Heippa te vanhemmat ja viisaat ihmiset!

Rauhaa ja rakkautta

Olenko ainoa joka nauraa täällä näille: vanhemmille, "viisaammille", päteville, oman elämänsä peräkammarin pojille/tytöille joiden ainoa elämäntehtävä on tulla tälle palstalle sanomaan samaisen mielipiteensä yhä uudelleen ja uudelleen.. "Älkää tehkö lapsia!"

Jos tunnistit itsesi äskeisestä kuvauksesta, olisitko kiltti ja vastaisit muutamaan yksinkertaiseen kysymykseen:

a) Miksi pyöritte "Teiniäidit ja - isät" - palstalla? (Koska ilmeisestikkään ette itse sellaisia ole)

b) Miksi olette niin huolissanne muiden elämistä ja elämän ratkaisuista? (Ottaen huomioon että heidän päätökset tuskin tulevat vaikuttamaan teidän elämään)

c) Onko sinulla lapsia? (Usein tulee nimittäin nähtyä että nämä kaikista viisaimmat yksilöt jotka jakelevat neuvojaan, eivät itse henk.kohtaisesti ole äitejä tai isiä)

d) Maksatko oikeasti niitä veroja? (Moni kun nillittää siitä että taas hänen maksamillaan verovaroilla kustannetaan teinien lasten elätys ym)

e) Miksi vihaatte tai halveksitte teiniäitejä tai -isiä? (Ottaen huomioon että isovanhempanne saattoivat myös olla aikoinaan nuoria saadessaan lapsia, vihaatteko heitäkin?)

f) Mikä teitä risoo siinä jos joku vertaistukea kaipaava ihminen tulee tälle palstalle kysymään neuvoa tai mielipidettä johonkin asiaan? (Kun aika pitkälti KAIKKI keskustelupalstat ja foorumit ovat sitä varten tehty)

Tein tämän kyselyn täysin vilpittömästi ja asiallisesta lähtökohdasta. Kiitti ja kuitti.

180

354

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äiti41w

      a) Koska olen huolissani teistä, ja millaisen kuvan nuorille annatte äitiydestä. Varmasti joillekkin vanhemmankin ihmisen neuvo on täällä hyvästä, koska nuoret äidit ovat yleensä kokemattomampia kuin me vanhemmat äidit näissä kasvatusasioissa.

      b) Jos jotakin voi ehkäistä tapahtumasta, niin miksi ei sitten saa yrittää valistaa nuoria? Tottakai sitä haluaa tulla sanomaan nuorille vauvakuumeisille että odottaa vielä muutama vuosi, koska helppoa äitiys ei ole ja nuorelle itselle on parempi käydä koulunsa loppuun, sekä hankkia vakaa parisuhde. Ei kovin nuorena vielä voi tietää mitä eteen tulee. Oma tyttöni tuli raskaaksi hänen ollessaan 17-vuotias ja hän oli ihan varma että haluaa pitää lapsen. Kuitenkin puhumalla hänelle järkeä sain hänet muuttamaan päätöstään. Nyt hän on 18-vuotias ja pian käynyt ammattikoulun loppuun. Hän on nyt paljon tyytyväisempi elämäänsä näin. Poikakaverinsa kanssa hän ei ole enää yhdessä, joten yksinhuoltajaksi olisi kai jäänyt...

      c) Kuten jo sanoinkin, olen äiti :)

      d) Kyllä maksan veroja. En kuitenkaan valita että maksaisin lastenne elämisen yms. Autan mielelläni nuoria äitejä, mutten toivo kellekkään teini-ikäiselle raskautta.

      e) En vihaa, mutten täysin hyväksykkään sitä että teininä saadaan lapsia. Se ei ole lapselle hyväksi. Myöhemmin teiniäitien lapsille saattaa tulla tunne, että on pilannut vanhempiensa elämän, eikä teiniäitien suhde lapsiinsa ole välttämättä niin hyvä kuin vanhempien äitien.

      f) On oikein kysyä neuvoa. Mutta mikä teitä siinä risoo jos vanhempi/kokeneempi ihminen tulee teitä tänne neuvomaan tai valistamaan? ;)

      • äiti41w

        Lisään vielä...

        "Miksi vihaatte tai halveksitte teiniäitejä tai -isiä? (Ottaen huomioon että isovanhempanne saattoivat myös olla aikoinaan nuoria saadessaan lapsia, vihaatteko heitäkin?)"

        En ymmärrä miksi niin monet nuoret vetoavat tähän, kun sanotaan teiniäitiyden olevan väärin. On ihan eri asia, jos isoisoisoäitisi sai joskus kivikaudella lapsen 16-vuotiaana. Se oli sitä aikaa kun naiset istuivat kotona hoitamassa lapsia ja miehet kävivät metsällä pyydystämässä ruokapöytään karhuja ja hyeenoita. Naisilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin olla kotona. Ja nuoret avioituivat aikaisemmin, koska useimmiten lasten vanhemmat päättivät lastensa puolison. Vaihtoehtona nuorilla naisilla nykyään on kouluttautua, hankkia mahtava ammatti, nähdä maailmaa ja tienata rahaa. En ymmärrä mikä hinku nykyajan nuorilla on takaisin kivikaudelle ja heittää mahtavat mahdollisuudet hukkaan! Ehditte ihan varmasti hankkia lapsia kymmenen tai parikymmenen vuodenkin kuluttua :)


    • Vastaukset ole hyvä

      En usko, että teinivanhemmuutta tällä palstalla arvostelevat ovat peräkammarin tyttöjä ja poikia, vaan suurin osa heistä lienee äiteja ja isejä itsekin.
      Jos epäilet heitä peräkammarin tytöiksi ja pojiksi, se kertoo jotain sinusta itsestäsi. Teet erikoisen vastakkain asettelun. Pelkäsitkö aikoinasi, että sinusta voisi tulla peräkammarin tyttö/poika?

      Olen itse muuttanut kotoa 20-vuotiaana, mutta ensimmäisen lapseni sain 28-vuotiaana, enkä näin ollen tunnista itseäni peräkammarin tytöksi. Elämässäni oli vain paljon muita asioita, joita halusin tehdä ennen lapsia.

      a) Täällä keskustellaan teinivanhemmuudesta ja se kiinnostaa minua, koska minulla on 18-23 vuotiaita lapsia, jotka onneksi ainakin vielä opiskelevat ja ainoa valmistunutkin, miettiin jatko-opintoja. Tämä palsta EI OLE tarkoitettu vain teiniäideille ja isille.

      b) Elämme yhteisössä, emme yksinämme kuplassa. Ymmärrät vanhempana, että tämä lauseesi on naurettava: "Ottaen huomioon että heidän päätökset tuskin tulevat vaikuttamaan teidän elämään".
      Mitä enemmän on sosiaalituen varassa eläviä teinivanhempia, sitä enemmän myös MINÄ maksan veroja.

      c) On, 3.

      d) Maksan veroja tällä hetkelllä 19,5 % tuloistani.

      e) En vihaa enkä halveksi, mutta toivon, että heitä ei kovin viljalti olisi. Vanhempani avioituivat 22- ja 23-vuotiaina. Isovanhempani avioituivat 18- ja 19-vuotiaina, mutta he olivat hyvin vauraasta kodista, eivätkä eläneen yhteiskunnan loisina.

      f) Vertaistuki on hyvä asia, mutta minusta on hyvä myös se, että joku uskaltaa tuoda esiin sen, että teinivanhemmuus ei ole lainkaan ihannoitavaa tai tavoiteltua. MInusta on suorastaan törkeää, että tv:stä tulee teiniäidit-sarja, joka on ällöä sosiaalipornoa ja aiheuttaa lähinnä katsojissa myötähäpeää. Itse olen ollut täällä enemmän lukijana, kuin kommentoijana ja jos harvoin kommentoin, yritän olla aina asiallinen. Tämä kysely vain jostain syystä sai näppäimistön laulamaan (ja hiukan verenpaineen kohoamaan).
      .

    • Rauhaa ja rakkautta

      Ap:n ja ko kyselyn tekijän ominaisuudessa olen velvoitettu kommentoimaan tähän nyt jotain.

      Ensinnäkin äiti41w osassa vastauksistasi oli kyllä ihan pointtia, mutta pakko tarttua tähän kohtaan:

      "e) En vihaa, mutten täysin hyväksykkään sitä että teininä saadaan lapsia. Se ei ole lapselle hyväksi. Myöhemmin teiniäitien lapsille saattaa tulla tunne, että on pilannut vanhempiensa elämän, eikä teiniäitien suhde lapsiinsa ole välttämättä niin hyvä kuin vanhempien äitien. "

      Oletko siis sitä mieltä että vain nuoret vanhemmat voivat epäonnistua kasvatuksessa? Itse olet ilmeisesti kuitenkin onnistunut täysin lapsiesi kasvatuksen suhteen.. Se on hienoa.

      Ja toinen asia mistä haluaisin puhu on e-kysymyksen vastauksesi.
      Jos nyt lonkaltani heitän niin sinun vanhempasi ovat n. 65-80 vuotiaita
      Korjaa jos olen väärässä. päättelin näin koska sinulla ei ilmeisesti ole omakohtaista kokemusta teini- tai nuorten vanhempien kasvatuksesta, eli vanhempasi ovat olleet yli 24 vuotiaita saadessaan sinut. Ja itsehän olet myös ollut siinä 25 vuotias kun olet omat lapsesi saanut...

      Onko siis sinun iso-äitisi ja iso-isäsi elänyt kivikaudella? Sinun ikäiseltäsi nimittäin hieman omituinen sana tässä yhteydessä, vaikuttaa provolta.. Mutta toki jos he ovat mielestäsi "kivikaudella" elänyt niin ei siinä mitään, olet aika trendikäs ikäiseksesi, sanavarastosi suhteen.

      ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

      vastaukset ole hyvä- nimimerkillä kirjoittavalle

      Peräkammarin tytöt ja pojat- ilmaisulla tarkoitin lähinnä niitä henkilöitä jotka eivät omien sanojensa mukaan milloinkaan aio sitoutua tai hankkia perhettä. Ja jos olet näitä keskusteluja selannut, olet varmasti itsekkin huomannut kyseisien ihmisten pyörivän täällä ja jakelevan neuvojaan, vaikkei heillä todellista tietämystä saatikka kokemusta ole aiheesta.

      Olet aivan oikeassa a- vastauksen suhteen, tämä palsta on tarkoitettu teinivanhemmuudesta keskustelemiseen. En siis ole häätämässä täältä niitä ihmisiä jotka ovat vanhempia, vaan ne henkilöt joista heti huomaa että he haluavat vain ja ainoastaan kiusata olivat he sitten minkä ikäisiä hyvänsä, yleensä nämä henkilöt nyt vain sattuvat ratsastamaan täällä vanhemman ikänsä puolesta (se ovatko he todellisuudessa sen ikäisiä kuin väittävät, sitä on paha mennä todistamaan)

      B- vastaukseen haluaisin myös tarkennusta. Luuletko että sinun veroprosenttisi siitä nousee jos Suomeen tulee joka vuosi uusia teinivanhempia? Tiedätkö oikeasti edes mitä kaikkea varten sinä (ja myös minä) maksat veroja? Ja ellet satu tietämään niin myös teiniäidit maksavat niitä samoja veroja kuin sinä, esim vanhempainraha ja lastenhoidon tuki ovat verollista tuloa.

      Näiltä sivuilta voit ottaa asiasta selvää enemmän: http://www.vero.fi/fi-FI ja http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf?Open

      Pakko kyllä nostaa sinulle hattua f- vastauksesi suhteen. Olet nimittäin aivan oikeassa. Teinivanhemmuus ei missään nimessä ole ihannoitavaa tai tavoiteltua, mutta se että jos nuori tekee erittäin tärkeän päätöksen ja haluaa tulla äidiksi/isäksi (ottaen huomioon että tuleva äiti on jo raskaana), on mielestäni erittäin hyvä syy osoittaa edes pientä suvaitsevaisuutta ja kannustavaisuutta. Vaikka se ilmenisikin sitten vain sillä että on hiljaa, eikä möläytä toiselle ilkeitä tai arvostelevia kommentteja.

      Tervejärkinen palaute ja neuvominen on totta kai hyvästä ja jopa suotavaa. Uskoisin että jokainen tämän päivän tuore äiti ja isä tarvitsee jonkinlaista vertaistukea, sikälimikäli sellaista on saatavilla. Vertaistuen hakeminen tai vastaanottaminen ei ole millään tavalla sidoksissa osapuolten ikään.

      Näin loppuun haluaisin vielä sanoa, toivoisin että täällä palstalla kirjoittelevat henkilöt (iästä riippumatta) miettisivät kahteen kertaan ennen kuin painaisivat sitä Lähetä- nappia. Asiallien keskustelu on tällä palstalla jo harvinaista, joten toivoisin sellaista enemmän vaikka jokin asia ärsyttäisikin. Kiitos.

      • Vastaukset ole hyvä

        Olet mielestäni väärässä nyt tuossa tulkinnassasi ilmaisusta peräkammarin tytöt ja pojat. Sehän tarkoittaa sitä, että aikuistunut lapsi asuu vielä vanhempiensa luona ja on kykenemätön itsenäistymään ja muuttamaan omilleen. Tuolla ilmaisulla ei mielestäni voi kuvata henkilöä, joka ei vain halua sitoutua ja perustaa perhettä.

        Minulla on tällä hetkellä melko alhainen veroprosentti, moni työkaverini maksaa enemmän veroja. Minusta on - 0 tämä toteamus, että:
        "teiniäidit maksavat niitä samoja veroja kuin sinä, esim vanhempainraha ja lastenhoidon tuki ovat verollista tuloa."
        Syystä että he maksavat veroja kelan jo verovaroillamme kustantamista etuuksista. Tiedäthän mitä ajan takaa.

        Kun teiniäidillä harvoin ehtii kertyä työtuloja ennen raskauttaan, hänen etuutensä jäävät pieniksi ja hän helpommin päätyy toimeentuloasiakkaaksi. Ihan oman ja lapsen edun mukaista olisi tehdä ensin töitä ja ansaita palkkaa, kuin tulla raskaaksi kouluaikana tai heti koulusta päästyään. Ehkä näitäkin asioita pitäisi paremmin opettaa koulussa?

        Asialliselle keskustelulle netissä olisi kyllä tarvetta, silllä kaikkien nuorten kotona näistä asioista ei keskustella.


      • äiti41w

        Olen saanut lapseni 23-vuotiaana.. eikös tässä nyt puhuttu teiniäideistä. Jos et tiennyt vielä, niin teini-ikäiseksi luokitellaan henkilö joka on alle 20-vuotias. Nuoret aikuiset ja nuoret äidit ovat sitten asia erikseen. Useimmilla päälle 20-vuotiailla on jo koulutus ja ammatti ja ehkä jo työpaikkakin. Mitä mieltä itse olisit jos vanhempasi olisivat saaneet sinut 16-vuotiaina? Ehkä arvostaisit sitä että he antoivat sinulle elämän, mutta eikö olo olisi samalla myös sellainen ettei sinua olisi todella toivottu? En puhunut tuossa nyt kasvatuksesta millään tavalla.. Nuoret äidit voivat olla vaikka miten hyviä kasvattamaan lapsiaan, mutta silti heidän lapsilleen voi jäädä tunne että he ovat ns. ei-toivottuja, kuten moni teiniäidin lapsi on täällä sanonutkin.

        Eräs asia jäi tekstissäsi nakertamaan kun vastasit toiselle kirjoittajalle näin: "Luuletko että sinun veroprosenttisi siitä nousee jos Suomeen tulee joka vuosi uusia teinivanhempia? Tiedätkö oikeasti edes mitä kaikkea varten sinä (ja myös minä) maksat veroja? Ja ellet satu tietämään niin myös teiniäidit maksavat niitä samoja veroja kuin sinä, esim vanhempainraha ja lastenhoidon tuki ovat verollista tuloa."
        On eri asia maksaa veroja itse ansaitsemistaan tuloista kuin niistä tuloista joita saa kelasta. Teini-ikäisillä vanhemmilla joilla ei ammattia vielä ole saatika koulutusta, ei voi omia tuloja vielä olla...

        Ps. "Kivikausi" sanavalinnan nappasin tekstiini vain siksi, että halusin elävöittää tekstiäni. Älä takerru jokaiseen sanaan ;)


    • Kasva aikuiseksi

      Peräkammarin pojilla ja tytöillä ei ole mitään tekemistä teiniraskauksia koskevien negatiivisten kommenttien kanssa.

      Ei vain ole oikein lapsia kohtaan, niitä raskaita tai synnytettäviä että ollaan raskaana ja synnytään keskenkasvuisille. Et millään voi perustella sitä, että lähtökohdat uuden elämämän alulle olisivat kunnossa. Pitää pystyä tulemaan toimeen omillaan, ennenkuin siihen lisää uuden viattoman, kuinka moni teini asuu omillaan, on töissä, on valmis jo henkisesti aikuisten oikeasti, tukiverkot kunnossa (ei ole lykkäämässä omille vanhemmilleen kun pitää päästä bilettämään). Ei kukaan.

      Ihan vaan faktoja, jos kalahti niin osui, eikös.

    • Tulevaäiti

      Sinulle Kasva aikuiseksi:Minä olen tietääkseni vielä teini kun olen 19v, eikö?Ensinnäkin minä ja mieheni olemme asuneet omillamme jo muutaman vuoden, mieheni hiukan pidempään.Töissä en tällä hetkellä ole, mutta olen myös tehnyt töitä n.1vuoden verran kesätyöt 15-vuotiaasta 17-vuotiaaksi.Mies opiskelee.En todellakaan aijo lykätä lastani vanhemmille siksi että pääsisin ryyppäämään vaikka tukiverkko onkin kunnossa ja vanhempamme tukevat meitä täysin.Ja henkisesti koen olevani valmis, olenhan monet vuodet huolehtinut pikkusiskoistani, siitä että heillä on ruokaa, lähtevät kouluun, tekevät läksyt ja että heillä on muuten hyvä olla.Olen ns. kasvattanut siskoni kun äitimme ei siihen kyennyt (nyt onneksi äiti voi hyvin ja voi huolehtia siskoistani että voin itse keskittyä tulevaan pienokaiseeni).Joten kyllä teinikin voi olla hyvä ja kykenevä äiti/isä ja lähtökohdatkin voivat olla hyvät.

      • Hiljaa hyvä tulee

        "Teini" ottaa aina suuren riskin, kun raskautuu keskenkasvuisena. Äidin nuori ikä on raskaudessa riskitekijä samalla lailla, kun äidin korkea ikä.

        Kasvakaa fyysisesti ja henkisesti aikuisiksi naisiksi ja tehkää lapsia vasta sitten.


      • ...

        Ymmärrän pointin, mutta moni ihminen on varmasti "kasvattanut" sisarensa omasta mielestään. Et tiedä mitä lapsen kasvattaminen on, ennen kuin olet sen tehnyt. Eli onnea asenteesi kanssa.


    • näin

      Mikä siinä oikeasti on, että jokainen joka tulee tälle palstalle aukomaan päätään ei voi vastata niinkään yksinkertaiseen kysymykseen kuin: Millä lailla se teidän elämää liikuttaa saako joku lapsen vai eikö?

      Haluaisin yhdenkin vastaavan kyseiseen kysymykseen rehellisesti ja omakohtaisesti. Vastaus "elämme yhteiskunnassa, kaikkien asiat liikuttavat minuakin" ei ole oikea vastaus, vaan yksinkertaisesti kiertoilmaisu sille ettei osaa perustella väitettään. Vai onko totta että jokaisen ihmisen valinnat ovat jollain lailla sidoksissa toisten ihmisten elämään? Joku ostaa punaisen takin ja menee kauppaan se päällään, joku henkilö x näkee kyseisen takin ja hänen maailmansa romahtaa... Aivan varmasti..

      Ja jos joku ottaa vaikkapa asuntolainan, on hän siinä vaiheessa köyhä ja tyhmä, koska joutuu maksamaan siitä vuosikausia korkojen kera. Kun sitten taas jos asuu vuokralla, on hänkin köyhä ja tyhmä, koska ei uskalla riskeerata elämäänsä ja ottaa asuntolainaa tai hommata omistusasuntoa... Joku opiskelee vuosikausia ja kun pääsee töihin hänestä tulee työnarkomaani joka ei muuta ajattelekkaan kuin työtä, tässäkin tapauksessa ihminen elää väärin. Ja jos joku ei opiskele tai ole töissä hänkin elää väärin, koska joku pahoittaa mielensä siitä että näkee toisen kiertävän kirppiksellä etsiessä halvempia vaatteita ja olevan silti onnellinen..

      Suomessa se näemmä on aivan sama miten sitä elää, kun jotakuta se kuitenkin alkaa ********... Mitä väliä sillä on miten joku toinen ihminen elää jos hän on elämäänsä tyytyväinen? Miksi kaikkia pitäisi miellyttää? Ja jos joku epäonnistuu jossain tietyssä asiassa, samankaltaiset ihmiset lyödään sitten samaan laatikkoon ja oletetaan että kaikki ovat sellaisia kuin tämä yksi? Sama käytäntö pätee esimerkiksi rasismissa, paitsi että rasismi sellaisenaan on paheksuttavaa, mutta jos kyse onkin muusta kuin rodusta, siitä syrjinnästä ja haukkumisesta viisveisataan..

      Että ei tässä muuta kuin eläkää miten elätte, mutta muistakaa, jotakuta se silti ärsyttää :)

      • 18-vuotias teini

        Mikä on pään aukomista? Sekö, että joku ei ole kanssasi keskustelupalstalla samaa mieltä teinivanhemmuudesta ja että joku paheksuu vauvakuumeisia 13-18-vuotiaita teinejä?


    • Merja-Tuuli

      Käyn täällä aina välillä, koska olen entinen teiniäiti. Nykyään kohta neljänkymmenen. Ja inhottaa alentuva ja holhava suhtautuminen. Silloin kun sain esikoiseni, suhtautuminen oli hyvin luonnollista ja sain paljon tukea esim neuvolasta. Minuun luotettiin ja kannustettiin. Hyvin pärjäsinkin. Nykyään suhtautuminen on outoa... Ystäväni tytär yritettiin huostaanotolla uhkailemalla pakottaa ensikotiin. Minulle ei siitä mitään puhuttu aikoinaan. Kummallakin meistä on tavallinen perhetausta, ei mitään kiinnostusta päihteisiin, vakituinen suhde lapsen isään, ja asunto. Silti 2012 hänen kohtelu oli tuollaista, ja 1992 minä sain tukea ja hyviä neuvoja, eikä kukaan uhkaillut millään. Ai niin ystäväni tytär hoitaa hyvin lapsensa. Ps. Besserwissereitä ei kukaan halua kuunnella, että jos haluatte neuvoa teinejä täällä muistakaa käytöstavat

    • Miesope

      Aikuisena ihmisenä sinäkin "Merja-Tuuli" tietänet aikojen ja suomalaisen yhteiskunnan muuttuneen RAJUSTI juuri 20 viimeisen vuoden aikana. Onneksi olkoon vain, mikäli et ole huomannut perheiden ongelmien lisääntyneen ja pahentuneen. Kokeile vaikkapa lukea lehtiä.

      • Merja-Tuuli

        Ei kaikilla ihmisillä ole ongelmia. Ja kuten kirjoitin kummallakin meistä oli ja on edelleen asiat hyvin. Se että joillakin ei ole, ei pitäisi oikeuttaa huonoon kohteluun surkeaan palveluun ja uhkailuun, mutta se on kai sitä RAJUA palvelukulttuurin muutosta. Miksi hyvälle teiniäidille edes kuuluu se, että tuntemattomien perheiden ongelmat ovat lisääntyneet ja pahentuneet. Miten kommenttisi edes liittyy mihinkään? Olen pahoillani jos sinä tunnet huonoja äitejä ja luet lehdestä huonoja uutisia. Minä tunnen hyvän äidin, jolta meinattiin viedä itsetunto, jota ei kuunneltu ja kaikki vain siksi että oli alaikäinen.


      • Miesope
        Merja-Tuuli kirjoitti:

        Ei kaikilla ihmisillä ole ongelmia. Ja kuten kirjoitin kummallakin meistä oli ja on edelleen asiat hyvin. Se että joillakin ei ole, ei pitäisi oikeuttaa huonoon kohteluun surkeaan palveluun ja uhkailuun, mutta se on kai sitä RAJUA palvelukulttuurin muutosta. Miksi hyvälle teiniäidille edes kuuluu se, että tuntemattomien perheiden ongelmat ovat lisääntyneet ja pahentuneet. Miten kommenttisi edes liittyy mihinkään? Olen pahoillani jos sinä tunnet huonoja äitejä ja luet lehdestä huonoja uutisia. Minä tunnen hyvän äidin, jolta meinattiin viedä itsetunto, jota ei kuunneltu ja kaikki vain siksi että oli alaikäinen.

        Enpä ole ymmärtääkseni väittänyt, että kaikilla ihmisillä olisi ongelmia. Enemmänkin puhuisin niistä suurista riskeistä, joita teinivanhemmuuteen sisältyy. Kuten mahdollisesti tiedät, ne riskit realisoituvat todella monien kohdalla. Suomessa teiniäitiys ON onneksi edelleenkin marginaali-ilmiö, jota ei juuri ole ollut aihetta tutkia. Hyvä niin. Siksi ainakaan minun silmiini EI ole osunut suurta määrää tutkimuksia, jotkla olisivat aihetta käsitelleet vaikkapa siltä kannalta, miten vanhemmuus on ehkä PITEMMÄLLÄ TÄHTÄIMELLÄ onnistunut.
        ´
        Sen sijaan, oma kokemukseni työssä puhuu kyllä karua kieltään siitä, miten moni perhe on ongelmissa nykypäivänä. Ongelmia tuottavat esim. perheiden rikkinäisyys, ihmissuhdekiemurat, uusioperheet, heikko vanhemmuus, talousongelmat, vanhempien kiireet vaikkapa opiskelujen suhteen, väsymys, masennus, päihteet ja moni muu asia. Teinivanhemmuuden seurauksia valitettavasti ovat monet noista asioista. Se, että joku ongelmista huolimatta onnistuu, on hieno asia. Moni ei sitä tilannetta koe. Vastuun kantavat lapset ja koko yhteiskunta maksaa viulut - monin tavoin.

        Huono kohtelu on suhteellista. Tapausta tuntematta en osaa sanoa enempää. Koulupuolellakin sosiaalipuolen ammattilaiset ovat nykypäivänä pysyvä yhteistyökumppani ja ainakin siitä näkökulmasta voin todeta, että savua harvoin on ilman tulta. Tällä tarkoitan sitä, että jos vaikkapa huostaanottoa aletaan hartkita, huoli harvoin on pelkkää mielikuvitusta. Vastoin urbaaneja legendoja huostaanotto EI myöskään ole ensimmäisenä asialistalla - ennen sitä perheisiin kohdistetaan muita tukitoimia. Jos kiireellistä huostaanottoa harkitaan, on turhaa puhua siitä, miten "hyvin" asiat perheessä ovat. Harva muistaa asioiden mutkistuessa kertoa niitä itselle kiusallisia "pikkujuttuja".

        Teinivanhemmus on AINA jossain määrin ongelma - vasrsinkin silloin, jos kyseessä ovat ALAIKÄISET vanhemmat. Turhaan ei ilmiöstä pyritä maailmanlaajuisesti eroon. Se, että joku alkaa ylipäätään ottaen ihastella tilannetta, jossa lapsia hankitaan epävarmoihin oloihin, on TODELLA outoa. Ainakin me koulupuolen ammattilaiset näemme sen, että ongelmia on yhä enenevässä määrin perheissä ja sillä heikoimmassa asemassa olevalla osalla yhä vaikeammissa muodoissa. On omituista, mikäli joku teinivanhemmuutta peräti tavoiteltavana asiana pitää ja toivottavasti sinäkään et niin tee.

        "Alentuva ja holhoava suhtautuminen" on varsin suhteellinen käsite. Ainakin minä näen yhä enemmän vanhempia, joita toden totta on ohjattava ja neivottava ihan rautalankamalleilla ja se ei ole mikään hauska asia. Ajoittain tuntuu siltä, että lapsia on ihmisillä, jotka itsekään eivät ole saavuttaneet kunnon aikuisuutta. Vastuullisuutta ja kykyä asettaa vaikkapa rajoja ei ole.

        Kaikkein ikävin puoli on se, että teinit vuonna 2013 ovat jotakin aivan muuta kuin teinit vuonna 1993. Maailman muuttuminen on muuttanut teinimme lyhytjänteisemmiksi kuin ikinä aiemmin. Koulumaailmassa muutokset huomaa alati selvemmin. Jokainen, joka edes hieman pitempään on työskennellyt lasten ja nuorten parissa, huomaa ongelmat. Tietokonepelit, loputon elektroniikan kanssa pelaaminen, pikavipit, tosi-tv, julkkisten matkiminen ym. antavat osalle teineistä omituisen kuvan maailmasta. Siinä maailmassa on esim. täysin normaalia valvoa läpi yön ja pyöriä loputtomiin Facebookissa, Twitterissä jne. Siinä maailmassa lapsen saaminen on vain pieni hidaste - onnistuvat julkkiksetkin tuosta vain, vaikka puolisot viikoittain vaihtuvatkin. Siinä maailmassa yksihuoltajuuskaan ei mitään haittaa tai se, että tuloja tai ammattia ei ole.

        Sitten tulee vastaan kylmä todellisuus. Sadon korjaavat AINA tuttuun tyyliin koulu- sosiaali- ja terveyssektorit. Yhä enenevässä määrin. Niinistö puhui oleskeluyhteiskunnasta puheessaan uutena vuotena. Työpaikalla on tullut puhuttua siitä, miten osuva tuo termi oikeasti on. Merkittävä enemmistö tämän maan ihmisistä oikeasti kuvittelee, että seuraukset omista hölmöilyistä ovat aina muiden vastuulla.


    • Merja-Tuuli

      Riskejä on aivan kaikkien vanhemmuudessa. Jotkut onnistuvat toiset eivät. Ala-ikäisyys ei yksinään tee kenestäkään huonoa. Teini-äidit eivät ole massaa jonka voi niputtaa kaikki samaan kasaan. Se olisi sama asia kun se, että väittäisin kaikkien mies rehtoreiden keräilevän lapsipornoa, koska yksi teki niin. Äiti iästä riippumatta ansaitsee hyvää kohtelua. Huostaanotto on viime sijainen toimenpide, sen sijaan sillä uhkailu ei ole mitenkään harvinaista teinien kohdalla. Tärkeämpää kuin raha puoliso ym.. on lapsesta huolehtiminen, perustarpeet, kasvattaminen ja lapsen kohtelu hyvin ja ikätasoisesti. En ihaile teinivanhemmuutta, mutta sen demonisoiminen aiheuttaa ongelmia hyville teinivanhemmille ja heidän lapsilleen. Onko sinulla käsitystä siitä minkä ikäisinä ongelmakoululaistesi vanhemmat saivat lapsensa. Eivät taida kaikki kuitenkaan olla ex teinivanhempia.

      • It´s sucks

        Oikeastaan, koska lähtökohdat teinivanhemmuuteen ovat aina huonot, on aivan oikein niputtaa teinivanhemmat huonoiksi vanhemmiksi. Toki huonoja vanhempia löytyy aikuisistakin, mutta se ei kelpaa puolustukseksi.

        Poikkeuksen voisi tehdä vain teini, joka ei ole omasta halustaan harrastanut suojaamatonta seksiä eli hänet on maattu väkisin, mutta hän on päätynyt synnyttämään lapsensa.

        Kaikkein huonoimmat teinivanhemmat ovat ne, jotka tarkoituksella tekevät lapsia alaikäisenä. Heidän älynsä on niin alhainen, että huostaanotollekin voi löytyä perusteita.


      • Kittym
        It´s sucks kirjoitti:

        Oikeastaan, koska lähtökohdat teinivanhemmuuteen ovat aina huonot, on aivan oikein niputtaa teinivanhemmat huonoiksi vanhemmiksi. Toki huonoja vanhempia löytyy aikuisistakin, mutta se ei kelpaa puolustukseksi.

        Poikkeuksen voisi tehdä vain teini, joka ei ole omasta halustaan harrastanut suojaamatonta seksiä eli hänet on maattu väkisin, mutta hän on päätynyt synnyttämään lapsensa.

        Kaikkein huonoimmat teinivanhemmat ovat ne, jotka tarkoituksella tekevät lapsia alaikäisenä. Heidän älynsä on niin alhainen, että huostaanotollekin voi löytyä perusteita.

        Voi raukkaa kun on niin kauhean hukassa. Eli koska minä 18-vuotiaana poikaystäväni kanssa päätimme tehdä lapsen, on siinä peruste huostaanotolle? :D Huhhuh!!! Äitini sai minut saman ikäisenä, ja tuolloin asiaa ei ihmetelty lainkaan, ei yhtään missään. Ymmärrän ettän nykyään nuoret keskittyvät paljolti enemmän asioihin joihin tuolloin ei niin paljoa mennyt aikaa. Mutta edelleenkin on niitä vastuullisia nuoria! Riippuu tietty kasvatuksesta ;) Se miten sinut on kasvatettu, vaikuttaa paljolti siihen kuinka kasvatat omasi.


      • It´s sucks
        Kittym kirjoitti:

        Voi raukkaa kun on niin kauhean hukassa. Eli koska minä 18-vuotiaana poikaystäväni kanssa päätimme tehdä lapsen, on siinä peruste huostaanotolle? :D Huhhuh!!! Äitini sai minut saman ikäisenä, ja tuolloin asiaa ei ihmetelty lainkaan, ei yhtään missään. Ymmärrän ettän nykyään nuoret keskittyvät paljolti enemmän asioihin joihin tuolloin ei niin paljoa mennyt aikaa. Mutta edelleenkin on niitä vastuullisia nuoria! Riippuu tietty kasvatuksesta ;) Se miten sinut on kasvatettu, vaikuttaa paljolti siihen kuinka kasvatat omasi.

        Taidat olla itse aika hukassa, kun et tiedä alaikäisen määritelmää. 18-vuotiasta voidaan sanoa teiniksi, mutta ei hän toki alaikäinen ole. :D


      • Miesope
        Kittym kirjoitti:

        Voi raukkaa kun on niin kauhean hukassa. Eli koska minä 18-vuotiaana poikaystäväni kanssa päätimme tehdä lapsen, on siinä peruste huostaanotolle? :D Huhhuh!!! Äitini sai minut saman ikäisenä, ja tuolloin asiaa ei ihmetelty lainkaan, ei yhtään missään. Ymmärrän ettän nykyään nuoret keskittyvät paljolti enemmän asioihin joihin tuolloin ei niin paljoa mennyt aikaa. Mutta edelleenkin on niitä vastuullisia nuoria! Riippuu tietty kasvatuksesta ;) Se miten sinut on kasvatettu, vaikuttaa paljolti siihen kuinka kasvatat omasi.

        Niin. Teinivanhemmuus periytyy valitettavasti liiankin usein. Moni muukin ongelma näyttää nykyisin siirtyvän sukupolvelta toiselle.

        18-vuotias on täysi-ikäinen - ainakin teoriassa. Hölmöilyistähän vastuun sitten kantavat niin ne lapset kuin myöskin koko yhteiskunta.


      • Miesope

        "Tärkeämpää kuin raha puoliso ym.. on lapsesta huolehtiminen, perustarpeet, kasvattaminen ja lapsen kohtelu hyvin ja ikätasoisesti."

        Teinivanhemmuuden riskit realisoituvat turhan usein. ja tiedät sen aivan hyvin. Kun ei ole koulutusta, myös tulotaso on usein alhainen. Parisuhteiden hataruus johtaa yksinhuoltajuuteen ja sitä kautta vaikeuksiin. Kun se ammatti sitten on hankittava, aikaa lapselle ei ole. Ja totta kai se uusi kumppaniokin on löydettävä!

        Et tunnu millään käsittävän sitä, miten helppoa nykyperheiden ongelmat on nähdä koulussa ja lasten tilanteessa. Kun parisuhderumba oikein kunnolla pyörii, lapset tuntuvat olevan vain hidaste. Nuorina temppunsa aloittaneet naiset näyttävät tuottavan jälkeläisiä niin monen kumppanin kanssa, että sormet eivät enää riitä. Jos entiset joutuu antamaan pois, uutta vain tilalle. Teeveen saippuasarjat ovat pientä todellisuuden rinnalla.

        En todellakaan väitä, että kaikki ongelmaperheet olisivat ex-teinivanhempien tuotoksia. Kyllä heitäkin kuitenkin on ja vastuu todellakin on aina sitten muilla. ;Mistään ei vastuuta kyetä kantamaan.

        Teinivanhemmuutta ei pidä demonisoida, mutta ei siitä myöskään ruusuista kuvaa pidä antaa. Teinien kyky hahmottaa tilanteet ON oikeasti pahasti puutteellinen. Myös nykyteinien lyhytjänteisyys valitettavasti on oikeasti sellaista luokkaa, että siitä alkaa olla leikki kaukana. Kykyä pitkäjänteiseen toimintaan ei oikein tunnu olevan. Ilmiö on tuttu jokaisella koulutasolla Nyky-Suomessa, siitä vain ei rohjeta oikein ääneen puhua. Myös erot ääripäiden välillä ovat valtavat. Teiniäidit edustavatr harvoin ikäluokkansa terävintä osaa - valitan. Kyllä heitäkin ehkä joukossa on, mutta harvoin. Ja se näkyy sukupolvelta toiselle.l


      • Kittym
        It´s sucks kirjoitti:

        Taidat olla itse aika hukassa, kun et tiedä alaikäisen määritelmää. 18-vuotiasta voidaan sanoa teiniksi, mutta ei hän toki alaikäinen ole. :D

        Täällähän käsittääkseni puhuttiin teini-äideistä? Käsittääkseni 19-vuotias on teini vielä?


      • t´s sucks
        Kittym kirjoitti:

        Täällähän käsittääkseni puhuttiin teini-äideistä? Käsittääkseni 19-vuotias on teini vielä?

        Käsitit siltä osin väärin kirjoitukseni, että vaikka teinivanhemmista puhutaan, on olemassa myös alaikäisiä teinivanhempia ja täysi-ikäisiä teinivanhempia.

        Lue rakas Kittym vaikka kahteen kertaan tämä minun kirjoittamani kappale. Mielessäsi ALLEVIIVAA sana alaikäisenä:

        "Kaikkein huonoimmat teinivanhemmat ovat ne, jotka tarkoituksella tekevät lapsia alaikäisenä. Heidän älynsä on niin alhainen, että huostaanotollekin voi löytyä perusteita."

        Ja sinun vastauksesi siihen:
        "Voi raukkaa kun on niin kauhean hukassa. Eli koska minä 18-vuotiaana poikaystäväni kanssa päätimme tehdä lapsen, on siinä peruste huostaanotolle?"

        Voit toki olla teinivanhempi, mutta et ole alaikäinen. Olet täysi-ikäinen, joten miksi horiset, että olisin kirjoittanut, että sinun lapsesi huostaanotolle olisi perusteita???


    • bea00

      Käytöstavat tosin näyttävät puuttuvan joiltain vanhemmiltakin ihmisiltä... Niputetaan nekin yhteen Olen tosi huolestunut tuollaisten lastenkasvatuskyvystä. ;)

      • Kittym

        Komppaan!


    • äiti-90

      minulla on kaksi koulua kesken jäänyt eikä haittaa yhtään.nykyään olen kotona lasten kanssa ja mies opiskelee,meillä on iso asunto ja pärjätään lapsista tulevilla tuilla ja miehen opintotuella ihan hyvin kun katsoo tarkkaan mihin rahansa laittaa..opiskelua ja työtaustaa tärkeämpänä pidän sitä kuinka lapsensa hoitaa ja kasvattaa,sehän on se tärkein tehtävä =) sain esikoisen 16 vuotiaana,toisen ollessani 21v ja nyt 22v odotan kolmattani.ja voin sanoa että nuori kun olen niin jaksan kaikkeni näille lapsille antaa,ja nuori olen edelleen kun kouluun taikka töihin haluan ;) ja todellisen sisällön ja onnen elämääni nämä lapset on tuonut,enkä kaipaa edes sitä ns "omaa aikaa" tai "juhlimista" joka kuului ennen heitä elämääni.en vaihtaisi mitään pois =) olen ylpeä näistä pienistä enkä aio estää uusien vauvojen tuloa millään tavoin,ei tämän tärkeämpää ja arvokkaampaa työtä voi ihminen tehdäkkään !

      • It´s sucks

        Oletkos koskaan kysynyt äidiltäsi, miks hän antoi noin heikot eväät elämääsi sinulle? Omista tyttäristäni on toki paljon muuhunkin kuin toimimaan synnytyskoneina.

        "...enkä aio estää uusien vauvojen tuloa millään tavoin,ei tämän tärkeämpää ja arvokkaampaa työtä voi ihminen tehdäkkään ! "


      • wefhkö
        It´s sucks kirjoitti:

        Oletkos koskaan kysynyt äidiltäsi, miks hän antoi noin heikot eväät elämääsi sinulle? Omista tyttäristäni on toki paljon muuhunkin kuin toimimaan synnytyskoneina.

        "...enkä aio estää uusien vauvojen tuloa millään tavoin,ei tämän tärkeämpää ja arvokkaampaa työtä voi ihminen tehdäkkään ! "

        Toivottavasti tyttärillässi ei ole isona pakonomainen tarve haukkua netissä tuntemattomia. Käytöstapojen opettaminen kannattaa muistaa, vaikka itsellä olisi hankaluuksia kyseisessä asiassa.


      • It´s sucks
        wefhkö kirjoitti:

        Toivottavasti tyttärillässi ei ole isona pakonomainen tarve haukkua netissä tuntemattomia. Käytöstapojen opettaminen kannattaa muistaa, vaikka itsellä olisi hankaluuksia kyseisessä asiassa.

        Vastasin tiukasti, koska ymmärsin kyseisen kirjoituksen keksityksi provoksi. En pienintä hetkeäkään miettinyt, että tekstissä olisi mitään totta, vaan että se on jonkun keksimä älytön kärjistys.

        "minulla on kaksi koulua kesken jäänyt eikä haittaa yhtään."
        Ihmistä haittaa aina jonkin verran, jos koulu jää kesken. Se on hukkaan heitettyä aikaa ja rahaa.

        "nykyään olen kotona lasten kanssa ja mies opiskelee,meillä on iso asunto ja pärjätään lapsista tulevilla tuilla ja miehen opintotuella "
        Normaalisti kasvatettu ihminen haluaa elättää itsensä ja lapsensa tekemällä työtä.

        "opiskelua ja työtaustaa tärkeämpänä pidän sitä kuinka lapsensa hoitaa ja kasvattaa,sehän on se tärkein tehtävä =) "
        Ihminen ei ilman opiskelua ja työtaustaa voi "tärkeää tehtävää" eli lapsen kasvatusta suorittaa optimaalisesti.
        - Kouluttamaton äiti, kasvattaa oppimattomia lapsia.
        - Köyhyys ja tuilla eläminen periytyy.
        - Kouluja käymättömän ei kannata asettaa koulutus- ja ammattitavoitteita lastensakaan suhteen korkealle, koska lapset ottavat mallia vanhemmistaan.

        "enkä aio estää uusien vauvojen tuloa millään tavoin,ei tämän tärkeämpää ja arvokkaampaa työtä voi ihminen tehdäkkään "
        - Näin tänään naisen, joka suu auki tyhjä ilme kasvoilla työnsi lastenvaunuja...


      • äiti-90
        It´s sucks kirjoitti:

        Vastasin tiukasti, koska ymmärsin kyseisen kirjoituksen keksityksi provoksi. En pienintä hetkeäkään miettinyt, että tekstissä olisi mitään totta, vaan että se on jonkun keksimä älytön kärjistys.

        "minulla on kaksi koulua kesken jäänyt eikä haittaa yhtään."
        Ihmistä haittaa aina jonkin verran, jos koulu jää kesken. Se on hukkaan heitettyä aikaa ja rahaa.

        "nykyään olen kotona lasten kanssa ja mies opiskelee,meillä on iso asunto ja pärjätään lapsista tulevilla tuilla ja miehen opintotuella "
        Normaalisti kasvatettu ihminen haluaa elättää itsensä ja lapsensa tekemällä työtä.

        "opiskelua ja työtaustaa tärkeämpänä pidän sitä kuinka lapsensa hoitaa ja kasvattaa,sehän on se tärkein tehtävä =) "
        Ihminen ei ilman opiskelua ja työtaustaa voi "tärkeää tehtävää" eli lapsen kasvatusta suorittaa optimaalisesti.
        - Kouluttamaton äiti, kasvattaa oppimattomia lapsia.
        - Köyhyys ja tuilla eläminen periytyy.
        - Kouluja käymättömän ei kannata asettaa koulutus- ja ammattitavoitteita lastensakaan suhteen korkealle, koska lapset ottavat mallia vanhemmistaan.

        "enkä aio estää uusien vauvojen tuloa millään tavoin,ei tämän tärkeämpää ja arvokkaampaa työtä voi ihminen tehdäkkään "
        - Näin tänään naisen, joka suu auki tyhjä ilme kasvoilla työnsi lastenvaunuja...

        juu sori tuottaa pettymys mutta kaikki jonka aiemmin kirjoitin on kyllä ihan totta..ja todellakaan ei kouluni keskeytys harmittanut."Ihminen ei ilman opiskelua ja työtaustaa voi "tärkeää tehtävää" eli lapsen kasvatusta suorittaa optimaalisesti."luuletko että koulun käyneenä hoitaisin lapseni jollain tavalla paremmin,tai että heittäisin lapseni hoitoon ja painuisin itse töihin jolloin vieraat hoitaisi heidät??ei kiitos,itse aion hoitaa kunnes ovat isompia ja sitten kerkeän lähtä töihin taikka kouluun,aika näyttää =) kyllä lastenhoito on työtä missä muukin työ,paitsi siinä ei ole työaikoja,vaan jatkuva päivystys :) köyhyys ei ole häpeä,vaan se jos lapsistaan ei huolehdi vaan asettaa muut tavoitteet heidän edelleen..pärjäämme tarpeeksi hyvin ja olemme onnellisia,muuta ei tarvitse. =) näkemäsi äiti on hyvin tyypillinen äiti,voi olla että hän on valvonut lapsensa kanssa yön syystä tai toisesta,tämä kun sitä työtä onkin.välillä väsyttää mutta kaikki palkitaan näiden pienten myötä :D


      • It´s sucks
        äiti-90 kirjoitti:

        juu sori tuottaa pettymys mutta kaikki jonka aiemmin kirjoitin on kyllä ihan totta..ja todellakaan ei kouluni keskeytys harmittanut."Ihminen ei ilman opiskelua ja työtaustaa voi "tärkeää tehtävää" eli lapsen kasvatusta suorittaa optimaalisesti."luuletko että koulun käyneenä hoitaisin lapseni jollain tavalla paremmin,tai että heittäisin lapseni hoitoon ja painuisin itse töihin jolloin vieraat hoitaisi heidät??ei kiitos,itse aion hoitaa kunnes ovat isompia ja sitten kerkeän lähtä töihin taikka kouluun,aika näyttää =) kyllä lastenhoito on työtä missä muukin työ,paitsi siinä ei ole työaikoja,vaan jatkuva päivystys :) köyhyys ei ole häpeä,vaan se jos lapsistaan ei huolehdi vaan asettaa muut tavoitteet heidän edelleen..pärjäämme tarpeeksi hyvin ja olemme onnellisia,muuta ei tarvitse. =) näkemäsi äiti on hyvin tyypillinen äiti,voi olla että hän on valvonut lapsensa kanssa yön syystä tai toisesta,tämä kun sitä työtä onkin.välillä väsyttää mutta kaikki palkitaan näiden pienten myötä :D

        En usko, että kaikki mitä kirjoitit on totta. Jos sanot että: "minulla on kaksi koulua kesken jäänyt eikä haittaa yhtään.", niin sinut on joko pudotettu lapsena pää edellä lattiaan tai sitten et vain halua myöntää itsellesikään totuutta. Toivottavasti saat kuitenkin joskus suoritettua koulusi loppuun, vaikka nyt ammatillista koulutusta aiotaankin supistaa ja aloituspaikat ovat tulevaisuudessa tarkoitettu juuri peruskoulunsa päättäneille. Aikuisopiskelijat saavat jäädä nuolemaan näppejään.

        Palataksemme tuonon suu auki kulkevaan naiseen, niin minulla tuli kyllä mieleen että kun yläpää ei toimi, mutta alapää toimii, lapsia syntyy, kunnes hänen puolisonsa huomaa, ettei alapääkään enää toimi... sitten muistin, mitä olin lukenut Suomi24:ltä

        "enkä aio estää uusien vauvojen tuloa millään tavoin,ei tämän tärkeämpää ja arvokkaampaa työtä voi ihminen tehdäkkään "

        Tämä nyt ainakin oli provoa - eikö ollutkin?


      • äiti-90
        It´s sucks kirjoitti:

        En usko, että kaikki mitä kirjoitit on totta. Jos sanot että: "minulla on kaksi koulua kesken jäänyt eikä haittaa yhtään.", niin sinut on joko pudotettu lapsena pää edellä lattiaan tai sitten et vain halua myöntää itsellesikään totuutta. Toivottavasti saat kuitenkin joskus suoritettua koulusi loppuun, vaikka nyt ammatillista koulutusta aiotaankin supistaa ja aloituspaikat ovat tulevaisuudessa tarkoitettu juuri peruskoulunsa päättäneille. Aikuisopiskelijat saavat jäädä nuolemaan näppejään.

        Palataksemme tuonon suu auki kulkevaan naiseen, niin minulla tuli kyllä mieleen että kun yläpää ei toimi, mutta alapää toimii, lapsia syntyy, kunnes hänen puolisonsa huomaa, ettei alapääkään enää toimi... sitten muistin, mitä olin lukenut Suomi24:ltä

        "enkä aio estää uusien vauvojen tuloa millään tavoin,ei tämän tärkeämpää ja arvokkaampaa työtä voi ihminen tehdäkkään "

        Tämä nyt ainakin oli provoa - eikö ollutkin?

        juu no asia on niin että koulun keskeytys ei harmita,olisin sen voinut käydä loppuun mutta pidin tärkeämpänä hoitaa esikoistani =) eikai se voi noin kamalaltauulostaa =) juu kerkiä edelleenkin vielä koulunkin käydä kunhan lapseni kasvaa hieman,olenhan vielä silloinkin nuori ihminen ;) ja ei ei ollut provo ei myöskään aiemmin mainitsemani,otan vastaan niin monta lasta kuin jumala minulle suo,niitä kun ei tehdä niin vain ,enkä ole lesta niinku nyt varmaan aattelet..jos on niin että nämä pienet on minun tehtäväni myös jatkoa ajatellen niin siihen olen enemmän kuin tyytyväinen :) tuohon naiseen jonka näit,on hyvin mahdollista että näin talvella rattaita työntäessä sitä saattaa hengästyäkki jolloin monesti itselläkin se suu aukesi :D se käy ihan kunnon liikunnasta se,itsekkin nyt tytön jälkeen pudotin 34kg rattaita työntäessä..olempa varmaan ollut myös melkoinen ilme naamalla josta on ihmiset voineet ajatella vaikka mitä ;D harvoin nykyään näkee oikeesti ihmisiä jotka oikeesti pitää lapsiaan KAIKEN etusijalla,ja haluaisi ITSE ne tarkoin hoitaa ja kasvattaa.. niitä äitejä olen löytänyt enemmänkin meistä nuoremmista,joita automaattisesti paljon on haukuttu..


      • brahms
        It´s sucks kirjoitti:

        Vastasin tiukasti, koska ymmärsin kyseisen kirjoituksen keksityksi provoksi. En pienintä hetkeäkään miettinyt, että tekstissä olisi mitään totta, vaan että se on jonkun keksimä älytön kärjistys.

        "minulla on kaksi koulua kesken jäänyt eikä haittaa yhtään."
        Ihmistä haittaa aina jonkin verran, jos koulu jää kesken. Se on hukkaan heitettyä aikaa ja rahaa.

        "nykyään olen kotona lasten kanssa ja mies opiskelee,meillä on iso asunto ja pärjätään lapsista tulevilla tuilla ja miehen opintotuella "
        Normaalisti kasvatettu ihminen haluaa elättää itsensä ja lapsensa tekemällä työtä.

        "opiskelua ja työtaustaa tärkeämpänä pidän sitä kuinka lapsensa hoitaa ja kasvattaa,sehän on se tärkein tehtävä =) "
        Ihminen ei ilman opiskelua ja työtaustaa voi "tärkeää tehtävää" eli lapsen kasvatusta suorittaa optimaalisesti.
        - Kouluttamaton äiti, kasvattaa oppimattomia lapsia.
        - Köyhyys ja tuilla eläminen periytyy.
        - Kouluja käymättömän ei kannata asettaa koulutus- ja ammattitavoitteita lastensakaan suhteen korkealle, koska lapset ottavat mallia vanhemmistaan.

        "enkä aio estää uusien vauvojen tuloa millään tavoin,ei tämän tärkeämpää ja arvokkaampaa työtä voi ihminen tehdäkkään "
        - Näin tänään naisen, joka suu auki tyhjä ilme kasvoilla työnsi lastenvaunuja...

        Sinä et todellakaan tunne monta köyhää perhettä vai. Minä tunne muitakin kuin itseni ja me teemme hyvää työtä paljon vähemmällä rahalla kuin ns bättre folk. Olen valinnut köyhyyden, koska vammainen lapseni ansaitsee parasta eli kotihoidon. Omaishoidontuella pärjäämisestä ja vammaisen lapsen hoitamisesta lähes 24/7 sinulla ei ole käsitystä. Meidän tapauksessa tuilla eläminen tuskin periytyy... Oppimattomuus ei periydy kiitos yhtäläisen peruskoulun, joka antaa paljon paremmat mahdollisuudet terveelle lapselleni(yksi kolmesta) kuin amerikan maksullinen yliopisto systeemi. Pitääkö kaikkien mennä korkeakouluihin vain siksi että joku pitää sitä täysin epärealistisesti normina. Töitä on myös ammattikoulu pohjalta valmistuville.
        Ja kyllä mielestäni vanhemmuus on meille kaikille se tärkein työ maailmassa meidän käsissä on seuraava sukupolvi.


      • äiti-90
        brahms kirjoitti:

        Sinä et todellakaan tunne monta köyhää perhettä vai. Minä tunne muitakin kuin itseni ja me teemme hyvää työtä paljon vähemmällä rahalla kuin ns bättre folk. Olen valinnut köyhyyden, koska vammainen lapseni ansaitsee parasta eli kotihoidon. Omaishoidontuella pärjäämisestä ja vammaisen lapsen hoitamisesta lähes 24/7 sinulla ei ole käsitystä. Meidän tapauksessa tuilla eläminen tuskin periytyy... Oppimattomuus ei periydy kiitos yhtäläisen peruskoulun, joka antaa paljon paremmat mahdollisuudet terveelle lapselleni(yksi kolmesta) kuin amerikan maksullinen yliopisto systeemi. Pitääkö kaikkien mennä korkeakouluihin vain siksi että joku pitää sitä täysin epärealistisesti normina. Töitä on myös ammattikoulu pohjalta valmistuville.
        Ja kyllä mielestäni vanhemmuus on meille kaikille se tärkein työ maailmassa meidän käsissä on seuraava sukupolvi.

        jees näin on..minulla ei ole kokemusta vammaisen lapsen hoidosta mutta kyllä periaatteena nyt se että ei se koulu ja suuri varakkuus lapsia hyvin hoida ja kasvata.pääasia että ruokaan ja perusmenoihin riittää,vaikka sekin tarkasti laskettuna.olet oikeassa tämä on tärkein työ mitä on jonka me teemme tarkoin =) tsemppiä sulle ja lapsellesi pidetään lippu korkealla lapsiemme vuoksi jotka tuo ilon ja OIKEAN sisällön elämäämme !! annetaan heille kaikkemme =)


      • , , ,
        äiti-90 kirjoitti:

        jees näin on..minulla ei ole kokemusta vammaisen lapsen hoidosta mutta kyllä periaatteena nyt se että ei se koulu ja suuri varakkuus lapsia hyvin hoida ja kasvata.pääasia että ruokaan ja perusmenoihin riittää,vaikka sekin tarkasti laskettuna.olet oikeassa tämä on tärkein työ mitä on jonka me teemme tarkoin =) tsemppiä sulle ja lapsellesi pidetään lippu korkealla lapsiemme vuoksi jotka tuo ilon ja OIKEAN sisällön elämäämme !! annetaan heille kaikkemme =)

        Ehdit saamaan kokemusta myös vammaisen lapsen hoidosta, jos otat vastaan lapsia "niin monta kuin jumala suo", sillä liian pienet ikäerot ovat haitaksi tulevan vauvan jos sikiöaikaiselle kehityksellekin, jatkosta puhumattakaan. Myös liian nuori tai liian vanha synnyttäjä on riskitekijä lapselle. Synnytätkö lapsia vielä 50-vuotiaanakin?


      • It´s sucks
        äiti-90 kirjoitti:

        juu no asia on niin että koulun keskeytys ei harmita,olisin sen voinut käydä loppuun mutta pidin tärkeämpänä hoitaa esikoistani =) eikai se voi noin kamalaltauulostaa =) juu kerkiä edelleenkin vielä koulunkin käydä kunhan lapseni kasvaa hieman,olenhan vielä silloinkin nuori ihminen ;) ja ei ei ollut provo ei myöskään aiemmin mainitsemani,otan vastaan niin monta lasta kuin jumala minulle suo,niitä kun ei tehdä niin vain ,enkä ole lesta niinku nyt varmaan aattelet..jos on niin että nämä pienet on minun tehtäväni myös jatkoa ajatellen niin siihen olen enemmän kuin tyytyväinen :) tuohon naiseen jonka näit,on hyvin mahdollista että näin talvella rattaita työntäessä sitä saattaa hengästyäkki jolloin monesti itselläkin se suu aukesi :D se käy ihan kunnon liikunnasta se,itsekkin nyt tytön jälkeen pudotin 34kg rattaita työntäessä..olempa varmaan ollut myös melkoinen ilme naamalla josta on ihmiset voineet ajatella vaikka mitä ;D harvoin nykyään näkee oikeesti ihmisiä jotka oikeesti pitää lapsiaan KAIKEN etusijalla,ja haluaisi ITSE ne tarkoin hoitaa ja kasvattaa.. niitä äitejä olen löytänyt enemmänkin meistä nuoremmista,joita automaattisesti paljon on haukuttu..

        Tämä "jumala suo" juttu selittääkin kaiken, joten tähän on hyvä päättää keskustelu. Tästä tietää, ettei keskustelua enää käydä sillä tasolla, millä pitäisi.


      • Brahms
        äiti-90 kirjoitti:

        jees näin on..minulla ei ole kokemusta vammaisen lapsen hoidosta mutta kyllä periaatteena nyt se että ei se koulu ja suuri varakkuus lapsia hyvin hoida ja kasvata.pääasia että ruokaan ja perusmenoihin riittää,vaikka sekin tarkasti laskettuna.olet oikeassa tämä on tärkein työ mitä on jonka me teemme tarkoin =) tsemppiä sulle ja lapsellesi pidetään lippu korkealla lapsiemme vuoksi jotka tuo ilon ja OIKEAN sisällön elämäämme !! annetaan heille kaikkemme =)

        Tsemppiä sinullekin :)
        Älä välitä haukkumisesta, teet arvokasta työtä.


      • brahms
        , , , kirjoitti:

        Ehdit saamaan kokemusta myös vammaisen lapsen hoidosta, jos otat vastaan lapsia "niin monta kuin jumala suo", sillä liian pienet ikäerot ovat haitaksi tulevan vauvan jos sikiöaikaiselle kehityksellekin, jatkosta puhumattakaan. Myös liian nuori tai liian vanha synnyttäjä on riskitekijä lapselle. Synnytätkö lapsia vielä 50-vuotiaanakin?

        Sinulla ei ole kokemusta näistä asioista niinhän....


      • , , ,
        brahms kirjoitti:

        Sinulla ei ole kokemusta näistä asioista niinhän....

        Sinulta jääneet koulut kesken - niinhän?


      • Brahms
        , , , kirjoitti:

        Sinulta jääneet koulut kesken - niinhän?

        Höpsistä, yllättysit varmaan....
        Töissä en ole, koska lapseni ansaitsee pätevän hoitajan, eikä kaupungilla ole resursseja sellaiseen, joten teen sen itse.
        Sitten on vielä toinen vähemmän sairas ja yksi terve.
        Sinä puhut kouluttamattomuudesta, köyhyydestä, teiniäitiydestä, yksinhuoltajuudesta, toivot vammaisen lapsen vanhemmuutta toiselle. Millainen ihminen oikein olet?
        Tuntuu, että tyrkytät omia mielipiteitä, ja sitten kun joku on eri mieltä alat solvata. Perheitä on erillaisia, ja onnistuneita tuloksia tulee monista lähtökohdista. Mutta jos ei tunne monenlaisia perheitä katsanto jää tietysti vajaaksi.


      • äiti-90
        It´s sucks kirjoitti:

        Tämä "jumala suo" juttu selittääkin kaiken, joten tähän on hyvä päättää keskustelu. Tästä tietää, ettei keskustelua enää käydä sillä tasolla, millä pitäisi.

        =DDD sinun ei tarvitsekkaan kirjoitella jos ottaa niin sieluun ;D


      • äiti-90
        , , , kirjoitti:

        Ehdit saamaan kokemusta myös vammaisen lapsen hoidosta, jos otat vastaan lapsia "niin monta kuin jumala suo", sillä liian pienet ikäerot ovat haitaksi tulevan vauvan jos sikiöaikaiselle kehityksellekin, jatkosta puhumattakaan. Myös liian nuori tai liian vanha synnyttäjä on riskitekijä lapselle. Synnytätkö lapsia vielä 50-vuotiaanakin?

        tiedä vaikka saisin vammaisen lapse,samalla lailla häntäkin rakastaisin ja vastaanottaisin =) jos tulen 50v vielä raskaaksi niin ilman muuta synnytän :) ja ei pienet ikäerot ole kehitykselle haitaksi,keltäs olet moista soopaa kuullut xDD sinulla ei taida paljonkaan olla lapsista kokemusta?? =D


      • äiti-90
        Brahms kirjoitti:

        Tsemppiä sinullekin :)
        Älä välitä haukkumisesta, teet arvokasta työtä.

        kiitos =) ja en ota näitä juttuja itseeni,ihan uteliaisuuttani tänne kirjoittelen =)


      • , , ,
        Brahms kirjoitti:

        Höpsistä, yllättysit varmaan....
        Töissä en ole, koska lapseni ansaitsee pätevän hoitajan, eikä kaupungilla ole resursseja sellaiseen, joten teen sen itse.
        Sitten on vielä toinen vähemmän sairas ja yksi terve.
        Sinä puhut kouluttamattomuudesta, köyhyydestä, teiniäitiydestä, yksinhuoltajuudesta, toivot vammaisen lapsen vanhemmuutta toiselle. Millainen ihminen oikein olet?
        Tuntuu, että tyrkytät omia mielipiteitä, ja sitten kun joku on eri mieltä alat solvata. Perheitä on erillaisia, ja onnistuneita tuloksia tulee monista lähtökohdista. Mutta jos ei tunne monenlaisia perheitä katsanto jää tietysti vajaaksi.

        Puhuinko?
        "Sinä puhut kouluttamattomuudesta, köyhyydestä, teiniäitiydestä, yksinhuoltajuudesta, toivot vammaisen lapsen vanhemmuutta toiselle."

        Solvasinko?
        "Tuntuu, että tyrkytät omia mielipiteitä, ja sitten kun joku on eri mieltä alat solvata."

        Kyl mää kauhian paljon ihmettelen, mistä sait moisia aatoksia, Brahms?


      • , , ,
        äiti-90 kirjoitti:

        tiedä vaikka saisin vammaisen lapse,samalla lailla häntäkin rakastaisin ja vastaanottaisin =) jos tulen 50v vielä raskaaksi niin ilman muuta synnytän :) ja ei pienet ikäerot ole kehitykselle haitaksi,keltäs olet moista soopaa kuullut xDD sinulla ei taida paljonkaan olla lapsista kokemusta?? =D

        Kokemusta lapsista minulla on paljon enemmän kuin sinulla. :D


      • äiti-90
        , , , kirjoitti:

        Kokemusta lapsista minulla on paljon enemmän kuin sinulla. :D

        säälin heitä todella ;)


      • , , ,
        äiti-90 kirjoitti:

        säälin heitä todella ;)

        Turhaan säälit, sillä he ovat jo mm. koulunsa loppuun suorittaneet, toisin kuin sinä! He osaavat myös käyttää ehkäisyä, joten ovat tuossakin suhteessa sinua paljon onnellisemmassa asemassa. :D


      • brahms
        , , , kirjoitti:

        Puhuinko?
        "Sinä puhut kouluttamattomuudesta, köyhyydestä, teiniäitiydestä, yksinhuoltajuudesta, toivot vammaisen lapsen vanhemmuutta toiselle."

        Solvasinko?
        "Tuntuu, että tyrkytät omia mielipiteitä, ja sitten kun joku on eri mieltä alat solvata."

        Kyl mää kauhian paljon ihmettelen, mistä sait moisia aatoksia, Brahms?

        Lue tekstisi uudestaan. Mieti samalla ovatko ne ihan asiallisia...


      • yökyöpelö
        , , , kirjoitti:

        Turhaan säälit, sillä he ovat jo mm. koulunsa loppuun suorittaneet, toisin kuin sinä! He osaavat myös käyttää ehkäisyä, joten ovat tuossakin suhteessa sinua paljon onnellisemmassa asemassa. :D

        Heidänkään ehkäisyn käyttö ei tosin sulle kuulu. Että jotain yhteistä heillä on.....


      • äiti-90
        , , , kirjoitti:

        Turhaan säälit, sillä he ovat jo mm. koulunsa loppuun suorittaneet, toisin kuin sinä! He osaavat myös käyttää ehkäisyä, joten ovat tuossakin suhteessa sinua paljon onnellisemmassa asemassa. :D

        hyvä että on käynyt koulun,mutta en olisi niin varma tuosta onnellisuudesta =D itse olen PALJON onnellisempi lasten kanssa,kuin olin ilman heitä ;) meitä on moneen lähtöön.oletkos kysynyt heiltä oletteko onnistuneet vanhempina ja olivatko he onnellisia,ja olitko tarpeeksi läsnä heidän elämässään ??


      • , , ,
        brahms kirjoitti:

        Lue tekstisi uudestaan. Mieti samalla ovatko ne ihan asiallisia...

        Lue tekstini uudelleen ja kerro, missä kohtaa kirjoitin, niinkuin kerroit minun kirjoittaneen? Ei saa laittaa sanoja toisten suuhun. Se on valehtelua, brahms. :)


      • , , ,
        yökyöpelö kirjoitti:

        Heidänkään ehkäisyn käyttö ei tosin sulle kuulu. Että jotain yhteistä heillä on.....

        Sen huomaa, että joillain äideillä on ehkäisyyn häveliäs ja vääristynyt suhtautuminen. Jokaisen äidin tehtävä on ohjata ja opettaa lapsiaan, muuten tulee näitä teiniäitejä, joilta jää jopa peruskoulu kesken. :O


      • , , ,
        äiti-90 kirjoitti:

        hyvä että on käynyt koulun,mutta en olisi niin varma tuosta onnellisuudesta =D itse olen PALJON onnellisempi lasten kanssa,kuin olin ilman heitä ;) meitä on moneen lähtöön.oletkos kysynyt heiltä oletteko onnistuneet vanhempina ja olivatko he onnellisia,ja olitko tarpeeksi läsnä heidän elämässään ??

        Kun vanhemmat ovat vahvasti läsnä lasten elämässä, ei tuollaista tarvitse heiltä kysellä. Mietippä itse, kuinka paljon olet itse oikeasti läsnä lastesi elämässä. Oletteko käyneet viime päivinä pulkkamäessä, entä luistelemassa vai onko kaikki aikasi viime päivinä mennyt suoli24:ssä? Oletko huomannut, että ulkona paistaa aurinko? Oletko laittanut lapsillesi kunnollista kotiruokaa vai menikö taas eineslinjalle?

        Tietysti lapset ovat jokaiselle onnellisin asia elämässä, mutta ei se joka vuosi synnyttäminen mikään ainoa autuaaksi tekevä asia ole.


      • brahms
        , , , kirjoitti:

        Lue tekstini uudelleen ja kerro, missä kohtaa kirjoitin, niinkuin kerroit minun kirjoittaneen? Ei saa laittaa sanoja toisten suuhun. Se on valehtelua, brahms. :)

        Sorry se oli tuo toinen teiniäitien mollaaja nimimerkillä it sucks. Sinä teit vain osan. Kovin korrektia ei tosin ole sinunkaan kirjoittelu. Onkohan se niin että teiniäitejä mollataan muuallakin eikä vaan täällä netissä. Olisi kiva jos saisivat tällä palstalla olla rauhassa ja kirjoitella keskenään.


      • Sh tauolla
        , , , kirjoitti:

        Kun vanhemmat ovat vahvasti läsnä lasten elämässä, ei tuollaista tarvitse heiltä kysellä. Mietippä itse, kuinka paljon olet itse oikeasti läsnä lastesi elämässä. Oletteko käyneet viime päivinä pulkkamäessä, entä luistelemassa vai onko kaikki aikasi viime päivinä mennyt suoli24:ssä? Oletko huomannut, että ulkona paistaa aurinko? Oletko laittanut lapsillesi kunnollista kotiruokaa vai menikö taas eineslinjalle?

        Tietysti lapset ovat jokaiselle onnellisin asia elämässä, mutta ei se joka vuosi synnyttäminen mikään ainoa autuaaksi tekevä asia ole.

        Kuka niin on edes väittänyt että se on ainoa asia.
        Miten tämä tai kenenkään ehkäisy mukaanlukien aikuiset lapsesi, kuuluu edes sinulle. '
        Jos joku pystyy hyvään äitiyteen vähemmillä lähtökohdilta (iän, rahan jne.)kanssa niin sitten pystyy.
        Jos itse olet jo aikuisten lasten vanhempi niin miten tämä palsta liittyy sinuun käytkö täällä vain nettikiusaamassa.
        Aikuisten on hyvä muistaa myös käytöstavat eikä suhtautua toisiin noin.


      • äiti-90
        , , , kirjoitti:

        Kun vanhemmat ovat vahvasti läsnä lasten elämässä, ei tuollaista tarvitse heiltä kysellä. Mietippä itse, kuinka paljon olet itse oikeasti läsnä lastesi elämässä. Oletteko käyneet viime päivinä pulkkamäessä, entä luistelemassa vai onko kaikki aikasi viime päivinä mennyt suoli24:ssä? Oletko huomannut, että ulkona paistaa aurinko? Oletko laittanut lapsillesi kunnollista kotiruokaa vai menikö taas eineslinjalle?

        Tietysti lapset ovat jokaiselle onnellisin asia elämässä, mutta ei se joka vuosi synnyttäminen mikään ainoa autuaaksi tekevä asia ole.

        olen läsnä lasteni elämässä 24/7 =) päivittäin käyn pulkkamäessä ja itse ruokamme valmistan,KÖYHÄT EI OSTA VALMISRUOKAA !! ;) osaan soveltaa myös omat juttuni lasteni ohella..elämä opettaa ja lasten kanssa pitää oppia suunnitelmallisuutta jotta kaikki asiat hoituu..aikaa jää päivittäin myös siivoomiseen,kaikessa on lapset mukana ihan mielissään.kun en ole niitä kykenettömiä äitejä jotka lapset hoitoon heittää jotta jotakin saisi aikaiseksi =)


      • äiti-90
        Sh tauolla kirjoitti:

        Kuka niin on edes väittänyt että se on ainoa asia.
        Miten tämä tai kenenkään ehkäisy mukaanlukien aikuiset lapsesi, kuuluu edes sinulle. '
        Jos joku pystyy hyvään äitiyteen vähemmillä lähtökohdilta (iän, rahan jne.)kanssa niin sitten pystyy.
        Jos itse olet jo aikuisten lasten vanhempi niin miten tämä palsta liittyy sinuun käytkö täällä vain nettikiusaamassa.
        Aikuisten on hyvä muistaa myös käytöstavat eikä suhtautua toisiin noin.

        niin näyttää jotenkin siltä että tänne jo aikuisten lasten vanhemmat tykkää paljon juttua laittaa..olenkin miettinyt millä kaikilla periaatteilla minuakin haukutaan,vaikka lapseni olen halunnut ja hoidankin tarkasti.se yleisin haukkumisen aihe taitaa olla se raha ja koulut mikä muita niin kismittää..jotenkin itsestäni se on niin toisarvoista suhteessa näihin pieniin =) kiitos kun kommentoit.asiallisuutta tänne jo kaipasinkin =)


      • äiti-90
        , , , kirjoitti:

        Sen huomaa, että joillain äideillä on ehkäisyyn häveliäs ja vääristynyt suhtautuminen. Jokaisen äidin tehtävä on ohjata ja opettaa lapsiaan, muuten tulee näitä teiniäitejä, joilta jää jopa peruskoulu kesken. :O

        äitini ohjasi ja opetti minua erittäin hyvin elämässä,itse tein päätöksen ja tahdoin lapsia.ja siinä minua tuettiin eikä hylätty kun raskaaksi tulin.ja sama mies on mulla edelleen,tuli huljattain 8vuotta yhdessäoloa täyteen ja rakkaus kukoistaa kokoajan enmmän ja enemmän välillämme =)


      • It´s sucks
        äiti-90 kirjoitti:

        =DDD sinun ei tarvitsekkaan kirjoitella jos ottaa niin sieluun ;D

        Tämä tälläinen, että aloitetaan lastenteko 16-vuotiaana ja tehdään lapsia "jos jumala suo" suunnittelemattomasti joka vuosi ei ole, eikä saada edes peruskoulua päätökseen ei ole valtaväestön ihanteiden ja moraalikäsityksen mukaista.

        En tiedä, mistä moinen kulttuuri on levinnyt, mutta jo pelkästään koulupudokkaaksi leimautuminen on yleisesti asia, jota pidetään häpeänä luterilaisessa uskonnossa, samoin kuin alaikäisenä aloitettua seksielämää. Vaikka uskontomme onkin anteeksiantavaa, se kuitenkin edellyttää harjoittajaltaan edes katumusta ja korkeamman moraalin tavoittelua.


      • , , ,
        Sh tauolla kirjoitti:

        Kuka niin on edes väittänyt että se on ainoa asia.
        Miten tämä tai kenenkään ehkäisy mukaanlukien aikuiset lapsesi, kuuluu edes sinulle. '
        Jos joku pystyy hyvään äitiyteen vähemmillä lähtökohdilta (iän, rahan jne.)kanssa niin sitten pystyy.
        Jos itse olet jo aikuisten lasten vanhempi niin miten tämä palsta liittyy sinuun käytkö täällä vain nettikiusaamassa.
        Aikuisten on hyvä muistaa myös käytöstavat eikä suhtautua toisiin noin.

        Sinulle: Sh tauolla. Huomasitko, että äiti-90 tuli provoamaan keskusteluun, joka ei varsinaisesti ollut hänenlaisilleen takoitettu? Silloin kun oma äiti on kasvatuksen laiminlyönyt, on toivottavaa, että koko kylä on mukana kasvattamassa lasta.

        Minä en pidä siitä, että lapsia tehdään "jos jumala suo", jos niiden kasvatukseen ei tunnu olevan mitään edellytyksiä.


      • , , ,
        äiti-90 kirjoitti:

        olen läsnä lasteni elämässä 24/7 =) päivittäin käyn pulkkamäessä ja itse ruokamme valmistan,KÖYHÄT EI OSTA VALMISRUOKAA !! ;) osaan soveltaa myös omat juttuni lasteni ohella..elämä opettaa ja lasten kanssa pitää oppia suunnitelmallisuutta jotta kaikki asiat hoituu..aikaa jää päivittäin myös siivoomiseen,kaikessa on lapset mukana ihan mielissään.kun en ole niitä kykenettömiä äitejä jotka lapset hoitoon heittää jotta jotakin saisi aikaiseksi =)

        Olet väärässä keskustelussa, mutta toisaalta ymmärrän tämän, viitaten aiempiin kirjoituksiisi. :)


      • äiti-90
        It´s sucks kirjoitti:

        Tämä tälläinen, että aloitetaan lastenteko 16-vuotiaana ja tehdään lapsia "jos jumala suo" suunnittelemattomasti joka vuosi ei ole, eikä saada edes peruskoulua päätökseen ei ole valtaväestön ihanteiden ja moraalikäsityksen mukaista.

        En tiedä, mistä moinen kulttuuri on levinnyt, mutta jo pelkästään koulupudokkaaksi leimautuminen on yleisesti asia, jota pidetään häpeänä luterilaisessa uskonnossa, samoin kuin alaikäisenä aloitettua seksielämää. Vaikka uskontomme onkin anteeksiantavaa, se kuitenkin edellyttää harjoittajaltaan edes katumusta ja korkeamman moraalin tavoittelua.

        kuka sanoo etten ole peruskoulua loppuun käynyt ?? =) en ole mikään hihhuli,enkä ramppaa yhdessäkään seurakunnassa..uskossa kyllä henk.koht olen,samanlailla kuin lapset uskoo :) minulla ei ole tarvetta estää lasten tuloa,ja ei niitä edelleenkään TEHDÄ niinkuin kovasti siellä väität..jos niitä tehtäis niin olisi jo kolmas lapseni syntynytki ja muutama muukin esikoiseni jälkeen :) en kadu tippaakaan miten olen elänyt,ja vaikka menisi loppuelämäni lasten kanssa niin hyvä näin,se käy mulle paremmin kuin hyvin ;)


      • äiti-90
        , , , kirjoitti:

        Sinulle: Sh tauolla. Huomasitko, että äiti-90 tuli provoamaan keskusteluun, joka ei varsinaisesti ollut hänenlaisilleen takoitettu? Silloin kun oma äiti on kasvatuksen laiminlyönyt, on toivottavaa, että koko kylä on mukana kasvattamassa lasta.

        Minä en pidä siitä, että lapsia tehdään "jos jumala suo", jos niiden kasvatukseen ei tunnu olevan mitään edellytyksiä.

        olet hauska =D


      • äiti-90
        , , , kirjoitti:

        Olet väärässä keskustelussa, mutta toisaalta ymmärrän tämän, viitaten aiempiin kirjoituksiisi. :)

        puheistasi päätellen olet sinä joka et oikein suostu ymmärtämään aiempia kirjoituksiani =) olet hieman reppana..


      • you suck
        It´s sucks kirjoitti:

        Tämä tälläinen, että aloitetaan lastenteko 16-vuotiaana ja tehdään lapsia "jos jumala suo" suunnittelemattomasti joka vuosi ei ole, eikä saada edes peruskoulua päätökseen ei ole valtaväestön ihanteiden ja moraalikäsityksen mukaista.

        En tiedä, mistä moinen kulttuuri on levinnyt, mutta jo pelkästään koulupudokkaaksi leimautuminen on yleisesti asia, jota pidetään häpeänä luterilaisessa uskonnossa, samoin kuin alaikäisenä aloitettua seksielämää. Vaikka uskontomme onkin anteeksiantavaa, se kuitenkin edellyttää harjoittajaltaan edes katumusta ja korkeamman moraalin tavoittelua.

        Kirjoituksista päätellen olet entinen koulukiusaaja....Niin lahjakkaasti tuo onnistuu.
        Taidat myös olla väärällä palstalla.


      • you suck
        you suck kirjoitti:

        Kirjoituksista päätellen olet entinen koulukiusaaja....Niin lahjakkaasti tuo onnistuu.
        Taidat myös olla väärällä palstalla.

        Viestini on siis tarkoitettu it's sucks tyypille, ei äiti90:lle


      • hoituritulitöistä
        , , , kirjoitti:

        Sinulle: Sh tauolla. Huomasitko, että äiti-90 tuli provoamaan keskusteluun, joka ei varsinaisesti ollut hänenlaisilleen takoitettu? Silloin kun oma äiti on kasvatuksen laiminlyönyt, on toivottavaa, että koko kylä on mukana kasvattamassa lasta.

        Minä en pidä siitä, että lapsia tehdään "jos jumala suo", jos niiden kasvatukseen ei tunnu olevan mitään edellytyksiä.

        Olen samaa mieltä, siitä ettei nää asiat sulle kuulu. Oli provo tai ei. Ja nuo sun kirjoitukset on nettikiusaamista. Eikö sun ikäisille olisi jotain omaa palstaa tai jotain harrastusta. Sinä et ventovieraana ihmisenä voi tietää kenenkään edellytyksistä. Sinun ei tarvitse pitää kenenkään valinnoista, eiväthän ne valinnat sinulle kuulu..........


      • , , ,
        brahms kirjoitti:

        Sorry se oli tuo toinen teiniäitien mollaaja nimimerkillä it sucks. Sinä teit vain osan. Kovin korrektia ei tosin ole sinunkaan kirjoittelu. Onkohan se niin että teiniäitejä mollataan muuallakin eikä vaan täällä netissä. Olisi kiva jos saisivat tällä palstalla olla rauhassa ja kirjoitella keskenään.

        Tämä kyseinen pahoin traumatisoitunut teiniäiti tuli itse trollaamaan "väärää ketjuun". Lueppa tarkoin hänen ihan ensimmäinen kirjoituksensa. Se kyllä harmittaa nyt, että tartuin tähän äiti-90:n idioottimaiseen provoiluun.


      • , , ,
        äiti-90 kirjoitti:

        puheistasi päätellen olet sinä joka et oikein suostu ymmärtämään aiempia kirjoituksiani =) olet hieman reppana..

        En onneksi kuitenkaan ihan niin reppana kuin minkä kuvan olet tässä keskustelussa itsestäsi antanut. Viitaten alempana olevaan terveysopin tietämykseesi ysiluokalla. Huh huh.


      • äiti-90
        you suck kirjoitti:

        Viestini on siis tarkoitettu it's sucks tyypille, ei äiti90:lle

        juu hän taitaa olla yksi niistä,vaan antaa aukoo päätään josse hänet saa iloisemmaksi =)


      • äiti-90
        , , , kirjoitti:

        En onneksi kuitenkaan ihan niin reppana kuin minkä kuvan olet tässä keskustelussa itsestäsi antanut. Viitaten alempana olevaan terveysopin tietämykseesi ysiluokalla. Huh huh.

        eli et todella ymmärrä =) ei se mitään ;)


      • äiti-90
        , , , kirjoitti:

        Tämä kyseinen pahoin traumatisoitunut teiniäiti tuli itse trollaamaan "väärää ketjuun". Lueppa tarkoin hänen ihan ensimmäinen kirjoituksensa. Se kyllä harmittaa nyt, että tartuin tähän äiti-90:n idioottimaiseen provoiluun.

        kerran harmittaa niin mitä vielä teet täällä ?? =) kummasti tuntuu edelleen juttua lentävän ;)


    • äiti-90

      äidistäni tässä ei ole lainkaan kyse,vaan siitä mitä itse haluan omalla elämällä tehdä.ja pointtini tässä onse,että yhtälailla voi nuori äiti olla hyvä äiti siinä miss vanhempikin,jopa parempi johtuen paremmasta jaksamisestaan.ja myös se että ei lapsia kasvateta ja hoideta hyvällä koulutuksella yms...miten ne koulut liittyy lasten saamiseen??ja suurella määrälläkö rahaa ne kasvatettaisiin hyvin ??olen ylpeä siitä että voin itse rauhassa lapseni kasvattaa ettei niitä tarvitse heti hoitoon laittaa,kouluun ja töihin kerkeän kunnes kasvavat.elämässäni ennen lapsia ei ollut oikeanlaista sisältöä lainkaan,vaikka kuinka opiskelin ja sain olla "nuori" ja "pitää hauskaa"..nyt olen erittäin onnellinen kotiäitinä ja nautin joka sekunnista,tiukilla eletään mutta silti pärjätään ;) "Omista tyttäristäni on toki paljon muuhunkin kuin toimimaan synnytyskoneina." kaikista on muuhunkin kuin kotiäitiyteen,mutta se että mikä muu olisi sen arvokkaampaa ?? ja ei lapsia niin vain tehdä,voi olla että ei tyttäresi myöhemmin niitä saisikaan vaikka haluaisi,mikä sen jälkeen heistä voisi tuntua tärkeämmältä??

      • +.+

        "enkä kaipaa edes sitä ns "omaa aikaa" tai "juhlimista" joka kuului ennen heitä elämääni."

        "elämässäni ennen lapsia ei ollut oikeanlaista sisältöä lainkaan,vaikka kuinka opiskelin ja sain olla "nuori"

        Jos tarkoitat sanalla "elämä" tuossa merkityksessä aikaa ennen ensimmäistä lastasi, niin sinä et vielä ennen 16 ikävuotta ole opiskellut mitään muuta kuin korkeintaan peruskoulun. Etkä sinä ennen 16 ikävuotta ole vielä nuoruuttasikaan paljon ehtinyt viettää tai ehtinyt juhlia. Se juhliminen 15-vuotiaana on ollut lähinnä "limpparibileitä" ei sen kummempaa.


    • äiti-90

      minun nuoruuten onneksi loppuikin siihen 16sta ikävuoteen =D minun juhlimiset 15v ja ennen kun ei ollut niitä limpparibileitä! ja opiskelin jälleen pari vuotta esikoisen ollessa kaksivuotias,jonka luultavasti suoritan loppuun..aika näyttää mikä ala alkaa kiinnostaa..mutta itse tein päätökseni silloin ja halusin lapsia,sitä en kadu ja on jännä miksi se tuntuu aina muita kaivertavan.meillä menee hyvin,lapset voi hyvin ja kaikki meistä tyytyväisiä niin mistä tämä närkästys??onko tämä periaatteista kiinni,kun muiden aikuisten mielestä ei nuori voisi olla hyvä äiti,vai onko syynä kateus ja katkeruus,kun vanhemmat näkevät kuinka hyvin nuorempi lastensa kanssa pärjääkin??huvittavaa sinänsä =) oli syy tähän mikä oli,mutta itse olen ylpeä päätöksestäni ja siitä että saan terveenä ja nuoruudenvirkeänä lapseni kasvattaa ja hoitaa,ja jaksan hulehtia omasta kunnosta ja ulkonäöstäni samanlailla kuin ennenkin =)

      • 19+17

        onpa lapsillasi "hyvä" esimerkki sinusta.."vitut koulusta ja tulevaisuudesta, vitut lasten hyvinvoinnista ja tulevaisuudesta, mä haluun vaan olla mä ja elää tuilla ja miehen rahoilla"..

        saas nähdä mitä lapsistasi tulee, vai tuleeko yhtään mitään..yhtä säälittäviä kuin äidistään..loisia.


      • +.+

        Vaikka ei rellestäisi, niin ei nuoruus 16 ikävuoteen lopu. Ei sellainen asia voi loppua, joka ei ole ehtinyt vielä edes alkaa.


      • äiti-90
        +.+ kirjoitti:

        Vaikka ei rellestäisi, niin ei nuoruus 16 ikävuoteen lopu. Ei sellainen asia voi loppua, joka ei ole ehtinyt vielä edes alkaa.

        sanotaankos näin että minulle se oli parasta että se loppui lyhyeen =) siitä olen kiitollinen esikolleni :) me ihmiset ollaan erilaisia,ja meidän elämät on olleet erilaisia,ja kaikki tekee mikä on hyvä juuri omalle kohdalleen,jotkut käy kouluja,jotkut töissä,jotkut taas hoitaa lapsiaan ;) mikäs siinä on niin kummaa ?? ;)


      • , , ,
        19+17 kirjoitti:

        onpa lapsillasi "hyvä" esimerkki sinusta.."vitut koulusta ja tulevaisuudesta, vitut lasten hyvinvoinnista ja tulevaisuudesta, mä haluun vaan olla mä ja elää tuilla ja miehen rahoilla"..

        saas nähdä mitä lapsistasi tulee, vai tuleeko yhtään mitään..yhtä säälittäviä kuin äidistään..loisia.

        No no toivattavasti sulle oli opetettu peruskäytöstavat edes, vaikkei näytä siltä.


    • äiti-90

      hehheh mitä juttuja =DD katsos ei se äitiyteen katso se käyty koulu siellä menneisyydessä..hyvin lapseni hoidan ja ovat terveitä ja onnellisia ilman sitä kouluakin =) ja ei sitä oikein miehen tuloilla eletä kun ei saa kuin opintotuen kerran kuussa :D ei kannattaisi vedellä niitä omia johtopäätöksiä toisista kun ei mistään mitään tiedä ;DTaidat itse olla näitä kolmenkympin katkeria mammoja puheistasi päätellen,vai liekkö jäänytkin lapsettomaksi kokonaan?? vitsi täällähän on kiva kommentoida,miksköhän oon vuosien ajan tyytynyt olemaan lukija vain =)

    • äiti-90

      tosi kumma juttu,luulin et nuorten äitien maine on huono juuri sen takia,ettei lapsestaan oteta vastuuta.että lapsi laitetaan hoitoon muualle ja eletään toisten varoilla että päästään jatkamaan sitä KOULUA ja jatkamaan keskenjäänyttä NUORUUTTAAN..silloin ymmärtäisin paheksuvat kommentit ja en itsekkään tuollaisesta pidä.mutta kun asia on juuri toisinpäin,niin mistä johtuu tämä kauhistelu?vastatkaa mulle siihen,.kumma että olen itse ylpeä itseeni ja lapsiini,ja elän suuressa onnessa lasteni kanssa,niin miksi ei sitä voida hyväksyä?? ;)

      • brahms

        Ne on niitä koulukiusaajia, jotka ovat kasvaneet isommaksi. Samallaista kuin mun kouluaikanani. Tosin minä luulin että olisivat vähän järkevämpiä aikuisena


      • äiti-90
        brahms kirjoitti:

        Ne on niitä koulukiusaajia, jotka ovat kasvaneet isommaksi. Samallaista kuin mun kouluaikanani. Tosin minä luulin että olisivat vähän järkevämpiä aikuisena

        kyllä,siltä vaikuttaa..jotenkin tunnen olevani elämääni entistä ylpeämpi,mitä enemmän tulee nyrpistelyä (kateutta) =)


      • ....................
        äiti-90 kirjoitti:

        kyllä,siltä vaikuttaa..jotenkin tunnen olevani elämääni entistä ylpeämpi,mitä enemmän tulee nyrpistelyä (kateutta) =)

        Olen kuullut monien arvostelua kohdanneiden suusta, että se on vain kateutta. Jos se pitää sinut edes hiukan vielä järjissäsi, niin pidä se asenne. Itse en tunne sellaista termiä kuin kateellinen, koska minun ei ole tarvinnut koskaan kadehtia ketään/mitään.


      • , , ,
        .................... kirjoitti:

        Olen kuullut monien arvostelua kohdanneiden suusta, että se on vain kateutta. Jos se pitää sinut edes hiukan vielä järjissäsi, niin pidä se asenne. Itse en tunne sellaista termiä kuin kateellinen, koska minun ei ole tarvinnut koskaan kadehtia ketään/mitään.

        Sehän hyvä. Miksi kenenkään muunkaan pitäisi?


      • äiti-90
        .................... kirjoitti:

        Olen kuullut monien arvostelua kohdanneiden suusta, että se on vain kateutta. Jos se pitää sinut edes hiukan vielä järjissäsi, niin pidä se asenne. Itse en tunne sellaista termiä kuin kateellinen, koska minun ei ole tarvinnut koskaan kadehtia ketään/mitään.

        miksi muuksikaan tätä voi kuvata ??


    • lastenhoitsu

      Haluaisin kertoa omasta tilanteestani. Jouduin työttömäksi pari kuukautta sitten. Nyt olen aktiivisessa työnhaussa, ole harjoittelupaikassa ja lisäksi suunnittelen jatko-opiskelua. Avomieheni on 29-vuotias kovatuloinen terveysalan ammattilainen ja siksi meidän yhteiset tulomme riittäisivät helposti lapsen kasvattamiseen. Parisuhdetta on takana jo 3 vuotta ja meillä menee hyvin. Kuitenkin. vaikka itse haaveilen kovasti lapsista ja naimisiinmenosta niin tiedän että tämä ei ole oikea aika vauvalle koska en ole itse saavuttanut omaa urahaavettani. Haluan antaa omalle lapselleni turvallisen ja vakaan kodin jossa ei tarvitse jatkuvasti stressata rahan puuttesta tai parisuhteen ongelmista. Haluan elämänpituisen suhteen lapsen isän kanssa ettei lasten tarvi kärsiä myöhemmin vanhempien riitelystä ja isän poissaolosta.

      Vähävaraisena tiedän paremmin kuin hyvin miten ikävää on avokin tulojen varassa ja elää yhteiskunnan tuella, se ei kuulkaas ole yhtään kivaa ja niin paljon mieluummin eläisin oman palkkani varassa. Vaikka meillä on paljon rakkautta ja ihanuutta tässä yhteiselossa niin eniten meillä riidellän rahasta, kun avokilla olisi paljon muutakin käyttöä rahalle kuin minun elättäminen, esimerkiksi omakotitalon osto. Nuorilla naisilla on niin suuret mahdollisuudet opiskeluun ja uran luomiseen ja perheen voi perustaa vaikka nuorena parikymppisenä jos silloin on vierellä sopiva kumppani ja alla itsenäistä elämää. Lapsi ei kasva vain rakkauden varassa vaan tarvitsee turvallisen ja vakaan äidin joka jaksaa pitää huolta sittenkin kun se suloinen vauva on 15-vuotias äksyilevä teini.

      • lastenhoitsu

        Ja sanoisin vielä tähän että tuo haaveilemani jatko-opintopaikka olisi aivan äärimmäisen vaikea hoitaa lasten ohella kun opiskeluun kuuluu monen kuukauden pituisia työharjoittelujaksoja, joista osa voi olla aivan toisella paikkakunnalla yli yli tunnin matkan päässä, ja ilman harjoitteluakin opiskelupäivät alkavat joka aamu klo 9 ja seminaarit yms loppuvat illalla klo 5, jonka päälle sitten vielä itse suoritettavat tehtävät, esim. gradu, materiaalien luku jne. Eli 7 tuntia luokassa opiskelua ja 2-3 tuntia itsenäistä hommaa päivittäin, plus tunnin matka kotiin. Vauvan tai pienen lapsen kanssa joutuisi aika tiukalle kun avokin työt on 8.30-18.00 ja päälle paperihommat 1-2 tuntia. Sitten kun tullaan kotiin niin on arkihommat eli ruoan laitto, siivous, pyykit, laskut, auton huolto jne. ja joskus olisi vielä kiva viettää aikaa yhdessä rentoutuen.

        Miten yhdistäisin tämän kuvion ja pienen lapsen?


        Siksi juuri nyt ei ole lasten aika, vaan sitten kun olen valmistunut haaveammattiini ja olen vaki 9-17 työssä, ja avokin ura on sillä mallilla että voi ottaa rennommin ja tehdä vaikka 30 tunnin työviikon jolloin meillä molemmilla olisi runsaasti aikaa perhe-elämälle mutta kuitenkin tasaiset tulot ja mahdollisuus kustantaa lapsille harrastukset ja tarjota turvallinen koti.


        Vaihtoehto B. Tulen raskaaksi nyt, en opiskele tai valmistu, olen hanttihommissa tai muussa ei oman alan hommassa, pinna kireällä, mies kovassa paineessa tekemässä pitkää päivää, ei näe lasta niin paljon kuin haluaisi.

        Molemilla tilanteissa lapsi/set olisivat paljon rakastettuja mutta oman mielenterveyden ja oman/lasten hyvinvoinnin vuoksi valitsisin vaihtoehto A:n. En vain siksi että se olisi helpompi minulle, vaan että se olisi helpompi avokilleni joka minulle rakkain ihminen maailmassa ja haluan että hänellä olisi mahdollisuus olla lapsen kanssa mahdollisimman paljon.


      • beeböö

        Tilanteita on monenlaisia, ja ihmiset haluavat eri asioita elämältään. Kaikki eivät haaveile omakotitalosta, vakituisesta työstä, puolisosta tai rahasta. Lapsi kaipaa rakkautta huolenpitoa ja hoivaa. Optimielämä ei kaikilta onnistu eikä tarvikaan, silti lapsi saattaa saada kaiken mitä tarvitsee plus hyvän talouskasvatuksen :) Minulla itselläni oli köyhä lapsuus. Enkä silti muistele pahalla ketään. Vanhempani olivat hyviä ja tekivät parhaansa koko ajan. Meillä ei juotu, eikä ollut väkivaltaa. Vietimme aikaa yhdessä. Tottakai köyhyys oli läsnä. Emme esim saaneet paljon lahjoja. Ja vaatteita ei ostettu paljon. Harrastusvälineet oli aina käytetyt, mutta olimme onnellisia. Vanhempani ovat olleet yhdessä nyt 39 vuotta ja minulla ja miehelläni tulee 17 vuotta täyteen tänä vuonna. Ehkä voisi ajatella että sain myös hyvän parisuhdemallin vanhemmiltani. Tämä ei ole siis hyökkäys tekstiäsi vastaan, ajatuksesi ovat mielestäni viisaita.


      • lastenhoitsu
        beeböö kirjoitti:

        Tilanteita on monenlaisia, ja ihmiset haluavat eri asioita elämältään. Kaikki eivät haaveile omakotitalosta, vakituisesta työstä, puolisosta tai rahasta. Lapsi kaipaa rakkautta huolenpitoa ja hoivaa. Optimielämä ei kaikilta onnistu eikä tarvikaan, silti lapsi saattaa saada kaiken mitä tarvitsee plus hyvän talouskasvatuksen :) Minulla itselläni oli köyhä lapsuus. Enkä silti muistele pahalla ketään. Vanhempani olivat hyviä ja tekivät parhaansa koko ajan. Meillä ei juotu, eikä ollut väkivaltaa. Vietimme aikaa yhdessä. Tottakai köyhyys oli läsnä. Emme esim saaneet paljon lahjoja. Ja vaatteita ei ostettu paljon. Harrastusvälineet oli aina käytetyt, mutta olimme onnellisia. Vanhempani ovat olleet yhdessä nyt 39 vuotta ja minulla ja miehelläni tulee 17 vuotta täyteen tänä vuonna. Ehkä voisi ajatella että sain myös hyvän parisuhdemallin vanhemmiltani. Tämä ei ole siis hyökkäys tekstiäsi vastaan, ajatuksesi ovat mielestäni viisaita.

        Tietysti tilanteita on monia, mutta joka ikisessä perheessä tarvitaan rahaa elämiseen ja aikaa yhteiseen perhe-elämään. Tämä ei onnistu jos kouluttamaton alaikäinen äiti joutuu jäämän kotiin hoitamaan lapsia ja lasten isä joutuu tekemään pitkää päivää niska limassa kustantaakseen elämisen. Harvan teinimamman mies on kovapalkkainen ammattilainen joka kustantaa helposti koko perheen elämisen.

        En tarkoita että kaikkien pitäisi hankkia huippuammatti ja kova palkka, pienelläkin palkalla pärjää jos elää varovaisesti ja kuluttaa harkiten, mutta se jatkuva pennin venyttäminen ei todellakaan ole stressitöntä ja aiheuttaa monenlaista stressiä parisuhteessa. Mitä vanhempi lapsi sitä enemmän rahaa kuluu ja sekään ei ole kivaa jos joutuu jatkuvasti stressaamaan hankinnoista kun lapsista seuraa niitä pakollisia kuluja esim. vaatteet, kengät, kouluretket lääkärikäynnit jne. Pikkuveljeni epilepsialääkitys muuten maksoi n 50 e kuussa. Ilman lapsia voi elää vaikka kauravellillä monta kuukautta mutta pienen lapsen kanssa kituuttaminen ei varmaan ole kivaa.

        Avokkini kasvoi köyhässä kodissa jossa oli kaikesta pulaa, samoin kuin oma äitini, jonka oma äiti (minun mummo) patisti lapset opiskelemaan ja nyt kaikilla on hyvät ammatit ja onnelliset perheet. Isosiskoni syntyi kun äiti oli 23, ei siis mikään peräkammarin kurppa mutta juuri yliopiston suorittanut naimisissa oleva nainen.

        Tilanteita on monia mutta aina pitää ajatella lapsen parhaaksi, eli voitko tarjota lapselle rakastavan, rauhallisen ja turvallisen pitkäaikaisen hoivan ja kodin?


      • äiti-90
        lastenhoitsu kirjoitti:

        Tietysti tilanteita on monia, mutta joka ikisessä perheessä tarvitaan rahaa elämiseen ja aikaa yhteiseen perhe-elämään. Tämä ei onnistu jos kouluttamaton alaikäinen äiti joutuu jäämän kotiin hoitamaan lapsia ja lasten isä joutuu tekemään pitkää päivää niska limassa kustantaakseen elämisen. Harvan teinimamman mies on kovapalkkainen ammattilainen joka kustantaa helposti koko perheen elämisen.

        En tarkoita että kaikkien pitäisi hankkia huippuammatti ja kova palkka, pienelläkin palkalla pärjää jos elää varovaisesti ja kuluttaa harkiten, mutta se jatkuva pennin venyttäminen ei todellakaan ole stressitöntä ja aiheuttaa monenlaista stressiä parisuhteessa. Mitä vanhempi lapsi sitä enemmän rahaa kuluu ja sekään ei ole kivaa jos joutuu jatkuvasti stressaamaan hankinnoista kun lapsista seuraa niitä pakollisia kuluja esim. vaatteet, kengät, kouluretket lääkärikäynnit jne. Pikkuveljeni epilepsialääkitys muuten maksoi n 50 e kuussa. Ilman lapsia voi elää vaikka kauravellillä monta kuukautta mutta pienen lapsen kanssa kituuttaminen ei varmaan ole kivaa.

        Avokkini kasvoi köyhässä kodissa jossa oli kaikesta pulaa, samoin kuin oma äitini, jonka oma äiti (minun mummo) patisti lapset opiskelemaan ja nyt kaikilla on hyvät ammatit ja onnelliset perheet. Isosiskoni syntyi kun äiti oli 23, ei siis mikään peräkammarin kurppa mutta juuri yliopiston suorittanut naimisissa oleva nainen.

        Tilanteita on monia mutta aina pitää ajatella lapsen parhaaksi, eli voitko tarjota lapselle rakastavan, rauhallisen ja turvallisen pitkäaikaisen hoivan ja kodin?

        kyllä meillä kaikki sujuu hyvin vaikka olen kouluttamaton ja mieskin opiskelee tällä hetkellä..en halua edes haaveilla muusta kun on jo nämä lapset,mikäpä sen parempaa?? :) itsekkin olen köyhästä perheestä,mutta muistot lapsuudestani on ihanat,meilläkään ei juotu..liian monen olen kuullut rakentavansa elämänsä vakaaksi ja hyväksi,ja kun olisi lasten aika niin niitä ei enään kuulukkaan,sääli... olen pystynyt antamaan lapsilleni hyvää ja raitista lapsuutta,pärjäämme vähälläkin rahalla ja kaikki menee hyvin =) ilman sitä kouluakin :D


      • pettynytäitiin
        äiti-90 kirjoitti:

        kyllä meillä kaikki sujuu hyvin vaikka olen kouluttamaton ja mieskin opiskelee tällä hetkellä..en halua edes haaveilla muusta kun on jo nämä lapset,mikäpä sen parempaa?? :) itsekkin olen köyhästä perheestä,mutta muistot lapsuudestani on ihanat,meilläkään ei juotu..liian monen olen kuullut rakentavansa elämänsä vakaaksi ja hyväksi,ja kun olisi lasten aika niin niitä ei enään kuulukkaan,sääli... olen pystynyt antamaan lapsilleni hyvää ja raitista lapsuutta,pärjäämme vähälläkin rahalla ja kaikki menee hyvin =) ilman sitä kouluakin :D

        äitini sai meidät lapset aikanaan nuorena(17-vuotiaana ensimmäinen).
        ja voin sanoa että usein olen ollut hieman katkera äidilleni hänen ratkaisustaan ryhtyä kotiäidiksi.
        oli noloa kun koulussa äidin ammatiksi mainitsi "kotiäiti"..äiti kun ei ollut kerennyt itselleen ammattia opiskelemaan aikanaan kun alkoi lapsia tekemään.
        isän tulojen varassa elettiin ja isäkin oli vain kaupungilla töissä.

        isäni kuoltua, äidilläni alkoi se menetetyn nuoruuden eläminen päälle 30-vuotiaana.
        siinä veljet hoiti meidät nuoremmat lapset kun äiti oli milloin missäkin viikonloppuisin juhlimassa elämäänsä...

        koska äiti vasta aikuisiällä opiskeli itselleen ammatin, hänellä jäi vähäiseksi työkokemus ja sivistys ja välillä hävettää tosi paljon kun äitini ei ymmärrä yhteiskunnallisista asioista saatika muista tärkeistä asioista yhtään mitään.
        elää niinkuin tykkää ja käyttäytyy välillä kuin teinityttö..

        äitini vuoksi olen päättänyt opiskella mahdollisimman korkean asteen tutkinnon/niin pitkälle kuin äly riittää. en halua että lapseni koskaan joutuisivat häpeämään minua.
        eikä tuohon häpeämiseeni ollut nyt syynä mikään ;"no kaikki lapset joskus häpeävät vanhempiaan" vaan se koko tilanne meillä ja äidin käytös sivistymättömyys.
        muutenkin oltiin suht vähävaraisesta perheestä, eli rahaa ei ollut oikein mihinkään kuin ihan välttämättömiin.

        vanhemman tulee olla ESIMERKKINÄ lapselleen/lapsilleen.
        ja minkälaisen esimerkin annat lapsillesi "hällä väliä" asenteella?
        tai jos et viitsi kouluttautua ja elät tuilla?
        voin sanoa ihan omasta kokemuksesta että lapset häpeävät sellaisia vanhempia jotka tietävät ympäröivästä maailmasta vähemmän kuin omat lapsensa ja joilla ei ole ammattia saatika työpaikkaa josta saada toimeentulo.

        susta äiti-90 on ehkä hienoa elää miehesi kanssa loisena yhteiskunnassa ja olla sivistymätön hölmö, mutta takaan että lapsesi jonain päivänä ei pidä tuota asennettasi mitenkään hienona.


      • äiti-90
        pettynytäitiin kirjoitti:

        äitini sai meidät lapset aikanaan nuorena(17-vuotiaana ensimmäinen).
        ja voin sanoa että usein olen ollut hieman katkera äidilleni hänen ratkaisustaan ryhtyä kotiäidiksi.
        oli noloa kun koulussa äidin ammatiksi mainitsi "kotiäiti"..äiti kun ei ollut kerennyt itselleen ammattia opiskelemaan aikanaan kun alkoi lapsia tekemään.
        isän tulojen varassa elettiin ja isäkin oli vain kaupungilla töissä.

        isäni kuoltua, äidilläni alkoi se menetetyn nuoruuden eläminen päälle 30-vuotiaana.
        siinä veljet hoiti meidät nuoremmat lapset kun äiti oli milloin missäkin viikonloppuisin juhlimassa elämäänsä...

        koska äiti vasta aikuisiällä opiskeli itselleen ammatin, hänellä jäi vähäiseksi työkokemus ja sivistys ja välillä hävettää tosi paljon kun äitini ei ymmärrä yhteiskunnallisista asioista saatika muista tärkeistä asioista yhtään mitään.
        elää niinkuin tykkää ja käyttäytyy välillä kuin teinityttö..

        äitini vuoksi olen päättänyt opiskella mahdollisimman korkean asteen tutkinnon/niin pitkälle kuin äly riittää. en halua että lapseni koskaan joutuisivat häpeämään minua.
        eikä tuohon häpeämiseeni ollut nyt syynä mikään ;"no kaikki lapset joskus häpeävät vanhempiaan" vaan se koko tilanne meillä ja äidin käytös sivistymättömyys.
        muutenkin oltiin suht vähävaraisesta perheestä, eli rahaa ei ollut oikein mihinkään kuin ihan välttämättömiin.

        vanhemman tulee olla ESIMERKKINÄ lapselleen/lapsilleen.
        ja minkälaisen esimerkin annat lapsillesi "hällä väliä" asenteella?
        tai jos et viitsi kouluttautua ja elät tuilla?
        voin sanoa ihan omasta kokemuksesta että lapset häpeävät sellaisia vanhempia jotka tietävät ympäröivästä maailmasta vähemmän kuin omat lapsensa ja joilla ei ole ammattia saatika työpaikkaa josta saada toimeentulo.

        susta äiti-90 on ehkä hienoa elää miehesi kanssa loisena yhteiskunnassa ja olla sivistymätön hölmö, mutta takaan että lapsesi jonain päivänä ei pidä tuota asennettasi mitenkään hienona.

        sääli että sulle noin käynyt,minä en hävennyt koskaan vanhempiani jotka EIVÄT olleet töissä..he olivat raittiita ja piti meistä hyvää huolta.äitini sai myöskin meidät 12lasta nuorena,ja nyt myöhemmin kävi sairaanhoitajan koulut ja nyt on hyvässä työssä =) joten tuskin kannattaa yleistää..olen nuori ja elämä edessä valintoja,nyt pidän tärkeämpänä kuitenkin omat lapseni hoitaa :) ei ole hälläväliä asennetta,mutta en kiirehdi ennen ku on sopiva aika..luulenpa kumminkin että lapseni arvostavat enemmän kun on oma äiti joka heitä hoitaa hyvin,kuin että olisin äiti joka vie heitä päivittäin hoitoon eikä näe kuin aamuisin ja iltaisin ;)


      • äiti-60
        äiti-90 kirjoitti:

        sääli että sulle noin käynyt,minä en hävennyt koskaan vanhempiani jotka EIVÄT olleet töissä..he olivat raittiita ja piti meistä hyvää huolta.äitini sai myöskin meidät 12lasta nuorena,ja nyt myöhemmin kävi sairaanhoitajan koulut ja nyt on hyvässä työssä =) joten tuskin kannattaa yleistää..olen nuori ja elämä edessä valintoja,nyt pidän tärkeämpänä kuitenkin omat lapseni hoitaa :) ei ole hälläväliä asennetta,mutta en kiirehdi ennen ku on sopiva aika..luulenpa kumminkin että lapseni arvostavat enemmän kun on oma äiti joka heitä hoitaa hyvin,kuin että olisin äiti joka vie heitä päivittäin hoitoon eikä näe kuin aamuisin ja iltaisin ;)

        Voi rakas, olet niin väärässä.


      • ja aamuvuoroon:)
        äiti-60 kirjoitti:

        Voi rakas, olet niin väärässä.

        Okei en ymmärrä missä se on väärässä. Toi uraputkijuttu on just se jota kaverit "hyvistä perheistä" on muistellu pahalla. Kun aina oli hoidossa. Isä oli aina töissä ja äiti töitten jälkeen kaiken maailman yhdistyksissä. Niitä samoja ihmisiä harmittaa, kun lapsenlapsille sitä huomiota riittää, mutta itse jäi lapsena aina ilman. Itse olen todella onnellinen rakastavista vanhemmista, vaikka olimme köyhiä. Ei kaikki täällä maailmassa aina asiat mene niinkuin suunnitellaan ja vanhemmuudessa on kompastuskiviä kaikilla. Niistä on vain selvittävä, ja mietittävä asioita seuraavaa kertaa varten.
        Ei mikään yksittäinen asia tee vanhemmasta huonoa(väkivaltaa ja huumeita lukuunottamatta), joten palstoilla harrastettava köyhien, yksinhuoltajien ym ym haukkuminen on kyllä jokseenkin outoa. Parilla vakiokirjoittajalla on tapana pistää todella pitkiä selostuksia tilastoilla höystettynä tänne todistamaan omia mielipiteitään, ja sitten kun yrittää sanoa ettei kaikilla mene huonosti tulee joko lisää tekstiä tai haukkumista.
        Minä voin rehellisesti sanoa että köyhät vanhempani onnistuivat minun ja veljieni kasvatuksessa. Meistä tuli tavallisia ihmisiä, ja niin ovat myös ne kylämme toisten perheiden lapset. Syrjäytyneitä, joista paljon puhutaan ei tullut meistä kenestäkään.


      • äiti-90
        äiti-60 kirjoitti:

        Voi rakas, olet niin väärässä.

        kaikki toimii lastensa vuoksi kuten parhaakseen näkee,ja minun lapsilleni on parasta että oma äiti heitä hoitaa.. ;)


      • äiti-90
        ja aamuvuoroon:) kirjoitti:

        Okei en ymmärrä missä se on väärässä. Toi uraputkijuttu on just se jota kaverit "hyvistä perheistä" on muistellu pahalla. Kun aina oli hoidossa. Isä oli aina töissä ja äiti töitten jälkeen kaiken maailman yhdistyksissä. Niitä samoja ihmisiä harmittaa, kun lapsenlapsille sitä huomiota riittää, mutta itse jäi lapsena aina ilman. Itse olen todella onnellinen rakastavista vanhemmista, vaikka olimme köyhiä. Ei kaikki täällä maailmassa aina asiat mene niinkuin suunnitellaan ja vanhemmuudessa on kompastuskiviä kaikilla. Niistä on vain selvittävä, ja mietittävä asioita seuraavaa kertaa varten.
        Ei mikään yksittäinen asia tee vanhemmasta huonoa(väkivaltaa ja huumeita lukuunottamatta), joten palstoilla harrastettava köyhien, yksinhuoltajien ym ym haukkuminen on kyllä jokseenkin outoa. Parilla vakiokirjoittajalla on tapana pistää todella pitkiä selostuksia tilastoilla höystettynä tänne todistamaan omia mielipiteitään, ja sitten kun yrittää sanoa ettei kaikilla mene huonosti tulee joko lisää tekstiä tai haukkumista.
        Minä voin rehellisesti sanoa että köyhät vanhempani onnistuivat minun ja veljieni kasvatuksessa. Meistä tuli tavallisia ihmisiä, ja niin ovat myös ne kylämme toisten perheiden lapset. Syrjäytyneitä, joista paljon puhutaan ei tullut meistä kenestäkään.

        minunkin sisaruksista ei yhdestäkään ole tullut syrjäytynyttä,ovat hyvissä töissä ja koulussa ja osa hoitaa pikkusiaan tällä hetkellä =) kyllä minäkin muistelisin pahalla äitiä joka aina veisi hoitoon aamuisin ,kuin äitiä jonka vierellä ja hoivissa sainkin olla.en kykenisi koskaan sanomaan että äitiäni olisin sen vuoksi hävennyt!!joo tuo on kummaa et jos on köyhä äiti niin saa paskaa niskaan,mutta köyhänä olen oppinut arvostamaan pieniäkin asioita jotka joskus nuorempana tuntuivat ihan tavallisilta =) ja kyllä lapsi tuo leivän tullessaan,pitää paikkansa..kyllä sitä pärjää kun on tarkka kaikesta =)


      • äiti-90
        äiti-90 kirjoitti:

        kaikki toimii lastensa vuoksi kuten parhaakseen näkee,ja minun lapsilleni on parasta että oma äiti heitä hoitaa.. ;)

        äiti-60 taitaa tunnistaa itsensä aiemmasta tekstistä,työssäkäyvän äidin eikös ? :)


      • sopuli1991
        äiti-90 kirjoitti:

        äiti-60 taitaa tunnistaa itsensä aiemmasta tekstistä,työssäkäyvän äidin eikös ? :)

        Täällä voi olla myös eräs "opettaja" asialla.
        Lykkyä sinulle. :)


      • äiti-90
        sopuli1991 kirjoitti:

        Täällä voi olla myös eräs "opettaja" asialla.
        Lykkyä sinulle. :)

        hyvä jos on,voisimmekin ottaa koulujen terveyskasvatustunnit puheeksi =) itsekkin peruskoulussa ollessani sain siitä kieroutunutta opetusta ,ja sain huonoa kokemusta myös koulun terveydenhuollosta..terveisiä vaan kouluille ;D


      • pettynytäitiin
        äiti-90 kirjoitti:

        sääli että sulle noin käynyt,minä en hävennyt koskaan vanhempiani jotka EIVÄT olleet töissä..he olivat raittiita ja piti meistä hyvää huolta.äitini sai myöskin meidät 12lasta nuorena,ja nyt myöhemmin kävi sairaanhoitajan koulut ja nyt on hyvässä työssä =) joten tuskin kannattaa yleistää..olen nuori ja elämä edessä valintoja,nyt pidän tärkeämpänä kuitenkin omat lapseni hoitaa :) ei ole hälläväliä asennetta,mutta en kiirehdi ennen ku on sopiva aika..luulenpa kumminkin että lapseni arvostavat enemmän kun on oma äiti joka heitä hoitaa hyvin,kuin että olisin äiti joka vie heitä päivittäin hoitoon eikä näe kuin aamuisin ja iltaisin ;)

        lapsista on varmaan tosi hauskaa kun "uudet vaatteet" saa ilmatteeksi naapureilta jotka säälii/pelastusarmeijalta.
        kun muut perheet käyvät ulkomailla lomailemassa, nämä kouluttamattomien, työttömien lapset leikkivät vain omassa pihassa ja käyvät uimassa paikallisessa lätäkössä ja ehkä kerran kahdessa vuodessa käydään lintsillä/särkänniemessä.

        meilläkään äiti ei käynyt töissä kun oltiin pieniä saatika teini-ikäisiä.
        mutta sitten kun päätti että olis kiva mennä töihin, ei saanut muuta kuin pienipalkkaisen siivoojan duunin..tosi hienoa. äidillä olisi ollut päätä lukemiseen ja viitseliäisyyttä, mutta sen sijaan että olisi opiskellut itselleen kunnollisen koulutuksen, hän ryhtyi ns."paskaa lapioimaan"..kun muuta työtä ei saanut enää sen ikäisenä.

        jos olisin saanut valita minkälaisen äidin haluan, olisin mielummin ottanut semmoisen äidin jota pystyn kunnioittamaan ja jolle koulutus sekä yhteiskunnalliset asiat ovat tärkeitä hyvinvoinnin ohella.
        ei kukaan halua loispummi- äitiä jonka kanssa joutuu kitkuttelemaan ihan jokaisen euron kanssa.


      • ytrdx
        pettynytäitiin kirjoitti:

        lapsista on varmaan tosi hauskaa kun "uudet vaatteet" saa ilmatteeksi naapureilta jotka säälii/pelastusarmeijalta.
        kun muut perheet käyvät ulkomailla lomailemassa, nämä kouluttamattomien, työttömien lapset leikkivät vain omassa pihassa ja käyvät uimassa paikallisessa lätäkössä ja ehkä kerran kahdessa vuodessa käydään lintsillä/särkänniemessä.

        meilläkään äiti ei käynyt töissä kun oltiin pieniä saatika teini-ikäisiä.
        mutta sitten kun päätti että olis kiva mennä töihin, ei saanut muuta kuin pienipalkkaisen siivoojan duunin..tosi hienoa. äidillä olisi ollut päätä lukemiseen ja viitseliäisyyttä, mutta sen sijaan että olisi opiskellut itselleen kunnollisen koulutuksen, hän ryhtyi ns."paskaa lapioimaan"..kun muuta työtä ei saanut enää sen ikäisenä.

        jos olisin saanut valita minkälaisen äidin haluan, olisin mielummin ottanut semmoisen äidin jota pystyn kunnioittamaan ja jolle koulutus sekä yhteiskunnalliset asiat ovat tärkeitä hyvinvoinnin ohella.
        ei kukaan halua loispummi- äitiä jonka kanssa joutuu kitkuttelemaan ihan jokaisen euron kanssa.

        Mä oon pahoillani sun äidin puolesta. Siitä ei varmaan tuntunut hyvältä kun sitä ei kunnioitettu. No sinun lapset isona arvostelee omaa lapsuuttaan...


      • äit-90
        pettynytäitiin kirjoitti:

        lapsista on varmaan tosi hauskaa kun "uudet vaatteet" saa ilmatteeksi naapureilta jotka säälii/pelastusarmeijalta.
        kun muut perheet käyvät ulkomailla lomailemassa, nämä kouluttamattomien, työttömien lapset leikkivät vain omassa pihassa ja käyvät uimassa paikallisessa lätäkössä ja ehkä kerran kahdessa vuodessa käydään lintsillä/särkänniemessä.

        meilläkään äiti ei käynyt töissä kun oltiin pieniä saatika teini-ikäisiä.
        mutta sitten kun päätti että olis kiva mennä töihin, ei saanut muuta kuin pienipalkkaisen siivoojan duunin..tosi hienoa. äidillä olisi ollut päätä lukemiseen ja viitseliäisyyttä, mutta sen sijaan että olisi opiskellut itselleen kunnollisen koulutuksen, hän ryhtyi ns."paskaa lapioimaan"..kun muuta työtä ei saanut enää sen ikäisenä.

        jos olisin saanut valita minkälaisen äidin haluan, olisin mielummin ottanut semmoisen äidin jota pystyn kunnioittamaan ja jolle koulutus sekä yhteiskunnalliset asiat ovat tärkeitä hyvinvoinnin ohella.
        ei kukaan halua loispummi- äitiä jonka kanssa joutuu kitkuttelemaan ihan jokaisen euron kanssa.

        kierrätämme vaatteita sisarusten kesken,ja ihan uudenveroisia.on myös kirpparit keksitty =) eikä tarvitse rapakossa edes käydä ;D poikanikin käy joka viikko kerhossa jossa saa leikkiä ja riehua kavereiden kanssa,ja iso kun on niin osaa itsekseen ulos lähtä ja käy kaverin naapurista pyytää mukaan..eipä minua huvittaisi paljon rahojani laittaa ulkomaanmatkoihin =D voisit kunnioittaa äitiäsi hieman enemmän,ehkä tajuat kun omia lapsia joskus saat,ja häpeäisit sitä mitä täällä puhut!"ei kukaan halua loispummi- äitiä jonka kanssa joutuu kitkuttelemaan ihan jokaisen euron kanssa"kyllä minä lapsilleni tunnun kelpaavan vaikka köyhiä olemmekin,halaavat minua päivittäin ja poika sanoo rakastavansa minua,ja monesti sanoo tykkäävänsä kun ei tarvitse hoitoon mennä..ei se raha kellekkään onnea tuo,rikkaiden lapset joille kaikki on ostettu,loppujen lopuksi on jääneet kaipaamaan sitä että olisi saanut enemmän aikaa vanhempiensa kanssa.näin olen sellaisilta kuullutkin.ja lapset joilla kaikkea on,eivät opi arvostamaan sitä vaan vaativat aina lisää lisää ja lisää..näin se todistetusti menee usein


      • .............
        äiti-90 kirjoitti:

        hyvä jos on,voisimmekin ottaa koulujen terveyskasvatustunnit puheeksi =) itsekkin peruskoulussa ollessani sain siitä kieroutunutta opetusta ,ja sain huonoa kokemusta myös koulun terveydenhuollosta..terveisiä vaan kouluille ;D

        Ompa hämärä ja taas niin provoava kommentti. Siksikö päädyit alaikäisenä sänkyhommiin, kun sait terveyskasvatustunnilla "kieroutunutta opetusta"? :O
        Millaistakohan "kieroutunutta opetusta" sinä annat kotona lapsillesi?


      • pettynytäitiin
        äit-90 kirjoitti:

        kierrätämme vaatteita sisarusten kesken,ja ihan uudenveroisia.on myös kirpparit keksitty =) eikä tarvitse rapakossa edes käydä ;D poikanikin käy joka viikko kerhossa jossa saa leikkiä ja riehua kavereiden kanssa,ja iso kun on niin osaa itsekseen ulos lähtä ja käy kaverin naapurista pyytää mukaan..eipä minua huvittaisi paljon rahojani laittaa ulkomaanmatkoihin =D voisit kunnioittaa äitiäsi hieman enemmän,ehkä tajuat kun omia lapsia joskus saat,ja häpeäisit sitä mitä täällä puhut!"ei kukaan halua loispummi- äitiä jonka kanssa joutuu kitkuttelemaan ihan jokaisen euron kanssa"kyllä minä lapsilleni tunnun kelpaavan vaikka köyhiä olemmekin,halaavat minua päivittäin ja poika sanoo rakastavansa minua,ja monesti sanoo tykkäävänsä kun ei tarvitse hoitoon mennä..ei se raha kellekkään onnea tuo,rikkaiden lapset joille kaikki on ostettu,loppujen lopuksi on jääneet kaipaamaan sitä että olisi saanut enemmän aikaa vanhempiensa kanssa.näin olen sellaisilta kuullutkin.ja lapset joilla kaikkea on,eivät opi arvostamaan sitä vaan vaativat aina lisää lisää ja lisää..näin se todistetusti menee usein

        toki äiti on aina rakas.
        mutta olisin toivonut jopa pelkästään äitini vuoksi, että hän olisi opiskellut ja hankkinut sivistystä elämäänsä muualta kuin ns."elämänkoulusta".

        ja kyllä välillä ne jutut mistä äitini puhuu, kuulostavat mielipiteineen niin kakaramaisilta..
        äitini muutenkin kun lukee paljon kirjoja, niin ihmettelen miksei aikanaan mennyt opiskelemaan!?

        miten voit kunnioittaa ihmistä joka ei kunnioita itse itseään, saatika huolehdi omasta hyvinvoinnistaan ja ulkonäöstään.


      • Miesope
        äiti-90 kirjoitti:

        hyvä jos on,voisimmekin ottaa koulujen terveyskasvatustunnit puheeksi =) itsekkin peruskoulussa ollessani sain siitä kieroutunutta opetusta ,ja sain huonoa kokemusta myös koulun terveydenhuollosta..terveisiä vaan kouluille ;D

        Tuota noin. Mikä siinä terveyskasvatuksessa sinusta meni pieleen? Kerrotko hieman tarkemmin?


      • äiti-90
        ............. kirjoitti:

        Ompa hämärä ja taas niin provoava kommentti. Siksikö päädyit alaikäisenä sänkyhommiin, kun sait terveyskasvatustunnilla "kieroutunutta opetusta"? :O
        Millaistakohan "kieroutunutta opetusta" sinä annat kotona lapsillesi?

        juurikin ehkäisystä puhuminen,sitä mainostetaan jonkinlaisena ihanteena.esim.kierukka,siitäkään en koulussa saanut totuutta ja sitä oikeaa toimintaperiaatetta tietää,ja annoin sen laittaa itseeni.kunnes se oli repiä mun sisuskalut hiteen kokonaan,ja vuosin sen takia 8kk ajan..sekin repii kiinnittyneitä munasoluja kohdusta eli abortoi ja abortoi..koulussa opetetaan ns.suojaseksiin,ja oikein yllytettiin hyppimään sänkyyn joka äijän kanssa,KUNHAN SEN EHKÄISYN MUISTAA NIIN SEHÄN ONKIN NUORUUTEEN (HUORUUTEEN) NORMAALI ASIA :D ja koulun terveudenhuollosta sellainen esimerkki,että ysiluokalla olin tullut raskaaksi ekan kerran,ja menin kouluterveydenhoitajalle asiasta sanomaan ja kysymään miten jatkossa tulisi toimia.hän antoi minulle mukaan kaksi pientä pilleriä jotka käski minun ottaa,mitään niistä minulle kertomatta..luulin tietenkin sen olevan jokin peruskäytäntö ja nappasin ne naamaani.vasta seuraavana päivänä oli koulun kuraattori soittanut äidilleni ja kertonut mitä olin tehnyt,ja sain itse kuulla äidiltäni että pillerit jotka olin ottanut,on sen vauvan tappanut..eli niin "avuliasta" on tämä koulunkin terveydenhuolto,oletettiin automaattisesti että lasta en olisi tahtonut pitää..NYKYKOULUT ON NIIN PERSEESTÄ JA SIELLÄ SIETÄÄ VAROA TÄLLAISIA ASIOITA !!!!!


      • pettynytäitiin
        pettynytäitiin kirjoitti:

        toki äiti on aina rakas.
        mutta olisin toivonut jopa pelkästään äitini vuoksi, että hän olisi opiskellut ja hankkinut sivistystä elämäänsä muualta kuin ns."elämänkoulusta".

        ja kyllä välillä ne jutut mistä äitini puhuu, kuulostavat mielipiteineen niin kakaramaisilta..
        äitini muutenkin kun lukee paljon kirjoja, niin ihmettelen miksei aikanaan mennyt opiskelemaan!?

        miten voit kunnioittaa ihmistä joka ei kunnioita itse itseään, saatika huolehdi omasta hyvinvoinnistaan ja ulkonäöstään.

        ja mitä tulee tuohon kommenttiisi;
        "lapset joilla kaikkea on,eivät opi arvostamaan sitä vaan vaativat aina lisää lisää ja lisää..näin se todistetusti menee usein".
        voin sanoa että meidän perheessä HARVOIN saatiin mitä haluttiin..kaikki ostettiin/saatiin valmiiksi käytettynä..
        ei meillä ollut mitään tietokoneita tai pelikoneita.
        oli ainoastaan telkkarinraato ja vanhat käytetyt lelut viihteenä..tiedä välillä mistä roskiksesta äiti penkoi jotain tavaroita.."kyllä tämä ihan hyvä on kun vaan pesee ensin"..
        no ainakin tuli syötyä nuorempana ihan tarpeeksi paskaruokaa, että nykyään ei minun jääkaapista löydy saatika pakastimesta mitään lihapiirakoita/mikropizzoja/lihapullia/nakkeja/ranskalaisia...
        eikä meillä syödä mitään valmisruokia, kun ei niistä tiedä mitä sisältävät ja kuinka paljon(ja muutenkin todella köyhiä ravintoarvoiltaan).

        ihmettelen ihmisiä jotka nykyään eivät opiskele! ei se ammattikoulu nyt niin vaikea ole käydä! ja mielestäni ihmisillä on velvollisuuskin siinä vaiheessa mennä opiskelemaan jos nostetaan tukirahoja. mitä hyötyä on maksaa maltaita siitä että tulee lisää kotona lojuvia loisia yhteiskuntaan?
        sen sijaan että hengaillaan kotona tukirahojen varassa, voisi nämä elätit hakea kouluihin..saisivat sisältöä päiväänsä ja eivät saisi vastikkeetonta rahaa, jonka veronmaksajat kustantavat.


      • äiti-90
        Miesope kirjoitti:

        Tuota noin. Mikä siinä terveyskasvatuksessa sinusta meni pieleen? Kerrotko hieman tarkemmin?

        voit lukea tuon edellisen tekstin josta löytyy pari syytä kymmenestä mikä on nykykouluissa mennyt täysin pieleen..ja pikkusiskoni joka meni yläasteelle on kertonut lisää näistä opeista joita heille opetetaan,enkä voi väittää niiden menneen yhtään sen parempaan


      • sopuli1991
        Miesope kirjoitti:

        Tuota noin. Mikä siinä terveyskasvatuksessa sinusta meni pieleen? Kerrotko hieman tarkemmin?

        Arvasinhan minä että sinäkin tulet tänne pitämään monologeja.
        arvoisa "opettaja". Sinua ei ole biopalstalla näkynyt vähään aikaa. Siellä onkin ollut rauhallista.....


      • äiti-90
        pettynytäitiin kirjoitti:

        ja mitä tulee tuohon kommenttiisi;
        "lapset joilla kaikkea on,eivät opi arvostamaan sitä vaan vaativat aina lisää lisää ja lisää..näin se todistetusti menee usein".
        voin sanoa että meidän perheessä HARVOIN saatiin mitä haluttiin..kaikki ostettiin/saatiin valmiiksi käytettynä..
        ei meillä ollut mitään tietokoneita tai pelikoneita.
        oli ainoastaan telkkarinraato ja vanhat käytetyt lelut viihteenä..tiedä välillä mistä roskiksesta äiti penkoi jotain tavaroita.."kyllä tämä ihan hyvä on kun vaan pesee ensin"..
        no ainakin tuli syötyä nuorempana ihan tarpeeksi paskaruokaa, että nykyään ei minun jääkaapista löydy saatika pakastimesta mitään lihapiirakoita/mikropizzoja/lihapullia/nakkeja/ranskalaisia...
        eikä meillä syödä mitään valmisruokia, kun ei niistä tiedä mitä sisältävät ja kuinka paljon(ja muutenkin todella köyhiä ravintoarvoiltaan).

        ihmettelen ihmisiä jotka nykyään eivät opiskele! ei se ammattikoulu nyt niin vaikea ole käydä! ja mielestäni ihmisillä on velvollisuuskin siinä vaiheessa mennä opiskelemaan jos nostetaan tukirahoja. mitä hyötyä on maksaa maltaita siitä että tulee lisää kotona lojuvia loisia yhteiskuntaan?
        sen sijaan että hengaillaan kotona tukirahojen varassa, voisi nämä elätit hakea kouluihin..saisivat sisältöä päiväänsä ja eivät saisi vastikkeetonta rahaa, jonka veronmaksajat kustantavat.

        kyllä lasten hoito ihan täyttä työtä on 24/7 eikä vain hengailua =) älä edes viitsi noin sanoa kun ei kokemusta ole! ja en väittänytkään nyt sitä että sinä olisit rikkaasta perheestä,aloit itse vain puhumaan jostakin pelastusarmeijan vaatteista ja rapakkouinneista niin ajattelin että köyhempiä solvaat..köyhät elää silti rikasta elämää,mutta sellaista mitä ei rahalla saa ;) samanlailla menee minunkin pienistä tuloista veroa kuin muiden palkasta,ja rahat joita saan on minun palkkaani jonka saan siitä kun lapseni hoidan..ja kukas niitä verojakaan sit myöhemmin maksais ku säki oot vanhainkodissa paskat housussa,jos ei näitä lapsia jotkut antaisi tulla ;DD tuskin se koulu sinun äitisi ulkonäköä nyt huolehtisi,ja tuskin sen vuoksi enempää itseään arvostaisi,ÄLÄ KEHTAA EDES !! :O en minäkään itseäni enään arvostaisi,jos parhaani tehtyään lapseni noin minusta ajattelisi ja puhuisi pitkin nettiä !!vähän kunnioitusta!!


      • ,mnu
        pettynytäitiin kirjoitti:

        toki äiti on aina rakas.
        mutta olisin toivonut jopa pelkästään äitini vuoksi, että hän olisi opiskellut ja hankkinut sivistystä elämäänsä muualta kuin ns."elämänkoulusta".

        ja kyllä välillä ne jutut mistä äitini puhuu, kuulostavat mielipiteineen niin kakaramaisilta..
        äitini muutenkin kun lukee paljon kirjoja, niin ihmettelen miksei aikanaan mennyt opiskelemaan!?

        miten voit kunnioittaa ihmistä joka ei kunnioita itse itseään, saatika huolehdi omasta hyvinvoinnistaan ja ulkonäöstään.

        Minä kyllä rakastan ja kunnioitan äitiäni, vaikka hän oli köyhä ja kouluttamaton ei hän ole mitenkään erityisen kauniskaan, vaan entä sitten. Hän on antanut minulle niin paljon elämässäni.


      • pettynytäitiin
        äiti-90 kirjoitti:

        kyllä lasten hoito ihan täyttä työtä on 24/7 eikä vain hengailua =) älä edes viitsi noin sanoa kun ei kokemusta ole! ja en väittänytkään nyt sitä että sinä olisit rikkaasta perheestä,aloit itse vain puhumaan jostakin pelastusarmeijan vaatteista ja rapakkouinneista niin ajattelin että köyhempiä solvaat..köyhät elää silti rikasta elämää,mutta sellaista mitä ei rahalla saa ;) samanlailla menee minunkin pienistä tuloista veroa kuin muiden palkasta,ja rahat joita saan on minun palkkaani jonka saan siitä kun lapseni hoidan..ja kukas niitä verojakaan sit myöhemmin maksais ku säki oot vanhainkodissa paskat housussa,jos ei näitä lapsia jotkut antaisi tulla ;DD tuskin se koulu sinun äitisi ulkonäköä nyt huolehtisi,ja tuskin sen vuoksi enempää itseään arvostaisi,ÄLÄ KEHTAA EDES !! :O en minäkään itseäni enään arvostaisi,jos parhaani tehtyään lapseni noin minusta ajattelisi ja puhuisi pitkin nettiä !!vähän kunnioitusta!!

        ihminen joka välittää itsestään ja tulevaisuudestaan ja lapsistaan käy koulunsa loppuun, hankkii ammatin ja työpaikan joilla kustantaa perhe-elämä. ihminen joka välittää muistaa myös huolehtia omasta terveydestään ja hyvinvoinnistaan.

        kyllä nykyään näkee vanhempia jotka näyttävät syöttöporsailta ja lapsi hyvää vauhtia menossa samaan suuntaan..sekö on välittämistä?

        sinä kuvittelet että on "suurta välittämistä" että lisääntyy holtittomasti ja ei välitä hankkia koulutusta saatika töitä.
        sinusta on hienoa että lapset oppivat vain elämään säästökuurilla, että lapset tietävät ja tuntevat lauseen;"aina ei voi saada mitä haluaa" niin läpikotaisin että eivät halua enää itselleen mitään.
        sinusta on hienoa että lapset eivät voi harrastaa mitään, sillä onhan niitä tärkeämpiäkin sijoituskohteita rahoille.


        minä olen köyhästä perheestä.
        minä tiedän mitä on elää köyhyydessä.
        minä voin rehellisesti sanoa että EN IKINÄ TOIVOISI LAPSELLENI SAMANLAISTA KÖYHÄÄ LAPSUUTTA JA NUORUUTTA KUIN MINULLA JA SISARUKSILLANI OLI!
        ja kaikki vain vanhempien ajattelemattomuuden takia!
        jos vanhempani olisivat aikanaan ajatelleet perhettä perustaessaan muutakin kuin omia haluamisiaan esim. MEIDÄN LASTEN PARASTA, niin kenties meillä olisi voinut olla parempi lapsuus, kenties kaikessa ei olisi tarvinnut säästellä, kenties meillä olisi voinut olla harrastuksia, kenties meitä ei olisi kiusattu koulussa.

        ja näistä nykynuorista ei mitään muutenkaan ole tulossa, kaikki yhtä piloilla ja päästään vialla. mielummin asun omassa kodissani kuolemaani asti kuin menen vanhainkotiin hoitajahenkilökunnan murhattavaksi.

        ja nyt muutenkin on saatu selvää että vanhukset vanhainkodeissa pääsevät pesullekin vain n. 4x vuodessa vai mikä se määrä oli..ja vaippoja vaihdetaan ehkä kerran parissa viikossa, muu aika se vanhus pidetään lääkkeillä huumattuna omassa sängyssään vanhainkodissa..
        eipä ole houkuttava tarjous tuo vanhainkoti..mielummin vaikka sitten "kuula kalloon" kuin noin hirveä vanhuus..


      • Miesope
        sopuli1991 kirjoitti:

        Arvasinhan minä että sinäkin tulet tänne pitämään monologeja.
        arvoisa "opettaja". Sinua ei ole biopalstalla näkynyt vähään aikaa. Siellä onkin ollut rauhallista.....

        sopuli1991.

        Puhutko kenties itsestäsi?


      • Miesope
        äiti-90 kirjoitti:

        voit lukea tuon edellisen tekstin josta löytyy pari syytä kymmenestä mikä on nykykouluissa mennyt täysin pieleen..ja pikkusiskoni joka meni yläasteelle on kertonut lisää näistä opeista joita heille opetetaan,enkä voi väittää niiden menneen yhtään sen parempaan

        Jokainen löytää nykypäivänä halutessaan tietoa muualtakin kuin vain koulusta. Jos hyppäät jonkun kanssa sänkyyn, kannat vastuun seurauksista ihan itse. Äläkä viitsi edes väittää, ettet tiennyt mikä jälklkiehkäisypilleri oli. Kerrot täyttä satua.


      • sopuli1991
        Miesope kirjoitti:

        sopuli1991.

        Puhutko kenties itsestäsi?

        Miten niin, voisitko perustella väitteesi.


      • yuiiiytgvv
        sopuli1991 kirjoitti:

        Miten niin, voisitko perustella väitteesi.

        Painukaa vittuun kinaamaan siitä.


      • , , ,
        äiti-90 kirjoitti:

        juurikin ehkäisystä puhuminen,sitä mainostetaan jonkinlaisena ihanteena.esim.kierukka,siitäkään en koulussa saanut totuutta ja sitä oikeaa toimintaperiaatetta tietää,ja annoin sen laittaa itseeni.kunnes se oli repiä mun sisuskalut hiteen kokonaan,ja vuosin sen takia 8kk ajan..sekin repii kiinnittyneitä munasoluja kohdusta eli abortoi ja abortoi..koulussa opetetaan ns.suojaseksiin,ja oikein yllytettiin hyppimään sänkyyn joka äijän kanssa,KUNHAN SEN EHKÄISYN MUISTAA NIIN SEHÄN ONKIN NUORUUTEEN (HUORUUTEEN) NORMAALI ASIA :D ja koulun terveudenhuollosta sellainen esimerkki,että ysiluokalla olin tullut raskaaksi ekan kerran,ja menin kouluterveydenhoitajalle asiasta sanomaan ja kysymään miten jatkossa tulisi toimia.hän antoi minulle mukaan kaksi pientä pilleriä jotka käski minun ottaa,mitään niistä minulle kertomatta..luulin tietenkin sen olevan jokin peruskäytäntö ja nappasin ne naamaani.vasta seuraavana päivänä oli koulun kuraattori soittanut äidilleni ja kertonut mitä olin tehnyt,ja sain itse kuulla äidiltäni että pillerit jotka olin ottanut,on sen vauvan tappanut..eli niin "avuliasta" on tämä koulunkin terveydenhuolto,oletettiin automaattisesti että lasta en olisi tahtonut pitää..NYKYKOULUT ON NIIN PERSEESTÄ JA SIELLÄ SIETÄÄ VAROA TÄLLAISIA ASIOITA !!!!!

        Ja tuolla tavalla jo kouluaikanasi "pahoin terveysopin tunneilla traumatisoituneena", sinä nyt uskot, että tekemällä lapsia, sinusta tulee ehyt. Suuren taakan olet laittanut viattomien lasten harteille. Ja sinulla on vieläpä otsaa sanoa, että säälit todella minun lapsiani.

        Jos et olisi alkanut lapsena harrastamaan seksiä, olisit myös ymmärtänyt jotain jälkiehkäisypillereista ja että kierukka on tarkoitettu synnyttäneille, aikuisille naisille. Ai niin mutta horahtava käytöksesihän olikin koulun ei kodin syytä, kun kouluhan ne nykypäivän lapset kasvattaa, eikä se oma, rakas kotiäiti. Jep, jep.


      • , , ,
        yuiiiytgvv kirjoitti:

        Painukaa vittuun kinaamaan siitä.

        Äläpäs kiroile, huonoa käytöstä.


      • äiti-90
        , , , kirjoitti:

        Ja tuolla tavalla jo kouluaikanasi "pahoin terveysopin tunneilla traumatisoituneena", sinä nyt uskot, että tekemällä lapsia, sinusta tulee ehyt. Suuren taakan olet laittanut viattomien lasten harteille. Ja sinulla on vieläpä otsaa sanoa, että säälit todella minun lapsiani.

        Jos et olisi alkanut lapsena harrastamaan seksiä, olisit myös ymmärtänyt jotain jälkiehkäisypillereista ja että kierukka on tarkoitettu synnyttäneille, aikuisille naisille. Ai niin mutta horahtava käytöksesihän olikin koulun ei kodin syytä, kun kouluhan ne nykypäivän lapset kasvattaa, eikä se oma, rakas kotiäiti. Jep, jep.

        en ajattele noin kun väität =) sinä noin sanot,en minä..eikös ne horot ole usean miehen kanssa??ei mulla oo ku tää yks joka edelleen on vierelläni ;) ei lasteni harteilla mitään taakkaa ole,mitäs oikein höpiset xDD sulla ei taida olla kaikki ihan kohdillaan tuolla korvien välissä ?? ;D


      • äiti-90
        Miesope kirjoitti:

        Jokainen löytää nykypäivänä halutessaan tietoa muualtakin kuin vain koulusta. Jos hyppäät jonkun kanssa sänkyyn, kannat vastuun seurauksista ihan itse. Äläkä viitsi edes väittää, ettet tiennyt mikä jälklkiehkäisypilleri oli. Kerrot täyttä satua.

        ei 14v hoksaa heti kysyä,en olisi ottanut jos olisin tiennyt..älä puutu asiaan jos uskoa et halua!!


      • äiti-90
        pettynytäitiin kirjoitti:

        ihminen joka välittää itsestään ja tulevaisuudestaan ja lapsistaan käy koulunsa loppuun, hankkii ammatin ja työpaikan joilla kustantaa perhe-elämä. ihminen joka välittää muistaa myös huolehtia omasta terveydestään ja hyvinvoinnistaan.

        kyllä nykyään näkee vanhempia jotka näyttävät syöttöporsailta ja lapsi hyvää vauhtia menossa samaan suuntaan..sekö on välittämistä?

        sinä kuvittelet että on "suurta välittämistä" että lisääntyy holtittomasti ja ei välitä hankkia koulutusta saatika töitä.
        sinusta on hienoa että lapset oppivat vain elämään säästökuurilla, että lapset tietävät ja tuntevat lauseen;"aina ei voi saada mitä haluaa" niin läpikotaisin että eivät halua enää itselleen mitään.
        sinusta on hienoa että lapset eivät voi harrastaa mitään, sillä onhan niitä tärkeämpiäkin sijoituskohteita rahoille.


        minä olen köyhästä perheestä.
        minä tiedän mitä on elää köyhyydessä.
        minä voin rehellisesti sanoa että EN IKINÄ TOIVOISI LAPSELLENI SAMANLAISTA KÖYHÄÄ LAPSUUTTA JA NUORUUTTA KUIN MINULLA JA SISARUKSILLANI OLI!
        ja kaikki vain vanhempien ajattelemattomuuden takia!
        jos vanhempani olisivat aikanaan ajatelleet perhettä perustaessaan muutakin kuin omia haluamisiaan esim. MEIDÄN LASTEN PARASTA, niin kenties meillä olisi voinut olla parempi lapsuus, kenties kaikessa ei olisi tarvinnut säästellä, kenties meillä olisi voinut olla harrastuksia, kenties meitä ei olisi kiusattu koulussa.

        ja näistä nykynuorista ei mitään muutenkaan ole tulossa, kaikki yhtä piloilla ja päästään vialla. mielummin asun omassa kodissani kuolemaani asti kuin menen vanhainkotiin hoitajahenkilökunnan murhattavaksi.

        ja nyt muutenkin on saatu selvää että vanhukset vanhainkodeissa pääsevät pesullekin vain n. 4x vuodessa vai mikä se määrä oli..ja vaippoja vaihdetaan ehkä kerran parissa viikossa, muu aika se vanhus pidetään lääkkeillä huumattuna omassa sängyssään vanhainkodissa..
        eipä ole houkuttava tarjous tuo vanhainkoti..mielummin vaikka sitten "kuula kalloon" kuin noin hirveä vanhuus..

        huolehdin itsestäni,kunnostani,ulkonäöstäni ja terveydestäni lasten ohella oikein hyvin,ja mulla on todella hyvä itsetunto..nuori kun olen niin hyvin jaksan ;)


      • äiti-90
        äiti-90 kirjoitti:

        huolehdin itsestäni,kunnostani,ulkonäöstäni ja terveydestäni lasten ohella oikein hyvin,ja mulla on todella hyvä itsetunto..nuori kun olen niin hyvin jaksan ;)

        ja kyllä,kyllä pojallani on jokaviikkoiset harrastukset..ne ei vaan maksa maltaita ja innokkaana onkin =) ja olen ihan hoikka,ja lapsenikin täysin normaalipainoisia,terveellisesti meillä kun syödään :) ja on heillä paljon enemmän kaikkea mitä minulla ei ollut,itsekkin kun olen köyhästä perheestä..


      • äiti-90
        Miesope kirjoitti:

        Jokainen löytää nykypäivänä halutessaan tietoa muualtakin kuin vain koulusta. Jos hyppäät jonkun kanssa sänkyyn, kannat vastuun seurauksista ihan itse. Äläkä viitsi edes väittää, ettet tiennyt mikä jälklkiehkäisypilleri oli. Kerrot täyttä satua.

        vastuun olisinkin kantanut,ja neuvoa kävin kysymässä...olenkin varoittanut monia nuoria koulun terkkareista,ne on itse piruja kaikki!! älä puolustele tiedät että täyttä totta puhun,jos kerran opettaja oikeasti olet ;D se taitaa vain ärsyttää kun joku siihen asiaan on puuttunut,kyllä teidät tietää :D


      • Järkyttynyt
        äiti-90 kirjoitti:

        vastuun olisinkin kantanut,ja neuvoa kävin kysymässä...olenkin varoittanut monia nuoria koulun terkkareista,ne on itse piruja kaikki!! älä puolustele tiedät että täyttä totta puhun,jos kerran opettaja oikeasti olet ;D se taitaa vain ärsyttää kun joku siihen asiaan on puuttunut,kyllä teidät tietää :D

        Meidän koulussa on hyvät ja empaattiset terveydenhoitajat. Missä ihmeessä sinä oikein asut, kun voit tuollalailla niputtaa kaikki terkkarit piruiksi?

        Lue omat kirjoituksesi ja mieti, mitä tulikaan kirjoitettua.


      • , , ,
        äiti-90 kirjoitti:

        en ajattele noin kun väität =) sinä noin sanot,en minä..eikös ne horot ole usean miehen kanssa??ei mulla oo ku tää yks joka edelleen on vierelläni ;) ei lasteni harteilla mitään taakkaa ole,mitäs oikein höpiset xDD sulla ei taida olla kaikki ihan kohdillaan tuolla korvien välissä ?? ;D

        Paljon paremmassa järjestyksessä kuin pystyt kuvittelemaankaan. Voi taivas, huoh.

        Kuka sinun lapsesi muuten tänään hoiti, kuka vei pulkkamäkeen ja kuka teki heille kunnollista kotiruokaa, kun sinä olet antanut näppäimistön laulaa koko päivän? Peräti 24 viestiä, voi elämän kevät! ;D


      • äiti-90
        , , , kirjoitti:

        Paljon paremmassa järjestyksessä kuin pystyt kuvittelemaankaan. Voi taivas, huoh.

        Kuka sinun lapsesi muuten tänään hoiti, kuka vei pulkkamäkeen ja kuka teki heille kunnollista kotiruokaa, kun sinä olet antanut näppäimistön laulaa koko päivän? Peräti 24 viestiä, voi elämän kevät! ;D

        ihan itse hoidin ja hienosti kerkesin ulkonakin iltapäivästä herätä,kun tyttökin päikkäreiltä nousi =) ei mulla kuule kauaa mene aina yhden jutun rustaamiseen,tässä onnistuu vauvan syöttökin samalla ihan hienosti ;) keitonkin kerkesin hyvin tehdä jo aamupäivästä valmiiksi,meistä nuorista äideistä kun on moneksi,taitaa susta tuntua uskomattomalle jos omalle kohdalle ajattelet ;DD huomaa kyllä ettei sun kokemus ole kummoista =) ei mulla katsos täällä mitään lapsenlikkoja ole,hienosti selviän itsekkin toisin kuin sinä :))


      • äiti-90
        Järkyttynyt kirjoitti:

        Meidän koulussa on hyvät ja empaattiset terveydenhoitajat. Missä ihmeessä sinä oikein asut, kun voit tuollalailla niputtaa kaikki terkkarit piruiksi?

        Lue omat kirjoituksesi ja mieti, mitä tulikaan kirjoitettua.

        hyvä ja empaattinen =D en tiedä muista mutta minun kouluissani kaikki oli yksiä paskoja !! en aio muuttaa mieltäni,kaikkien kuuluu varoa mitä kouluissa puhuu ennen kuin kaiken maailma huuhkajat on kimpussa


      • plööö
        ,mnu kirjoitti:

        Minä kyllä rakastan ja kunnioitan äitiäni, vaikka hän oli köyhä ja kouluttamaton ei hän ole mitenkään erityisen kauniskaan, vaan entä sitten. Hän on antanut minulle niin paljon elämässäni.

        Minunkin äiti kituutti tehtaassa siivojana, ja sillä palkalla me elettiin. Äiti oli myös yksinhuoltaja ja meni uusiin naimisiin kun oltiin jo yläasteella. Sain ihanat pikkusiskotkin. Minäkin rakastan äitiä ja isäpuolta, vaikka aina oltiin köyhiä. He molemmat oli niin hyviä. Siihen aikaan vielä monet sai selkäänsä, jossei olleet kilttejä, mutta me ei saatu. Kiitollisena olen varhaisvuosia muistellut.


      • äiti-90
        , , , kirjoitti:

        Äläpäs kiroile, huonoa käytöstä.

        katsoisit vain omaa käytöstäsi =DDD


      • äiti-90
        plööö kirjoitti:

        Minunkin äiti kituutti tehtaassa siivojana, ja sillä palkalla me elettiin. Äiti oli myös yksinhuoltaja ja meni uusiin naimisiin kun oltiin jo yläasteella. Sain ihanat pikkusiskotkin. Minäkin rakastan äitiä ja isäpuolta, vaikka aina oltiin köyhiä. He molemmat oli niin hyviä. Siihen aikaan vielä monet sai selkäänsä, jossei olleet kilttejä, mutta me ei saatu. Kiitollisena olen varhaisvuosia muistellut.

        oikein..köyhät osaa arvostaa hyvää huolenpitoa jota on äidiltään saanut.vanhempiaan pitää arvostaa jos kaikkensa ovat meidän eteen tehnyt vaikka rahaa ei olekkaan =)


      • Miesope
        äiti-90 kirjoitti:

        hyvä ja empaattinen =D en tiedä muista mutta minun kouluissani kaikki oli yksiä paskoja !! en aio muuttaa mieltäni,kaikkien kuuluu varoa mitä kouluissa puhuu ennen kuin kaiken maailma huuhkajat on kimpussa

        Suhtautumisesi eri ammattiryhmiin taitaa olla varsin ongelmallinen. Suosittelen vakavaa pohdintaa aiheen tiimoilta. Lapsiperheen äitinä joudut tekemään yhteistyötä vielä monien eri tahojen kanssa ja varsinkin silloin, jos lapsillasi on ongelmia.

        Hyvin sinullakin näyttää olevan aikaa roikkua netoin ihanassa maailmassa, vaikka lapsia onkin. Onnittelut energiamäärästäsi. Me muut tarvitsemme ihan lepoakin välillä.

        Hyvää lomaa kaikille lomalaisille.


      • Miesope
        sopuli1991 kirjoitti:

        Miten niin, voisitko perustella väitteesi.

        Koeta vaihtaa mielipiteitä ihmisten kanssa äläkä pohdi joutavia. Keskity analysoimaan omia monologejasi.


      • äiti-90
        Miesope kirjoitti:

        Suhtautumisesi eri ammattiryhmiin taitaa olla varsin ongelmallinen. Suosittelen vakavaa pohdintaa aiheen tiimoilta. Lapsiperheen äitinä joudut tekemään yhteistyötä vielä monien eri tahojen kanssa ja varsinkin silloin, jos lapsillasi on ongelmia.

        Hyvin sinullakin näyttää olevan aikaa roikkua netoin ihanassa maailmassa, vaikka lapsia onkin. Onnittelut energiamäärästäsi. Me muut tarvitsemme ihan lepoakin välillä.

        Hyvää lomaa kaikille lomalaisille.

        lapsillani on kaikki vallan mainiosti,kiitos huolenpidosta =) kiitos olen energinen ja hommat hoituu vaikka koneella välillä käyn ;)


      • no höh
        Miesope kirjoitti:

        Koeta vaihtaa mielipiteitä ihmisten kanssa äläkä pohdi joutavia. Keskity analysoimaan omia monologejasi.

        Kenelle tuo oli tarkoitettu, kirjoita selkeämmin.


      • Miesope
        äiti-90 kirjoitti:

        lapsillani on kaikki vallan mainiosti,kiitos huolenpidosta =) kiitos olen energinen ja hommat hoituu vaikka koneella välillä käyn ;)

        Muistanet kaikesta huolimatta, että lasten mennessä kouluun heitä arvioi monikin "huuhkaja" ja onpa joukossa varmasti muitakin lajeja. Tämän lisäksi kukaan ei tulevaisuutta tunne. Ymmärtääkseni lapsia sinulle on tulossa vielä koko joukko (?) ja esim. kymmenen onkin sitten jo eri luku kuin vaikkapa kolme tai neljä.

        Siinä vaiheessa kun lapset kasvavat, myös vaatimustaso nousee. Esim. vaatteisiin, elektroniikkaan ym. on jostakin rahaa kaivettava. Kouluttautuminen lasten kera ei ole läpihuutojuttu. Lasten vaatima huomio ei todellakaan vähene siinä vaiheessa, kun he kouluikään pääsevät. Jos joukossa on yksikään "virkeämpi" tapaus, yhteistyökykyä tarvitaan suhteessa niihin "huuhkajiin" ihan urakalla. Varsin usein vanhemmilla ei sitä aikaa näytä olevan lapsille silloin, kun he sitä eniten tarvitsisivat. Työelämän vaatimaa energiamäärää on vaikea arvioida, mikäli kokemusta siitä ei juuri ole.

        Ihmisen kuvitelma omasta kaikkivoipaisuudestaan on suuri parikymppisenä. Siitäkin kuitenkin toipuu aikaan, kun elämä koulii ja opettaa.


      • äiti-90
        Miesope kirjoitti:

        Muistanet kaikesta huolimatta, että lasten mennessä kouluun heitä arvioi monikin "huuhkaja" ja onpa joukossa varmasti muitakin lajeja. Tämän lisäksi kukaan ei tulevaisuutta tunne. Ymmärtääkseni lapsia sinulle on tulossa vielä koko joukko (?) ja esim. kymmenen onkin sitten jo eri luku kuin vaikkapa kolme tai neljä.

        Siinä vaiheessa kun lapset kasvavat, myös vaatimustaso nousee. Esim. vaatteisiin, elektroniikkaan ym. on jostakin rahaa kaivettava. Kouluttautuminen lasten kera ei ole läpihuutojuttu. Lasten vaatima huomio ei todellakaan vähene siinä vaiheessa, kun he kouluikään pääsevät. Jos joukossa on yksikään "virkeämpi" tapaus, yhteistyökykyä tarvitaan suhteessa niihin "huuhkajiin" ihan urakalla. Varsin usein vanhemmilla ei sitä aikaa näytä olevan lapsille silloin, kun he sitä eniten tarvitsisivat. Työelämän vaatimaa energiamäärää on vaikea arvioida, mikäli kokemusta siitä ei juuri ole.

        Ihmisen kuvitelma omasta kaikkivoipaisuudestaan on suuri parikymppisenä. Siitäkin kuitenkin toipuu aikaan, kun elämä koulii ja opettaa.

        aikaa lapsilleni on nyt ja jatkossa kun en sitä muuhun tule käyttämään =) omistaudun heille täysin voimin ja todella niinkuin sanoit niitä HUUHKAJIA aion pitää silmällä.tunnut itsekkin melko hyvin tietävän nämä koulujen käytännöt..ja kuraattoreillakin on kumma tapa udella oppilaan yksityiselämästä ja vanhemmista,rahasta ja oppilaan sisarusten tekemisistä,tähän äitinikin puuttui monet kerrat koska sellaiset asiat ei kouluille kuulu todellakaan.ja oli muuten opettajat paskat housussa sen jälkeen..tiedän monesta kokemuksesta mihin varautua kun lapseni koulun aloittaa!! ja heidän äitinä voin vaikuttaa tulevaisuudessa siihen mitä heille opetetaan :) juu saattaa niitä koululaisia tulla vaikka se 10 tai 15,hankala sanoa,tulevaisuuteen kun en näe ;D juu ja niinkuin olen tuolla aiemmin sanonut lapsi tuo leivän tullessaan,ja tiedän että vanhetessaan ja kouluun lähtiessä on monia hankintoja tehtävä =) "Ihmisen kuvitelma omasta kaikkivoipaisuudestaan on suuri parikymppisenä. Siitäkin kuitenkin toipuu aikaan, kun elämä koulii ja opettaa" puhutko omasta kokemuksesta??sääli jos olet epäonnistunut


      • nellanellax
        Miesope kirjoitti:

        Muistanet kaikesta huolimatta, että lasten mennessä kouluun heitä arvioi monikin "huuhkaja" ja onpa joukossa varmasti muitakin lajeja. Tämän lisäksi kukaan ei tulevaisuutta tunne. Ymmärtääkseni lapsia sinulle on tulossa vielä koko joukko (?) ja esim. kymmenen onkin sitten jo eri luku kuin vaikkapa kolme tai neljä.

        Siinä vaiheessa kun lapset kasvavat, myös vaatimustaso nousee. Esim. vaatteisiin, elektroniikkaan ym. on jostakin rahaa kaivettava. Kouluttautuminen lasten kera ei ole läpihuutojuttu. Lasten vaatima huomio ei todellakaan vähene siinä vaiheessa, kun he kouluikään pääsevät. Jos joukossa on yksikään "virkeämpi" tapaus, yhteistyökykyä tarvitaan suhteessa niihin "huuhkajiin" ihan urakalla. Varsin usein vanhemmilla ei sitä aikaa näytä olevan lapsille silloin, kun he sitä eniten tarvitsisivat. Työelämän vaatimaa energiamäärää on vaikea arvioida, mikäli kokemusta siitä ei juuri ole.

        Ihmisen kuvitelma omasta kaikkivoipaisuudestaan on suuri parikymppisenä. Siitäkin kuitenkin toipuu aikaan, kun elämä koulii ja opettaa.

        Huuhkajat ovat söpöjä samoin muut pöllöt.


      • Miesope
        äiti-90 kirjoitti:

        aikaa lapsilleni on nyt ja jatkossa kun en sitä muuhun tule käyttämään =) omistaudun heille täysin voimin ja todella niinkuin sanoit niitä HUUHKAJIA aion pitää silmällä.tunnut itsekkin melko hyvin tietävän nämä koulujen käytännöt..ja kuraattoreillakin on kumma tapa udella oppilaan yksityiselämästä ja vanhemmista,rahasta ja oppilaan sisarusten tekemisistä,tähän äitinikin puuttui monet kerrat koska sellaiset asiat ei kouluille kuulu todellakaan.ja oli muuten opettajat paskat housussa sen jälkeen..tiedän monesta kokemuksesta mihin varautua kun lapseni koulun aloittaa!! ja heidän äitinä voin vaikuttaa tulevaisuudessa siihen mitä heille opetetaan :) juu saattaa niitä koululaisia tulla vaikka se 10 tai 15,hankala sanoa,tulevaisuuteen kun en näe ;D juu ja niinkuin olen tuolla aiemmin sanonut lapsi tuo leivän tullessaan,ja tiedän että vanhetessaan ja kouluun lähtiessä on monia hankintoja tehtävä =) "Ihmisen kuvitelma omasta kaikkivoipaisuudestaan on suuri parikymppisenä. Siitäkin kuitenkin toipuu aikaan, kun elämä koulii ja opettaa" puhutko omasta kokemuksesta??sääli jos olet epäonnistunut

        Taisinkin tuhlata aikaani trollin kanssa "keskusteluun". Sitä sattuu. Jos et ole trolli, näkemyksesi opettajista ja kuraattoreista ja heidän tehtävistään ovat todella täynnä väärinkäsityksiä. Sille en voi mitään.


      • äiti-90
        Miesope kirjoitti:

        Taisinkin tuhlata aikaani trollin kanssa "keskusteluun". Sitä sattuu. Jos et ole trolli, näkemyksesi opettajista ja kuraattoreista ja heidän tehtävistään ovat todella täynnä väärinkäsityksiä. Sille en voi mitään.

        ei väärinkäsityksiä,vaan totuuksia joita monet eivät tiedäkkään ja osaa varoa..en ole ainoa joka on huomannut nämä koulujen kierot käytännöt..ja tiedät ne ihan itsekkin ;)


      • Miesope
        äiti-90 kirjoitti:

        ei väärinkäsityksiä,vaan totuuksia joita monet eivät tiedäkkään ja osaa varoa..en ole ainoa joka on huomannut nämä koulujen kierot käytännöt..ja tiedät ne ihan itsekkin ;)

        Ei. En todellakaan "tiedä". En tunne yhtäkään opettajaa, kuraattoria tai kouluterveydenhuollon edustajaa, joka haluaisi pahaa oppilaille. Sen sijaan tiedän kyllä ihmisiä, jotka eivät ikinä näe mitään pahaa omissa toimissaan.

        Jo ajatus siitä, että määrittelet koulujen ammattilaiset "huuhkajiksi" on hivenen huvittava, sillä syyllistyt silloin juuri sen tyyppiseen yleistämiseen, jota käsittääkseni itsekin tuomitset.

        Lapsi todellakaan EI tuo nykypäivänä kenellekään sitä "leipää" tullessaan, kuten voit lukea vaikkapa tästä:

        "...Puheet lapsiperheiden kasvavasta ahdingosta eivät ole liioittelua. Sen tilastot paljastavat nopeasti.

        Lapsen hankkiminen on kallista kenelle tahansa. Rakkaan piltin saattaminen vauvasta täysi-ikäisyyteen tekee vanhempien rahapussiin yli 128 000 euron loven..."

        Lähde: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013022316710824_uu.shtml

        Tällä EN tarkoita sitä, että lapselle oikeasti voisi tai pitäisi määrittää hintaa, mutta nykypäivään ei läheskään aina pitemmällä tähtäimellä helposti sovi yhden työssäkävijän malli, ellei toinen ole todella kovapalkkaisessa työssä. Edes uskonnolliset ihmiset eivät reaalimaailmassa ole ongelmien ulkopuolella, vaikka kai joku niinkin voi kuvitella. Esim. moni vanhoillislestadiolainen nainen on ymmärtääkseni alkanut vakavasti harkita sitä, onko jokainen lapsi todellakin syytä, ottaa vastaan Jumalalta - tai suomeksi sanottuna aviomieheltä.

        "...tiedän monesta kokemuksesta mihin varautua kun lapseni koulun aloittaa!! ja heidän äitinä voin vaikuttaa tulevaisuudessa siihen mitä heille opetetaan .."

        Mielenkiintoinen ajatus. Opetussuunnitelmat taitaa kuitenkin tehdä jokin muu taho kuin sinä. Voit toki opettaa lapsillesi omia käsityksiäsi maailmasta, mutta siihen ET voi vaikuttaa, mitä koulussa opetetaan. Luonnollisesti voit kaikin puolin pätevänä ihmisenä ottaa lapsesi kotiopetukseen. Silloinhan heille ei enää ainakaan kotona mitään "haitallista" opeteta.

        Olen aika kovan lapsuuden jälkeen päässyt elämään kohtuullisen normaalia elämää niin perheeni kuin työnkin suhteen. Jokaista meistä elämä opettaa enkä koe kyllä varsinaisesti epäonnistuneeni. Työssäni sen sijaan näen valitettavan paljon niitä tapauksia, joissa realiteetit ovat ns. kaatuneet päälle.

        Koulujen "kieroista käytännöistä" netissä paasaavat lähinnä trollit ja ne ihmiset, jotka ovat mielestään Täydellisiä Kasvattajia. He eivät mitään virheitä ikinä tee.

        Surullisin juttu on se, että laillasi ajattelevia ihmisiä on olemassa.


      • äiti-90
        Miesope kirjoitti:

        Ei. En todellakaan "tiedä". En tunne yhtäkään opettajaa, kuraattoria tai kouluterveydenhuollon edustajaa, joka haluaisi pahaa oppilaille. Sen sijaan tiedän kyllä ihmisiä, jotka eivät ikinä näe mitään pahaa omissa toimissaan.

        Jo ajatus siitä, että määrittelet koulujen ammattilaiset "huuhkajiksi" on hivenen huvittava, sillä syyllistyt silloin juuri sen tyyppiseen yleistämiseen, jota käsittääkseni itsekin tuomitset.

        Lapsi todellakaan EI tuo nykypäivänä kenellekään sitä "leipää" tullessaan, kuten voit lukea vaikkapa tästä:

        "...Puheet lapsiperheiden kasvavasta ahdingosta eivät ole liioittelua. Sen tilastot paljastavat nopeasti.

        Lapsen hankkiminen on kallista kenelle tahansa. Rakkaan piltin saattaminen vauvasta täysi-ikäisyyteen tekee vanhempien rahapussiin yli 128 000 euron loven..."

        Lähde: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013022316710824_uu.shtml

        Tällä EN tarkoita sitä, että lapselle oikeasti voisi tai pitäisi määrittää hintaa, mutta nykypäivään ei läheskään aina pitemmällä tähtäimellä helposti sovi yhden työssäkävijän malli, ellei toinen ole todella kovapalkkaisessa työssä. Edes uskonnolliset ihmiset eivät reaalimaailmassa ole ongelmien ulkopuolella, vaikka kai joku niinkin voi kuvitella. Esim. moni vanhoillislestadiolainen nainen on ymmärtääkseni alkanut vakavasti harkita sitä, onko jokainen lapsi todellakin syytä, ottaa vastaan Jumalalta - tai suomeksi sanottuna aviomieheltä.

        "...tiedän monesta kokemuksesta mihin varautua kun lapseni koulun aloittaa!! ja heidän äitinä voin vaikuttaa tulevaisuudessa siihen mitä heille opetetaan .."

        Mielenkiintoinen ajatus. Opetussuunnitelmat taitaa kuitenkin tehdä jokin muu taho kuin sinä. Voit toki opettaa lapsillesi omia käsityksiäsi maailmasta, mutta siihen ET voi vaikuttaa, mitä koulussa opetetaan. Luonnollisesti voit kaikin puolin pätevänä ihmisenä ottaa lapsesi kotiopetukseen. Silloinhan heille ei enää ainakaan kotona mitään "haitallista" opeteta.

        Olen aika kovan lapsuuden jälkeen päässyt elämään kohtuullisen normaalia elämää niin perheeni kuin työnkin suhteen. Jokaista meistä elämä opettaa enkä koe kyllä varsinaisesti epäonnistuneeni. Työssäni sen sijaan näen valitettavan paljon niitä tapauksia, joissa realiteetit ovat ns. kaatuneet päälle.

        Koulujen "kieroista käytännöistä" netissä paasaavat lähinnä trollit ja ne ihmiset, jotka ovat mielestään Täydellisiä Kasvattajia. He eivät mitään virheitä ikinä tee.

        Surullisin juttu on se, että laillasi ajattelevia ihmisiä on olemassa.

        juu meilläse lapsi todella on tuonut leivän mukanaan,me pärjäämme sillä.emme tarvitse ylellisyyksiä =) ja kokemukseni eivät ole vain yhdestä koulusta.ja sama tuntuu jatkuvan tälläkin hetkellä kun kaksi pikkusiskoani ovat menneet yläasteelle..uskomatonta utsimista yksityiselämästä ja muiden asioista!!miksi näkisin omissa toimissani pahaa,hoidan lapseni hyvin ja haluan että he saavat käydä koulunsa ilman että heitä siellä ahdistettaisiin opettajille kuulumattomista asioista..ja kyllä koulun opetukseen voi äiti vaikuttaa,siitä löytyy minulle hyviä esimerkkejä..eli työssäsi olet tavannut niitä vanhempia,jotka eivät pidä joistain kouluje opetusmenetelmistä tms..hyvä että vanhemmat puuttuvat vääryyksiin ja niin puutun minäkin jos tulevaisuudessa siihen tulee aihetta!!


      • Miesope
        äiti-90 kirjoitti:

        juu meilläse lapsi todella on tuonut leivän mukanaan,me pärjäämme sillä.emme tarvitse ylellisyyksiä =) ja kokemukseni eivät ole vain yhdestä koulusta.ja sama tuntuu jatkuvan tälläkin hetkellä kun kaksi pikkusiskoani ovat menneet yläasteelle..uskomatonta utsimista yksityiselämästä ja muiden asioista!!miksi näkisin omissa toimissani pahaa,hoidan lapseni hyvin ja haluan että he saavat käydä koulunsa ilman että heitä siellä ahdistettaisiin opettajille kuulumattomista asioista..ja kyllä koulun opetukseen voi äiti vaikuttaa,siitä löytyy minulle hyviä esimerkkejä..eli työssäsi olet tavannut niitä vanhempia,jotka eivät pidä joistain kouluje opetusmenetelmistä tms..hyvä että vanhemmat puuttuvat vääryyksiin ja niin puutun minäkin jos tulevaisuudessa siihen tulee aihetta!!

        Millähän tavalla noin konkreettisesti sinun tapauksessasi lapsi mukanaan se leivän "toi"? Kerrotoko hieman tarkemmin, koska ainakaan itse en ole moista havainnut.

        Pikkusiskojesi asioita "utsitaan"? Kuka utsii? Miksi? Onko pikkusiskjoillasi jotakin ongelmia?

        Yhdeltäkään oppilaalta ei kukaan "utsi" mitään yksityisasioita, ellei ole havaittu ongelmia jossakin asiassa. Esim. koulu ei suju, on pinnaamista tai piittaamattomuutta tai syytä epäillä oikeita ongelmia perheessä. Onko niitä?

        Kukaan opettaja ei ala tenttailla oppilailta kotioloista, ellei oppilaalla on vaikeuksia eiä useimmiten silloinkaan Asiaa varten on muu henkilöstö. Jos vaikeuksia on, asioihin puuttuminen on oppilaan etu. Olettaisi myös vanhempien haluavan lastensa parasta ja sitä, että koulu sujuu? Miten on?

        Kerro nyt minulle lisäksi esimerkkejä siitä, MITEN niihin koulujen menetelmiin vanhemmat ovat puuttuneet. Onko kyseessä kenties jokin pikkukoulu, jossa vaikkapa lestadiolaisia on suuri osa oppilaista? Asia kiinnostaa kyllä, koska koulun käsittääkseni EI tarvitse kysellä vanhemmilta sitä, mitä asioita saa ja mitä ei saa opettaa. Onko asia kotikunnassasi toisin?


      • äiti-90
        Miesope kirjoitti:

        Millähän tavalla noin konkreettisesti sinun tapauksessasi lapsi mukanaan se leivän "toi"? Kerrotoko hieman tarkemmin, koska ainakaan itse en ole moista havainnut.

        Pikkusiskojesi asioita "utsitaan"? Kuka utsii? Miksi? Onko pikkusiskjoillasi jotakin ongelmia?

        Yhdeltäkään oppilaalta ei kukaan "utsi" mitään yksityisasioita, ellei ole havaittu ongelmia jossakin asiassa. Esim. koulu ei suju, on pinnaamista tai piittaamattomuutta tai syytä epäillä oikeita ongelmia perheessä. Onko niitä?

        Kukaan opettaja ei ala tenttailla oppilailta kotioloista, ellei oppilaalla on vaikeuksia eiä useimmiten silloinkaan Asiaa varten on muu henkilöstö. Jos vaikeuksia on, asioihin puuttuminen on oppilaan etu. Olettaisi myös vanhempien haluavan lastensa parasta ja sitä, että koulu sujuu? Miten on?

        Kerro nyt minulle lisäksi esimerkkejä siitä, MITEN niihin koulujen menetelmiin vanhemmat ovat puuttuneet. Onko kyseessä kenties jokin pikkukoulu, jossa vaikkapa lestadiolaisia on suuri osa oppilaista? Asia kiinnostaa kyllä, koska koulun käsittääkseni EI tarvitse kysellä vanhemmilta sitä, mitä asioita saa ja mitä ei saa opettaa. Onko asia kotikunnassasi toisin?

        juu aihetta ei olekkaan heillä todellisuudessa kysellä mitään.siksi äitnikin meni koululle keskustelemaan asiasta ja he myönsivätkin toimineensa täsin väärin!!!ja juu äitihän sä et oo mut lapsi kun syntyy ja sitä itse hoitaa,saa hänestä tuet joilla ostetaan ruoat ja vaatteet lapselle :) me olemme pärjänneet ihan hyvin sillä vähälläkin,jota et tunnu jotenkaan käsittävän..tiukkaa on toki mutta kaikki ollaan saatu mitä tarvitaan ;) juu ja emme ole lestadiolaisia xDDD minun äitini,ja muutama muu on vaikuttanut koulun opetuksiin.esim.myös uskonnontunnit nykyään käsittelee kaikkea muuta kuin kristinuskoa,ja sen vuoksi on järjestetty siskoilleni muuta opetusta..terveyskasvatukseenkin on puututtu samallalailla..eli kyllä on vanhemmilla päävastuu ja oikeus vaikuttaa mitä annetaan lapsille opettaa,jos ne ovat täysin päinvastaiset kuin lapsi on muuhun opetettu!!


      • Miesope
        äiti-90 kirjoitti:

        juu aihetta ei olekkaan heillä todellisuudessa kysellä mitään.siksi äitnikin meni koululle keskustelemaan asiasta ja he myönsivätkin toimineensa täsin väärin!!!ja juu äitihän sä et oo mut lapsi kun syntyy ja sitä itse hoitaa,saa hänestä tuet joilla ostetaan ruoat ja vaatteet lapselle :) me olemme pärjänneet ihan hyvin sillä vähälläkin,jota et tunnu jotenkaan käsittävän..tiukkaa on toki mutta kaikki ollaan saatu mitä tarvitaan ;) juu ja emme ole lestadiolaisia xDDD minun äitini,ja muutama muu on vaikuttanut koulun opetuksiin.esim.myös uskonnontunnit nykyään käsittelee kaikkea muuta kuin kristinuskoa,ja sen vuoksi on järjestetty siskoilleni muuta opetusta..terveyskasvatukseenkin on puututtu samallalailla..eli kyllä on vanhemmilla päävastuu ja oikeus vaikuttaa mitä annetaan lapsille opettaa,jos ne ovat täysin päinvastaiset kuin lapsi on muuhun opetettu!!

        Tämä keskustelu on enimmäkseen turhaa, mutta kommentoinpa nyt vielä kerran.

        Jutuissasi todennäköisesti ei ole mitään totta, sillä Opettajat eivät ala keneltäkään asioita utsia ilman perustelua. Jokin syy huoleen on täytynyt olla.

        Se, että katsot yhteiskunnan olevan velvollinen elättämään perheesi, on melkoisen onnetonta. Ikävin juttu kuitenkin on se, että laillasi olevia ihmisiä tässä maassa riittää. Siksi Niinsistökin puhui oleskeluyhteiskunnasta.

        On oikeastaan surullista, jos sisaresi eivät saa samaa opetusta kuin muu ikäluokka. Sitä EN oikeastaan usko, että terveyskasvatuksen sisältöihin annettaisiin vanhempien puuttua. Uskontotunneillahan EI ole pakko olla - varsinkaan mikäli ei kuulu kirkkoon.

        Tämä riitti nyt minulle. Trollaillaan kun tavataan.


      • äiti-90
        Miesope kirjoitti:

        Tämä keskustelu on enimmäkseen turhaa, mutta kommentoinpa nyt vielä kerran.

        Jutuissasi todennäköisesti ei ole mitään totta, sillä Opettajat eivät ala keneltäkään asioita utsia ilman perustelua. Jokin syy huoleen on täytynyt olla.

        Se, että katsot yhteiskunnan olevan velvollinen elättämään perheesi, on melkoisen onnetonta. Ikävin juttu kuitenkin on se, että laillasi olevia ihmisiä tässä maassa riittää. Siksi Niinsistökin puhui oleskeluyhteiskunnasta.

        On oikeastaan surullista, jos sisaresi eivät saa samaa opetusta kuin muu ikäluokka. Sitä EN oikeastaan usko, että terveyskasvatuksen sisältöihin annettaisiin vanhempien puuttua. Uskontotunneillahan EI ole pakko olla - varsinkaan mikäli ei kuulu kirkkoon.

        Tämä riitti nyt minulle. Trollaillaan kun tavataan.

        en taida sinulle viitsiä enään vastailla jos kerran ET TAHDO USKOA..taidat uskoa kumminkin kun näihin vastailetkin.kyllä annetaan ja on jo annettu vanhempien puuttua..sinä et taida ihan kaikkea tietää sittenkään..ja lapsista saamani raha on minun palkkaani kun he itse hoidan,ja minun velvollisuus on heidät sillä elättää,se että me sillä myös pärjätään vaikuttaa se miten rahansa käyttää..ja itse olen ne viisaasti käyttänyt niin se on riittänyt =)


      • niemgaard
        äiti-90 kirjoitti:

        en taida sinulle viitsiä enään vastailla jos kerran ET TAHDO USKOA..taidat uskoa kumminkin kun näihin vastailetkin.kyllä annetaan ja on jo annettu vanhempien puuttua..sinä et taida ihan kaikkea tietää sittenkään..ja lapsista saamani raha on minun palkkaani kun he itse hoidan,ja minun velvollisuus on heidät sillä elättää,se että me sillä myös pärjätään vaikuttaa se miten rahansa käyttää..ja itse olen ne viisaasti käyttänyt niin se on riittänyt =)

        Ei kannata välittää tuosta. "Paljon puhetta". Niin kuin mun isäni tapasi sanoa.


      • Miesope
        äiti-90 kirjoitti:

        en taida sinulle viitsiä enään vastailla jos kerran ET TAHDO USKOA..taidat uskoa kumminkin kun näihin vastailetkin.kyllä annetaan ja on jo annettu vanhempien puuttua..sinä et taida ihan kaikkea tietää sittenkään..ja lapsista saamani raha on minun palkkaani kun he itse hoidan,ja minun velvollisuus on heidät sillä elättää,se että me sillä myös pärjätään vaikuttaa se miten rahansa käyttää..ja itse olen ne viisaasti käyttänyt niin se on riittänyt =)

        Kerro minulle hieman tarkemmin tuosta vanhempien oikeudesta puuttua terveyskasvatuksen opetukseen.


        Mikä kunta? Mikä koulu?

        Jos noita et kerro, kerroo ainakin....

        Mikä luokka-aste? Mikä aihepiiri? Miten vanhemmat toimivat? Kuka teki päätöksen siitä, että vanhemmilla on oikeus puuttua asiaan? Mitä seurasi? Olivatko muutkin vanhemmat tyytyväisiä?


      • äiti-90
        Miesope kirjoitti:

        Kerro minulle hieman tarkemmin tuosta vanhempien oikeudesta puuttua terveyskasvatuksen opetukseen.


        Mikä kunta? Mikä koulu?

        Jos noita et kerro, kerroo ainakin....

        Mikä luokka-aste? Mikä aihepiiri? Miten vanhemmat toimivat? Kuka teki päätöksen siitä, että vanhemmilla on oikeus puuttua asiaan? Mitä seurasi? Olivatko muutkin vanhemmat tyytyväisiä?

        yläaste..esim uskonnon tunnit terveystieto se miten painostettiin kertomaan yksityisasioita..äitini meni koululle näistä asioista juttelemaan..siskoni ei tarvitse osallistua kyseisille tunneille missä opetetaan päinvastoin..ja muille vanhemmillehan sen ei tietenkään kuulu =) toinen juttu,miks kyselet ja vastaat kun et kerran aikonut??aihe tuntuu kiinnostavan ja et tunnu olevan tietoinen että näin on toimittu,ja että opettajilla on ollut tällaista käytöstä.juuri tänään äitini kanssa juttelin tästä asiasta ja sanoin hänelle että sinun kanssasi oon kirjotellu ja et tunnu näitä asioita uskovan.sit ku se selitteli tarkemmin niin oli kuraattori yrittäny siskoltani utsia meidän jo aikuisten sisarusten numeroita,osoitteita ja heidän asioitaan,ja olivat vielä sanoneet että heille on pakko ne kertoa.onneksi ei kertonut vaan sanoi äidille asiasta joka oli aian järkyttynyt ja vaatikin päästä sen kuraattorin puheille,jossa oli myös luokanvalvoja..onneksi he myönsivätkin toimineensa väärin ja kovasti oli anteeksi pyydellyt.nyt vaihtoivat onneksi koulunkin ja vielä ei ole ilmennyt samaa.mut juu uskoo toki ken tahtoo mut näin meillä päin...en sikäli yleistä että tätä toimintaa kaikkialla onkaan,siis yksityisyysasioihin puuttumista mutta täällä se on huomattu.


    • äiti-90

      kiitos,lykkyä elämässäni riittää =)

      • , , ,

        Sitä sinun lapsesi tulee tarvitsemaan.


    • äiti-90

      sinulla ei ole sitä lykkyä tainnut elämässä olla juurikaan ..taidat olla hieman katkera ihminen

    • Rauhaa ja rakkautta

      Ohhoh, tepä pistittekin kunnon rytinän pystyyn tänne :D Nooh mikäs siinä, hyvä vaan että keskustelu etenee.. tosin vielä en ole yhtään aloitusviestissäni kuvailemaani henkilöä täällä nähnyt joka olisi kyselyyni vastannut.. enkä kyllä ihmettele yhtään, kuka nyt itseään ehdon tahdon nolaisi ja kertoisi että ei ole mitään käsitystä koko aiheesta missään muodossa. JA SEHÄN OLI TÄYSIN ODOTETTAVISSA :D

      Nooh mutta toivottavasti nämä ns. "aikuiset" jotka täällä huutavat ja melskaavat, ymmärtäisivät miten kertakaikkisen lapsellista tuollainen käytös on. Kun näitä keskusteluja on selaillut, on alkanut tuntumaan siltä että n. 70% 13-20 vuotiaista nuorista ovat paljon rauhallisempia, aikuismaisempia, paremmin asiansa imaisevia ihmisiä, kuin ne "aikuiset" jotka täällä haukkuvat, pätevät, saarnaavat ja muuten vain tulevat huutelemaan epäolennaisia juttuja.

      Haluan korostaa, että ehkä n. 5% aikuisista jotka tällä palstalla kirjoittelevat, puhuvat ihan asiaa ja osaavat todellakin neuvoa ja tukea nuoria heille raskaissa, uusissa ja ihanissakin elämäntilanteissa mitkä raskaus ja lapsi tuovat tullessaan. Ja olen erittäin kiitollinen niille aikuisille jotka näin tekevät, hatun nosto heille!

      Näin loppuun voin vain todeta että kautta aikojenhan on ollut kiusaajia, kaikkialla, niiden kiusaus tapa ja paikka vain muuttuvat ajan saatossa, nykyään se on siirtynyt räjähdysmäisesti nettiin... Muistakaa kaikki jotka olette tällaisen käytöksen uhreiksi joutunut, niillä kiusaajilla on paljon isommat ongelmat kuin teillä ja he yrittävät vain purkaa tunteitaa muihin ihmisiin, eikä heistä todellakaan kannata välittää. He ovat jollain elämän osa-alueella kokeneet vääryyttä, ja yrittävät vain kostaa sitä muihin täysin viattomiin ihmisiin. Kyllä, lapsellistahan se on, mutta minkäs sille mahtaa jos toiset eivät vain yksinkertaisesti halua käsitellä ikäviä asioita, vaan ennemmin kaatavat ne jonkun toisen niskaan.

      - Ap

      • Miesope

        Maailmassa ei ole yhtäkään kehittynyttä valtiota, jossa teiniraskauksia pidettäisiin hyvänä asiana., Niistä pyritään eroon.

        Tämä on keskustelupalsta, jossa ihmiset esittävät MIELIPITEITÄN.

        "Vertaistuen" pyytämistä ei ole se, jos joku luennoi esim. tähän tyyliin:

        "Mä oon 13 v ja mulla on jo 10 vuotta ollu poikaystävä ja me oltii 15.2. yhdynnässä ja mä oon aina hoitanu naapurin koiraa ja six mä pystyn varmaa nyt hoitamaa lastakin!"

        TAI:

        "Mun lapsi on ny 3 kk ja se on tosi fiksu ja meill on menny hienosti. Mä en välitä mitää mitä te kateelliset sanotte!. Mull on oma blogi ja siinä mä kerron kaiken päivittäin..."

        Täällä on todella vähän yleensä ottaen mitään asiallista keskustelua. Aikuisen työssäkäyvän ihmisen näkökulma aiheeseen on selvä. Jokainen elämää kokenut ja nähnyt ihminen käsittää ruusuisten kuvitelmien haurauden. Jokainen koulu- soisiaali- tai terveyspuolella työskentelevä ihminen näkee tämän päivän realiteettit ja perheiden ongelmat.

        On lähinnä groteskia, kun teinityttönen tulee sitten puolen vuoden äitiyden perusteella esitelmöimään, miten helppoa yksinhuoltajuuskin on ja miten koulutuksen hankkiminen lasten kanssa onnistuu vailla ongelmia.

        Eri mieltä olemiseen määrittely kiusaamiseksi on tuttua lapsilta. Pienet oppilaat eivät käsitä, että mielipide-eroja voi olla. Kiusaamisesta aletaan puhua lähinnä silloin, kun omat perustelut eivät enää riitä.

        Olennainen osa mielipiteiden vaihtamista on se, että erilaisia näkökohtia saa esiin nostaa. Sinä näköjään et sitä kestä. Kriittisesti teinivanhemmuuteen suhtautuvien ihmisten pitäisi olla siis hiljaa ja edes lapsellisimpia haihattelijoita ei saisi kehoittaa harkintaan? Pitäisikö teinivanhemmuus peräti julistaa kansalaisvelvollisuudeksi ja hyveeksi? Onko koko maamme koulutusjärjestelmä turha?

        Aloittaja voi pohtia sitä, haluaako hän itse omien lastensaa aloittavan lisääntymisen teineinä, vaikkapa 15-vuotiaina. Jos haluaa, valittu linja on oikea: "valistus" kannattaa aloittaa jo pienenä, jotta lapset omaksubat mallin.


      • toinenyliutelias
        Miesope kirjoitti:

        Maailmassa ei ole yhtäkään kehittynyttä valtiota, jossa teiniraskauksia pidettäisiin hyvänä asiana., Niistä pyritään eroon.

        Tämä on keskustelupalsta, jossa ihmiset esittävät MIELIPITEITÄN.

        "Vertaistuen" pyytämistä ei ole se, jos joku luennoi esim. tähän tyyliin:

        "Mä oon 13 v ja mulla on jo 10 vuotta ollu poikaystävä ja me oltii 15.2. yhdynnässä ja mä oon aina hoitanu naapurin koiraa ja six mä pystyn varmaa nyt hoitamaa lastakin!"

        TAI:

        "Mun lapsi on ny 3 kk ja se on tosi fiksu ja meill on menny hienosti. Mä en välitä mitää mitä te kateelliset sanotte!. Mull on oma blogi ja siinä mä kerron kaiken päivittäin..."

        Täällä on todella vähän yleensä ottaen mitään asiallista keskustelua. Aikuisen työssäkäyvän ihmisen näkökulma aiheeseen on selvä. Jokainen elämää kokenut ja nähnyt ihminen käsittää ruusuisten kuvitelmien haurauden. Jokainen koulu- soisiaali- tai terveyspuolella työskentelevä ihminen näkee tämän päivän realiteettit ja perheiden ongelmat.

        On lähinnä groteskia, kun teinityttönen tulee sitten puolen vuoden äitiyden perusteella esitelmöimään, miten helppoa yksinhuoltajuuskin on ja miten koulutuksen hankkiminen lasten kanssa onnistuu vailla ongelmia.

        Eri mieltä olemiseen määrittely kiusaamiseksi on tuttua lapsilta. Pienet oppilaat eivät käsitä, että mielipide-eroja voi olla. Kiusaamisesta aletaan puhua lähinnä silloin, kun omat perustelut eivät enää riitä.

        Olennainen osa mielipiteiden vaihtamista on se, että erilaisia näkökohtia saa esiin nostaa. Sinä näköjään et sitä kestä. Kriittisesti teinivanhemmuuteen suhtautuvien ihmisten pitäisi olla siis hiljaa ja edes lapsellisimpia haihattelijoita ei saisi kehoittaa harkintaan? Pitäisikö teinivanhemmuus peräti julistaa kansalaisvelvollisuudeksi ja hyveeksi? Onko koko maamme koulutusjärjestelmä turha?

        Aloittaja voi pohtia sitä, haluaako hän itse omien lastensaa aloittavan lisääntymisen teineinä, vaikkapa 15-vuotiaina. Jos haluaa, valittu linja on oikea: "valistus" kannattaa aloittaa jo pienenä, jotta lapset omaksubat mallin.

        Et taida olla teini-äiti


      • ydrtx
        Miesope kirjoitti:

        Maailmassa ei ole yhtäkään kehittynyttä valtiota, jossa teiniraskauksia pidettäisiin hyvänä asiana., Niistä pyritään eroon.

        Tämä on keskustelupalsta, jossa ihmiset esittävät MIELIPITEITÄN.

        "Vertaistuen" pyytämistä ei ole se, jos joku luennoi esim. tähän tyyliin:

        "Mä oon 13 v ja mulla on jo 10 vuotta ollu poikaystävä ja me oltii 15.2. yhdynnässä ja mä oon aina hoitanu naapurin koiraa ja six mä pystyn varmaa nyt hoitamaa lastakin!"

        TAI:

        "Mun lapsi on ny 3 kk ja se on tosi fiksu ja meill on menny hienosti. Mä en välitä mitää mitä te kateelliset sanotte!. Mull on oma blogi ja siinä mä kerron kaiken päivittäin..."

        Täällä on todella vähän yleensä ottaen mitään asiallista keskustelua. Aikuisen työssäkäyvän ihmisen näkökulma aiheeseen on selvä. Jokainen elämää kokenut ja nähnyt ihminen käsittää ruusuisten kuvitelmien haurauden. Jokainen koulu- soisiaali- tai terveyspuolella työskentelevä ihminen näkee tämän päivän realiteettit ja perheiden ongelmat.

        On lähinnä groteskia, kun teinityttönen tulee sitten puolen vuoden äitiyden perusteella esitelmöimään, miten helppoa yksinhuoltajuuskin on ja miten koulutuksen hankkiminen lasten kanssa onnistuu vailla ongelmia.

        Eri mieltä olemiseen määrittely kiusaamiseksi on tuttua lapsilta. Pienet oppilaat eivät käsitä, että mielipide-eroja voi olla. Kiusaamisesta aletaan puhua lähinnä silloin, kun omat perustelut eivät enää riitä.

        Olennainen osa mielipiteiden vaihtamista on se, että erilaisia näkökohtia saa esiin nostaa. Sinä näköjään et sitä kestä. Kriittisesti teinivanhemmuuteen suhtautuvien ihmisten pitäisi olla siis hiljaa ja edes lapsellisimpia haihattelijoita ei saisi kehoittaa harkintaan? Pitäisikö teinivanhemmuus peräti julistaa kansalaisvelvollisuudeksi ja hyveeksi? Onko koko maamme koulutusjärjestelmä turha?

        Aloittaja voi pohtia sitä, haluaako hän itse omien lastensaa aloittavan lisääntymisen teineinä, vaikkapa 15-vuotiaina. Jos haluaa, valittu linja on oikea: "valistus" kannattaa aloittaa jo pienenä, jotta lapset omaksubat mallin.

        Se MITEN esitää mielipiteensä voi olla kiusaamista. Ei siinä aina ole kyse siitä ettei toinen jaksa samoja asioita jauhaa.
        Täällä kannattaa myös miettiä miten opettaa omille lapsilleen käytöstä. Myös netissä :)
        Kiusaaminen sekä kouluissa että netissä on tosiasia, älä vähättele sitä.


      • Rauhaa ja rakkautta
        Miesope kirjoitti:

        Maailmassa ei ole yhtäkään kehittynyttä valtiota, jossa teiniraskauksia pidettäisiin hyvänä asiana., Niistä pyritään eroon.

        Tämä on keskustelupalsta, jossa ihmiset esittävät MIELIPITEITÄN.

        "Vertaistuen" pyytämistä ei ole se, jos joku luennoi esim. tähän tyyliin:

        "Mä oon 13 v ja mulla on jo 10 vuotta ollu poikaystävä ja me oltii 15.2. yhdynnässä ja mä oon aina hoitanu naapurin koiraa ja six mä pystyn varmaa nyt hoitamaa lastakin!"

        TAI:

        "Mun lapsi on ny 3 kk ja se on tosi fiksu ja meill on menny hienosti. Mä en välitä mitää mitä te kateelliset sanotte!. Mull on oma blogi ja siinä mä kerron kaiken päivittäin..."

        Täällä on todella vähän yleensä ottaen mitään asiallista keskustelua. Aikuisen työssäkäyvän ihmisen näkökulma aiheeseen on selvä. Jokainen elämää kokenut ja nähnyt ihminen käsittää ruusuisten kuvitelmien haurauden. Jokainen koulu- soisiaali- tai terveyspuolella työskentelevä ihminen näkee tämän päivän realiteettit ja perheiden ongelmat.

        On lähinnä groteskia, kun teinityttönen tulee sitten puolen vuoden äitiyden perusteella esitelmöimään, miten helppoa yksinhuoltajuuskin on ja miten koulutuksen hankkiminen lasten kanssa onnistuu vailla ongelmia.

        Eri mieltä olemiseen määrittely kiusaamiseksi on tuttua lapsilta. Pienet oppilaat eivät käsitä, että mielipide-eroja voi olla. Kiusaamisesta aletaan puhua lähinnä silloin, kun omat perustelut eivät enää riitä.

        Olennainen osa mielipiteiden vaihtamista on se, että erilaisia näkökohtia saa esiin nostaa. Sinä näköjään et sitä kestä. Kriittisesti teinivanhemmuuteen suhtautuvien ihmisten pitäisi olla siis hiljaa ja edes lapsellisimpia haihattelijoita ei saisi kehoittaa harkintaan? Pitäisikö teinivanhemmuus peräti julistaa kansalaisvelvollisuudeksi ja hyveeksi? Onko koko maamme koulutusjärjestelmä turha?

        Aloittaja voi pohtia sitä, haluaako hän itse omien lastensaa aloittavan lisääntymisen teineinä, vaikkapa 15-vuotiaina. Jos haluaa, valittu linja on oikea: "valistus" kannattaa aloittaa jo pienenä, jotta lapset omaksubat mallin.

        Nimimerkki Miesope, taitaa olla aika kaukana todellisesta ihmisestä. Kyllä minäkin kaikenlaisia opettajia olen elämäni varrella nähnyt ja tavannut, mutta en yhtään tuollaista kuin sinä. Tosin kuka edes uskoo että olisit opettaja? Tuskin monikaan. Samaa nimimerkki "huijausta" käytetään palstoilla missä kysellään joistain vaivoista/sairauksista.. aina siellä on joku "sairaanhoitaja" tai "lääkäri" jakelemassa "neuvojaan".. Elämäänsä kyllästyneitä keskenkasvusia kakaroita te olette, saatte vissiin jotain seksuaalista mielihyvää tosta trollaamisesta?

        Mielipideerot ja kiusaaminen on eri asioita, ja jos sinä olisit opettaja, ymmärtäisit niiden eron. Sinulle ei vissiinkään koskaan opetettu kotona miten toisia ihmisiä pitäisi kohdella? Kohtele heitä niinkuin toivoisit heidän kohtelevan sinua. Olisiko sinusta kiva jos sulla ois joku ongelma mihin tahtoisit toisten mielipiteitä, ja että lopputulos olisi vain sitä että sua haukutaan ja huudellaan muita ruokottomuuksia? Ja kyllä, sun mielipide on tullut varsin selväksi näissä kaikissa keskusteluissa joissa olet ollut mukana.

        "ÄLKÄÄ HOMMATKO NIITÄ KAKAROITA TEINEINÄ.. ja älkää mielellään ikinä muulloinkaan"

        Joten miksi toistat itseäsi?

        Vedät yllä olevassa kirjotuksessasi aika ääripään version teiniäitiydestä.. tosin ymmärtäähän sen, haluat vain heittää lisää vettä myllyyn.. säälittävää. Haluaisin tietää onko sinulla omia lapsia? Jos olet opettaja, varmasti näet niitä muksuja päivät pitkät koulussa ja vedät niiden perusteella omat johtopäätöksesi kaikista nuorista. Hurraa.. varsin fiksua. Yhtälailla kuin minä sanoisin että kaikki opettajat ova p*rseestä ja sillä hyvä, vain siksi että yksi opettaja ei ole ollut mukava.

        Seksuaalivalistus on hyvästä, sanoohan sen nyt järkikin. Mutta miten suhtautuisin siihen jos minun 15 v tyttäreni kertoisi olevansa raskaana.. Toki se olisi shokki.. mutta en minä häntä raahaisi sairaalaan tekemään aborttia tai uhkaisi jos hän pitää lapsen että heittäisin hänet ulos kotoa.. Toki toivoisin ettei ihan vielä siinä yläasteiässä niitä touhuja alottaisi.

        Mielestäni "teini" terminä on jo hyvin laaja, kyllä sillä iällä totta kai on vaikutusta siihen ihmisen älylliseen kypsyyteen ym, joten se että 12 vuotiaat ja 19 vuotiaat lyödään samaan sakkiin on minusta naurettavaa. 19 vuotias nyt kuitenkin sattuu jo olemaan täysi-ikäinen ja todennäköisesti jo asunto, mahd työ ja koulutus.. miksei hän siis olisi valmis äidiksi? Juuri yläasteen aloittanut 12 vuotias tyttö on vähän eri luokkaa jos asiaa tältä kantilta ajatteleen.

        Tosin sama se on mitä mä sanon, aina tulee negatiivista palautetta :D mutta entä sitten? saanpahan ihmiset miettimään asioita eri kantilta ja ehkä 1 henkilö 100 lopettaa ton trollailun, kun huomaa miten tyhmää se on :)


      • Miesope
        Rauhaa ja rakkautta kirjoitti:

        Nimimerkki Miesope, taitaa olla aika kaukana todellisesta ihmisestä. Kyllä minäkin kaikenlaisia opettajia olen elämäni varrella nähnyt ja tavannut, mutta en yhtään tuollaista kuin sinä. Tosin kuka edes uskoo että olisit opettaja? Tuskin monikaan. Samaa nimimerkki "huijausta" käytetään palstoilla missä kysellään joistain vaivoista/sairauksista.. aina siellä on joku "sairaanhoitaja" tai "lääkäri" jakelemassa "neuvojaan".. Elämäänsä kyllästyneitä keskenkasvusia kakaroita te olette, saatte vissiin jotain seksuaalista mielihyvää tosta trollaamisesta?

        Mielipideerot ja kiusaaminen on eri asioita, ja jos sinä olisit opettaja, ymmärtäisit niiden eron. Sinulle ei vissiinkään koskaan opetettu kotona miten toisia ihmisiä pitäisi kohdella? Kohtele heitä niinkuin toivoisit heidän kohtelevan sinua. Olisiko sinusta kiva jos sulla ois joku ongelma mihin tahtoisit toisten mielipiteitä, ja että lopputulos olisi vain sitä että sua haukutaan ja huudellaan muita ruokottomuuksia? Ja kyllä, sun mielipide on tullut varsin selväksi näissä kaikissa keskusteluissa joissa olet ollut mukana.

        "ÄLKÄÄ HOMMATKO NIITÄ KAKAROITA TEINEINÄ.. ja älkää mielellään ikinä muulloinkaan"

        Joten miksi toistat itseäsi?

        Vedät yllä olevassa kirjotuksessasi aika ääripään version teiniäitiydestä.. tosin ymmärtäähän sen, haluat vain heittää lisää vettä myllyyn.. säälittävää. Haluaisin tietää onko sinulla omia lapsia? Jos olet opettaja, varmasti näet niitä muksuja päivät pitkät koulussa ja vedät niiden perusteella omat johtopäätöksesi kaikista nuorista. Hurraa.. varsin fiksua. Yhtälailla kuin minä sanoisin että kaikki opettajat ova p*rseestä ja sillä hyvä, vain siksi että yksi opettaja ei ole ollut mukava.

        Seksuaalivalistus on hyvästä, sanoohan sen nyt järkikin. Mutta miten suhtautuisin siihen jos minun 15 v tyttäreni kertoisi olevansa raskaana.. Toki se olisi shokki.. mutta en minä häntä raahaisi sairaalaan tekemään aborttia tai uhkaisi jos hän pitää lapsen että heittäisin hänet ulos kotoa.. Toki toivoisin ettei ihan vielä siinä yläasteiässä niitä touhuja alottaisi.

        Mielestäni "teini" terminä on jo hyvin laaja, kyllä sillä iällä totta kai on vaikutusta siihen ihmisen älylliseen kypsyyteen ym, joten se että 12 vuotiaat ja 19 vuotiaat lyödään samaan sakkiin on minusta naurettavaa. 19 vuotias nyt kuitenkin sattuu jo olemaan täysi-ikäinen ja todennäköisesti jo asunto, mahd työ ja koulutus.. miksei hän siis olisi valmis äidiksi? Juuri yläasteen aloittanut 12 vuotias tyttö on vähän eri luokkaa jos asiaa tältä kantilta ajatteleen.

        Tosin sama se on mitä mä sanon, aina tulee negatiivista palautetta :D mutta entä sitten? saanpahan ihmiset miettimään asioita eri kantilta ja ehkä 1 henkilö 100 lopettaa ton trollailun, kun huomaa miten tyhmää se on :)

        En jaksa näin lomallani jankuttaa pitkään, joten lyhyestä virsi kaunis.

        Lapsia on hyvä hankkia, mutta on monia tilanteita, joissa harkintaa kannattaa käyttää. Lyhyt suhde on yksi sellaisista tilanteista ja teinien suhteet eivät yleensä kovin pitkiä ole. Koulutuksen puute ja siitä seuraavat ongelmat äideille on toinen. Alaikäisyys kolmas. En laske teineiksi täysi-ikäisiä. tulipa sana teini sitten teen-sanasta tai ei.

        Enin osa täällä kirjoittavista teinivanhemmuuden puolustajista on liikkeellä trolimielellä. Sama koskenee muitakin.

        Ihmeen pitkiä vastakommentteja tänne satelee minulle, vaikka asiattomia tekstini kaikin puolin ovat.

        Koeta ymmärtää se, että tämä on vain mielipiteiden vaihtamista. Tämä ei ole oikea maailma. Se on jotakin ihan muuta kuin Suomi24. Understand?

        Opettajia saa minun puolestani haukkua kukin niin paljon kuin haluaa. Ei se minun ajatuksiini vaikuta. Jokaisen on tilanteensa kestettävä.


      • äiti-90
        Miesope kirjoitti:

        En jaksa näin lomallani jankuttaa pitkään, joten lyhyestä virsi kaunis.

        Lapsia on hyvä hankkia, mutta on monia tilanteita, joissa harkintaa kannattaa käyttää. Lyhyt suhde on yksi sellaisista tilanteista ja teinien suhteet eivät yleensä kovin pitkiä ole. Koulutuksen puute ja siitä seuraavat ongelmat äideille on toinen. Alaikäisyys kolmas. En laske teineiksi täysi-ikäisiä. tulipa sana teini sitten teen-sanasta tai ei.

        Enin osa täällä kirjoittavista teinivanhemmuuden puolustajista on liikkeellä trolimielellä. Sama koskenee muitakin.

        Ihmeen pitkiä vastakommentteja tänne satelee minulle, vaikka asiattomia tekstini kaikin puolin ovat.

        Koeta ymmärtää se, että tämä on vain mielipiteiden vaihtamista. Tämä ei ole oikea maailma. Se on jotakin ihan muuta kuin Suomi24. Understand?

        Opettajia saa minun puolestani haukkua kukin niin paljon kuin haluaa. Ei se minun ajatuksiini vaikuta. Jokaisen on tilanteensa kestettävä.

        hyvä että tunnustat sen että juttusi ovat asiattomia..niin sitä taas mietin et mitäs ongelmia hyvään äitiyteen se koulutuksen puute tuo??mä kun en tajua ku mulla se ei siihe ole milläänlailla vaikuttanut,eikä sen koommin liity lapsiin mitenkään ja niiden hoitoon..ei tietääkseni äitiyteen koulussa opiskella ?? =) ja mikä ongelma on alaikäisyys äitinä,ei kyllä tuonut mitään sellaista mulle :D taidat olla melko höpöhöpö tyyppi koko "ope" xD


      • Miesope
        äiti-90 kirjoitti:

        hyvä että tunnustat sen että juttusi ovat asiattomia..niin sitä taas mietin et mitäs ongelmia hyvään äitiyteen se koulutuksen puute tuo??mä kun en tajua ku mulla se ei siihe ole milläänlailla vaikuttanut,eikä sen koommin liity lapsiin mitenkään ja niiden hoitoon..ei tietääkseni äitiyteen koulussa opiskella ?? =) ja mikä ongelma on alaikäisyys äitinä,ei kyllä tuonut mitään sellaista mulle :D taidat olla melko höpöhöpö tyyppi koko "ope" xD

        Tutustu sanaan sarkasmi. Sen jälkeen ehkä sitten ymmärrät, ettei jokaista lausetta pidä ihan kirjaimellisesti ottaa.

        Sen lisäksi sinun kannattaa koettaa lukea tekstejäni, jotta löytäisit niistä sen olennaisen.

        Minulle riittää nyt vähäksi aikaa.


      • jimks
        Miesope kirjoitti:

        Tutustu sanaan sarkasmi. Sen jälkeen ehkä sitten ymmärrät, ettei jokaista lausetta pidä ihan kirjaimellisesti ottaa.

        Sen lisäksi sinun kannattaa koettaa lukea tekstejäni, jotta löytäisit niistä sen olennaisen.

        Minulle riittää nyt vähäksi aikaa.

        Niin kaikille muillekin mutta sitähän sinä et tajua....


      • äiti-90
        Miesope kirjoitti:

        Tutustu sanaan sarkasmi. Sen jälkeen ehkä sitten ymmärrät, ettei jokaista lausetta pidä ihan kirjaimellisesti ottaa.

        Sen lisäksi sinun kannattaa koettaa lukea tekstejäni, jotta löytäisit niistä sen olennaisen.

        Minulle riittää nyt vähäksi aikaa.

        älä sitte höpötä omia juttuja kun niissä ei ole päätä eikä häntää ! :O


      • äiti-90
        äiti-90 kirjoitti:

        älä sitte höpötä omia juttuja kun niissä ei ole päätä eikä häntää ! :O

        siis toi kommentti oli miesopelle =)


      • jimks
        äiti-90 kirjoitti:

        siis toi kommentti oli miesopelle =)

        Ymmärsin. Niin minunkin :]


    • ninni ja epi

      Hirvee määrä ihmisiä joilla ei oo mitään tekemistä teini-äitien ym. kanssa. Miks tän palstan nimi on teini-äidit ja isät??? Entä jos tän nimeksi pistäs teinivanhempien siunailijat, vastustajat ja haukkujat. Sitten tää ois totuudenmukasempi.

    • äiti-90

      juu tuntuu kommentoivan eniten sellaiset joilla ei ole lapsia,tai joiden lapset ovat jo aikuisisa,ja sit toi miesope :) laitoin oman tarinani tuonne aiemmin siksi,ettei aina luultaisiin että nuori äiti ei lapsiaan hoida..mutta taitaa olla niin et ne ketkä vastuun lapsistaan haluaa täysin ottaa,ovat vieläkin pahempia..hmmm..ristiriitaista :D vaan ei henk.koht heidän miellipiteensä minuun milläänlailla vaikuta,ideana olikin nähdä ihmisten suhtautuminen tilanteessani :) en ole koskaan kuullut moista puhetta tän netin lisäksi,voi tietty olla että kirjoittaen ei osaa niin selkeästi asiaansa esittää..mut toi olikin hyvä kysymys miesopelle jolla juttua riittääkin,että onko hän teiniäiti =D

      • Irina 93

        Hoitasit säkin niitä lapsias ton loputtoman nettiriippuvuutes sijaan!! Ei täällä ykskään oikee äiti jouda sun tapaan pyörimään.


      • ninni ja epi

        Se maailma on niin kaukana siitä mitä me eletään, mutt sitten kuitenkin tiedetään paremmin asiat. Onneksi ite saan tukea vanhemmilta ja anopilta. Jos roikkus tän palstan varassa niin huh. Kyllä varmaan masentusin ja alkasin miettiin, että oon huono äiti.
        Pidetään pintamme


      • äiti-90
        Irina 93 kirjoitti:

        Hoitasit säkin niitä lapsias ton loputtoman nettiriippuvuutes sijaan!! Ei täällä ykskään oikee äiti jouda sun tapaan pyörimään.

        enpä oo ennen mihinkään keskusteluun kirjoitellut ennen ku nyt..kyllä noi lapset tässä hoituu oikein mainiosti ;D


      • suurperheet tuttuja
        äiti-90 kirjoitti:

        enpä oo ennen mihinkään keskusteluun kirjoitellut ennen ku nyt..kyllä noi lapset tässä hoituu oikein mainiosti ;D

        Niin... Yleendä ne sit hoitaa toisiaan et äiti ehtii tupakalle ja nettiin.


      • äiti-90
        suurperheet tuttuja kirjoitti:

        Niin... Yleendä ne sit hoitaa toisiaan et äiti ehtii tupakalle ja nettiin.

        heh =D sinäkö noin toimit?? ;)


    • Irina 93

      Siis kuvitteeko joku oikeesti täältä trollien ja provojen ja satuilijoide joukosta tukee saavansa???? OMG.

      • äiti-90

        itse en hae tukea,vaan reaktiota kertomukseeni ihan testimielessä,ja mielenkiinnosta =D ja olipas kyllä melkoista kerrakseen xDDD


    • Davidoff 66

      Kai te käsitätte että äiti -90 on trolli. Laskekaa kirjoitusten määrä ja katsokaa kellonaikoja. Ei tossa menossa ehdi lapsia hoitaa tai ulkona niiden kanssa olla. Älkää ruokkiko trollia.

    • äiti-90

      itse et taidakkaan olla kovin kykenevä äiti vissiin ?? :) mulle ei tää ole tuottanut ainakaan ongelmia tähän mennessä..hienosti onnistuu eikä lapset saa yhtään sen vähempää huomiota ;)

    • Oikeesti äiti

      No kerro nyt jumalauta vaikka se että mitä sä eilen teit lastes kanssa. Moneltako heräsitte ja mitä syötit aamupalaksi. Mitä lapset sitten teki? Miten aamupäivä meni? Missä välissä laitoit lounasta vai laitoitko? Mitä lapset tekee sun ollessa netissä? Kävitkö eilen lasten kanssa ulkona? Entä päiväunet? Iltaunet? Paljon säkin täällä pyörit. Kaikki se aika on jostakin pois koska sä MONTA KERTAA päivässä kirjoittelet tänne.

      Trollailusi on ilmiselvää. Ihan turha sanoo et sä vaan ehdit kun oot niin tehokas.

    • äiti-90

      kuudelta joka aamu noustaan ja puurot syödään.kahdet unet tyttö nukkuu joiden välissä ulkona käydään ja ruoka syödään jonka teen aamu unien aikana valmiiksi..toisten unien jälkeen uudestaan ulkoilee jolloin kaupassa samalla käydään..muut välit leikitään ja siivoillaan..lapset tykkää olla mukana tiskien laitossa,imuroinnissa ja pyykkäyksessä =D nytkin annan maitoa samalla tytölle kun kirjottelen ja poika on syömässä..et ei tää niin hankalaa musta ainakaan ole..unienkin aikaan kerkeän olla hyvin itsekseni koneella ja pitää omaa aikaa.illalla myös lasten isä haluaa heidän kanssaan touhuta jolloin voin omia juttuja puuhailla..ja iltaisin leivotaan porukakka =D siinäpäs on meidän tyypillinen päiväohjelma jonkas niin kovasti tahdoit tietää :) joka toinen ilta kylvetykset.puuhaa on paljon mut kaikessa on ipanat mukana eivätkä ole valittaneet,mielissään auttavat ;D

      • olet säälittävä

        HAHAHAH
        salli mun nauraa.
        uskoo ken haluaa noita teikäläisen juttuja.
        ja kuka idiootti leipoo illalla?

        ja noista kommenttiesi määristä, en usko että teet lainkaan kotitöitä, taidat vaan olla sellainen "vauvakuumeessa" pyristelevä pikku pissaliisa jolla ei ole parempaa tekemistä kuin hillua netissä ja provoilla.

        mitäs jos nyt menisit vaikka "leipomaan perheesi kanssa"..XD XD XD


    • shutingirl

      Minunkin opettaja sanoi ettei mielipiteen esittäminen ole kiusaamista. Se että minä kokemattomana oli kiusaajien mielestä huora oli tietenkin vain mielipide.
      Sillä että minua olettamani haukkuminen loukkasi, ei ollut mitään väliä. Heillähän oli ilmaisunvapaus. On se hyvä että opettajat tällä lailla tietävät mikä on kiusaamista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4603
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1443
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe