järjestäjälle tarkoitus on kääriä mahdollisimman paljon rahaa.

 • Olisihan tuossa tapauksessa varmasti järjestävälläkin taholla petrattavaa, mutta tuo suihku/WC -tiloista valittaminen on kyllä turhaa ja menee oman tietämättömyyden / väärien odotusten piikkiin.

  Tosiasia on se, että briteissä, sen enempää kun Irlannissakaan, ei kannata odottaa samaa tasoa rakennuksilta ja märkätiloilta, kuin mihin on Suomessa tottunut (poislukien aivan uudet talot tai vastikään peruskorjatut). Moni yllätys odottaa pientä kulkijaa, jos lähtee matkaan sillä ajatuksella, että perusasiatkin olisi samalla tavalla kuin Suomessa. Kyseessä on tavallisen paikallisen perheen koti, ei viiden tähden hotelli :-). Ennen kuin lähdette näihin ohjelmiin mukaan, joissa majoitus tapahtuu isäntäperheissä, niin tutustukaa ennakkoon siihen mikä perillä voi odottaa. Ei tule sitten turhia pettymyksiä.

 • EF:N toimintaa

  Siis kuinka aggressiivista voi tämä lapsiin ja nuoriin kohdistunut markkinointi olla: koulun pihalle kurvaa bussi, joka houkuttelee karkilla tutustumaan. Mutta namut lapsi saa vasta, kun on antanut nimensä ja yhteystietonsa sekä puhelinnumeronsa. Ja sen jälkeen alkaa lapseen kohdistuva tekstiviestipommitus ja postiluukku täyttyy esitteistä.

  Tämä pulju on kyllä kunnostautunut ennekin ja myy majoituksen nimissä kielioppilaita brittiperheisiin asukeiksi, vaikka näiden perheiden ainoa tarkoitus on rahastaa. Tosi ikäviä kokemuksia on monelta kantautunut.

 • Tää o ihan kauheeta. rahat viedään mitään ei opi.

 • Miten siellä Oxfordissa kielikurssilaiset viettävät illat? Tai jos et itse niin kävikö porukka jossain oikeissa diskoissa tai pubeissa? Kuinka tarkkoja ollaan alkoholista Oxfordissa ja muuta ei hyväksytty tai oltiin lepsuja?

 • Kirjottelen tähä huvikseni vaikkei kukaa varmaa enää nää tätä mun viestiä. Olen ite asunu Englannissa nyt reilu puoli vuotta Sheffieldissä, Oxfordissakin on tullut käytyä ja en kyllä ihmettele tota kielikurssin asumisjärjestelyä yhtään. Jos kustannuksista haluaa tinkiä, niin perheeseen majoittaminen on melkein pakko ja kukaan järkevä brittiläinen vuokraisäntä ei ota mitään teini-ikäisiä kielikurssilaisia hajottamaan paikkoja jos hintakin on mitä lie per kurssilainen. Itselläni on ollut täällä kaksi asuntoa ja maksoin ensimmäisessä 325 puntaa vuokraa (vajaat 400 euroa) ja toisessa täytyy maksaa 220 punnan tuntumiin (siinä joku 260 euroa) kuussa. Ja tämä siis armottoman asunnon etsimisen jälkeen eikä ne asunnot missään hienossa kunnossa läheskään aina ole, kämppiksetkin voi olla mitä sattuu. Toinen vaihtoehto yliopistoasuntola, jonka vuokrat heiluvat pilvissä ja asumisolosuhteet on mitä sattuu. Ja sinnekin on toki oltava opiskeluoikeudet kunnossa että sinne pääsee. Ja vaihtaritkin ovat hieman syrjittyä porukkaa täälläpäin, koska he ovat sen 4-5 kk täällä, vuokraisännät eivät tykkää etsiä koko ajan uusia, luotettavia vuokralaisia. Joten mitä voi odottaa, kun tänne suunnille tulee kasa teini-ikäisiä 3 viikoksi? No ei yhtään mitään, ellei ole valmis maksamaan paljon ja etsimään omaa asuntoa muiden sellaista tarvitsevien kanssa. Toki kielikurssin järjestäjän olisi hyvä varoittaa asiasta, mutta realiteetit on mikkä ne on ellei järjestäjät sitten hanki jotain asuntolataloa ja kiinteistöä omaan piikkiinsä täältä. No ei, pakko se on sitten etsiä niitä perheitä jotka suostuvat tuntemattomia ihmisiä majoittamaan ja sit käy näin. Joten kielikurssille lähteminen on vähän semmonen juttu, että kannattaa miettiä ihan oikeesti mistä on valmis joustamaan. Mutta toisaalta 3 viikkoa nyt voi kärvistelläkin kivan kokemuksen edestä ja kannattaa valita sellanen kohde missä sitä nähtävää riittää. Ja se porukka on myös se juttu. Joten positiivinen asenne tämmösessä päälle, se että sitä suihkuu saa sit jonotella on aika pieni ärsyttävä asia verrattuna siihen ettei koskaan lähde minnekään ja sit painitaan keski-iän kriisin kanssa ku koko elämä on ollut tylsää. Ei aina oo helppoo ja toimivaa kaikki niinku Suomessa, nuoret on tottunu siihen ettei ikinä voi joutua kuseen ku asiat ei pelaa, jos ei ite pidä varaansa.

 • Itse olin 12-vuotiaana EF:n kielikurssilla Bexhillissä ja kokemus oli ihan hyvä. Eihän siinä englantia juuri oppinut, kun oli matkassa suomalaisen kaverin kanssa ja vain kaksi viikkoa. EF kyllä opetti ihan hyvin tunneilla. Perhe oli oikein mukava. Oli kyllä hyvä kokemus, ja ehkä minulla ja kaverillani ei kyllä se kielen oppiminen ollutkaan se pääasia, vaan se, että pääsimme ensimmäistä kertaa ulkomaille ilman vanhempia.

 • Olin Rookesburysa just ef:n kautta ja kyllä mun reissu meni ihan hyvin. Itse kokemus han on se pääasi ainakin mun puolelta, englantia en oppinut mitenkään erityisen paljon mutta sain käyttää sitä niin että totuin puhumaan muiden ihmisten kanssa sitä.

 • Itse olin aikuisten EF kielikurssilla Lontoossa 2015.

  Lyhyesti sanottuna; en suosittele. Kallis ja aivan saman voi opiskella itse himassa. Luokkahuoneet ahtaita ja tungettu täyteen väkimäärän maksimoimiseksi. Business is business and rock is rolling

  Lontoo on sinänsä ihan kiva mesta.

  No tulipahan käytyä.

 • Itse olin aikuisten EF kielikurssilla Miamissa 2018.

  Olipahan tympäsevä ja kallis kokemus. EF:n Hkin toimisto sotki ja sähelsi kaikki kurssi-asiani, eli itse jouduin hoitaan kaikki järjestelyt. Perään muuten tuli 150€ lasku "toimistokuluista". Tyyppien touhut ammattitaidonta pelleilyä.

  Miamissa kaikesta mahdollisesta EF yritti rahastaa koko ajan. Raha raha raha!

  EF:n touhut on tympäsevää ja vastenmielistä. Tähän puljuun ei tarvitse enää mennä.

  • Täysin samanlaisia kokemuksia EF:n touhuista. Varsinkin EF Helsingin puljusta, ne tyypit Kalevankadulla on IDIOOTTEJA. Oikeasti, ei mitään kiinnostusta hoitaa Maksavien Asiakkaiden asioita.
   Kaikki jotka miettii EF-kielimatkaa, ÄLKÄÄ OSTAKO EF- PAS*-AA!
   DO NOT DO IT!


 • Vuosia sitten ef kielimatkat oli kuraa, mutta Englannissa on myös hyviä järjestäjiä, ei koko alaa kannata dissata. Suosittelisin lähettämään alaikäisen boarding school tyyppiselle kurssille jollekin niistä kursseista, jotka ovat pärjänneet british councilin objektiivisissa arvioissa hyvin . Arviot löytyvät hakusanoilla british council la gazette centres of excellence ja sitten kun vähän kaivaa, niin voi lukea itse raportit kaikista paikoista. Parhaissa paikoissa, alue on päihteetön ja suljettu ja lapsilla on niin paljon ohjelmaa, ettei typeriä ideoita ehdi tulla. Näissä paikissa voi lapsi olla ainoanakin suomalaisena, jolloin englannin oppiminen tehostuu mpninkertaisesti. Oman lapseni laitan tuommoiselle, jos haluaa lähteä.

  Jo täysi-ikäisenäkin tai melkein täysi-ikäisenä kannattaa mennä sellaiseen kielikouluun, missä ei muita suomalaisia ole, silloin englantia todella oppii. Ja näistäkin parhaimmat paikat löytyvät noista raporteista. Kurssit ovat kalliimpia, mutta niihin ei otta kovin montaa samankielistä lasta ja opetus on kunnollista. Suosittelen.

  Isäntäperheistä sanon oman kokemuksen perusteella, että he tekevät sitä rahan takia ja jokainen penni lasketaan. Osassa paikoista on ns executive families, joka kannattaa ehdottomasti valita, koska silloin majapaikka on ok.

  Eli lyhennettynä kielimatkat on hyviä, mutta vain ne parhaimmat ja kalleimmat eikä millekään kurssille, mihin mennään suomalaisen ryhmän tai parhaan kaverin kanssa kannata kenenkään vanhemman omia rahojaa sijoittaa, jos tarkoitus on englantia oppia.

  • Ahahahahahah vai että ne kalleimmat olis sitten hyviä...surkea yritys huijata vielä enemmän rahaa ihmisiltä... Kaikki kielikurssithan on kalliita! Jos ei pystytä /haluta toimittaa mitä luvataan niin ei se siitä sen paremmaksi muutu vaikka enempi rahaa syytäisitte .


  • Laillapitäiskieltää kirjoitti:

   Ahahahahahah vai että ne kalleimmat olis sitten hyviä...surkea yritys huijata vielä enemmän rahaa ihmisiltä... Kaikki kielikurssithan on kalliita! Jos ei pystytä /haluta toimittaa mitä luvataan niin ei se siitä sen paremmaksi muutu vaikka enempi rahaa syytäisitte .

   Ei ole yritys huijata vaan näin todella on. Ole itse ollut lapsena efn kielimatkalla ja aivan surkeitahan ne kaksi reisua olivat. Sitten lukiolaisena hommasin itse paremman kielikoulun ja menin sitten itse matkat järjestäen ainoana suomalaisena, kokemus oli oikein hyvä. Perhe oli ns excljsive perhe, jolle oikeasti maksettiin siitä majoittautumisesta ja kaikki oli siistiä ja toimivaa.

   Nyt ne kurssit mistä kirjoitin äsken on sitten vielä siitä korkeampiluokkaisia ja hinnaltaan kalliimpia, majoitukset on yksityisissä sisäoppilaitoksissa eli samoissa paikoissa, missä ne Englannin rikkaiden lapset majoittautuvat. Näin ollen opetusrakennukset ja muutkin ovat hyvää tasoa. Hintakin on tietysti kallis. Nyt näyttäisi maksavan ilman matkoja about 1500 euroa per viikko.

   Kyllä sitä löytyy hyviäkin kileikursseja. Ongelma on se, että suomalaisille niitä ei myydä, jos ei itse osta suoraan, täällä matkanjärjestäjät tarjoavat enimmäkseen kuraa. Ja lapsen pitää kyetä selviämään sillä englannilla itse, ei sinne mitään kasin oppilasta voi laittaa, kun kukaan ei osaa suomea.


 • Ef on todella syvältå. Surkea opetus, lapset asuu yksinhuoltajaäidin tulonlähteenä slummissa, toimisto lähettää lapsi mielivaltaisesti kotiin kesken kurssin...

 • Oma EF- kokemus vuodelta 2017 (olin silloin siis 18v)
  Koko ajan piti olla jossain ”aktiviteeteissa” mukana 14v espanjalaislasten kanssa, vaikka olisin halunnut lukea syksyn ylioppilaskirjoituksiin omassa huoneessani. Ei kuulemma ”turvallisuussyistä” ollut mahdollista.
  Oltiin yksissä juhlissa (arki-ilta noin klo 20) eikä sieltä saanut mitään juotavaa. Kulman takana olisi ollut kauppa, mutta ei päästy sinne ostamaan pullovettä janoon ”turvallisuussyistä” ja koska kukaan aidalla istuvista valvojista ei halunnut lähteä mukaan ”valvomaan” meitä.
  Herätys oli sen verran aikaisin joka aamu että päivällä väsytti. Viikonloppuna mentiin rannalle uimaan ja ottamaan aurinkoa. Aurinko porotti täydeltä taivaalta mutta mitään auringonvarjoja ei ollut. Rannan yhteydessä oli kuitenkin silta, joten menin sillan alle oikeasti vaan nukkumaan, koska aikaiset aamut veivät veronsa. (takanani saman sillan alla leireili joitain laitapuolen kulkijoita). Eipä siinä vaiheessa turvallisuus EF:ää kovasti huolettanut, mutta kutenaiemmin sanoin, omaan lukittuun huoneeseeni en saanut jäädä lukemaan.

  Lontoon vierailukin oli yhtä tuskaa, hellettä yli 30 astetta päivän aikana 5h täyteen ahdetussa vanhassa bussissa (2+3 istumajärjestys) ja Lontoossa ei tehty mitään muuta kuin odoteltiin ja käveltiin monta tuntia. Paljoa mitään ei sen reissun aikana saatu syötävää, eikä edes itse pystynyt missään ravintolassa käymään.

  Koko kielimatka yhtä rahan tuhlausta. Maailmaa pääsee näkemään varmasti muillakin keinoilla.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  231
  3459