portaitako????

ainakopolvillaan

Hei .Tarkoitus olisi keväällä lähteä Dubrovnik/Montenegro reissulle.
Nyt kuitenkin kuulin,että k.o paikoissa paljon korkeuseroja eli mäkistä maastoa
ja paljon portaita.Pitääkö paikkansa?
Olen ollut vasta polvileikkausessa ja portaat myrkkyä ja mukulakivikadut....
Kerrohan mitä mieltä olet...vaihdammeko kohdetta.
Paljon olemme kuulleet hyvää ja kaunista Kroatiasta.
Kiitos Sinulle.

7

339

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Akiantti

      No, korvasi ovat hyvässä kunnossa "ainakopolvillaan"!
      Tosiaan, korkeuseroja on paljon niin Dubiksessa kuin Montenegronkin rannikolla. Oikeastaan koko kaunis, rauhallinen, puhdas, puhdasvvetinen(meri ja kraana) jne maa(t) on täynnä isoja korkeuseroja. Pääosin kaupungit ovat muodostuneet vähemmän mäkisiin paikkoihin, mutta ei niissä kesällä harvoin satava vesi lammikoita muodosta. Ja kirkothan on aina mäen päällä!

      Ensimmäisenä tuosta suunnasta voisin ehdottaa Pulan kaupunkia, Istrian niemimaan kärjessä. Oikeastaan Istrian länsirannikolla muutoinkin lie vähiten korkeuseroja. Siltä alueelta suurimmista kaupungeista (Pula, Rovinj, Porec, Slovenian Piran) pääsee kohtuuhinnalla nyljettäväksi Venetsiaan päivän laivamatkalla. Kannattanee ostaa matka vasta siellä, netin kautta olivat törkyisen hintaisia. Pulassa on paljon mm. roomalaisaikaista historiaa kuten areena, ei ole pakko mennä Roomaan!

      Ja koska teitä on siis useita(?), oletteko harkinneet auton vuokrausta? Vähän reippaampi liikennekulttuuri kuin Suomessa, mutta jos on Tampereella ajanut, niin selviää Pulas(-ta-)sakin, jos on kartta ja lukutottumusta! Autoilemalla maaseudulla voi pelkästään näkemälläkin kokea enemmän. Tiestö on kohtuullisessa kunnossa, hieman ahtaampiin paikkoihin joutuu välillä kuin kotimaassa.

      Tuntematta sinua paremmin olen myös kevään kannalla; vähemmän turisteja, ei nin kuuma, mutta suomalaiselle riittävän lämmin.

      Kroatian kieli kuuluu slaavilaiseen porukkaan, jos osaat venäjää, olet ehkä kuin suomalainen virossa... puhu saksaa vanhemmille ihmisille ja englantia nuoremmille.

      Ja vielä, onko pakko kiiruhtaa? Siinä kun kauneus on katsojan silmässä, niin nautinto ja elämys tulee sisältäpäin - mun mielestä!

      Mutta alkuperäinen kysymys ei nyt ratkennut. Mitä haluaisit reissullasi tehdä, onko muita rajoituksi, mitä intohimoja, mitä inhokkeja... Kerro enemmän, saatan jopa vastata

      • ainakopolvillaan

        Kiitos kivasta vastauksestasi Akiantti.
        Olemme keski-ikäinen pariskunta ja maita sekä mantuja koluttu,jos vaikka missä.
        Pitkiä reissuja ajan ja paikan suhteen,eri mantereilla.
        Reppumatkoja ja "laukkumatkoja".Selkä/polvi rempat nyt hieman rajoittaneet
        pitkiä lentoja ja vähän pitää kohdettakin tarkemmin miettiä.Pelkästään rannalla
        löhöily ei enää kiinnosta.Uudet paikat kiinnostavat aina kaikintavoin.
        Pakkohan ei ole kiiruhtaa todellakaan.Nyt ajatellaan helppoja lentoja lähikentältä
        lyhyitä lentomatkoja.Eurooppakin on tullut melko tarkkaan koluttua,juna,laiva,juna,
        auto,moottoripyörä ja lentsikka.Vielä kuitenkin jotain käymättömiäkin paikkoja.
        Autoa emme halua vuokrata,paitsi kuskin kanssa.Karvas kokemus kolarista
        Laosissa,vaikka ei oma syy ollutkaan,kirpaisi rajusti kukkaroa.
        Rajoituksia nyt ei juuri muuta kuin ne portaat,ne portaat.
        Intohimona lenkkeily/patikointi (siis ennen leikkausta) "nenän pistäminen"
        joka paikkaan,musiikki (paikallinen kuten esim Fado Portugalissa)
        temppelit,kirkot jne.hyvä ruoka,juoma.
        Ei shoppailu niinkään.No inhokkeja ei juurikaan ole.Erityisemmin emme pidä
        laiva/vene retkistä,paitsi tietty Venetsia asia erikseen ja pienet turvalliset
        venematkat esim.Gardajärvi.
        Kielitaidosta löytyy saksa,englanti,italia,portugali ja venäjäkin.Arabian alkeet ja
        muutama thaikielen sananen.Ja pakkoruotsi.sii kun molempien taidot yhdistetään.Tässäpä tätä lisätietoa.
        Keväällä siis haluttaisiin lähteä,syksyn matka jo valmiina Omegnaan Ortajärvelle.Se on ihana paikka.


    • Akiantti

      No, se Istria vois olla minun suositukseni. Toki, jos on Berlusconiassa käynyt, niin samaa taitaa olla paljon tällä paremmallakin(?) puolella Adrianmerta. Tietääkseni osaavat paljon italiaa, italialainen ruokaperintö lie vahva ja jopa verojen välttelykin on kuvioissa mukana (pari vuotta sitten emme saaneet majoituksesta kuittia, vaikka kuinka pyysimme). Rannikkokaupunkien välillä kulki jo 86 -vuonna hyvin busseja kun olimme sielläpäin ensimmäistä kertaa. Sloveniassa voisitte käydä Postojnan tippukiviluolilla, sinne kun on melko lyhyt matka. Syvällä luolastossa käydään pienoisjunalla, ja kävellään runsaan puolen tunnin (muistaakseni) lenkki. Luolissa on vähän korkeuseroja, mutta rauhalliseen tahtiin... Villapaidat mukaan, 8 astetta ja kosteaa. Kroatian puolella on myös, mutta se on huomattavan pieni.

      Kroatia - Montenegro -seuduilla bussimatkat ovat olleet halpoja. Oma haasteensa on tietysti aikataulujen hankkiminen. Taksilla emme ole kulkeneet, joten hintatietoja ei ole. Lautat ovat halpoja lähisaarten yhteysvälineitä, vähän kuin Suomenlinnankin lautat. On se ihan mukava katsoa kauempaa sitä mannerta, ja elämän rytmi saarelaisissa sen kun tasaantuu...

      Sittenhän olisi Bosnia-Herzegovina. Olemme käyneet Mostarissa (most=silta) 4-5v sitten, kuuluisa sillastaan, joka sodan jälkeen rakennettiin takaisin vanhaan loistoonsa. Siellä oli silloin selvästi näkyvissä millaisia me ihmiset olemme huonoimmillamme. Sinne olisi pitänyt jäädä lisäpäiväksi miettimään mitkä asiat ovat maailmassa tärkeitä. Olot ovat varmaankin vaatimattomammat kuin rannikolla, mutta tunnelmat saattaisivat olla erilaiset. Islami on värittänyt kulttuuripohjaa erilaiseksi ja onhan ne ottomaanit jättäneet muitakin jälkiä! Ymmärtääkseni Islami on muokkautunut niissä oloissa ympäristöään sietäväksi ja ymmärtäväksi ja toisinpäin, onhan siellä kohtuullinen sopu kai ollut ennen niitä sotia.
      No, niitä korkeuseroja on sielläkin!

      Jos ette ole käyneet aikaisemmin Kroatiassa (tai Slovenia, Montenegro), eiköhän se olisi sitten aika!

      Makedonia (FYROM), melkein päästiin viimekesänä...

      • ainakopolvillaan

        Kivoja asioita kerrot.On tosiaan jäänyt Kroatian puoleinen rannikko Adrianmerta
        katsastamatta,paitsi Sloveniassa on pistäydytty Unkarin reissulla ja niin tietty
        Korfulla ja muualla Kreikassa.
        Pohjois-Italiassa Aostassa asuimme puolitoista vuotta,vuosi vierähti myös
        Salernossa Napolin lähellä.Italia on kyllä tuttu.
        Pitänee yrittää korjata "aukko" matkailussa ja tosissaan alkaa pähkäillä vaikkapa
        jonkinmoista kiertomatkaa edellämainituissa maissa .
        Makedonia....mielenkiinto heräsi...kerrohan lisää.


    • Akiantti

      No, kun en ole käynyt (vielä) Makedoniassa, niin en tiedä juuri mitään. Odotan näkeväni siellä kymmeniä vuosia taaksepäin, mutta positiivisessa mielessä. Ei niin muovista ja lasista (=modernia ja tyylikästä? -höh), vaan rauhallisesti soljuvaa elämää vaatimattomammissa puitteissa. Kuumia tuulenhenkäyksiä, jotka tuovat kukon kiekaisun jostain kaukaa (sinullahan on korvat kunnossa...) ja maalaishevosen kavioiden kopsetta.

      Tarkoitus oli viime kesänä mennä Ohridiin saman nimisen järven rannalle, mutta juhannuksesta seuraavan viikon Aurikomatkojen äkkilähdöt pääsivät juuri loppumaan. Sitten osin paniikinomaisesti päädyimme siihen suosikkimaahani. Rijekan lähettyville.

      Makedoniassa kiinnostaisi ne monet sodan otsikoissa olleet kaupungit ja kylät, mitä sinne nyt kuuluu. Osinhan se on hävettävää sosiaalipornoa käydä nuuskimassa, mutta jos menee nöyrällä asenteella, ehkäpä sen saa anteeksi. Tietääkseni maassa on miinoja edelleen, mutta varmastikin löytyy turvallisesti kuljettavia paikkoja riittämiin. Tiestöstä taisin lukea, että on korjaamista. Teiden viitotustakin moitittiin puutteelliseksi - mene ja tiedä (sen jälkeen).

      Arvaukseni on, että kulttuuriin on tullut noilla kulmilla myös hellenistisiä vaikutteita kaikkien niiden muidenkulttuurivaikutteiden lisäksi.

      Jos lähtisin tietoa kaivamaan Makedoniasta, perkaisin ensin vaikka muutaman matkanjärjestäjän löpinät. Niissä on aina siteeksi paikallistietoa ja vinkkejä mitä kannattaisi nähdä.

      Ensi kesälle ei ole vielä suunnitelmia. Pihassa on aika myllerrys, jota keväällä pitää ruveta laittamaan. Talon sisälläkin on rempattavaa, että katsotaan voiko lähteä.

      Bok!

    • Akiantti
    • viides kerta kroatia

      Tässä vähän yleistietoa manner kroatian rantapaikoista lisänä naapuri montenegron Budva Hyvä asuinpaikka on esim.Tucepi pieni rahallinen kuvankaunis paikka vuorten ja meren välissä. Sieltä n.4km pohjoiseen on pieni Makarskan kaupunki.jonne helppo patikoida (matkalla korkeuseroja) meren ja päätien välistä (ei vaara eksyä). tai etelään n.2km Podgoran pieni kylä (ei paljon korkeuseroja mutta tucepin päässä mukulakivi polkua). Päivisin Taxibussit ajaa bussien hinnalla kylien väliä. Kun varaa asuntoa kannattaa katsoa (vaikka kartasta), että asunto on n.30-50m rannasta ja päätien ja meren välissä. Muuten saattaa olla hyvinkin korkealla vuoristossa lisänä portaita tai päätien takana jossa melu ja kuumuus on kovempaa. Tucepin ja Makarskan kaupungin rannan kävelykadut on kilometrien pituisia ja tasaisia. jos asunnon varaa aivan rannasta niin huonopijalkaisetkin voivat liikkua. Makarskan riviera tarkoittaa monia pieniä kyliä eli paras heti tarkentaa että Makarskan kaupunki on yksi paikka em alueella. Muita paikkoja en suosittele vaikkakin varmaan nättejä (esim. brela tai baskavoda) koska ne on vähän keskellä ei mitään vaatii aina auton käyttöä. Parasta aikaa lomailla on touko.kesäkuu ja syyskuu - lokakuu. Heinä-elokuu kuuminta ja eurooppalaiset lomalla (rannat täynnä). Rantoja on koko matkan kylästä kylään. pikkukivisiä ja todella puhdasta vettä, samoin muu ympäristö. Hanavettä on pystynyt juomaan, puhdasta kaikkialla myös lapsia ajatellen. Ei mikään biletyspaikka, toki makarskan kaupungista.löytyy baarikatu. Jos vuokraa auton niin hyviä paikkoja on päiväseltään käydä 1..pv Omis jokiristeily, 2.pv krka kansallispuisto(upeita putouksia, uintimahdollisuus) moottoritietä meno Sibenikiin päin (maksullinen,halpa) paluu rantatietä hienon Trokir kaupungin kautta ja vielä 3.pv Splitin vanha kaupunki (upea) linnoituksen sisällä satamassa. Vaatii aikaisia aamulähtöjä niin päivä riittää varsinkin krka
      Dubrovniki ei ollut mielestämme hyvä, ainoastaan linnoituksen sisällä oleva vanhakaupunki sekin katsottu yhdessä päivässä, ulkopuolella ei kertakaikkiaan mitään (vain kapselihissit) ja paljon portaita, meren näkee mutta kaukana alhaalla,.Yksinkertaisesti pitää poistua kaupungista samoin naapurimaa Montenegro budva paljon likaisempi ja enempi markkina krääsän myyjiä Kotorin reissu (montenegrosta) puolestaan mahtava. Kroatiassa on rehellisiä ja hyvin englantia puhuvia ihmisiä. Omatoimi varauksia netistä esim sanoilla Accommodations ja apartments sekä paikan nimi. Ei tarvi olla mitään .homeaway tai hotels.com. Hoitavat myös taxin hakeen kun vain sopii ja muistuttaa ennen tuloa. Tai netin kautta lentokenttätaxi. yleensä pakutaxi pikkuporukalle splitin lentokenttä -Tucepi on 80-100e. Sieltä löytyy vuoret ja turkoosi, puhdas meri.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      96
      1852
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1377
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1228
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1157
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      63
      1112
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      974
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      72
      959
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe