Erittäin nirson koiran ruokinta

huolestuako?

Olisko kellään antaa vinkkejä nirson koiran ruokintaan? Meillä on 8-vuotias chihuahuanarttu, joka on koko elämänsä ajan ollut todella huono syömään. Välillä on parempia kausia syömisen suhteen mutta sitten se ilo taas loppuu. Nyt taas mietitään, että millä tota eläintä voisi ruokkia? Kaikenlaisia ruokia ollaan kokeiltu mutta millään ei ole ollut toistaan suurempaa suosiota. Viimeisin kokeilu on marketin Frolic-nappulat, ajattelin käyttää niitä palkitsemiseen ja satunnaisina makupaloina mutta neiti on sitä mieltä, että niitä voisi syödä ihan ruokanakin.

Toisaalta taas mieltä vaivaa vähän sekin, kun monet koiranomistajat painottavat, että ehdottomasti pitäisi syöttää eläinkaupan laadukkaita nappuloita tai mielellään raakaruokaa. Eläinkaupan nappulat on koluttu läpi suunnilleen kaikki ja raakaruokintaan ei vaan rahkeet riitä omistajalla, joten mitä tehdä? Kuoleeko toi koira jos syötän sille jatkossa pelkkää Frolicia vai mikä olisi parempi vaihtoehto?

En tyrkytä ruokaa koiralle, joten jos se ei joku kerta syö niin sitten seuraava mahdollisuus on seuraavalla ruokintakerralla. Ollaan myös jätetty herkkupalat pois vaikka niitäkin olen antanut muutenkin aika vähän. Ei tuo vaan syö. Toinen chihuistamme onkin sitten juuri toisenlainen eli söisi vaikka pieniä kiviä ja hotkii muutenkin ruokansa nanosekunnissa...

Hirveästi en vaan haluaisi tuota koiraa nälässä pitää, kun se on muutenkin niin äärimmäisen pieni, painaa vain 1,8kg ja selkäranka tuntuu selvästi. Eläinlääkäriltäkin olen asiasta kysellyt monet kerrat mutta on tutkinut koiran ja sanonut sen olevan ihan kunnossa. Sanoi vielä, että mielummin noin päin, että on hoikka kuin liian lihava, mitä näillä pienillä tuppaa usein olemaan.

10

1395

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Äpylit juu

      'Kuoleeko toi koira jos syötän sille jatkossa pelkkää Frolicia'

      Kuolee ennemmin tai myöhemmin muttei Frolicin syöntiin, ellei sitten tukehdu siihen.
      Miksei sitä voisi syöttää jos se kerran maistuu? Meillä oma äpyli saa frolicia ja pedigreen kastikepusseja. Hyvin kelpaa eikä tuo huonosti näy voivan.

      • huolestuako?

        Kiitos vastauksesta. Tuo kuolemajuttu oli siis sarkasmia, huonoa huumoria... Tiedän toki ettei se nyt siihen kuole vaikka Frolicia söisi koko loppuelämänsä mutta kun näissä koirapiireissä ollaan välillä niin tarkkoja esim. juuri ruokinnan suhteen. ;) Ehkäpä siis kokeillaan hyvällä omatunnolla kyseistä ruokaa pidemmän aikaa jos se vaikka maistuisi. Ainakin siitä tuo huonohampainen pikkuruinen tykkää, kun ne nappulat on sellaisia puolikosteita, niin on helppo syödäkin. Muistaakseni jossain eläinkaupassakin oli myynnissä vastaavanlaisia nappuloita mutten enää muista niiden nimeä, sattuisiko joku muistamaan?


      • Äpylit juu
        huolestuako? kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta. Tuo kuolemajuttu oli siis sarkasmia, huonoa huumoria... Tiedän toki ettei se nyt siihen kuole vaikka Frolicia söisi koko loppuelämänsä mutta kun näissä koirapiireissä ollaan välillä niin tarkkoja esim. juuri ruokinnan suhteen. ;) Ehkäpä siis kokeillaan hyvällä omatunnolla kyseistä ruokaa pidemmän aikaa jos se vaikka maistuisi. Ainakin siitä tuo huonohampainen pikkuruinen tykkää, kun ne nappulat on sellaisia puolikosteita, niin on helppo syödäkin. Muistaakseni jossain eläinkaupassakin oli myynnissä vastaavanlaisia nappuloita mutten enää muista niiden nimeä, sattuisiko joku muistamaan?

        Ainahan sitä tekee väärin jonkun mielestä. Meillä on havaittu hyväksi setiksi tuo frolic kastikepussit.
        Kokeilepa laittaa sekaan kirjolohiöljyä pieni loraus. Saa esim luontaistuotekaupoista. Meillä alkaa kippo pyöriä päässä. Ja se tekee ilmeisen hyvää koirille ja miksei ihmisillekin.

        Sarkasmiin vastataan sarkasmilla, älä ota ittees :D


    • 6+12

      Syötä toki halpisruokaa jos koira siitä tykkää. Se ei vaan ole kovin terveellistä. Koirien roskaruokaa. Kokeile raakaruokintaa?

    • Fro vastaan muut

      Mistä saisi oikeata tietoa Frolicin sisällöstä?

      Hyvin monet koirat pitävät siitä naminappulana, mutta en tiedä ketään, joka syöttäisi vain sitä jotain raakaravintoa.

      Meidänkin koira on ruvennut nirsoilemaan ja ainoa mikä maistuu on Frolic. Hinnaltaankin se on ihan ok, mutta sisältä on epäselvästi kerrottu. Kakkaa kyllä enemmän silloin kun on annettu isompi annos.

      • Anonyymi

        Minulla on maaiman nirsoin 7 vuotias espanjan rescue poika. Se on syönyt minulla oloajan (5,5 vuotta) kanaa. Sitten sairastui hyvin harvinaisiin kystiini virtsakiviin. Sai kaliumsitraattilääkityksen ja leikkauksen jälken uusia kiviä ei ole tullut, mutta lääkäri sanoi että 10 kiloinen koira on pieni koira jolle ei saa antaa pelkkää proteiiniä koska siitä seuraa isäelinten ongelmia. Kokeiltiin kaikki virtsakivi hoitoon tarkoitetut erikoisnappulat. Ei syö vaikka olisi 2 päivää ilman ruokaa. Nyt löytyi virtsassa Glukoosia ja maksaarvo hiukan koholla. Olin ihan hukassa, mitä syötän sille kanan lisäksi. Lääkäri kehoitti vain kokeilemaan kappojen nappuloita. Sitten löytyi FROLIC jota koita syö herkkupaloinakin. Koira saa 4-5 raakaa siipeä ja frolic nappuloita ja olin tosi huojentunut kunnes huomasin eilen että frolic sisältää SOKEREITA. Numerotieduteluilla on nykyään selainen palvelu että he laittavat soittpyynnön haluamaasi numeroon. Mars Finland on niin monimutkainen yritysrypäs, että en ikinä olisi oikeaan numeroon osannut soittaa mutta he laittoivat soittopyynnön ja viestin jossa kerrotaan ongelmani frolicin sokereista. Odotan soittoa tai sähköpostia. Olen varma että frolicissa on vaarallinen määrä sokeria. Ei ole ihme jos koirat tykkää. Jos saan tarkennettua sokerin määrän laitan tänne viestiä. Lääkärit taatusti kieltää tämän ruuan antamisen !!!


    • Jundai

      Frolic tuntuu kyllä tosi hyvin maistuvan useimmille koirille.Ainoa huono puoli siinä on se vaan ,että kun se on sellainen puolikostea ruoka, niin siinä taitaa olla aika paljon niitä lisäaineita ja säilöntäaineita.Mutta niitähän nyt on nykyään kyllä enemmän tai vähemmän niin eläinten kuin ihmistenkin ruissa myös

    • Elämänvakuutus

      Koira ei tapa itseään nälkään eli sitkeästi tarjoaisin jotain aivan muuta. Esimerkiksi raakaa lihaa? Kanaa ja riisiä kypsänä (ravintolisän kanssa) tai jotain muuta mitä haluaisinkaan koirani syövän. Sitkeästi vaan ja säälimättä tarjoaa, pitää ruokailuajat niin terve koira kyllä syö jos sen on riittävän nälkä. Hampaat on kunnossa koiralla? Muuten fyysisesti terve?

    • raakaa1

      jauhelihaa eläinkaupasta --> useita erilaisia lihakoostumuksia löytyy. ruokalusikallinen raejuustoa, blenderiin raakana kurkkua, omenaa, salaattia, porkkanaa, parsakaalia, pinaattia jne mitä nyt sattuu olemaan kullakin kerralla. loraus öljyä tai vaikka raaka kananmuna. Voila'
      Luujauhoa voit ostaa ja laittaa ruuan sekaan jos koira kerta huonohampainen, eikä luita oikeen pysty syömään.

      Ompa vaikeaa raakaruokinta.

      • Huokaus

        Nirso koira on inhottava hoidettava. Itselläni aina ollut kiiltäväturkkisia ja hyvän ruokahalun omaavis koiria, kaikki ne olivat sekarotuisia. Elivät pitkän elämän terveenä kukin. Mutta nyt kun hankin muka hyvän rotukoiran, maineikkaasta kennelistä eli ei epäämääräisiä taustoja vaan piti olla todella laadukas..

        Koiralla onkin äärimmäisen huono ruokahalu ja rahaa on kulunut valtava summa siihen, kun olen ostellut milloin mitäkin ruokaa ja barf eväitä lopulta.. koira ei pidä MISTÄÄN ruuasta mitä koirille on valmistettu.

        Edes kuivaliha ei ole sen mielestä hyvää, suunnilleen sylkee olan yli.

        Eläinlääkäri tutki koiran ja ei kuulemma ole muuta vikaa kuin nirsous, pitäisi tarjota ruokaa ja ottaa pois jos ei kelpaa..

        Mutta kauanko koira kestää sellaista, että syö vain hyppysellisen päivässä ja muu jää koskematta, kun se on jo nyt laiha koira.Kylkiluut tuntuu.

        Olen ostanut aina uusia ruokia kokeeksi ja nyt suututtaa jo koko rumba.Kaiken maailman kuivaruokia ja mausteeksi erilaisia lihoja on kaapit täynnä, eikä kelpaa.

        Taidan antaa koiran kohta takaisin kasvattajalle, vaikka olenkin siihen kiintynyt. Mutta kauanko tuollaista jaksaa itsekkään. Sillä rahalla mitä on uponnut turhiin ruokakokeiluihin, olisi ruokkinut jo useamman normaalin koiran hyvin.

        Olen tullut siihen tulokseen, että rotukoiria halutaan niin kauheasti saada kaupaksi, että jalostukseen käytetään myös koiria jotka periyttävät monenlaisia ongelmia aina anoreksiasta lähtien.

        Ja ennenkuin kukaan alkaa minua moittia, kerrottakoon että koiralle on tarjottu hyvät olosuhteet, koiraseuraa, kivoja lenkkejä, kerran viikossa koiratreffit joissa saa leikkiä isommassa laumassa, on retkeilty metsissä, on pidetty koiran puhtaudesta ja terveydestä huolta, se ei ole stressattu millään liioilla vaatimuksilla ja se onkin muuten iloinen ja reipas.

        Mutta ei vain syö.
        Sillä ei ole koskaan oikein nälkä.
        Ihan sama mitä tarjotaan.
        Ainoa mitä söisi rajattomasti on juusto, mutta ei se ole mikään koiran ruoka, olen jättänyt makupalat pois että söisi edes sen hyppysellisen oikeaa ruokaa silloin tällöin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2042
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1577
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1461
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1447
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe