Valot napsahtelee päälle

Valonapsnaps

Omia aikojaan. Olemme asuneet kämpässä yli 3v. Nyt eilen yönä paloi käpy, kun keittiöön oli syttynyt yöllä valot - taas.

Ongelma on ollut jatkuvaa, mutta ei aina. Valot syttyvät n. kerran, kaksi kuukaudessa, joskus on ollut pidempiäkin aikoja, ettei ole syttynyt. Isoin ongelma on juurikin keittiö, toisena olohuone ja kolmantena toinen makkari. Kylppärissä, vessassa, eteisessä, käytävällä tai päämakuuhuoneessa ongelmia ei ole koskaan ollut.

Mistä tällainen voi johtua? Valot napsuvat päälle niin öisin kuin päivisin, mutta öisin tottakai sen huomaa parhaiten. Inhottavinta on ollut, kun viikonloppureissun jälkeen on huomattu, että esim, olohuone on ollut valaistu kun on tultu kotia. Ja varmasti on ollut valot pois lähtiessä.

Aletaanko teippaamaan katkaisija alas? Valot jäävät päälle niin minun kuin miehenikin jäljiltä, eikä koskaan missään aiemmassa asunnossa jossa olemme asuneet ole vastaavanlaista ongelmia ollut.

Tuuria oli, että viime yönä näin kävi, meillä oli serkkuni tyttö (11v) käymässä viikonloppuna. Olisi voinut säikähtää, jos hänen makkarissaan olisi vastaavanlainen yöllä käynyt ilman näkyvää selitystä.

24

4458

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meilläkin tuuria

      Meilläkin isohousu hiippailee öisin, jääkaappiinkin joskus jättää valot. Sen näkee jo siitä kun varjo lankeaa kuistille.

    • hghghölölö

      Kun pyörittää välillä korkkia kiinni, niin pitäisi auttaa.

    • Sähls

      Ihme vikinää kun toinen kysyy asiallisesti, missä vika, eikä ala heti paranormal activityä maalaamaan seinille.

    • onpahan outoa

      Siis liikahteleeko ne katkaisijat tosiaan itsestään? Onko teillä valaistus ohjattu jollain releillä, jolloin katkaisijat ovat sellaista palautuvaa mallia. Millaisia itsestään syttyvät valaisimet ovat? Onko niissä energiansäästölamppuja vai mitä?

    • sähk-Ö

      Ei voi tavallinen valokytkin napsua itsestään päälle. Trolli tämän täytyy olla.

      Jos on joku kauko-ohjattu systeemi, niin siihen tietty voi tulla harhatoimintoja. Siihenkään ei auta keinuvipujen teippaaminen.

    • mahdollista...

      Onhan sekin mahdollista että itsekseen napsuvat asennosta toiseen jos on väärin asennettu eli peitelevyt ei kunnollaan paikoillaan ja varsinkin vielä joku halpa sarja.

      Mutta lisätietoja tästä pitäisi saada onko kyseessä jokin painonapeilla toimiva logiikkaohjattu tai sysäreillä tehty systeemi vai mikä.

    • Kahppa

      Meillä on sama ongelmna. Vanha kerrostalo, 1970-rakennettu ja isot, neliönmalliset valonkatkaisijat. En tosin itse ole kiinnittänyt huomiota, onko samassa asennossa silloin, kun valot on mennyt päälle kuin silloin, kun valot on laitettu pois päältä.

      Mutta samoja ongelmia löytyy! Isännöitsijälle asiasta ilmoitettu, mutta mitään ei ole kuulunut. "Katsellaan."

    • eisesammutaniitä

      Meillä sama ilmiö, johtuu siitä kun ukko käy yöllä jääkaapilla ja unohtelee valoja päälle.

    • kummituksia

      Kummitteleeko ?.

    • nonäinkinvoi

      Kun itsestään syttyvä valo on poissa päältä, kokeile sormella hyvin varovasti painaa katkaisijaa päälle asentoon. Jos se ponnahtaa päälle pienestä hipaisusta, melkein itsekseen, niin vika löytynee siitä katkaisijasta...

    • Asseri Kantonen

      Teillä kerrostaloasukkailla on mahdollisesti sellainen tilanne että eri remonttien kohdilla kun on tehty väliseinämuutoksia ja asuntoja tehty pienemmiksi, on vanhat kuutoskytkimet eli käytäväkytkimet jääneet nykyisen naapuriasunnon puolelle, hän sytyttelee seinän takana omia valojaan ja te tietämättänne sammuttelette omalta puoleltanne ja....molemmat ihmettelette tahoillanne ilmiötä toisistanne ja yhteisestä valo-ohjauksestanne tietämättä.

      Tälläinen kummajainen on sattunut loistavan urani aikana kerran yhdessä isohkossa huoneistossa jossa oli ollut herrasväelle ja piialle omat sisäänkäynnit porraskäytävään. Huoneisto oli kuitenkin yhden ryhmäkeskuksen aluetta kokonaisuudessaan ja kun myöhemmin asunto oli jaettu kahdeksi, erilliseksi asunnoksi, oli kyseinen eteisen loikkarikytkin jäänyt kummankin huoneiston puolelle ja jäänyt täten erottamatta.

      Tästä tilanteesta seurasi asukkaille myöhemmässä vaiheessa ihmetystä kun valot syttyy/sammuu omia aikojaan...

      Tämä tarina oli tosi...!

    • Valonapsnaps

      Meillä on kanssa vanhempi kerrostaloasunto, 1980-luvulla tosin rakennettu. Ja ei, mies ei käy yöllä syömässä eikä meillä kummittele. Tai ainakaan eivät ole viitsineet lappua jättää, että kummittelevat meillä.

      Ja samanlainen painonapilla toimiva vehje taitaa olla kuin Kahppalla. Mukava kumminkin kuulla, ettei olla ainoita joilla tuo ongelma on. Ärsyttää vaan aina huomata, että valot on päällä ja keskellä yötä ei jaksa lähteä niitä myöskään sammuttamaan.

      Asseri Kantonen, tuo oli mielenkiintoista tietää. En tosin usko, että tuo asunto on koskaan ollut isompi, kun toisella puolella on kantava seinä ja toisella puolella kanssa melkein sataneliöinen asunto. Tosin, ei sitä koskaan tiedä. Pitää naapureilta kysyä. Kanssa meillä on olkkarissa ylimääräinen katkaisija, joka ei mene mihinkään. En tiedä, aiheuttaako se sitten myös napsumisia toisissa huoneissa.

    • sähk-Ö

      Tästä ei taas tule tällä palstalla valmista, kun kysyjät eivät pysty speksaamaan laitteitaan eivätkä analysoimaan ilmiötä yhtään tarkemmin.

      Minkälainen valokytkin, sellainenko jossa on pysyvät asennot tyyliin naks-naks ylös/alas, vaiko sellainen keinuvipu joka painalluksen jälkeen palautuu jousitettuna alkuperäiseen asentoonsa?

    • tutkia pitäisi

      Jos nuo painonapit on heikkovirtaohjauksia ja niillä ohjataan muualla olevia releitä niin saattaa olla mahdollisuus, että releet vaihtaa tilaa itsestään indusointisähköstä johtuen.

    • GM133

      Kuten sanottu, mahdollisuuksia on ainakin nuo kolme:
      -viallinen kytkin esim. peitelevyn painessa reunaa (meillä on mökillä sähkömiehen jälkiltä yksi tällainen, katkaisijan kuori ei painu pohjaan ja kytkin on äärimmäisen herkkä, kun laittaa vieressä olevan ulko-oven kiinni, pitää tarkistaa, syttyikö valo itsestään)
      -vanhan rakennuksen kytkentävirheet
      -heikkovirtaohjatut napit

      MUTTA kuten sähk-Ö aiheellisesti totesi, asian selvittyle ei etene, ennen kuin alkuperäinen kysyjä antaa lisää tietoa.

      • pähkäilkääpähkäilkää

        Väärin. Asian selvittely ei etene, ellei viitsi hankkia ammattimiestä paikalle.
        Sama pätee moneen kysymykseen täällä.


    • Anonyymi

      Mulla on ollu sama mutta ihan uusilla ledi valoilla. Olin lukemas kirjaa ja menin laittaa valot tai ne ledit kiinni ja sit nukahin. Heräsin joksus viieltä aamulla/aamuyöstä ja ne oli päällä? Kävin sammuttaa ne enkä ajatellu sitä kauheesti koska olin nii väsyny mutta nyt kun jaattelen nii oonko voinu unissakävellä vai???

    • Anonyymi

      Onko ko. Valoilla kaksi kytkintä eripikassa huonetta

    • Anonyymi

      Kos toijen kytkin jitenkin hunisti oainettu niin mahdooista että valot räpsyy

    • Anonyymi

      Jääkaapin ovi lukkoon niin loppuu.

    • Anonyymi

      Tiedä häntä, mutta meillä (äly)telkkari menee joskus päälle itsekseen... Muutoin ei ihmeemmin kummittele, mitä nyt avaimet sun muut ovat aina hukassa...

    • Anonyymi

      Tulipalovaara, jos sähkölaitteet kytkeytyy tuntemattomasta syystä päälle.

    • Anonyymi

      Kuten näkyy, palstan aktivointiin kelpaa aihe kuin aihe...

    • Anonyymi

      Johtuu kuristimesta joka on visllonem

      Terveisin mmj mies

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1887
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1574
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1296
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1232
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1196
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1160
    Aihe