PK:n aloituksesta ja tutustumisesta...ja muustakin...

Henni78

Meillä molemmat lapset aloittavat päivähoidon kolmen kk:n kuluttua (vielä ei ole hoitopaikka päätöstä), ja mietinkin, että mitenköhän paikkaan tutustuminen järjestettäisiin, kun lapset menevät eri ryhmiin. Vanhempi on jo 5 ja nuorempi kohta kolme. Osaatteko kertoa kokemuksianne?

Mietin myös sitä, miten muilla äideillä on raha-asiat järjestyneet töihin palatessa ja tarhamaksujen alkaessa juosta.
Päivähoitomaksuhan lähtee heti juoksemaan, mutta itse saan ensimmäisen palkkani vasta 1, 5 kuukauden kuluttua siitä, ja se kotihoidontukikin loppuu ennen ensimmäistä hoitopäivää... Miten te muut olette asian järjestäneet?

Hoitomaksut meillä menee kuitenkin korkeimman mukaan, paitsi ekassa kuussa menisi vajaa satanen vähemmän palkattomuuteni takia, tästä ei tosin ole mitään papereita esittää, koska eka palkkanauhani tulee siis vasta myöhemmin.
Onko kelalla tai jollain muulla taholla jotain "välitukea" tähän palkattomaan ja hoitorahattomaan, mutta maksuiltaan juoksevaan aikaan? Osaatteko neuvoa kokeneempina? Miten pärjäsitte rahallisesti?

3

204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kahden äiti

      Päivähoidon maksut peritään ainakin meillä jälkikäteen. Eli tammikuun lasku tulee maksettavaksi helmikuussa jne. Maksu määräytyy kunkin kuun tulojen mukaan eli jos lapset aloittaa hoidon helmikuussa, mutta sinä työt maaliskuussa, niin helmikuun maksu määräytyy helmikuun tulojen mukaan, jos vaan jaksat tehdä helmikuulta oman tuloselvityksen (ainakin meillä riitti lomakkeen täyttö ja erillinen lappu, jossa selitin että palkkanauhaa ei ole, kun en ole töissä, enkä saa kodinhoidontukea, kun lapset aloittivat jo hoidon). Palkkanuhat voi myös toimittaa jälkikäteen, kunhan tuloselvitys on ajoissa tehty, siihen vain merkintä, että liitteet tulee kunhan ne saadaan. Mitään tukia tähän välikauteen ei ole mahdollista saada.

    • lomia?

      Aloitatko työt uudessa vai vanhassa työpaikassa? Itselläni oli nimittäin pitämättömiä vuosilomia parin kuukauden edestä, joten olin käytännössä lomalla jo pari kk ennen töiden aloitusta ja palkka juoksi koko ajan. Tuo on aika yleinen kuvio monellakin hoitovapaalta palaavalla. Meillä olisi myös ollut sen verran säästöjä että niilläkin olisi pärjätty tarpeen tullen.

      Ja kyllähän tuollaisen summan maksaisi vaikka luotollakin, siis nostaisi Visalla rahaa ja sillä lailla. Kun vielä tietää että palkkaa on kuitenkin pian tulossa.

    • päiväkotilainen

      Hoitoon tutustuminen tuskin on ongelma, vaikka lapsia onkin kaksi. Voitte vuorotellen olla kummankin ryhmässä ja isompi voi varmasti välillä jäädä hetkeksi yksinkin uuteen ryhmään, kun sinä olet pienemmän ryhmässä tutustumassa. Tai kummin päin vaan, kumpi suostuu olemaan itsekseen ilman äitiä jonkun aikaa. Meillä vielä käytössä ennen päiväkotiin tutustumista on lapsen vastuuhoitajan tutustumiskäynti lapsen kotona, jolloin on mahdollisuus tutustua lapseen hänelle tutussa ymräistössä ilman ison ryhmän hälinää. Tutustumisesta saatte varmasti tietoa tulevan päiväkotinne esimieheltä, kun menet tekemään palvelusopimusta ja sen jälkeen lapsien ryhmästä ollaan teihin yhteydessä ja sovitaan näistä tutustumisista. Kyllä se siitä ihan mukavasti lähtee varmasti menemään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nokialaisen koulun pihalta löytyi nuoren ruumis

      Näin kertovat iltapäivälehdet ja Nokian uutiset. Mitähän on tapahtunut..?
      Nokia
      156
      3549
    2. Missäs lynkkausjoukot piileksii?

      Tänään lähilehden kirjoituksessa paikallinen entinen pizzayrittäjä kertoi muuttaneensa pois Sysmästä. Syynä oli koulukiu
      Sysmä
      57
      1236
    3. Mies hävisi oikeudenkäynnin koronapassista valtiota ja Fazeria vastaan määrättiin korvaamaan lähes

      https://yle.fi/a/74-20091554 Henkilö liikkui ilman Koronapassia ja yritti päästä aamiaiselle Fazer kahvilaan,
      Maailman menoa
      248
      1081
    4. Haluisin jutella sulle siitä

      Mistä mennään. Tiedän yhteyden.
      Ikävä
      43
      970
    5. Suomen edesottamukset Ukrainan sodassa jaksavat ihmetyttää ulkomaisia työkavereitani

      Työskentelen korkean teknologian yrityksessä, jossa on ihmisiä ympäri maailmaa. Suuri osa ulkomaisista on kotoisin Aasia
      Maailman menoa
      299
      944
    6. Tulihan tästä

      Meidän "jutusta" vähän turhan suuri show tänne palstalle. Sivusta seurasin sitä enimmäkseen.
      Ikävä
      68
      913
    7. Haluaisitko sitten mies

      Että ottaisin sinuun yhteyttä?
      Ikävä
      53
      912
    8. Mitä ajattelisit siitä

      Miten reagoisit jos kaivattusi ottaisi yhteyttä?
      Ikävä
      52
      874
    9. Mites meillä nainen tämä yhteys

      Onko se yhteistä se kokemus siitä, että tunnemme syvästi toisemme? Tunnemme vetoa ja sielunyhteyttä, jotain kuin toisest
      Ikävä
      54
      869
    10. En ymmärrä käytöstäsi, mies

      Jotain miehen logiikkaa? Et siis halua tutustua yhtään millään tavoin paremmin, vaikka ajatuksissasi näköjään joskus pyö
      Rakkaus ja rakastaminen
      65
      854
    Aihe