Oulun legendaariset baarit

Vanhoina hyvinä aikoina Oulussa oli monia baareja, jotka olivat tunnettuja ympäri maan ja varsinkin alamaailman keskuudessa. Näitä olivat Rannan Matala, Kevari, Aleksanterinkadulla Laatukirjan vieressä ollut baari ja Kuohu.

Rannan Matala oli varsinainen alamaailman mesta, mitä todistaa tositapahtumiin perustuneen Kotia päin -elokuvan sijoittuminen sinne ja sen omistajan perhepiiriin.

Noita ei enää ole. Niiden myötä katosi pala oululaista historiaa.
Ilmoita


267 Vastausta

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.


Rio baari, Eskon krouvi, Saluuna, Haarikka, Merikulma, Matala
5 VASTAUSTA:
Kafe Kalinka
>>Rio baari
Karjamaja. Siellä tuli ennen monena pyhänä ja lauantainakin käytyä syömässä viikon lämmin ateria. Oli kohtuuhyvä ruokapaikka.
Kahvi-aula kirjoitti:
>>Rio baari
Vajaa 50 v sitten Oulu oli kuuluisa kelvottoman kehnoista perunoistaa. Lentävässä lautasessa ne oli kaikista huonoimpia. Nyt ainakin kaupoissa on hyviä perunoita, ravitsemusliikkeisiin ei eläke riitä.
Eskon krouvissa tuli istuttua 1967
+Lisää kommentti
Onhan se Matala vielä, mutta eikös se ole nykyään ns. fiinimmän väen paikka?
Ilmoita
Sarkka
2 VASTAUSTA:
Sarkasa oli Eero portsarina meleko pitkään.
Sarkka,reilun meiningin saluuna!Tunnelma oli sanoinkuvaamattoman sakea,Aroma sätkän nimittäin.Olin opiskelijana vuonna miekka ja kypärä oulun sairaanhoito-oppilaitoksessa ja kaveri vei ensi treffeille kyseiseen liiteriin.Oli siinä tunnelmaa kerrakseen kun samassa pöydässä istuva nainen katosi pöydän alle hoitelemaan mies kaveriaan..porukkaa oli laidasta laitaan jos miltäkin polun laitamilta,tunnelma oli korkea ja palvelu pelasi,sen verran hauskat sempalot oli ettei viimiseksi käynniksi jäänyt.Kyydityskin tarjottiin pimppa-linnan kulmille vaan kun se herrasmies ei ollutkaan ihan vesiselväkään,loppui sitten siihen tietoon pimeillä takseilla suhailu.......
+Lisää kommentti
Valamari ja postiaukion Mari baari,voi noita aikoja:)
1 VASTAUS:
Valmeri
+Lisää kommentti
Olihan se RATTORI LUBI
1 VASTAUS:
kylläki Rattori LUPI.
muita mukavia piipahtamise arvosia paikkoja mm. Kuohu Pub ja Cafe Lillemor. ja TV-baari Heinäpääsä.
+Lisää kommentti
Yksi unohtui listasta: Sallin baari Valtatiellä.

Se olikin ainoa paikka ja kerta, kun manne tarjosi minulle pienen tuopin keskiolutta. Mitähän taka-ajatuksia pojilla mahtoi olla mielessä..?

M. A. Numminen kirjoitti 80-luvun lopussa kirjan Baarien mies, jossa hän esitteli suosikkibaarejaan. Sallin baari oli ainakin mukana oululaisbaareista.
Ilmoita
45 ja Sarkka. Siinäpä vanhinpien toimivien joukosta.
Ilmoita
Onko Tuisku-pubi vielä toiminnassa?
2 VASTAUSTA:
Siellä saa puukkoa ainakin.
sddddddddddddddd kirjoitti:
Siellä saa puukkoa ainakin.
Tuiskuhan on kohtuullisen rauhallinen paikka nykysin.ei ainakaan itellä ole mitään ongelmia siellä ollut.
+Lisää kommentti
Baari-käsitteen merkitys on vuosien myötä laventunut käsittämään kaikenlaisia juottoloita. Minä tarkoitin perinteistä SUOMALAISTA BAARIA, jossa myydään vain KESKIOLUTTA. Nämä ovat käytännössä kadonneet niin Oulusta kuin monesta muustakin kaupungista.

Onko kukaan käynyt 80-luvulla Nummisen ylistämässä Tampereen kauppahallin kahvilassa? Puuliedellä haudutettu läskisoosi ja pullo keskiolutta on makukokemus, jolle ei ole vertaa – tämän toteaa Numminenkin.
2 VASTAUSTA:
Ei kai noita "vain keskiolutta" -baareja enää ole oikein yhtään missään. Mutu-teoriani on, että ne katosivat viimeistään siinä vaiheessa, kun keskaria alettiin myymään jokaisella r-kioskilla. Kyllähän vielä tuossa 1980/1990-luvun vaihteessa oli selkeä ero baarilla, kahvilalla ja ravintolalla. Nythän tämä keskieurooppalaistyyppinen bistro-kulttuuri on tehnyt suunniilleen kaikista paikoista jonkinlaisia niiden kaikkien yhdistelmiä. Itse olen kyllä sitä mieltä, että ne keskari-paikat joutivatkin katoamaan. Mutta otetaan nyt tässä kuitenkin esille yksi: Suopursu (tjsp) Mustallasuolla
Läskisoosia sai ainakin ennen myös Sarkasta!
+Lisää kommentti
VäriTV-baari ( Villen baari ) Tarkka-ampujan kavulla, Tullibaari , Ylläsbaari, Kuparikulma, Aleksinbaari, Pirtelöbaari, Oulun baari, Mastobaari mm. Nythän oli käsittääkseni kyse baareista, EI ravintoloista joita jotkut muistelivat.
Ilmoita
...hah-hah haa..kukkaan ei muistanut VAINIKKAa,vai olikohan oikeammin vainion baari siirtolantiellä välivainiolla.oli jukebox ja muutenki mukava meininki...ai niin,ja TERON BAARI kuivasjärvellä oli kans semmonen oikia kaljapaari meininki...
1 VASTAUS:
(Lahjan baarit) Koskelankylän baari Koskelantie ja Vilkkutien kulmassa sekä Pikkubaari Koskelantien ja Tuulentien kulmassa 60-70 luvulla. Lisäksi Häkki baari kastellissa
+Lisää kommentti
Olihan myös Tarmon Baari
Ilmoita
niin ja ylikylän kahvila
Ilmoita
Pakkahuoneen baari, Martan baari, Lentävä lautanen, Hovinarri, Pikkunarri, Wilbert, Valion baari, Botnia pub, Valmeri
1 VASTAUS:
Sinikan baari Kirkkokadulla suunnilleen entistä Kauppahotellia, nykyistä Tapiolan konttoria vastapäätä oli pieni ,viihtyisä baari. Valiolla oli ainakin kaksi baaria, molemmat Isonkadun varrella eli toinen Albertinkadun kulmassa ja toinen aika lähellä Tuomiokirkkoa. Niissä käytiin syömässä ihania jäätelöannoksia. Antellin baari Kirkkokadulla lähellä Pohjalaista kirjakauppaa ja Centrumin baari ,jossa oli ehkä Oulun ensimmäinen tilaisuus saada samettijäätelöä.
+Lisää kommentti
Aseman lähellä oli Marleena ja Peili-baari. Lävistäjällä oli kans joku baari jonka nimeä en enää muista. Lävistäjän baaria piti kaks miestä joittenka nimet on kans unohtunut. Peili baaria piti muistaakseni Maire niminen vanhempi nainen. Onhan noita paikkoja Oulussa tullu ja menny. Semmosta se on tämä elämä.
1 VASTAUS:
Kirsti osti sitten sen peilibaarin. Myöhemmin se muuttui kikan grilliksi.
+Lisää kommentti
Kiimingin kelobaari, tosi junttila.
4 VASTAUSTA:
...ei kyllä kuulu ouluun kiminkin asiat...
cscscscreuuuyolllm kirjoitti:
...ei kyllä kuulu ouluun kiminkin asiat...
onko jäänyt uutiset lukematta? Kiiminki on nykyään osa Oulua
16+15 kirjoitti:
onko jäänyt uutiset lukematta? Kiiminki on nykyään osa Oulua
Ei muuten ole. Lande on landea ja patelalaisetkin sen tietää.
Kaupunkilaisherra kirjoitti:
Ei muuten ole. Lande on landea ja patelalaisetkin sen tietää.
repsikka oulun martinniemessä,ennen kuului pateniemikin haukiputaaseen.
+Lisää kommentti
Lävistäjällä oli kovamainenen Rio baari. Asemaa vastapäätä oli taksimiesten suosima Akvaario-baari, se oli Järvenpään perustama ennen Hovinarria.
Sokos tavaratalossa ja Anttilassa oli kans baarit, en muista oliko centrumissa.
Mari baari oli Hallituskadulla.
6 VASTAUSTA:
Olihan siellä Centrumissa jonkinlainen baari. En kyllä oikein muista minkälainen. Sokoksen baarissa oli töissä tosi nättejä naisia...
>>Mari baari oli Hallituskadulla
Usein käytiin. kirjoitti:
>>Mari baari oli Hallituskadulla
mutta entäs se Raksilan Urheilu- Baari?
Mari- baari jääny mieleen opiskeluajoilta kun tuli käytyä siellä syömässä. Jostain tieto, että Mari - baari pysyi hengissä aika kauan?
Lävistäjällä oli lävistäjä eli kahvikevari, rionbaari oli tipalaa vastapäätä. Elobaari oli.....
http://www.parhi.fi/2016/12/30/oulun-menneet-nykyiset-baarit-kartalla/
- tässä lukee Lävistäjällä kahvi kievari
+Lisää kommentti
Lävistäjällä olevaa baaria sanottiin lävistäjän baariksi. Rion baari oli Heikinkadun päässä lähellä kirkkoa. Siinä kulmassa mitä tarkoitetaan Päätalon kirjoissa nimellä "kolmen kahvilan kulmaus".
1 VASTAUS:
Mikä baari se oli vielä ainakin 60-luvun lopussa / 70-luvun alussa siinä Koulukadun ja Linnankadun kulmassa. Omituisen näköinen tönö ja baariin mentiin kulmasta sisään korkeita rappusia. Eikö se ollut Rion baari?
+Lisää kommentti
TIMPANMESTA toiminut yli 30 vuotta samalla omistajalla. Kaupungin toiseksi vanhin paikka, joka ollut samalla omistajalla.
5 VASTAUSTA:
Kaunko siinä on ollut baari? Aiemmin oli Marion.mesta nimellä ja alun perin kait kupari kulmana.
Kalja-ukko kirjoitti:
Kaunko siinä on ollut baari? Aiemmin oli Marion.mesta nimellä ja alun perin kait kupari kulmana.
Vuodesta 1968 baarina (Kupari-Kulma). Sitä ennen ruokakauppa.
Kuka muistaa? Aika lähellä Timpan mestaa oli tämä. Persoonallinen, omantyylisensä paikka.
Timpan mesta ja elari tuttuja paikkoja, muutamat lärvit tuli vejettyä ja nuorempana koulupäiviä flipperin seurassa vietettyä.Juke
Minulta varastettiin pyörä Timpanmestan edestä (joskus -80 luvulla), kun en muistanut kiireissäni lukita sitä - oli niin karmea jano.
+Lisää kommentti
Eipä kukaan muistanut tervaporvaria oli nykyisen 45 paikalla.
2 VASTAUSTA:
No ei varmaan, kun siinä oli ennen Zivago. Tervaporvari oli Arlin paikalla Saluunan alakerrassa.
Ceepe kirjoitti:
No ei varmaan, kun siinä oli ennen Zivago. Tervaporvari oli Arlin paikalla Saluunan alakerrassa.
Niinpä se oli ennen zivakoa.
+Lisää kommentti
Humina!
1 VASTAUS:
joo. humina pääsi kans elokuvaan, kun k......järven mummo keitti ryyppykansalle pesuvadilla puuroa. se talo näki elämän nurjan puolen.
+Lisää kommentti
Patelan Kaarnakari ja Toppilan TB, tunnettuja huolisikka baareja, samoin Unionit nykyisen Teräsrenkaan paikalla Alppilassa ja toinen Limingantullissa ent. Wetterin talossa.
Länsi Tuioran Shellissä oli iso baari.
Ilmoita
Lähes jokaisessa lähiössä on ollut baari ja Tuirassa ja keskustassa useita, joten kokonaismäärä on ollut useita kymmeniä. Suurin osa niistä on ollut tavallisia baareja, joten niitä ei voi kutsua legendaarisiksi baareiksi.

90-luvun alussa aloitti Redneck-niminen baari Valkealinnan talossa. Siellä oli erittäin vaatimaton kalustus, mutta tarjoilu pelasi niin kauan kuin vain pystyi kävelemään baaritiskille. 1-vuotisbileissä, jotka järjestettiin ”kanta-asiakkaille”, tarjottiin pontikkaa ja puoliraakaa sikaa.
1 VASTAUS:
90-luvun alussa aloitti myös vanhan paloaseman paikalla Grammari ja toimi siinä kevääseen -96 saakka. Meno oli hurjaa ja muistelen siellä jossain vaiheessa olleen läänin kovimmat keskioluen myyntilukemat.
+Lisää kommentti
Lille mår niminen paari tuolla saariston kadulla
2 VASTAUSTA:
Tarkoitatko Lillemor? Se kyllä mahtoi olla Pakkahuoneenkadulla. Ja sittenhän siinä samoilla seuduilla (vieressä?) oli se Cafe Adam, joka oli Oulun merkittävimpiä rokkipaikkoja ehkä joskus 80-luvun lopulla. Siinä jossain nykyisen Nightclub Tähden paikalla ne taisivat olla, jos yhtään oikein hahmotan.
Lillemorissa oli kiva miestarjoilija. Hän oli jäänyt yöksi nukkumaan tiskin taakse ja kuoli yöllä pienehkössä tulipalossa - 90 luvulla
+Lisää kommentti
Saluuna oli hyvä kapakka.
Ilmoita
Olin kerran 80-luvun alussa Rannan Matalassa, jossa oli koolla "vakioasiakkaita" eli ns. lavean tien kulkijoita. Yhtäkkiä venkulat alkoivat rettelöidä, jolloin paikan omistaja huusi kovaan ääneen, että "nyt meni tämä paikka kiinni" - ja niinhän se menikin ja vielä keskellä päivää.
Ilmoita
Näihin baareihin liittyy monia muistoja. Tämä liittyy Kalinkaan.

Se oli lauantai-iltapäivä joskus 80-luvun alkupuolella. Baariin tuli Raksilasta porukkaa, jonka joukossa oli eräs ei-niin-liikunnallinen henkilö, jolle alkoholi ei vain yksinkertaisesti sopinut, koska jo muutaman olutpullon juominen näkyi heti niin naamasta kuin muustakin käytöksestä.

Baaria hoitanut nainen määräsi kyseisen henkilön poistumaan baarista, mikä sai tämän tietenkin kimmastumaan. Poistuessaan henkilö uhkasi polttaa koko paikan, mutta kuten historia on osoittanut, se jäi vain uhkauksen asteelle.
2 VASTAUSTA:
Ritola Tipalan lähellä.
Baaria pitivät kaksi ihanaa naista, jotka olivat erittäin ystävällisiä kunnollisille asiakkailleen. He auttoivat pulassa olevaa vaikka velaksi ruokaa antamalla joskus, ja saivat siitä sitten myöhemmin korvauksen. Muistelen heitä kaipauksella.
+Lisää kommentti
Myllyojalla oli myös Monttubaari.
1 VASTAUS:
Monttubaari-Marion mesta-Karvarin keidas eli Bermudan kolmio :)
+Lisää kommentti
Reikku
Myllytulli
Freetime
Pohjantähti
Martin
Tiffany
Rattoria Demon
kahvila Rival
Ilmoita
Muistiko kukaan mainita Loiskeen baaria Tuiran suunnalla?
Ilmoita
Hinkulan baari oli Vilkkutiellä siellä Koskelan ja Mustasuon suunnalla. Patelassa oli baari mutta nimi on unohtunut.
Ilmoita
Kertokaahan tarinoita kyseisistä paikoista ja ajasta millon tapahtunut,mukava lukea vanhoja juttuja:)
4 VASTAUSTA:
Valmeri oli KAMALA !!!!! yksinäiselle vessassa kävijälle . Vessa oli alhaalla missä paikalliset hampuusit pelasi biljardia hyvä kun pois pääsin .
niina1970 kirjoitti:
Valmeri oli KAMALA !!!!! yksinäiselle vessassa kävijälle . Vessa oli alhaalla missä paikalliset hampuusit pelasi biljardia hyvä kun pois pääsin .
Valmerissa varastettiin tyttökaverin käsilaukusta 200 mk ja kukaan vieressä ollut ei tietenkään nähnyt mitään. Tyttökaveri kävi vessassa ja oli jättänyt laukkunsa pöytään. Samalla kertaa kävin itsekin ja taisinpa lähteä ensiksi. Jos olisin ollut lähtemässä tyttökaverini perästä, niin laukku ei taatusti olisi jäänyt yksin pöytään, vaan olisin odottanut Kulta-Katariinani palaavaksi.

Valmeri oli rosvojen paikka ja sen paikan ulkopuolella se Ahteen pöljäpoikakin sai loppunsa. Kävin siellä täsmälleen tuon yhden ainoan kerran bussia odotellessa.
Valmerissa kerran kirjoitti:
Valmerissa varastettiin tyttökaverin käsilaukusta 200 mk ja kukaan vieressä ollut ei tietenkään nähnyt mitään. Tyttökaveri kävi vessassa ja oli jättänyt laukkunsa pöytään. Samalla kertaa kävin itsekin ja taisinpa lähteä ensiksi. Jos olisin ollut lähtemässä tyttökaverini perästä, niin laukku ei taatusti olisi jäänyt yksin pöytään, vaan olisin odottanut Kulta-Katariinani palaavaksi.

Valmeri oli rosvojen paikka ja sen paikan ulkopuolella se Ahteen pöljäpoikakin sai loppunsa. Kävin siellä täsmälleen tuon yhden ainoan kerran bussia odotellessa.
Vai oli se Ahteen pölijäpoika..voisitkohan kirjoittaa nimelläsi niin lähetän sulle kukkia.terveisin,Terho Haikonen
Valmerissa kerran kirjoitti:
Valmerissa varastettiin tyttökaverin käsilaukusta 200 mk ja kukaan vieressä ollut ei tietenkään nähnyt mitään. Tyttökaveri kävi vessassa ja oli jättänyt laukkunsa pöytään. Samalla kertaa kävin itsekin ja taisinpa lähteä ensiksi. Jos olisin ollut lähtemässä tyttökaverini perästä, niin laukku ei taatusti olisi jäänyt yksin pöytään, vaan olisin odottanut Kulta-Katariinani palaavaksi.

Valmeri oli rosvojen paikka ja sen paikan ulkopuolella se Ahteen pöljäpoikakin sai loppunsa. Kävin siellä täsmälleen tuon yhden ainoan kerran bussia odotellessa.
Eihän missään muuallakaan voi jättää rahojaan pöytään kun lähtee itse pois, osaksi omaa syytään ne katosivat.
Tunsin sattumalta tämän Ahteen, eikä hän ollut mitenkään pöljämpipoika, tietenkin riippuu siitä keneen häntä vertaa, tässä voisi verrata vaikka sinuun.
+Lisää kommentti
Vielä 70-luvulla Valtatie 57:ssä toimi OOK:n baari, kunnes se lopetti vuosikymmenen loppupuolella ja samassa rakennuksessa aloitti toimintansa sähköurakointiliike Suomen Olvis Ky, joka toimi siinä muutaman vuoden ajan. 80-luvun alkupuolella puurakennus purettiin, ja siihen rakennettiin liikekiinteistö, jossa aloitti nimensä kadunnumerosta ottanut ravintola

Suomen Olviksen yrittäjä esiintyi päähenkilönä dokumentissa Autobonus, josta kerrotaan tarkemmin tuossa mainiossa blogissa:

oulun1.blogspot.com/2011/12/autobonus.html
Ilmoita
holovi,kyllä natsaa
Ilmoita
Mitähän se ravintola Guru Osku nykyään hommaa. Jonka käden jälkiä olivat legendaariset DNC ja Cuba. Mitähän niille natsi portsareille kuuluu.
1 VASTAUS:
Onko O ns. tralalaa?
+Lisää kommentti
Tietäiskö joku mikä sen baarin nimi oli joka sijaitsi siinä torikadun ja kauppurienkadun kulmassa ennen tätä nykyistä baaria ja hevimestaa. Vaikutti hämärältä paikalta.
3 VASTAUSTA:
Newski vaikutti hevimestan paikalla 95-96 ilman kaupparekisteröintiä.
kuu3 kirjoitti:
Newski vaikutti hevimestan paikalla 95-96 ilman kaupparekisteröintiä.
Ravintola Väinö myös vaikutti vähän aikaa hevimestan paikalla.
kuu3 kirjoitti:
Newski vaikutti hevimestan paikalla 95-96 ilman kaupparekisteröintiä.
Kiitos tiedosta. Newski se taisi olla. Kävimme siellä entisen miesystävän kanssa useita kertoja.
+Lisää kommentti
ritola baari oli kans hyvä
sieltä saatiin "lumipallo"
ja pantiin sitä joukolla haukiputaalla.
haukiputaalla eli nykyinen oulu oli kans
monta hyvää baaria
onko moni oululainen käynyt niissä?
5 VASTAUSTA:
Muistatteko aseman läheisyydestä ko paikan? Hyvin pieni tiloiltaan, sisään mahtui vain muutama asiakas kerralla. Mukava tunnelma. 80-luvun loppua.
harry's bar kirjoitti:
Muistatteko aseman läheisyydestä ko paikan? Hyvin pieni tiloiltaan, sisään mahtui vain muutama asiakas kerralla. Mukava tunnelma. 80-luvun loppua.
Jos tarkoitat sitä pientä ns. pystybaaria, niin muistan ainakin sellaisen. Oliko se asemakadulla?
Timpe kirjoitti:
Jos tarkoitat sitä pientä ns. pystybaaria, niin muistan ainakin sellaisen. Oliko se asemakadulla?
Asemakadulla se oli. Mitähän nykyjään on tilalla?
Timpe kirjoitti:
Jos tarkoitat sitä pientä ns. pystybaaria, niin muistan ainakin sellaisen. Oliko se asemakadulla?
Se oli Harry's Bar. Oulun ensimmäiset hana Guinnesit. Kanta paikka hetken verran.
harry's bar kirjoitti:
Muistatteko aseman läheisyydestä ko paikan? Hyvin pieni tiloiltaan, sisään mahtui vain muutama asiakas kerralla. Mukava tunnelma. 80-luvun loppua.
Olisikohan ollut Peilibaari, siellä ensimmäiset oluet alaikäisenä (-70 luvulla) ja voileivän kera.
+Lisää kommentti
Karjasillalla oli kaljapaikkana Artturin baari vai oliko se Artturila. Taisi olla Artturintiellä. Onko siinä nykyään joku asukastupa tms.

Esson baari Heinäpäässä.
Ilmoita
Niin tai näin, mutta Sallin baari Valtatiellä oli ainoa oululaisbaari, joka oli päässyt Nummisen Baarien mies -kirjaan... Sehän ei ollut mitenkään koolla pilattu.
2 VASTAUSTA:
Eipä ole Sallin baari ainoa. Myös sadan metrin päässä Sallin baarista sijainnut Kuohu pub on Nummisen kirjassa.
ja rannan matala. se nummisen kirjan takia alettiin ravintoloissa juomaan kolmosta, ennen sitä meni nelonen.
+Lisää kommentti
Willisika oli hyvä baari jossa oli erinomaiset ja isot ruoka-annokset.
Henkilökunta oli mukavaa ja meno muutenkin letkeää. Kärppä pelien aikaan oli aina kuin täyteen ammuttu.
Ilmoita
-Tuirassa Starin elokuvateatterin talossa oli Kuohu-Bub

-Karjasillalla oli Otokari, tosin se on ravintola, mutta oikeastaan baarihan se oli

-Höyhtyän osatarilla oli Kulta-Katti

-Lintulan palaneella ostarillakin oli joku baari, en muista mikä.

-Lävistäjässä oli Kahvi-Kevari nykyisen Anitan antiikin paikalla

-Lounaskeidas oli Asemakadun nykyistä pitseriaa vastapäätä. Sama pitseria oli silloin nimeltään Vesuvio

-Herkkupihvi oli Lounaskeidasta vastapäätä

-Hammarin talossa oli Patakukko ja alakerrassa baari josta tuli sittemmin pitseria jonka nimi ei tule heti mieleeni

-Samovaari oli Kirkkoa vastapäätä Isollakadulla

-Pohjoisen alikulun kohdalla oli TB ja siinäkin oli baari

-Kastellissa on Mastobaari

-Sitten tulee markettien baarit Raksilassa

-Toppilassa oli Shellin ja TB:n baari taitaa olla vieläki, samoin Tuirassa on TB:n baari
7 VASTAUSTA:
Isollakadulla vanhaa pappilan rakennusta vastapäätä (liki samassa kohtaa, mistä tultiin ulos Rion elokuvateatterista) oli baari usealla eri nimellä. Olisiko nimenä ollut Kalinka, Kasakka, Sopu-baari ja Sopu-grilli.

Rilla-baarikin oli jossain Oulussa, oliko Tipalan lähellä vai josain muualla.

Vanha-Artturi toimii vieläkin Välivainiolla, miten lienee välillä sen kaljanmyynnin kanssa?
Kuohu ja Kevari on jo mainittu aikaisemmin.
.... kirjoitti:
Kuohu ja Kevari on jo mainittu aikaisemmin.
>>Kuohu ja Kevari on jo mainittu aikaisemmin.
Sen Patakukon alakerrassa oli Cantina pizzeria.
Kastellissa oli Tillikka-baari, Isterin baari, josta tuli myöhemmin Vanha-eno, Mastobaari, Hissikka ja vielä yksi baari siinä poikkimaantien lähellä, jonka nimeä en enää muista. Peltolassa oli ravintola Katrilli ja Patamäessäkin joku Tillikan kokoinen pikku baari.

Tarinaa Mastobaarista:

http://www.oululehti.fi/etusivu/mastobaari_erään_tarinan_loppu_5030789.html
Isterinbaari kirjoitti:
Kastellissa oli Tillikka-baari, Isterin baari, josta tuli myöhemmin Vanha-eno, Mastobaari, Hissikka ja vielä yksi baari siinä poikkimaantien lähellä, jonka nimeä en enää muista. Peltolassa oli ravintola Katrilli ja Patamäessäkin joku Tillikan kokoinen pikku baari.

Tarinaa Mastobaarista:

http://www.oululehti.fi/etusivu/mastobaari_erään_tarinan_loppu_5030789.html
Olisiko tuo Patamäen baari ollut nimeltään Peskin Pub, joka oli ihan siinä vanhan kajaanintien vieressä, joka on nykyisin remontoitu asuintaloksi? Sitten tuolla poikkimaantien lähellä olevalla baarilla tarkoitat varmaan Kastello-taloa, joka on siinä torpantien päässä, lähellä poikkimaantien ja kajaanintien risteystä. Siinähän toimi ennen pizzerian ohella myös baarikin vielä 2000 -luvullakin. Nykyisin taitaa olla pelkkä pizzeria, vain onko tällä hetkellä mitään toimintaa, en ole käynyt katsoon.
huomioita1 kirjoitti:
Olisiko tuo Patamäen baari ollut nimeltään Peskin Pub, joka oli ihan siinä vanhan kajaanintien vieressä, joka on nykyisin remontoitu asuintaloksi? Sitten tuolla poikkimaantien lähellä olevalla baarilla tarkoitat varmaan Kastello-taloa, joka on siinä torpantien päässä, lähellä poikkimaantien ja kajaanintien risteystä. Siinähän toimi ennen pizzerian ohella myös baarikin vielä 2000 -luvullakin. Nykyisin taitaa olla pelkkä pizzeria, vain onko tällä hetkellä mitään toimintaa, en ole käynyt katsoon.
Patamäessä oli tosiaan Peskin Pub, alkujaan paikka oli kauppa. Viimeiseltä nimeltään baari oli Jussin Messi. Kyseisen baarin yläkerrassa olleessa huoneistossa yhden elinkautisen(15v) aikaisemmin istunut ja Koiviston armahtama Hautamäen Reksi tappoi naisen 1995 sai elinkautisen ja istui 13v.
Nykyään talo on asuinkäytössä.
+Lisää kommentti
-Tuirassa Merikosken kadulla Tervaleijona-talossa (kop) oli Torni-Baari ja Rilla-baari oli samalla puolella katua noin bussikuskien taukotuvan tienoolla.

-Merikulma entisen ravintola Merikosken alakerrassa.

-Alppilassa Alppi-baari

-
1 VASTAUS:
Merikulma ei ollut baari vaan A-ravintola.
+Lisää kommentti
patelan essolla käytiin kahvilla kun tultiin kellon nuiorisoseuralta tansseista
2 VASTAUSTA:
Mikä baari se oli siellä patelassa, lähellä uimarantaa, vanha puutönö. Kävin siellä 12-vuotiaana pikkutyttönä (-84) yrittään josko myis tupakkaa, ei myynyt, ja pelotti pirusti ne asiakkaat.
vieläkin pelottaa kirjoitti:
Mikä baari se oli siellä patelassa, lähellä uimarantaa, vanha puutönö. Kävin siellä 12-vuotiaana pikkutyttönä (-84) yrittään josko myis tupakkaa, ei myynyt, ja pelotti pirusti ne asiakkaat.
Mahtoiko tämä olla kaken lika-niminen ruokaravintola? 70-80-luvuilla oulussa toimi ko baari jota kovasti vappuaamiaisinakin hyödynnettiin? Alkuperäinen omistaja oli Kauko ? Joka hankki kokkikokemuksensa saksassa ja ruotinlaivoilla. Kaken käsialaa on myös kaken pösö jossa oli evästä kahdelle aikamiehelle. Missähän kake nyt mené?
+Lisää kommentti
Rattori klubi se vasta mesta olikin!sielä hengathin ja tokathin säälliseen tappiin asti,aukioloajat oli siihen aikaan erit....siellä istui Röyhkän Kake sekä älykkö veltto virtanen,Jestas että nuoret pojjaat jo silloin persoonia ja isoja,Kaukolla oli tuo suu sanallinen viestintä jo silloin hallussa,HEH!pojat iskivät tyttökaverini molemmin puolin,Minä olin kuulemma liian nuori,Tosiasiassa alaikäinen kyllä..Siihen aikaan oli meilä päin muodissa henkkareiden väärennys,Silloinkin istui kolme saman nimistä kyseisessä riemuliiterissä.Oi aikoja...Musiikillinen antikin oli aika eläväistä ei teknosta tietoakaan..
Ilmoita
Oliko pahamaineinen Rion baari entisen 'Tipalan' viereisessä korttelissa? Se vanha puutalo, jonka kellariin mentiin ja kulmassa oli karu sisustus ja epämääräinen maine. Nykyisin siinä on Maistraatti. Sanottiinko sitä baaria myös Ritolaksi?
1 VASTAUS:
Kyllä sanottiin Ritolaksi.
+Lisää kommentti
Alppi Baari alppilassa. Kippari baari topilassa. Huoltamo baari Union/Plussa toppilassa.
Ilmoita
Ritola Isollakadulla.
Ilmoita
Linja-autoaseman baari Torinrannassa on jäänyt mainitsematta. Se purettiin 80-luvun alkupuolella. Koska se sijaitsi linja-autoasemalla, siellä oli monenlaista kävijää.

Kävin siellä ensimmäisen kerran alaikäisenä Vapunpäivänä 1980. Eräs kaveri oli juuri täyttänyt 18, ja hän kävikin ostamassa meille molemmille pullon keskaria.
3 VASTAUSTA:
Suopursu eli Pursu Mustasuolla.
Takavainio kirjoitti:
Suopursu eli Pursu Mustasuolla.
Legedaarinen Karutsa Kempeleessä
RokkabillyPaukku kirjoitti:
Legedaarinen Karutsa Kempeleessä
Legendaarinen ruokaravintola kaketsula. Oli mast aina vappuaamiaispaikkana. On ollut myös suomielokuvasa mukana. Tuplakaukolla lähti kahden aikamiehen näläkä!
+Lisää kommentti
Asemaravintola, tai baarihan se oikeasti oli.
Ilmoita
Muistaako kukaan Kastellissa tosi pientä baaria, oli vain vissiin kolme pöytää. En ole varma, mutta oisko ollu Eno ???
4 VASTAUSTA:
Ei se varmastikaan ollut Vanha Eno, joka oli selvästikin suurempi.

Kun olin nuorena sähkömiehenä työssä Kaaperintiellä 80-luvun alussa, kävin usein lounaalla Vanhassa Enossa. Siellä oli hedelmäpeli, jonka toiminnan vakiasiakkaat olivat oppineet tuntemaan. Rupesin kerran pelaamaan peliä, ja melko pian pari miestä tuli neuvomaan, miten sitä kannattaa pelata. Jonkin ajan kuluttua olinkin jo voittanut useamman kympin rahaa.
Tillikka se oli.
$$$ kirjoitti:
Ei se varmastikaan ollut Vanha Eno, joka oli selvästikin suurempi.

Kun olin nuorena sähkömiehenä työssä Kaaperintiellä 80-luvun alussa, kävin usein lounaalla Vanhassa Enossa. Siellä oli hedelmäpeli, jonka toiminnan vakiasiakkaat olivat oppineet tuntemaan. Rupesin kerran pelaamaan peliä, ja melko pian pari miestä tuli neuvomaan, miten sitä kannattaa pelata. Jonkin ajan kuluttua olinkin jo voittanut useamman kympin rahaa.
Vanha enon paikalla oli ensimäisenä isterin baari ja olihan kastellissa kastellin
baari siinä apteekin naapurissa.
Vanha3 kirjoitti:
Vanha enon paikalla oli ensimäisenä isterin baari ja olihan kastellissa kastellin
baari siinä apteekin naapurissa.
Apteekin vieressä 60-luvukka oli Häkki-baari
+Lisää kommentti
Kastellissa piei baari, joka jokin aika sitten lopetti toimintansa... mermelo tai marmelo tms...
1 VASTAUS:
Marmosa, entinen Masto..
+Lisää kommentti
välivainiolla Tarmon baari.
Ilmoita
Crazy Cat maikkulassa joskus 80-90 luvulla. Nykyinen Pizeria Milan
2 VASTAUSTA:
Oli aluksi Harrys pub ja sitten Sallys pub ja lopuksi Crazy cat. Sallys pubin aikaan baarimikkona hääri Sallin mies Rönsy(Erkki Vehkaperä), entisen Bamperos yhtyeen laulaja.
Patamäki kirjoitti:
Oli aluksi Harrys pub ja sitten Sallys pub ja lopuksi Crazy cat. Sallys pubin aikaan baarimikkona hääri Sallin mies Rönsy(Erkki Vehkaperä), entisen Bamperos yhtyeen laulaja.
Niin, se paikka oli Maikkulassa.
+Lisää kommentti
holoviin ja xanoreitA!
Ilmoita
Kun kerran Kiiminki kuuluu nykyään Ouluun ja Kiimingin Jäälin-kylässä sijaitsevassa Pub Bumerangissa heilui veitsi viime viikolla kuolettavasti, kyseisestä Pub Bumerangista on näin tullut legenda jo eläessään.
Ilmoita
Kympinpaikka oli kunnon räkälä, mutta mukava sellanen. Joka ilta oli joku pikku nujakka. Ei mitään isompaa vaan sellasia nyrkillä päähän ja päätä tolppaan juttuja.
Ilmoita
Mitä osaatte kertoa kempeleessä sijaitsevasta pohjan kievarista?
2 VASTAUSTA:
Oliko se Karutsa siellä vako Kempeleen keskustassa?
ajelin 80 luvun alussa yöjalassa Sarkkirannasta pohjankievarin ohi, oli aamuyö ja kievarissa oli ollu jotkin naamiaiset. keskellä tietä hortoili jumalattomassa takatuupparissa jäniksen puvussa oleva mies. luulin ensin että nyt on menny pillu päähän mutta oli se. liekkö ollu Pedro hietanen...
+Lisää kommentti
Ei varsinaisesti liity kyllä tähän.
Muistista on hävinnyt yökerhon nimi.
Eli mikä yökerho oli nykyisen Tivolin(?) paikalla ennen Onnelaa?
1 VASTAUS:
Hot Night Club joka sitten Onnelan alta muutti Asemakadulle
+Lisää kommentti
Onks kellää muistissa Teron baaria Kuivajärvellä siin kaupan yhteydessä?
noista eellä mainituista taisi toimia pisimpään.
Sit onTimpan mesta myllyojalla. Eiks se o vieläkin
2 VASTAUSTA:
Teron baari toimii edelleen, Aino siellä myy pirteänä, kannattaa käyvä, kiva kuppila
Aino on Oulun kovin jätkä. (mutta älä mene sitä Ainolle sanomaan, hän vastaa, ettei hän ole mikään JÄTKÄ!!!!) :D ;)
...niinkuin ei olekaan!
Aino myy vielä yli 80-vuotiaana shotteja omista poimimistaan metsämarjoista, pyöräilee, luuttuaa laattiat, pyyhkii pöydät, keräilee lasit ja hoitaa kaikinpuolin hommat ja on aina ystävällinen ja hymyilee ja jos tapellaan, Aino hakee keittiöstä valurautapannun ja uhkaa poikia sillä, poliiseja ei soita, eikä ne poijjaat sitte ilikiä tapellakaan!
Ja vaikka kuinka tuhmana ja tyhmänä on ollut Teron baarissa päissään, niin Aino sanoo aina hymyillen "kiitos ja tervetuloa uudelleen"!
Niin ja Ainoa naurattaa aina ihan aidosti kaikki humalaisten höpinät, vitsailut ja pöljäilyt.
Ainolla on hyvä sydän ja upea huumorintaju ja oikea elämänasenne.

Kunpa kaikki maailman baarimimmit olisivat kuten Aino!!!!!
+Lisää kommentti
kauppahotellin ravintolassa sai sipuliviinaa. Sitä ei missään muualla saanut.
Oli niitä Liskon erikoisia, jota Paakit vielä jatkoivat aikoinaan.

.
1 VASTAUS:
Jumprun yläkerran ruokaravintolassa sai mannapuuroa carillosilmällä
+Lisää kommentti
Muistaako kukaan Narri pubia joka oli nykysen H&M paikalla toisessa kerroksessa. Siellä tuli aina käytyä ennen kuin meni Hot night baariin. Hotin jonon näki aina Narrin ikkunapöydiltä. Mahtava paikka. Pääsin ite kanta-asiakkaaksi ja siten myös ilmasen juoman taivaaseen kanta-asiakas iltoihin. Narr i saisi tulla takaisin.
1 VASTAUS:
Martinniemi on nykyään Oulua. Siellä oli 60-luvulla Santos-baari jossa merimiehet istuskeli mielellään. Myöhemmin sen nimi oli Repsikka-baari.
Kuuluisa kuppila oli Varjola 50-luvulla. Samoihin aikoihin oli Tenho-baari ja Peltosen kahvila. Mahlakaarron kuppila oli lähellä yhtiön porttia ja satamaruokala oli rannassa. Pömilö on toiminut joskus 50-luvun alussa, olikohan se osuuskaupan kuppila?
Kioski-baaria piti Järvenpää ja se oli tehty yhtiön entisestä porttivahin rakennuksesta ja siirretty rukoushuoneen tieristeykseen.
Martin keidas oli työväentaloa vastapäätä vielä kymmenkunta vuotta sitten.
+Lisää kommentti
Hintan humina, ei ollut pitkä matka kirkkoon jos katumus iski...
1 VASTAUS:
Eipä niin, siitä vaan tien yli Eljas-pappia morjenstamaan.
+Lisää kommentti
Mitkähän oli baarien nimet jotka 70-luvun puolessavälissä toimivat Torikatu 48 rakennuksessa ja Torikatu 34 rakennuksessa se tosin Aleksanterinkadun puolella ?
2 VASTAUSTA:
Olisiko ollut Tulli-baari 48:ssa..?
8ujjh kirjoitti:
Olisiko ollut Tulli-baari 48:ssa..?
Ei ollut Tulli-baari, se oli kirkkokadulla. Ihan penska olin silloin ja muistan että sieltä sai merkkareita ja pajatso paikassa myös oli. Kessu haisi ja keltaiset juomat oli ukkoilla pöydässä :)
+Lisää kommentti
Potnapekka oli aikanaan Oulunsuussa. Nykyään on muistaakseni Siwa siinä paikalla ja se vanha rakennus purettu.
1 VASTAUS:
Potna: Alunperin Myllyahon kauppa, sitten Isterin baari, Potnapekka, Vanha Eno, ja viimeksi Isterin baari uudelleen. Talo purettu kevät 2001, oli Siwaa vastapäätä.
+Lisää kommentti
Pateniemessä oli Pate-baari Pateniementiellä Itälahdentien risteyksen kohdalla. Samaa tietä vähän pohjoiseen oli "uudessa" liikerakennuksessa tien länsipuolella Pirkan baari (tai Pirkon tai Pirkka, nyt en ole aivan varma oikeasta kirjoitusasusta, paikalliset kyllä sanoivat menevänsä Pirkkaan). Tietä vielä vähän pohjoiseen oli Honkabaari Honkapirtissä. Patelassa oli myös baari Hermanni työväentalolla, joka sijaitsi nykyisen Höylätien päässä Suvitien varrella.

Näistä paikoista Pate oli ehdottomasti aidoin jos aitouden mittarina on asiakaskunta ja tarjolla olevan "ruoan" ikä. Tuohon maailmanaikaan piti olla ruokaakin tarjolla jos aikoi myydä alkoholia ja kyllähän Paten jääkaapissa se yksi lihis tai sinisen pätkä oli. Ja oli ollut vähän pidempäänkin.

Esson baarin toiminta loppui joskus 80-luvun puolivälissä omistajanvaihdon yhteydessä. Sai sieltä vielä senkin jälkeen kahvia ja lihiksen, mutta paras terä katosi.
Ilmoita
Asemakadulla oli Night Train.Pikkunen baarihan se oli..Viikonloppusin harvemmin pääsi istumaan.Mutta kalja oli halpaa.Alle kahella eurolla tais saada joskus oluen.
5 VASTAUSTA:
Johan on ollut halpaa, jos olut on maksanut alle kaksi euroa. Soapiko tuota eppäillä.
Pekko Himonen kirjoitti:
Johan on ollut halpaa, jos olut on maksanut alle kaksi euroa. Soapiko tuota eppäillä.
On se Oulun nyky hintoihin verrattuna.monessa paikassa on jo 5e tuoppi.
1.80 per tuoppi oli joskus 2005 korvilla. Shottejakin sai kahdella eurolla. Loistava paikka, vastaavaa kaipaisi tänne kun tuo Linja25:kin lopetti.
Pekko Himonen kirjoitti:
Johan on ollut halpaa, jos olut on maksanut alle kaksi euroa. Soapiko tuota eppäillä.
98 penniä oli olut 60-luvulla
kaks penniä jäi markasta jotka kerättiin illan mittaan
pöydälle ja sit lattialle siivoojalle pyyhittiin ne.
näin oli ennen vanhaan martinniemessä kun keskiolut tuli vapaaksi.v1969
Pekko Himonen kirjoitti:
Johan on ollut halpaa, jos olut on maksanut alle kaksi euroa. Soapiko tuota eppäillä.
vuonna 1969 olut 92 penniä
+Lisää kommentti
Minua on askarruttanut syy miksi minä muistelen käyneeni lapsena 60-70 luvulla Oulussa valion baarissa, kun nähdäkseni olen käynyt Antelin kahvilassa entisellä Sokos-aukiolla. Tälläkin keskustelulinjalla esiintyy Valion baari, mutta missä se oli tarkkaan ottaen?
4 VASTAUSTA:
Valion baari oli Albertinkadun ja Isokadun kulmassa, missä nykyisin on lahjatavaraliike.
1957 kirjoitti:
Valion baari oli Albertinkadun ja Isokadun kulmassa, missä nykyisin on lahjatavaraliike.
Varmasti olet oikeassa, koska isolla kadulla on ollut Valion baari joidenkin historiatekstienkin perusteella. Kuitenkin tinkaan vielä. Minun pari ystävää muistelevat myös, että nykyisellä Anttellin kahvilakonditorian paikalla olisi ollut myös Valion baari ennen v 1977, jolloin se siirtyi Anttellin kahvilaksi. Valion baareja on ollut useampia Oulussa. Pitäneeköhän tämä paikkansa?
karitaneli kirjoitti:
Varmasti olet oikeassa, koska isolla kadulla on ollut Valion baari joidenkin historiatekstienkin perusteella. Kuitenkin tinkaan vielä. Minun pari ystävää muistelevat myös, että nykyisellä Anttellin kahvilakonditorian paikalla olisi ollut myös Valion baari ennen v 1977, jolloin se siirtyi Anttellin kahvilaksi. Valion baareja on ollut useampia Oulussa. Pitäneeköhän tämä paikkansa?
Kyllä siinä Antellin paikalla oli Valion baari. 60-luvulla käytiin kaverin kanssa siellä syömässä lapsille kalliit (1mk) Marianne jäätelöannokset teräskulhoista, vanilja-suklaa- ja mansikkapallot, mukana hilloa, kermavaahtoa ja aina joskus, jos kävi tsäkä, paperinen päivänvarjo. Saihan sieltä sitten ostaa jäätelöäkin, kun ei kaupassa ollut vielä 60-luvulla pakastimia.(ei ainakaan Lukkarilassa tai Raappanalla tai Lehistolla.)
oululainen3 kirjoitti:
Kyllä siinä Antellin paikalla oli Valion baari. 60-luvulla käytiin kaverin kanssa siellä syömässä lapsille kalliit (1mk) Marianne jäätelöannokset teräskulhoista, vanilja-suklaa- ja mansikkapallot, mukana hilloa, kermavaahtoa ja aina joskus, jos kävi tsäkä, paperinen päivänvarjo. Saihan sieltä sitten ostaa jäätelöäkin, kun ei kaupassa ollut vielä 60-luvulla pakastimia.(ei ainakaan Lukkarilassa tai Raappanalla tai Lehistolla.)
Ketjun tarkoitus on muistella oululaisia kaljabaareja eikä niinkään muita kuin esim. jäätelöbaareja...
+Lisää kommentti
Kertokaa mullekkin minäki haluan tietää!Mahtava lukea tätä repertuaaria,monenmoisia muistoja kyseisistä paikoista mieleen pulpahtanut.Hauskaa luettavaa,ollaan nauraa tiristy kaverin kera siihen malliin että kaverilla tirahti jo pöksyynkin...................pis..
Ilmoita
onko muuten nokikeppi paaria
Ilmoita
Asemakavulla oli 90-luvun alussa omituinen kahden baarin yhdistelmä, oliko nimeltään "In & Out Bar"? Rattorin tilalle tuli Mosel, sen valtasi homoporukka. Asemakadulla oli myös baari missä oli Stigan jääkiekkopelejä. Vanha Never Grow Old Valkealinnan kulmassa oli tunnelmaltaan nykyistä parempi. Parhaat baarit olivat aseman ja letkupuiston liepeillä, ei niinkään ihan ytimessä.
Ilmoita
Haukanpesä kaketsulla ja peikonpesä puokkarilla, Haukkis tais muuttua Sierra Madreksi ja mikäs lienet nykyisin. Olikohan Jousimies sitten höhärillä?
3 VASTAUSTA:
Pompfelis vai Pomfelis siina paskiksen vieressä.
Ghepeto kirjoitti:
Pompfelis vai Pomfelis siina paskiksen vieressä.
Pomfelis toimi Uudellakadulla Linnahallin vieressä. Se oli tosin A-ravintola eikä perinteinen kaljabaari, jollaisia legendaarisia sellaisia tässä ketjussa on tarkoitus muistella.
Höyhtyällä oli ostarissa KULTA KATTI.
+Lisää kommentti
Crazy Horse Mäkeliininkatu 13:ssa, ihanat Saura & kumpp.
Ilmoita
Kansan-Baari,,oli silloisen Kansankadun ja Pakkahuoneenkadun kulmassa,
toisessa kerroksessa,,-60-luvulla,,20 pennin pajatsua pelattiin ja kahvia juotiin
Ilmoita
Metästäjän torppa Värtössä. Oli viihtyisä paikka, harmi ku omistaja meni tekemään jotain väärin(huhuja et huumeita ois myyny?) niin lähti luvat ravintolalta :(
1 VASTAUS:
Omistaja jäi ansaitulle sairaslomalle ja möi baarinsa pois, ei mitään huumehommia.
+Lisää kommentti
Lävistäjä on ainoa baari Suomessa jossa minut on yritetty sekä ampua että jossa olen harrastanut seksiä, ensin mainitsemaani en antanut aihetta ja toiseen en ollut itse aloitteellinen.
Ilmoita
Annos-baari oli meidän jengin kokoontumispaikka 60-luvulla. Oli poikia ja tyttöjä 10-20 henkeä. Juotiin limua ja kuunneltiin levysoittimesta mahtavia kappaleita. Tarjoilija (Annukka?) oli tosi kiva - muut eivät niinkään. Ajoivat meidät joskus kadulle, kun ei olliut rahaa ostaa tarpeeksi montaa limupulloa. Annos-baari sijaitsi Isokadulla jossain diakonissalaitoksen korttelissa.
Ykän bub Toppilassa ja Pohjan-Kaleva Alppilassa - taitavat tosin olla A-ravintoloita.
Ilmoita
Tuirassa Laineen kuppilan kulmilla eli Loiskeesta sai käydä ostoksilla vaikka keskiyöllä. Varastona toimi kadunpenkan kinokset.
Ilmoita
Ylläs-baari , Kahvila Aleksi, Väri-baari, Tulli-baari, Pirtelö-baari...
Ilmoita
Patelassa oli Libero.
Ilmoita
Tulukee viettää lauantai iltaa ja huomista äiteen
Ilmoita
Saaristonkadun ja Asemakadun kulmassa oli joskus vuonna 80 pikkunen kaljakuppila. Jokunen pöytä kapealla käytävällä ja seinällä ihmeellinen sähköinen tikanheittopeli. Iso peliohjain ja jollain valoputkilla toteutettu ukko heilutti tikkaa ja napista painamalla "tikka" "lensi" seinää pitkin tauluun. Joku varhainen elektroniikkapeli ja jättikoossa. Vihasen näköinen mamma myi kaljaa. Valmerikohan oli sitten seuraavassa korttelissa kaupunkiin päin.
Marin baarissa 80-luvun alussa toimi myyjänä Kake joka antoi kohtalaisen vikkelään lähdöt ei-toivotulle-asiakaskunnalle.
Korvenkylässä 60-70 luvuilla Elsan baari. Ja Heikinharjuntien risteyksen kohdilla Kuusamontien varressa oli joku baari kanssa em aikoihin.
Semmonen keilapeli oli joskus 70-luvulla jossa jousivivulla ammuttiin palloa ränniä pitkin ja yritettiin saada keilat nurin. Koskaan ei freeplay tullu!
Oli ne aikoja!
2 VASTAUSTA:
Vai Oliko se Kalinka siinä Koulukadun ja Saaristonkadun kaupungin puoleisessa talossa?
Siis Saaristonkadun ja RATAKADUN kulmassa oli se pikkunen käytäväbaari jossa tikkapeli.
+Lisää kommentti
Asemakadulla lähellä asemaa melkein vastapäätä vanhaa Rattoria oli joku Arina Grilli tai vastaava niminen kaljapaikka, sanottiin apinagrilliksi tai grilliapinaksi myös. Joskus 70-80 lukujen taitteessa oli tämmönen. Tilalle tuli joku oikea grilli?
Mieleen muistui myös nimenä Peili-baari. Olikos se jossain aseman kulmilla myös.
Ilmoita
Kujasen baari tais olla pakkahuoneen ja koulukadun risteyksessä. Ylityö hallituskadulla.
Ilmoita
Kaljaportti Korvenkylässä :)
Oli vähän aikaa ja lopetti. Sen jälkeen ei Hönttämäki-Korvenkylä akselilla baareja ole näkynyt. Alunperin kun Hönttistä rakennettiin 70/80-lukujen taitteessa, niin sinne piti tulla vaikka vallan mitä palveluja... Ainoa palvelu on ollut se Valintatalo, joka vaan on muuttanut nimeään E-market Mantelista Mistoksi ja sitten Valintataloksi... No saahan sitä kaljaa toki sieltäkin...
Ilmoita
Timpan mesta on tätä nykyä sulki. Ollut jo tovin aikaa. Timppa lähti Thaimaaseen ja en tiedä onko tilalla enää mitään ...
2 VASTAUSTA:
Oli se ainakin viime lauantaina auki.
ei kai? kirjoitti:
Oli se ainakin viime lauantaina auki.
60-luvulla oli Hallituskadulla kaupungintalon sivua vastapäätä Enon baari. Siellä kokoontuivat sekä kaupungin laivatytöt että kaupungin ensimmäiset popparit, eli englantilaista pop-musiikkia kuuntelevat pitkätukkaiset ja heidän tyttökaverinsa.

Teineillä oli harvoin rahaa ja kun he yrittivät istua baarissa ostamatta mitään, äkkilähtö tuli kohta suurikokoisen naistarjoilijan toimesta. Häntä kutsuttiin Kerberokseksi. Kun Eno lopetti toimintansa, joutuivat popparit tuuliajolle ja vanha Enon jengi hajosi.
+Lisää kommentti
Entäs Kirkkokadulla sittennin Sopugrillinäkin ollut baari 1970-80 lukujen taitteessa? Siis siinä Rion elokuvateatterin uloskäynnin vieressä.
2 VASTAUSTA:
Kahvi-Aula?
El Dude kirjoitti:
Kahvi-Aula?
Siinä oli mukava oluttuopposen äärellä seurata kaupungin vilinää ympärillä ja ihmetellä mihin kaikilla ihmisillä on niin kiire,baarin ikkunat oli joka suuntaan.
+Lisää kommentti
Peikonpesässä tuli vedettyä ensimmäiset rehelliset viinat (mainittiin jo). Mikä oli Mustansuon baari siellä alhaalla joskus?
1 VASTAUS:
Suopursu kukkii.
+Lisää kommentti
Eikö kukaan muista Itä-Tuirassa baaria nimeltä harrisuvanto ? Se oli siinä Valtatien ja Kalliotien risteyksen lähellä ainakin 60-70-luvulla..
2 VASTAUSTA:
Siinähän sijaitsi Sirkan baari, joka ei ollut koolla pilattu ja joka mainitaan Nummisen Baarien mies -kirjassa.
Tätä nykyä raitis kirjoitti:
Siinähän sijaitsi Sirkan baari, joka ei ollut koolla pilattu ja joka mainitaan Nummisen Baarien mies -kirjassa.
Tarkoitat varmastikin Sallin baaria..?
+Lisää kommentti
Ei kun tarkoitin baari Harrisuvanto. Saattoi joskus myöhemmin vaihtaa nimeä, kun Harri lopetti..
Ilmoita
Mitä minä muistan, paikka tunnettiin nimellä Sallin baari 80-luvulla. Koska kiinteistö on rakennettu 50-luvun lopussa tai 60-luvun alussa, siinä on hyvinkin voinut aikaisemminkin toimia baari jollakin toisella nimellä.
1 VASTAUS:
Tuo tosiaankin oli:

http://i8.aijaa.com/t/00865/13581260.t.jpg
+Lisää kommentti
Tuisku pääsi legendaaristen baarien joukkoon.
Ilmoita
Kaisa baari Nummikadun ja Torikadun kulmasa.keskari vapautui.Levyautomaatti ja mukavaa sakkia.
Ilmoita
Mutta mitä ihanaa ja ihannoitavaa siinä konnien maailmassa on?
Ilmoita
Mites tuo rannan matala? Vaihtoiko omistajaa tuon palkkamurhan jälkeen? Mitähän naiselle nykyään mahtaa kuulua? Jossain oli huhu, että vielä muutama vuosi sitten olis ollut yrittäjänä ja kunnallisvaaliehdokkaana? Tietääkö joku? Toivottavasti hänelle kuuluu hyvää, ollut rankka elämä. Baari oli melkoinen räkälä, vahva nainen kun uskalsi tehdä siellä töitä.
1 VASTAUS:
persuissako?
+Lisää kommentti
Puoluetta en tiiä, enkä sitä minkä alan yrittäjä on ollut. Kellään tietoa?
Ilmoita
Asema 33 asemakadulla oli vanha baari
Ilmoita
No bar yes bar. Barbaari
Ilmoita
90-luvun puolivälissä oli Kalevan talon kulmassa Bar-bank ja siellä se pikkuvaalee jota Lyy vahti mustiksena. Ravintolahan se oli.
Ilmoita
Ennen mentiin sarkkaan juomaan markat tarkkaan!
Ilmoita
Lentävän Lautasen ruoka maittoi joskus opiskelijapojalle, Sarkassa meni jalat alta ja taksimies vei kantamalla autoon ja autosta kämpille.
Saisipa ne ajat takaisin!
Ilmoita
Tv- baari Tarkka-ampujankadulla, Kakaravaaran baari Kansan Tahdon talossa, Grilli-Arina, olisko ollut Asemakadulla, Oulu-baari Rautatienkadulla, Torni-baari Kopin talossa Tuirassa, Matkahuollon baari torin vieressä, Tarmon baari Tarmontiellä, Plussa-baari Linnahallia ja Pomfelista vastapäätä, Kasakka-baari eli Kalinka eli Sopu-baari, jne. Mirkka-baari Jussin pyöräpisteen vieressä Tuirassa.
Ilmoita
Jukka-baari Tirolintiellä ? Alppilassa.
Ilmoita
Karoliina kaketsun ostarilla . Siellä tuli notkuttua 80 luvun keskivaiheilla hedelmäpeliä ja flipperiä pelaten kun ei ollu vielä ikää keskikeppanaan...
Ilmoita
90 -luvun lopulla tuli kokuluttua kaikki melkein... DNC jäi mieleen, Kaarle ja oliko 45 jo sillon. unohtanu nimet muttei paikkoja. nykyää stadin ja espoon kaljabaareissa.
Ilmoita
Pilssipubia nykyisen kauppuri5:n paikalla ei taidettu vielä mainita. Siellä oli vielä 2000-luvun alussa jotenkin pysähtynyt ja vanhanaikainen tunnelma, vaikka ko. baari ei tainnut kovin kauan toimiakaan.
Ilmoita
Muistaako kukaan Toppila salmen rannalla, Hietasaaren puolella, ainakin 90-luvun alussa sijainnutta Oulun pienintä baaria? Pihalla taisi olla bensapumppu ja sisällä yksi pöytä, 3 tuolia. Pullo-olutta anniskeltiin. Sijainti taisi olla uudesta sillasta vielä vähän eteen päin.
Ilmoita
Eskon krouvi ja yläkerrassa Seurahuone.
2 VASTAUSTA:
Ja oliko kellarissa Karhunpesä?
eskon krouvissa juotiin mustaa ryssää ja yhdelle meistä tuli uni ja se valu pöydän alle. jalat vaan sojotti pöydän alta. tarjoilia käski vetää timpan kintut pois käytävältä ettei kukaan kompastu.
+Lisää kommentti
Leskinen oli hyvä, nykyään "hyvien ihmisten" paikka. Pilssipub oli tosiaan klassinen keskiolubaari.
Ilmoita
Ennää ookkaa muita hyviä ku Sarkka ja Jumbru.
1 VASTAUS:
Nostalgisia!
+Lisää kommentti
MUISTAAK0 KUKAAN TUIRASTA PUISTOPAARIA JOKA OLI NYKYISEN LIDILIN PAIKAALA.SIELÄ OLI OMA NUORISOPORUKKA,JOHON KOKOONUTTIIN JA MITÄ MAHTAA KUULUA SILLE SEN AJAN NUORISOLLE?
Ilmoita
Eikö se ollu nimeltään Eeron baari?
Ilmoita
Muistaako joku 80 -90- luvun vaiheilta sellaista Kun Lillemour nimistä rokkibaaria.
Ilmoita
Joo... Lille oli eka juottola jossa vedin ihan ensimmäisen laillisen kännin. Baarimikko katto mua että et sää vittu oo ku 16 korkeintaan. Meikä reteenä löi passin pöytään että lue siitä jos osaat ja sitä kaljaa pöytään ! baarimikko huusi koko baarille että kattokaa nyt helevetti tänne tiskille ja nostakaa käsi pystyyn joka luulee että tää nulikka on 18 vee ja alako vielä vittuileen? Yksikään käsi ei noussut. Hymynkare suullaan se laski mulle kaljan ja sano : Synttärisankarille talo tarjoaa ekan.. AIKAKONEELLA TAKAS VUOTEEN 87
1 VASTAUS:
Kuulostais siltä että Markku on ollut töissä...
+Lisää kommentti
Tuirassa merkoskenkadulla oli valmeri. Tais paikan pitäjä olla kotimaaltaan italiaano???
2 VASTAUSTA:
Onko Tuirassa vielä Nak Kuk ?
Valmerin pitäjät olivat Aila ja Franco. Taisivat muuttaa Italiaan, kun luopuivat baarista. Mutta muistatteko kun 70-luvun aivan alussa (tai 60-luvun lopussa) Matti Esko soitteli rumpujaan Valmerin nurkassa ja yritti vetää muutaman lauluillankin. Ei tainnut ottaa oikein tuulta purjeisiin tulloin.
+Lisää kommentti
Elossa ollaan! tv. Oscu, - kaikkien janoisten sankari... Pomfelis, Rockwell, Disco 35, Cafe Adam, Rockoff, DNC, Cuba, ym....
Ilmoita
Huikea elämys lukea tämä keskustelu lävitse! Kiitos! Nuoruus palautui mieleeni. Noin vuonna -85 "asuin" Lille morissa ja Lentävässä. Niistä sitten lähes päivittäin Rattoriin ja Rauhalaan. Kutakuin kaikki keskustan, Tuiran ja Heinäpään baarit, mitä tässä on mainittu, on tuttuja. En tiedä mitä muulle tuon ajan Lillen, Lentävän ja Rattorin "asukeille" kuuluu. Onkohan kaikki edes selvinneet elossa? Itse en ole olutta juonut 20 vuoteen. Minusta tuli viinin lipittäjä ja "kunnon kansalainen", vaikka ei sitä varmaan moni sivusta seurannut olisi tuolloin about -85 vuonna uskonut. Mahtavaa jatkoa kaikille tähän keskusteluun osallistuneille! Hyvää alkanutta uutta vuotta!
Ilmoita
Kaketsulla sierra madre,haukanpesä,holovi,maran pubi! Siellä sitä kitattiin alaikäisenä bisseä.. No kiinnikkin jäätiin vaa ei haitannut!!! Ei taida monesta asiakkaasta olla enää tarinoijaksi!?
Ilmoita
kalervon pubi toimi aikoinaan, olikohan 80-90 luvulla. ei kovin kauaan ollu toiminnassa, olisko muutaman vuoden.
Ilmoita
Minä tämän ketjun aloitin ja poikkean nyt hieman aiheesta, koska asia koskee ravintolaa (B), eikä baaria, joita ketjun oli tarkoitus käsitellä, vaikkakin keskusteluun on otettu mukaan kaikenlaisia juottoloita.

Kuka muistaa Haarikassa muutaman vuoden ajan 80-luvun alussa työskennelleen norjalaisen tarjoilijan (vaikkakaan siellä ei ollut pöytiin tarjoilua, vaan piti itse tiskiltä noutaa)? Naisen suomen taito oli huono.

"Heja Norge!" Tuota tuli huudeltua, kun nainen haki pöydästä tyhjiä pulloja ja laseja...
Ilmoita
Paras paari oli Pomfelis.
Ilmoita
Olikohan Oulussa 70-luvulla Keidas ravintola?
1 VASTAUS:
puokkarilla oli hiidenkeidas, mukavaa porukkaa ja kalja kylmää.
+Lisää kommentti
Limingan RY
Ilmoita
Sininen Talo Välivainiolla Itse Samuli Paulaharju asunut siinä? . Erikoista istua omakotitalon olohuoneessajsokus ehkä 70 luvun lopulla
1 VASTAUS:
vai että välivainiolla
+Lisää kommentti
60- luvulla oli joku kommarien paikka, Kansan baari? Istuin vessassa paskalla ja lompsa tippui pönttöön.
3 VASTAUSTA:
sitä saa nyk ilimaseksi häpyhuulien pienennysleikkauksia oys:ssa vaikkei oiskaa kommari
reidarissa tuli käytyä vähän kauempaa,ei kukaan muista semmosta?.
Reidari oli (on?) Välkkylän opiskelija-asuntoloiden (-kylän) ravintola. Siellä näin elämäni ensimäisen stripparin. Oli muistaakseni vuosi 1983.
+Lisää kommentti
Varikko baari Nokelassa, muistaako kukaan?
Ilmoita
putka on nyt pilalla koska seinä avattiin pepersiin
Ilmoita
Keskiolutbaareista puheen ollen mieleeni muistuu ensin Hallituskadun päässä Mari-Baari, jossa järjestettiin epävirallisia Pohjois-Suomen flipper-kilpailuja 1980-luvun alussa.
Toisena muistuu mieleen Karjasillan Paimenpoika, jota piti kaksi naishenkilöä. Silloin baarit suljettiin klo 10, ja perjantaisin saunan jälkeen käveltiin vaimo(vainaja)n kanssa sinne keskiolutta nauttimaan. Nyt siellä on Karjatupa A-oikeuksin.
2 VASTAUSTA:
Alunperin Karjasillalla oli Karjaportti vielä -80 luvulla, eikä sitä pitäneet kaksi naishenkilöä vaan pariskunta, mutta Paimenpojasta sen jälkeen en tiedä. Kalinkaa pitivät kaksi naista.
Mane2 kirjoitti:
Alunperin Karjasillalla oli Karjaportti vielä -80 luvulla, eikä sitä pitäneet kaksi naishenkilöä vaan pariskunta, mutta Paimenpojasta sen jälkeen en tiedä. Kalinkaa pitivät kaksi naista.
Nyt sain taas uutta tietoa. Karjasillalla oli ystäväni kertoman mukaan aikaisemmin Leijona-baari Karjaportin/Paimenpojan/Karjatuvan paikalla,
+Lisää kommentti
Kuka jaksaa jostain saatanan räkälöistä jauhaa?
1 VASTAUS:
Nämä nyt sattuvat kuulumaan usean aikuisen ihmisen nuoruuteen, joista on kokemuksia sitten hankittu, ja niitä on mukava muistella, ei näitä ole pakko kenenkään tulla lukemaan.
Anteeksi - jos sinulla on paremmat muistot niin kerro (jauha) niistä.
+Lisää kommentti
Ei oo Kotkan Kairokaan niinkuin ennen kuten ei oo Sarkkakaan vaan on ne muistoja nuorille polville menneistä!
Ilmoita
Atima Kaijonharjussa... tunnelma oli sellainen että voisi saada puukon keuhkoihinsa milloin vain... tupaten täynnä viikonloppuiltoina... täynnä vankilasta vapautuneita venkuloita.
Ilmoita
alman kellari.
Ilmoita
Rattoria pidettiin 70-luvulla valtakunnan ykkösiskupaikkana, jota tultiin katsomaan vartavasten etelästä saakka.
Ilmoita
Woodoo oli aika kovis!
Ilmoita
Kuka muistaa Ykän pubin ja Rajakylän Kaksi kulkuria Tarantella myös..
Ilmoita
Eikö soittoruokaloihin ikäraja ollut ennen 24 ja ravatti,naisella miesseuralainen.Tänään "räkäposkella"väärennetyillä tai nippanappa 18v.Kaikki Oulun soittoravintolat olivat "niitä Legentaarisia"!Mutta mitä ne on ne baarit?
Ilmoita
rattori klubi
Ilmoita
Mitä paikkaa sanottiin Peikkolaksi?

Timpan mesta Myllyojalla toimii vieläkin. Onko Oulun vanhin baari?
Ilmoita
väri-TV baari heinäpäässä
masto-baari kastellissa
potnapekka kastellissa
peskin pub maikkulassa
sally's pub maikkulassa
kuohu pub tuirassa

café lillemor
rattori-lupi

oi niitä aikoja
=']
Ilmoita
Kyllä baari-Mari postiaukiolla oli - 70/80 luvulla ehkä suosituin baari Oulussa. Sai kaljaa ja ruokaa. Aivan humalaisille ei myyty ainakaan siihen aikaan kun muistaakseni pudasjäveläistaustainen nainen pyöritti sitä baaria tyttöjensä kanssa. Kasarmiltakin kun päästiin iltalomalle, kulku johti usein baari-Mariin. Sinne sovittiin treffejä silloinkin kun ei ollut vielä kännyköitä. Ensimmäisen kännykän näin itse joskus - 80 luvulla lentävä lautanen baarissa. eräällä asiakkaalla, Tuntui hassulta kun hän alkoi yhtäkkiä puhumaan kun istui yksin pöydän ääressä
Ilmoita
"Ensimmäisen kännykän näin itse joskus - 80 luvulla lentävä lautanen baarissa. "

Kännykät oli harvinaisia vielä 1992 tammikuussa kun ostin 1. kännykkäni. Oikeasti se oli matkapuhelin eli melkoinen halko. 1989 Teknophone oli 1. oikea kännykkä, joka mahtui puvun povitaskuun.
GORBA-malli eli Mobira Cityman oli valtavan iso halko sekin.
Ilmoita
Kaukovainiolla oli Haukanpesä. Kunnon räkälä !!
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Oulun legendaariset baarit

Vanhoina hyvinä aikoina Oulussa oli monia baareja, jotka olivat tunnettuja ympäri maan ja varsinkin alamaailman keskuudessa. Näitä olivat Rannan Matala, Kevari, Aleksanterinkadulla Laatukirjan vieressä ollut baari ja Kuohu.

Rannan Matala oli varsinainen alamaailman mesta, mitä todistaa tositapahtumiin perustuneen Kotia päin -elokuvan sijoittuminen sinne ja sen omistajan perhepiiriin.

Noita ei enää ole. Niiden myötä katosi pala oululaista historiaa.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta