hokkarit vai kaunoluistimet?

etsrets

Ostin ensiluistimiksi hokkarit 3,5-vuotiaalle tytölle, koska urheiluliikkeessä suosittelivat niitä ja olivat tukevamman näköiset kuin kaunoluistimet. Nyt kuulin eräältä asiantuntijalta, että kaunoluistimet olisi pitänyt kuitenkin ostaa eikä hokkareita?. Eikös noi hokkarit käy aivan hyvin vai kuinka olette tehneet? Ostin lisäksi hyvän kypärän jos kaatuu.

24

4139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • päivänsäde

      Meille tuli koulusta suositus, että kaikille hokkarit eikä kaunoluistimia ennen kuin osaa kunnolla luistella. Nyt on menty hokkareilla ja ainoa, joka käyttää kaunokkeja olen minä fossiili. Tokaluokkalainen ei edes huoli kaunokkeja, kun muillakaan ei ole. KYpärä on todella hyvä olla, jos jokunen tälli jää päältä saamatta.

    • sfhglllsdfglsg

      Kuka on asiantuntija riippuu aina tilanteesta. Itsekin olen mielestäni asiantuntija luistimien suhteen, kun olen pelannut pitkään jääpelejä. Kaunoluistelua harrastanut on asiantuntija kaunareiden suhteen.
      Minun mielestäni kannattaa ostaa hokkarit ensiluistimiksi ja sitten myöhemmin tarvittaessa vaihtaa kaunareihin. Hokkareilla luistelemaan oppinut osaa luistella kaunareilakin, mutta kaunareilla väärin luistelemaan oppinut ei osaa luistella hokkareilla. Itse sanon hokkareita lapsilleni peliluistimiksi, en poikien luistimiksi. Nykyään hokkareilla luistelee paljon tyttöjäkin. Itse ajattelin jatkossa hommata molemmat luistimet tytölleni, jotta voi sitten valita tarkoituksen mukaan mitä käyttää.

      • "KiiraKorpi"

        Se on muuten TAITOluistelua, ei kaunoluistelua. Tai no en tiiä mitä sä oot harrastanut :D


      • Voin olla väärässäki
        "KiiraKorpi" kirjoitti:

        Se on muuten TAITOluistelua, ei kaunoluistelua. Tai no en tiiä mitä sä oot harrastanut :D

        Mutta luistimia kutsutaan kaunoluistimiksi...


      • Kaunoluistin
        Voin olla väärässäki kirjoitti:

        Mutta luistimia kutsutaan kaunoluistimiksi...

        On myös taitoluistimia.


    • Luisteleva perhe

      Meillä on ensimmäisiksi luistimiksi hankittu tytöille jo 2-3 vuotiaana kaunoluistimet.

    • Kiia75

      Miks niitä kaunoluistimia pitäisi välttämättä hankkia missään ikävaiheessa? Hokkarit on yksinkertaisesti paremmat.

    • Luistelijat

      Kaunot meillekin ensimmäisiksi luistimiksi ostettiin ja tytöllä oli tuolloin ikää 2 vuotta 3 kk. Ei hänestä lätkänpelaajaa tullutkaan, vaan harrasti kaunoluistelua 17-vuotiaaksi asti aktiivisesti.

      Kyllä varmaan hokkareilla luistelemaan opetellut oppii käyttämään kaunoja ja päinvastoinkin. Itse olen kaunoilla kouluikäni luistellut, kunnes vasta aikuisena aloin luistella hokkareilla (kuntoluistelua). Ei kahden eri tekniikan oppiminen pitäisi olla ylipääsemättömän vaikeaa.

      • 9+7

        Minusta oli kouluaikana typerää, että pojilla oli ilman muuta hokkarit, ja tytöillä ilman muuta kaunot. Sitten ihan yleisesti puhuttiin, että tytöt ei opi kunnolla luistelemaan kun heillä on kaunot.


    • No panik

      No olet varmaan jo huomannut, että 3,5 vuotiaalle on ihan sama kummat ne luistimet on.
      Kohta ne on pienet kuitenkin ei osaa vieläkään luistella, rennosti vaan vaikka huopatossuilla :)

      • ....................

        Höps, kyllä reipas ja rohkea lapsi oppii luistelemaa jo reilu 2-vuotiaana. :D


    • Hokkarit :)

      Meillä ollu tähän asti kaunoluistimet (tyttö ekaluokalla) ja nyt kun koulussa alkoi luistelu halus tyttö ite vaihtaa näihin hokkareihin kun monella muullaki koulussa oli ja sano että nyt on oppinut luistelemaan kun ei tökkää koko ajan. Kouluhan ei vaadi minun käsittääkseni tytöille kaunokkeja. Pääasia että oppii luistelemaan :)

      • Jeee

        Hokkarit on pop.


    • Riippuu..

      ihan siitä harrastaako kaunoluistelua vai muuta luistelua. Ei kai kaunoluistimia kannata olla kuin siinä tapauksessa että ihan oikeasti harrastaa kaunoluistelua ja tarvitsee niitä kärkipiikkejä.

      • 3+13

        No minä en ole ikinä harrastanut kaunoluistelua, mutta kyllä tykkäsin silloin lapsena ihan itsekseni kokeilla jotain piruetintapaisia ja muita. Siis ihan omaksi ilokseni. Kun kerran kärkipiikit oli, niin käytin niitä sitten hyödyksi. Nykyään matkaluistelen paljon, ihan toisenlaisilla luistimilla, mutta ei minua yhtään harmita nuo lapsuuden kömpelöt "kaunoluistelut". Oli ihan kiva leikkiä kaunoluistelijaa:)


    • Luistelutekniikka

      Ilman muuta ensiksi hokkarit / harjoitteluluistimet jotta oppii oikean luistelutekniikan. Hokkarin tyyppisillä kannattaa mennä ensimmäiset vuodet. Myöhemmin voi sitten miettiä kaunoluistimia.

    • luistimista...

      Ainakin taitoluistimet ovat vähintään yhtä tukevia kuin hokkarit. Taitoluistimet ovat tosin kalliita ja sen takia olemme ostaneet käytettyinä (koska lapsi käyttää yhtä kokoa vain yhden talven, niin yleensä käytetyt ovat tosi hyväkuntoisia pikkulapsilla). Kaunoluistimia saa halvemmalla ja ovat nekin nykyisin aika tukevia. Ennen vanhaan kaunoluistimet olivat ihan lepsuja. Mielestäni taitoluistimien piikit eivät haittaa. Lapsi oppii vähitellen oikeanlaisen potkun eli sivuun eikä taaksepäin. Meillä ollut siis aina taitoluistimia mutta nyt koululaisella kaunoluistimet, joissa mielestäni riittävän tukeva varsi.

      • Luisteleva perhe

        Opettajahan saattaa olla ns. fakki-idiootteja ja uskoa, että on vain yksi oikea tapa oppia. Minusta normaali lapsi osaa vaihtaa tekniikkaa "pelivälineen" mukaan.


    • Oikeassa olet

      "Meille tuli koulusta suositus, että kaikille hokkarit eikä kaunoluistimia ennen kuin osaa kunnolla luistella."

      Se on juur noin. Hokkareilla oppii oikean luistelutekniikan. Siksi lasten "harjoitteluluistimetkin" ovat hokkarimallisia. Kaunoluistimet sitten vasta kun lapsi on luistellut vähintään pari talvea hokkareilla.

    • Hokkari

      Hokkarit, ehdottomasti.

    • Anonyymi

      13 vuotta luistelin kaunoluistimilla, eikö pllut mitään ongelmia. Sit vaihdoin hokkareihin kun alettiin pelata yläasteella jääpalloa yms, ja osasin luistella sanalla tavalla. Tuskimpa siinä mitään eroa on.

    • Anonyymi

      Hokkarit

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5022
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      16
      2332
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      42
      1553
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1185
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1176
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe