Diplomi-insinööriksi

abiturientti

Lukio on pian saatu pois alta ja nyt mietityttää jatko-opiskelu. Teknillinen koulutus yliopistossa kiinnostaa paljon (tuotantotalous), joten tavoitteena on sisään pääsy johonkin teknilliseen korkeakouluun lähivuosina. Matematiikassa olen varsin hyvä ja pienellä vaivalla selvinnyt lukion pitkän matematiikan kursseista hyvin arvosanoin.

Fysiikkaa en ole opiskellut lukion yhtä pakollista kurssia enempää ja kemiaakaan ei ole tullut opiskeltua. Yliopistojen vaintakokeissahan lukion fysiikka pitäisi olla hanskassa. Välivuosia ei kiinnosta vietellä ja unelmaopiskelupaikkaan pääseminen jo ensi syksyksi tuntuu tuon fysiikan osaamattomuuden vuoksi mahdottomalta. Siksi olen pohtinut hakemista yliopistoon matemaattis- luonnontieteelliseen tiedekuntaan matematiikkaa opiskelemaan. Sinne uskon pääseväni helposti suoraan papereilla kunhan panostan matematiikkaan hitusen kirjoituksissa.

Matikan laitokselle päästyäni olisi tarkoitus opiskella mahdollisimman paljon kaikkea mikä auttaisi teknilliseen korkeakouluun pääsyä ja tukisi tulevia diplomi-insinööri-opintoja. Onko tässä kuviossa mitään järkeä? Minkälaisia kursseja kannattaa yliopistossa valita, ja saako niitä helposti hyväksi luettua seraavaan kouluun päästyäni? Fysiikan lukiokurssien opiskelun aion aloittaa kesällä ja mahdollisesti marssia suoraan yliopiston fysiikan luennoille ilman mitään iltalukioita tai vastaavia.

7

628

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • engineur

      Miksi yliopiston kautta, yliopistoon:-)suoraan vain hakemaan, kyllä sitä matematiikkaa oppii sieläkin, varsinkin jos onnistut tuossa matematiikkaan panostamisessa.
      Sitten kun on DI niin on mahdollista jatkaa jos kiinnostaa.

    • lappeenrantalainen22

      Juu Lappeenrantaan vaan, pääset helposti

    • 45a6e4ra

      Hei, itsekin teekkariksi halajan. En ole käynyt kuin matematiikan pakolliset kurssit (10 kappaletta). Oletetaanko TKK:lla, että MAA10-MAA13 kurssien sisällöt tulisi hanskata vai kertaillaanko siellä vähän esim. newtonin menetelmää tms.?

      Fysiikkaa kävin kyllä kaikki.

    • 4354543543543

      "Välivuosia ei kiinnosta vietellä"

      Mikä se vuosi yliopistossa sitten on? Et saa niitä kursseja hyväksytettyä DI-tutkintoon, joten voisit yhtä hyvin olla sen vuoden juopottelemassa katuojassa.

    • Ensin sotaväkeen

      Ensin menet armeijaan. Sen käyminen, mieluummin 12kk on välttämätön, mikäli aiot valmistuttuasi saada kunnollisia töitä. Itse työnantajana en ota töihin sivareita enkä varsinkaan kokonaan palveluksesta kieltäytyneitä. Kuupperin testissä täytyy sitten mennä ainakin se puolustusvoimissa kiitettävän rajaksi asetettu 3000m, vaikka sekin on aivan liian köykäinen.

      • 34iwtjed

        En minäkään palkkaa työnantajana muita kuin vain majureita.


    • Elä ny helkkarissa

      Elä mene matikkaa vuodeksi opiskelemaan, kun monet niiden muiden DI-alojen kursseista on eka vuonna samoja kun tutalla. Esim. sähkölle/tietotekniikkaan pääsee tod. helposti sisälle. Ehkä jo M:n kirjottamalla pitkästä matikasta pitäs päästä suoraan sisälle. Näin mututuntumalta sanoisin, että noin puolet kursseista on samoja mitä tutalla ja sillä ei oo väliä, vaikka oisit toisella opintolinjalla ni voit silti käydä tutan kursseja tietyissä määrin. Haet vaan vuoden jälkeen opinto-oikeuden sinne tutalle sitten, niin ei tuu kandin kanssa mitään ongelmia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      92
      6668
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      28
      2672
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2253
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      75
      1904
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1671
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1467
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1367
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe