Muutamia peruskysymyksiä

kookkos1

Heissan!

Minulla on Juwel Rio 240 litrainen akvaario.
Kalastona sinirihmakalapariskunta, 8 kiilakylkeä, 8 viisiraitabarbia, 20 kardinaalitetraa ja 4 piikkisilmää.
Kalat voivat hyvin ja kaikki on muuten ihan kohdillaan, mutta muutama kysymys mietityttää.

Usein sanotaan, että hieno hiekka on akvaarioon paras (mikä myös minunkin altaassani on,) koska sitä ei tarvitse lapota/imuroida kuten soraa.
Siksi mietinkin, että olenkohan sittenkään ymmärtänyt ihan oikein tai puuttuukohan minulta jokin olennainen laite akvaariosta, koska ei suodattimeni sitä kalan kakan määrää pohjalta kerää ja siksi vedenvaihtojen yhteydessä usein imuroinkin pohjaa, jotta se saadaan siistiksi.
Monesti myös jo viikon jälkeen akvaario alkaa näyttää vähän likaiselta (kakkaa pohjalla, hieman myös ruskeaa levää, joka kertoo likaisuudesta,)
vaikka olen ymmärtänyt, että tuon kokoisen akvaarion osittainen vedenvaihto tulisi suorittaa vain kerran kahteen vkoon. Itse siis teen sen kuitenkin n. kerran viikkoon 1/3 vedestä.

Onko minulla laitteet kunnossa? Suodattimena ulkosuodatin Eheim 2026.
Akvaariopaketin mukana tuli jonkinlainen sisäsuodatin, jonka sittemmin kuitenkin otin pois ja korvasin Eheimin biopowerilla lisäsuodatusta tuomaan.

1

51

  Vastaukset

  • Hei!

   Nykyisten suositusten mukaan akvaarion vettä tulisi vaihtaa 1/2 kerran viikossa, joskus tosin riittää vähempikin. Ulkosuodatin riittää yksinkin, mutta ihan hyvin voit laittaa sisäsuodattimenkin toimintaan ei siitä ainakaan mitään haitaa pitäisi olla.

   Hieno hiekka on parempaa kuin sora kasvienkasvun kannalta ja tosiaan ne kalojen jätökset ei mene sen hiekan sisään kuten sorassa eli hiekan päältä ne on helppo lapota.

   Ruskea levä saattaa olla piilevää, jota ilmestyy usein vasta perustettuihin akvaarioihin ja katoaa myöhemmin itsestään, mutta se kertoo joskus myös likaisesta vedestä tai riittämättömästä valaistuksesta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut