1v4kk lapsen vähäinen uni

nuku2

1v4kk poika on siis jo nyt tovin herännyt jo kuudelta (viimeistään seitsemältä), on hyvin väsynyt. Ei kuitenkaan suostu nukahtamaan uudestaan.
Nukkumaan mennään illalla 21.00 (nukahtamiseen menee n 15 min)
Heräilee yöllä 2-4 kertaa. Jatkaa unia kun käy laittamassa peittoa päälle paremmin.
Päiväuniakaan ei enää nuku kuin korkeintaan tunnin, yleensä 40 min. Tulee itkuisena huoneesta pois, eli on väsynyt. Mutta ei suostu jatkamaan unia.
Olen kokeillut laittaa takaisin pinnasänkyyn, ei vaikutusta asiaan.
Tätä tehnyt jo muutaman viikon. Ennen nukkui puol 9-9 asti. Ja päikkäreitäkin 1.5 tuntia. Itsekkin oon tosi väsyny kun joutuu niin monta kertaa yössä heräämään, ja sitten kokonaan ylös jo ennen seitsemää.
Tuntuu, että häiritsee poikaakin. On kiukkuinen iltasella, ja päivälläkin. Hieroo silmiään väsyneenä.

Onkohan tämä joku vaihe, vai onko poika vaan niin huono nukkumaan?
Ei ole oikeastaan koskaan nukkunut hyvin, aina on öisin herännyt ainanki sen kerran. Mut ennen sentäs nukku pitkälle aamuun.

5

369

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 2xäiti

   Olisiko hampaita tulossa? Voit kokeilla antaa lasten särkylääkettä 30 min ennen nukkumaan menoa. Jos autaa niin kannattaa varmuuden vuoksi käydä lääkärissä tarkistamassa korvat ettei ole korvatulehdusta. Sen lisäksi voi kokeilla: yövaloa, tarkistaa että ei ole liian kuuma/kylmä, vaatteet painaa/kutittaa. Näiden lisäksi päiväntapahtumat voivat vaikuttaa yöuneen.

  • nuku2

   Ei oo tulossa hampaita. Yövaloa olen kokeillut mutta sitten ei suostu nukkumaan kun on liian valoisaa (vaikka kokeilisin kuinka hämärää valoa), sisälämpötila on makkarissa 18 astetta. Pojalla on atooppista ihottumaa. Kortisoonia menee säännöllisesti. Ja joka ilta (ja nyt talvisin myös aamu) rasvataan kunnolla ceralan plussalla. Voihan se olla että tämä vaihe menee ohi. Nyt on oppinut kiipeilemään kaikkialle, pöydälle, tuolille yms.
   Mutta kun toisaalta, on aina ollut huonouninen, ihan syntymästi asti. Myös tuo ihottuma on vaivannut ihan alle 3kk ikäisestä asti. Vaatteet pesen hellävaraisella ja hajusteettomalla pesuaineella.

  • voi mennä ohi

   Meillä oli kans tuossa puolentoistavuoden iässä sellanen vaihe, että aina herättiin kamalan aikaisin. Ja sitten oltiin kuitenkin koko päivän ajan väsyksissä. Vaihetta kesti pari kk. Ei ollut kuuma/ kylmä, nälkä, hampaita tms. Ei muutenkaan mitään erityistä päivärytmissä Ei heräillyt kauheasti kuitenkaan yöllä. aamuyöstä joskus heräsi potalle... Ja Joskus näki painajaisia ja joskus taas valvoi hetken sydänyöllä tyytyväisenä sängyssä höpötellen. Mutta pääsääntöisesti siis nukkui ihan hyvin, mutta liian vähän yöllä.. Päiväuniakaan ei nukkunut liian paljon/ liian myöhään. Yöunet 21-06 ja päikyt n.12-13.30/14. Nukahti kohtuu helposti sekä päivällä että illalla. Mutta unta ei vaan yli kuuteen riittänyt. En edelleenkään tiedä, että mistä heräily johtui. Loppui vaan ihan itsestään. Nyt 2v ja nukkuu yöunet 21-08 ja päikkyjä noin 13-14.30. Ja on aina pirteä :D

  • Äiti on väsy

   Meillä aivan samanlainen tilanne.Kuopus on 1v2kk ja ollut aina huono nukkuja.Hän on kovin vilkas lapsi,on aina ollutkin.Kävellyt 9kk iästä ja nyt kiipeily joka paikkaan koko ajan on paras harrastus.Hampaita tulee koko ajan,onneksi taitaa enää 4 maitohammasta puuttua.Epäilen kyllä,etteivät yöt rauhoitu sittenkään,kun kaikki maitohampaat on suussa,sillä luulen,että lapsi vain on niin vilkas,ettei oikein yölläkään malttaisi nukkua.
   Meillä on säännölliset rutiinit läpi päivän,ja iltaisinkin kaikki toistuu samanlaisena; iltapuuro ja maito,pesut,iltasatu,sylittely ja nukkumaan.Lapsi siis laitetaan joka ilta 20.30-21 nukkumaan,ja aiemmin on nukkunut juurikin tuonne klo 9 aamulla,vaan viime aikoina sitten herännyt klo 7-7.30.Ja tuossa nukkumisen lomassa heräilee joskus kerran,joskus 4 kertaa yössä.Herätessä siis on tutti ja unilelu kateissa ja rauhoittuu kun ne löytyvät.Pitäisi vieroittaa varmaan tutista,mutta meillä se takaa välillä edes hetken hiljaisuuden,sillä lapsi on kova itkemään/huutamaan.

   Nyt isä on laittanut tytön nukkumaan viikon ajan,ja olipa tuossa viikolla yksi yö,ettei herännyt kertaakaan koko yönä!Lapsi on kyllä melko temperamenttinen,eli päivisin on vaativa vaikka yö menisikin hyvin.Ja tarkoitan nyt tällä sitä,että hän on siis kova itkemään ja huutamalla saamaan tahtoaan läpi.Välillä tosiaan huomaa,että päivällä väsyttää,mutta silti nukkuu päiväunia yleensä vain tunnin klo 12.30-13-30.

   Eli varsin samankaltainen tapaus,kuin aloittajalla.En voi muuta kuin lohduttaa,että olen itse välillä myös tod.väsynyt,mutta vakuutan,että kyllä se menee ohi.Meillä esikoinen on jo 11-vuotias,ja hän ainakin nukkuu todella hyvin.Toisaalta hän ei ole koskaan öisin pienenäkään heräillyt,mutta luotan siihen,että aika tekee tehtävänsä myös nuorimman kohdalla.Ja henk.koht.tuudittaudun myös siihen,että parin vuoden päästä voin lapselle jo selittää,että jos hän haluaa heräillä öisin,niin saa sitten herätä yksinään.Ja hieman isompi voi aamuisin vaikka katsoa piirrettyjä,että saa itse levätä vielä hetken.Sitä odotellessa...

   Unikouluohjaajaan meillä muuten myös ollaan oltu yhteydessä näistä uniasioista;selvitä,josko teidän paikkakunnalla myös olisi tällainen ohjaaja,jolle puhua ja yhdessä miettiä,olisiko tälle vähäunisuudelle jotain tehtävissä.

   Siis paljon jaksamista,ja kyllä tämä väsymys varmasti ohi menee,ennemmin tai myöhemmin.

  • dhgfjhg

   Meillä aika samanlainen rytmi kuin aloittajalla tyttö melkein 1v 5kk tätä on kestänyt jo 1kk mutta ei suostu vaan nukkumaan pidempään eikä nukahtaa uudestaan päivällä sen 30-40min jälkeen :/ Ulkoiluakin lisättiin niin että käydään ihan aamusta sitte ruoan jälkeen ennen unia ja vielä illalla kun isi tuli kotiin ei mitään vaikutusta herää myös 3-5 kertaa yöllä itkien ja kun laittaa peiton takasin päälle niin nukahtaa, meilläkään ei ole hampaita tulossa tai muutakaan ehkä tämä on taas yksi niistä kuuluisista lapsen vaiheista mutta kyllä täytyy myöntää että tätäkin äitiä alkaa pikkuhiljaa väsyttämään..Meillä vielä neiti keksinyt sen, että kaatuilee tahallaan että saa kiukutella lisää ja tahallaan tarkotan sitä että juoksee pysähtyy ja hitaasti menee istumaan ja siitä käsillä tukien selälleen makaamaan.. ja hakkaa välillä päätään seinään jonka jälkeen kiukuttelee..

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kamala onnettomuus

   Miten tällaiset mönkijäonnettomuudet yleensä tapahtuu? Liikaa vauhtia? Saako mönkijöillä ajaa lasten kanssa ja ilman kyp
   Suomussalmi
   168
   7478
  2. Mönkijäpnnettomuus

   Harmillinen homma. https://www.hs.fi/suomi/art-2000010557170.html
   Suomussalmi
   37
   2046
  3. Tilitoimisto!!!

   Mikä tilitoimisto jäi kiinni rikoksesta Rovaniemellä?
   Rovaniemi
   27
   1437
  4. Tietäisitpä miten haluaisin sinut kohdata

   Vaikka vaan katsella ohimennen. Voisitko telepaattisesti lähettää viestiä, - löytyisikö kohtauspaikkaa?
   Ikävä
   63
   1376
  5. Kerro kaivatustasi jotakin mukavaa.

   Itse aloitan: hyvännäköinen ja ahkera ❤️‍🔥
   Ikävä
   77
   1058
  6. Milloin oot nähnyt kaivattusi

   ensimmäistä kertaa?
   Ikävä
   55
   985
  7. Missä päin suomea kaivattusi asustelee?

   Oma kaivattuni (mies(J) asuu Uudenmaan läänissä.
   Ikävä
   50
   874
  8. Oon pahoillani sun puolesta

   kun olit muuttunut niin paljon ulkoisesti. Ja huonompaan suuntaan. Koeta pärjätä. Naiselle mieheltä vuosien takaa
   Ikävä
   38
   834
  9. Tiesitkös nainen että mulla on paljon vientiä?!

   Sänkyseuraa riittää, valinnan vaikeus.
   Ikävä
   85
   809
  10. Tikanmäen vastaus Haavistolle

   Aika erikoinen puolustautuminen valtuuston puheenjohtajalla kaupunkilaisen kirjoitukseen. Haavisto ihmetteli niitä tunn
   Pyhäjärvi
   103
   784
  Aihe