Päiväkodin perustaminen

Uusi yrittäjä

Hei,
suunnitelmissa on oman päiväkodin perustaminen pääkaupunkiseudulle ja haluaisin tietää onko kellään palstalaisella kokemuksia päiväkodin perustamista. Mielenkiintoista olisi myös kuulla, että jos nyt etsisit päiväkotipaikkaa lapsellesi (yksityiseltä puolelta), niin mitä ominaisuuksia etsisit/arvostaisit? Paljonko olisi mielestäsi kohtuullinen kuukausimaksu (ennen kelan korvauksia) päiväkotipaikasta lähellä helsingin keskustaa? Suunnittelemassani päiväkodissa on tietty pedagoginen suuntaus. Hakisitko mielummin tällaiseen päiväkotiin vai "perinteiseen"?
Te, jotka olette joskus perustaneet päiväkodin: kauanko koko prosessissa meni? Eli miten nopeasti sait päiväkodin pystyyn, kun olit esim. rekisteröinyt yrityksesi? Miten kauan itse byrokraattisissa prosesseissa menee? Ideana olisi saada päiväkoti toimintaan ensi syksystä, onlenko aikaoptimisti? Oliko asiakkaita helppo vai vaikea saada? Millä yritysmuodolla toimit? Mistä lähdit liikkeelle tehtyäsi yrityssuunnitelman? Voiko lainaa hakea ennen kuin on tiloja tiedossa tai voiko tiloja saada ennen kuin on rahoitusta? Voinko jo nyt avata yritykselleni kotisivut ja ottaa vastaan tiedusteluja, vai pitääkö yritys ensin olla rekisteröity ja tilat tiedossa? Paljonko sinulla oli alkupääomaa ja paljonko sijoitit huonekalujen, lelujen, materiaalien yms. hankkimiseen? Ostitko käytettynä jostain vanhasta päiväkodista vai kaiken uutena? Minkälaiseen tilaan perustit päiväkodin ja miten helppo oli saada ympäristövirasto hyväksymään tila?
Ja muillekin, jotka jotain asiasta tietävät: Onko esiopetusryhmä pakollinen päiväkodissa tai jos ei ole pakollinen, niin miten ite suhtautuisit päiväkotiin, joka on 3-5 vuotiaille ja sen jälkeen joutuisit hakemaan muualle esikouluun?

Kiitos etukäteen!

8

1136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • päiväkotilainen

      Perustamisesta en osaa sanoa mitään, mutta hankinnoista sen verran sanoisin, että kannattaa hankkita uutena ainakin lelut, astiat, tekstiilit, koska ne kuluvat tosi nopeasti, eikä näin ollen uudessakaan paikassa enää kauaa kestäisi. Huonekaluja toki voi ostaa käytettynä, mutta yleensä nekin vaihdetaan päiväkodeissa uusiin, vasta kun ne ovat jo lähes kaatopaikkakamaa. Eli kyllä lähes kaikki varmaan tulisi ostaa uutena, ja laadukkaina, että ovat sitten turvallisia käyttää.

      Eskaria ei ehkä tarvitse olla ensimmäisenä toimintakautena, mutta en kyllä itse hakisi paikkaa, josta lapsen täytyisi siirtyä eskariin jo parin vuoden kuluttua. Enkä rajaisi muutenkaan päiväkotia 3-5 vuotiaille, koska pienet, alle 3-lapset ovat niitä joille useimmiten haetaan paikkaa.

      Ensi syksyksi päiväkodin avaaminen kuulostaa melko epätodennäköiseltä, jos on vasta suunnitteluasteella, eikä paikkaa taikka rahoitusta vielä ole tiedossa. Jo pelkästään henkilöstön saaminen vie aikaa, ja päivähoitopaikkoja aletaan ensi syksyksi hakea parin kuukauden sisällä.

      Ja tuohon pedagogiseen suuntautumiseen, niin eiköhän ihan parasta olisi peruspäiväkoti, jossa olisi aikaa olla läsnä lapselle, leikkiä lasten kanssa, välillä retkeillä lähiymäristössä, ja käydä liikkumassa lähiliikuntapaikoissa (koulu, liikuntahalli, jäähalli ym). Mutta painottaisin tuota hyvää ja turvallista arkea. Ja siihen tietysti vaikuttaa sopivan pienet ryhmät ja osaava ja ammattitaitoinen henkilöstö.

    • Perustelemaan ehkä

      Minä olisin kiinnostunut tulemaan mukaan ehkäpä hankkeeseen. Tiedän hieman alasta mutta varsinaista kokemusta ei ole. Olen itse luomu- tyyppiä. Jos kiinnostaa niin meilaa: [email protected]

    • Vanhempi3

      Valitessamme yksityistä päiväkotia lapsellemme tärkein kriteeri oli pienet ryhmät. Alle 3v. ryhmässä on max 8 lasta ja kaksi aikuista, 3-5v. ryhmässä max 18 lasta ja kolme aikuista. Maksamme Kelan perustuen jälkeen 330e/kk kokopäivähoidosta.

      • enhaluaisiolla

        Kahden kasvattajan ryhmä on tosi haasteellinen. Jos toinen on pois on toinen työntekijä joko yksin (pienessä päiväkodissa ei välttämättä ole apuja saatavilla) tai sitten on usein sijaisia, mikä taas ei ole pienillä aina kovinkaan mukava ratkaisu, koska lapset vierastavat ja saattavat pelätä vierasta aikuista. Ja myös kaikki palaverit ja keskustelut on haasteellisia järjestää, koska toinen jää aina yksin. Tai ei tietenkään ole ongelma, jos aina näihin palkataan sijainen tai talossa on joku ylimääräinen henkilö auttamassa. Tämä taas on todella epätodennäköistä, koska työnantajat ovat tosi tarkkoja noista käyttöasteista ja luulisi näin olevan myös yksityisellä.


    • Helpolla alkuun!

      Perusta yksityinen ryhmis!

    • ymmyrkäinen.

      Riippuu siitä mikä se pedagokiikka on jota päiväkodissa toteutettaisiin. Niitä kun on monenlaisia ja kaikkia en itse hyväksy.

    • Runkku-Rane

      Hei,

      Tarvitsisin pikaisesti 1kpl päivähoitopaikkoja 55 vuotiaalle miehelle.
      Onko vielä tilaa?

      T. Rane-55

    • persetasku

      suomen suurin ne pankki on KELA siellä ne rahat on !!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      328
      2786
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      94
      2086
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1610
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1144
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1022
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      983
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      940
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      145
      899
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      832
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      744
    Aihe