Lestadiolaisuus, kadottava hirviölahko!

Kavahtakaa!

Tässäpä teille muutamia totuuksia lestadiolaisuudesta.

LARS LEEVI LAESTADIUS JA JUHANI RAATTAMAA.
Lestadiolaisuus syntyi 1800 -luvun lopussa Ruotsin Lapissa pastori Laestadiuksen saarnatoiminnasta ja levisi pian Suomen puolelle. Laestadiuksen itsensä julistus oli aivan tervehenkistä luterilaista parannussaarnaa, kuten käy ilmi mm. hänen kirjoittamastaan kirjasta Hullujenhuonelainen (nimestään huolimatta vankkaa luterilaista teologiaa).

Hänen jälkeensä liikkeen johtoon nousi Juhani Raattamaa (joskus näkee myös kirjoitusasua Raattama), joka sitten pilasikin koko liikkeen. Hän toi lestadiolaisuuteen käsityksen, jonka mukaan vain he itse pääsevät taivaaseen ja muut, jopa muut luterilaisetkin, joutuvat helvettiin. Hän alkoi myös opettaa rippiä pakollisena sakramenttina, vaikka luterilaisuudessa sillä ei ole sakramentin asemaa!

Raattamaasta kerrotaan tarinoita, joita on tallennettu 1930 -luvulla erääseen lestadiolaisuudesta kertovaan kirjaan. Kuuluisin lienee tarina riemuvällyistä.

Lestadiolaiset joutuivat seurojen aikana sellaiseen hurmostilaan, että alkoivat hihkua "HIH! HIH!". Siitä tulee nimitys hihhuli, joka siis tarkoittaa lestadiolaista. Hihkumisen päätteeksi Raattamaa johdatti laumansa valtavan, tarkoitusta varten valmistetun peiton, ns. riemuvällyn alle. Se, mitä siellä harrastettiin ei todellakaan kestä päivänvaloa.

Kerran Raattamaa piti seurojen jälkeen "yksityisrippiä" takahuoneessa eräälle nuorelle piikatytölle. Huoneeseen käveli vahingossa yksi lestadiolaismiehistä, joka kauhistui nähdessään saarnaajan itse teossa.

Mies kysyi, eikö haureus ole syntiä. Siihen Raattamaa vastasi, että se on syntiä, kun sitä tehdään epäuskossa (ei-lestadiolaisten kesken), mutta että se ei ole syntiä, kun sitä tehdään "Kristuksen koirina Jeesuksen veren puhtaiksi pirskottamina". Sanonta koirista tarkoittaa, että lestadiolaiset kokevat olevansa kerjäämässä armoa Herraltaan kuin koirat ruokapalaa isännältään.

KUULUSTELUT.
Lestadiolaisilla on tiukka keskinäinen kontrolli ja ilmiantojärjestelmä. Jos joku ilmiantaa naapurinsa synnistä, naapuri viedään vaikka keskellä yötä seurakunnan johtomiesten kuulusteltavaksi aitoon Stasi-tyyliin. 1980 -luvulla sattui tällainen tapaus, jossa 80 -vuotiasta mummoa kuulusteltiin pitkin yötä kunnes hänen terveytensä petti. Eikä tämä ole ainoa tapaus "hoitokokouksista"! Se, ja monia muita vastaavia tapauksia, on dokumentoitu kirjassa nimeltä Raportti lestadiolaisuudesta.

TEKOPYHYYS.
Kun takavuosina pidettiin Torniossa vuotuiset suviseurat, paikkakunnalle tuli niin paljon lestadiolaisia, että Tornion kaupoista loppuivat kondomit ja keskioluet kokonaan. Paikalliset kauppiaat muistavat kyllä asian. Kuitenkin lestadiolaiset väittävät, etteivät harrasta ehkäisyä, haureutta tai alkoholin juontia. Televisionkin katsominen on kielletty, mutta niinpä sisäantennibisnes kukoistaakin Pohjanmaalla. Ulkoantenni kun johtaisi heti kuulusteluihin.

USKONTOJEN UHRIT.
Suurin osa Uskontojen uhrit ry:n jäsenistä on entisiä lestadiolaisia. Kun he syyllistyvät johonkin, jonka perusteella heidät erotetaan "oikeauskoisten" yhteydestä, he menettävät kaikki ihmiskontaktinsa, jopa puolisonsa.Heidän koko elämänsä on pyörinyt lestadiolaisten parissa. Heistä tulee yleensä kivikovia ateisteja.

LAPSET.
Lestadiolaisnaista pidetään huonona ja viallisena, ellei hän synnytä vähintään 8 lasta. Tämän asian -kuten kaikki muutkin syytökset- lestadiolaiset itse kiistävät jyrkästi. Heidän yhteisönsä totuuttahan ei saa paljastaa ulkopuolisille.

Tässä näitä. Osa faktoista on kuultu omien kontaktien kautta nykyisiltä ja entisiltä lestadiolaisilta, osa luettu kirjoista.

17

292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • keppieinari

      heh heh; mitä on "faktat", jota kuulee tuttavilta? Ne on huhua, panettelua, paskapuhetta, rienausta.

    • Järkyttävää!

      Nyt ymmärrän kaiken... kaiken... Vasta nyt todella näen lestadiolaisuuden hirvittävän harhaopin! Kiitos!

    • Jvjvhvhchyfrdrdgxg

      Hahaha :D hauskoja "faktoja" :D lol

    • ...

      Lasten nussija ei peri taivasten valtakuntaa.

    • Seksuaalinen...

      kanssakäyminen lasten kanssa ei ole lestadiolaiselle uskolle mitenkään vierasta, itse asiassa se taitaa olla taivaaseen pääsyn perusedellytys.

    • jbljböjböjk

      Hei sinä koulutettu evlut-pyhäkoulunopettaja. Voisitko laittaa tänne lähteitä noiden väitteittesi tueksi.

    • kavahdin

      Kiittäkäämme kirkkoa ja oikeuslaitosta ettei kaikenmaailman lahkot nouse valtaan meillä. Laki on meille suojana näitä julmia hurmoksellisia vastaan.

      • 55-9

        kgsgkiqi


    • pee2

      Palstalla on useita vakavasti mielisairastuneita entisiä lestadiuslaisia, jotka eivät pysty irrottautumaan vanhoillislestadiolaisuudesta, eikä Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistysten kattojärjestöstä SRK:sta. Erityisen suurta tuskaa aivopestyille tuottaa heidän entisen oman sisaryhdistysten, siis rauhanyhdistysten keskusyhdistysten ehkäisyoppi. Kyseiset mielisairaat aivopestyt tollot haluaisivat rauhanyhdistysten keskusyhdistysten muuttavan ehkäisyopin sallivammaksi, kuten kondomin, kierukan, e-pillerin ja ääritapauksissa sterilisaation vapaamman käytön, muillekin kuin rikkaille ja uraa luovalle eliitille!

      Kysynkin entisenä rauhanyhdistysten keskusyhdistysten laitapuolen kulkijana ja nykyisenä rappioalkoholistina, että tietääkö kukaan mihin muuhun nämä mielesairaat tarvitsevat SRK:ta? Mihin nämä aivopestyt tarvitsevat SRK:n ylipäänsä minkään tasoiseen ehkäisyyn? Miten joku ylipäänsä on riippuvainen sellaisesta mihin ei ole edes yhteydessä? No tiettyjä yhteyksiä lienee sairauden kautta, mut niiku muuten? Siis hei, eihän tervekään tarvitse ja rauhanyhdistysten keskusyhdistys lienee tarkoitettu terveille rauhanyhdistysten keskusyhdistysten synnyttäjille. Jos heillekään??

      Mielisairautta on monenlaista. Tiivistäen se on kykenemättömyyttä elämään omien aivojen varassa.

      • pee2

        Antakaa anteeksi, holhoojani avusti minua tässä ja olen pahoillani kun sotken teidän asiallisia keskusteluja, en vain voi itselleni mitään. Lähden nyt halaamaan puita.


    • Siltä näyttää

      Kyllä vanhoillislestadiolaisuus taitaa viedä kuumaan paikkaan.

    • 45+9

      Tästäkin ketjusta on on jätetty vinkki nettipoliisille.

      Syynä kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

      • Anna palaa

        Jatka Urpo runkkaamista!


      • Älä tapa nauruun vanhoillislestadiolainen PELLE!

        Mitä kiihottamista se on, jos kerrotaan faktoja vanhoillislestadiolaisesta herätysliikkeestä?
        Itse te itseänne kiihotatte - usein omien tyttärienne kimppuun.


      • Keistas

        Katoppas! Kalervonperkeleskin o osunut palstalle. Tietysti ihan vahingossa, kun ei millään muista parin vuoden takaisia avauksiaan.


    • Sillanmääläisyys

      Pahin synti mielestäni ja oman kokemukseni mukaan on itseriittoisuuden synti vl-opissa. Ylennetään itsensä monin tavoin, ajatuksissa, puheissa ja teoissa, ainoaksi oikeaksi, yli kaikkien muiden. En mitenkään voinut kuvitella pääseväni perille taivaaseen niillä opeilla, Oulun opeilla.

    • Täällä_me

      "hirviölahkolaiset" vietämme kesäjuhlaa Vaasassa 2015:

      http://areena.yle.fi/1-2600953

      Aloittaja lienee oikeassa? Kuvassa vilahtelee pukkuhirviöitä molemmista sukupuolisra, on aivan hirviömäisiä naisia ja tyttöjä sekä kammotavia uroshirviöitä, jotka nyt osaavat ainakin suomen ja ruotsin kieltä ja jotkut muitakin kieliä :-). Noin se meni.,

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6579
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      531
      3770
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      193
      3677
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      173
      2856
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2549
    6. 292
      2327
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1623
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      114
      1530
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1459
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1240
    Aihe